amigdas.com

Cum pot pregăti Irgu pentru iarnă, rețete și sfaturi de gătit

Cum pot pregăti Irgu pentru iarna?Adulți igra este un tufiș destul de mare constând dintr-un număr mare de ramuri subțiri care cresc de la sol. Fructe în fiecare an. Ripens în a doua jumătate a verii. Bomboana este albastru închis, cu o floare albastră, dulce, gust de miere.

Un alt nume este boabe - stafidă. Cele mai mari exemplare ating unul, și chiar unul și jumătate de centimetru în diametru. Folosind Irgu, trebuie să știi proprietăți utile acest fructe de padure și contraindicații la aplicarea sa.

Ce este irga și cum este util?

Irga este utilă pentru întărirea vasculară, acesta poate fi utilizat pentru prevenirea și tratamentul varicozități și ateroscleroză. Bomboanele conțin caroten, care este un puternic antioxidant, are proprietatea de a întări imunitatea. Pectinele, conținute în irge, contribuie la eliminarea substanțelor nocive, inclusiv a colesterolului, din organism. Berry are un efect sedativ ușor. Și, de asemenea, trebuie să ne amintim că boabele irrigi scad presiunea. Fructele pot fi consumate proaspete, cu un tufiș pentru prevenire, ca un remediu pentru vitamina care poate întări corpul.

  • Plăcile Irgi pot fi consumate în stare proaspătă și, de asemenea, își păstrează proprietățile utile în diferite semifabricate, uscate, congelate.
  • Din fructe de padure preparati compoturi, gatiti gem, gem si gemuri, depozitati intr-o forma confecționata si chiar preparati vin. Apoi, veți găsi mai multe rețete universale pentru prepararea acestor fructe.

Prefabricatelor. Irga: rețete pentru recoltarea fructelor pentru iarnă

Pregătirea sucului de la irgi pentru iarnă

Pentru a pregăti sucul, mai întâi trebuie să pregătiți boabele într-un mod special. Pentru a face acest lucru, împrăștiați boabele pure colectate într-o cameră și înmuiați la temperatura camerei timp de aproximativ o săptămână. Devorat în acest fel, fructele de padure vor da mai ușor sucul. Strângeți sucul stoarse și apoi fierbeți și turnați pe un recipient steril.

Cum sa faci compot pentru reteta de iarna

Rețete și sfaturi pentru gătit gem de la irgiPentru prepararea compotului, pe care ne așteptăm să îl păstrăm pe parcursul iernii, fructele de pădure ar trebui să fie ușor uscate. Curățați-le de resturi și clătiți-le. Apoi ardeți cu apă clocotită sau încălziți timp de aproximativ două minute. Bomboane pregătite să se răspândească pe maluri.

Pregătiți siropul. Pentru a face acest lucru, pentru fiecare litru de apă, ia 350 de grame de zahăr. Aducem siropul la fierbere, amestecand constant si scoaterea spumei.

Următorul pas. Umpleți siropul de fierbere cu boabele descompuse și preparate și sterilizați. Este suficient să sterilizați o jumătate de litru timp de 5 minute. Rulam borcanele cu țagla și o răceștem la temperatura camerei, apoi o scoatem într-un loc uscat, uscat pentru depozitare.

Jam de la Irgi pentru Winter - rețetă

Jam din boabe irgi pentru iarnăJam poate fi pregătit în multe feluri. De la irriga în monoterapie și cu diverse substanțe de umplutură și aditivi cum ar fi citrice sau alte fructe de padure și fructe.

După ce experimentați cu gusturile, puteți găsi combinații optime diferite produse de unul singur.

Deci, pentru cea mai simplă rețetă de dulce, avem nevoie de o boabe, zahăr și apă.

Pentru fiecare kilogram de fructe, luați aceeași cantitate de zahăr și 300 ml de apă.

Mai întâi de toate, pentru această rețetă, ca de obicei, pregătește boabele de irgi, curăță-le de gunoi și bastoane, clătește și pune într-o cratiță separată, în care vom fierbeți cu sirop.

Apoi trebuie să preparăm sirop de zahăr. Pentru a face acest lucru, adăugați zahăr la apa fierbinte și, cu agitare constantă, gătiți până la dizolvarea completă a zahărului. Umpleți fructele de fructe cu sirop fierbinte și gătiți, amestecând timp de 5 minute, îndepărtați-l de la căldură, răcit. Această metodă este repetată de cel puțin trei ori. Gemul gata este turnat în băncile pregătite.

Atunci când gătiți gem modul descris mai sus, produsul poate mai târziu „zahăr“, dacă doriți să păstrați piesa de lucru pentru o lungă perioadă de timp și nu-mi place „acoperit cu zahăr“ gem la sfârșitul gătit se adaugă acid citric pe vârful unei linguriță.

Dar gemul de la irgi, gătit conform următoarei rețete, este garantat să rămână în forma sa originală pentru mult timp.

Jam cu lamaie și lamaie - rețetă

Blocați din boabe de Irgi cu lămâie pentru iarnăBerry, ca de obicei, pre-pregăti. Într-un smalt mare sau alt recipient, potrivit pentru gatit, puneți fructele și adăugați apă.

Puneți focul și lăsați masa să fiarbă. Apoi recipientul ar trebui să fie închis și gătit la foc mediu cu o boabe timp de o jumătate de oră. Aveți grijă ca masa să nu ardă.

La următoarea etapă de preparare a unui gem delicios de la Irgi, cu o umplutură (lamaie), trebuie să adăugăm zahăr la masa care trebuie pregătită și, amestecând, să gătească încă o jumătate de oră.

În stadiul final al acestei rețete, trebuie să adăugăm o lămâie în gemul pregătit. Pentru aceasta, fructul este spălat și zdrobit. Puteți face acest lucru după gustul dvs., cineva îi place când într-o masă omogenă există bucăți mai mari, iar cealaltă are nevoie doar de aromă și aromă. În cel de-al doilea caz, este mai bine să mănânci lamaie cu un măcinător de carne sau un amestecător într-o tocană.

  • Vom lipi pentru o vreme gemul cu lamaie, determinând pregătirea produsului în funcție de densitatea sa.
  • Puteți să o verificați prin ruperea gemului în apă, dacă picătura nu se întinde, dar rămâne în partea de jos, gemul este gata.

Pentru acest gem este necesar să luați jumătate de kilogram de boabe, 700 de grame de zahăr, 200 de grame de apă și o lămâie.

Și, de asemenea, este posibil să se pregătească din gem, jam, confiture

O rețetă pentru iubitorii de vin de casă. Vin de la Irga

Vin din boabe irgiDin boabe trebuie să extrageți sucul conform primei rețete. Adică, fructe de pădure pre-gătite, curățate de umezeală la temperatura camerei timp de o săptămână, apoi hreanul va da cu ușurință tot sucul.

Sucul este gata, acum dizolvam zaharul in apa calda, amestecam siropul pana cand se dizolva complet si se lasa sa se raceasca. Siropul de zahăr rece este amestecat cu suc irgi. Am pus amestecul timp de cel puțin trei luni într-un loc răcoros. Ne străduim și puteți gusta vinul de origine din irgi pe această rețetă simplă și accesibilă!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Jam fără gătit: o rețetă pentru portocale și portocaleJam fără gătit: o rețetă pentru portocale și portocale
Câine uscată și uscată: proprietăți utile, contraindicațiiCâine uscată și uscată: proprietăți utile, contraindicații
Îngrijirea unui canadian irlandez și descrierea unui soiÎngrijirea unui canadian irlandez și descrierea unui soi
Zmeie de gem și ceai pentru răceală și gripaZmeie de gem și ceai pentru răceală și gripa
Rețete din cătină: compot și alte băuturiRețete din cătină: compot și alte băuturi
Rețete de gem de parfumRețete de gem de parfum
Rețete de merișor cu zahăr: proporții, etape de pregătireRețete de merișor cu zahăr: proporții, etape de pregătire
Proprietăți utile de suc de la viburnum, rețete de gătitProprietăți utile de suc de la viburnum, rețete de gătit
Rețete pentru prepararea gemului de mureRețete pentru prepararea gemului de mure
Proprietăți de berry, calități utileProprietăți de berry, calități utile
» » Cum pot pregăti Irgu pentru iarnă, rețete și sfaturi de gătit
© 2021 amigdas.com