amigdas.com

Cum să gătești sirop de zahăr: rețete și proporții pentru gem

Descrierea modalităților de obținere a siropului de zahăr pentru gemO componentă necesară în prepararea gemului, impregnarea prăjiturilor pentru o prăjitură și fabricarea cremelor la domiciliu este un sirop de zahăr. Nu toată lumea știe cum să gătească în mod corespunzător și ce nuanțe ar trebui luate în considerare la gătit. Gătitul sirop dulce cu proporții zahăr și apă „despre“ de multe ori duce la faptul că blocajul afară și foarte dulce ars sau, dimpotrivă, fermentate și mucegăit.

Doar pentru acest motiv, este necesar să se înțeleagă în mod clar modul de a găti sirop pentru gem din diferite fructe, ca și intensitatea lor, la rândul său, are un impact semnificativ asupra necesității de utilizare a sirop și nu zahăr.

Zahăr sirop - cum să gătesc

Caracteristicile preparatului de sirop de zahăr și proporțiile recomandategem dulce sirop de caise, cireșe, căpșuni și anumite alte fructe bogate, de regulă, nu se aplică, așa cum sunt ele, inclusiv cu amestecul de obicei cu zahăr furnizează proporția necesară de suc.

Există anumite aspecte legate de sudarea siropului de zahăr și că se dovedește a fi excelent respectați anumite proporții.

Trebuie să luăm: apă și zahăr în balanță unul la unul și un container cu un fund larg și pereți groși (recipientele din alamă sau din cupru sunt cele mai potrivite, dar pot fi folosite și ustensile din oțel inoxidabil).

Se amestecă aceste ingrediente, atunci să gătești pe o medie, chiar flacără. De îndată ce se formează spuma, trebuie îndepărtată și apoi scoateți zahărul rămas pe părțile laterale ale vasului, astfel încât să nu se ardă, iar bucățile să nu apară în sirop.

Și este, de asemenea, important să ne amintim că apa are nevoie se amestecă constant (pentru a evita stralucirea zaharului). După dizolvarea absolută a zahărului, opriți amestecarea și fierbeți siropul până când acesta este gata.

Pentru a determina disponibilitatea sirop de zahăr trebuie efectuată după cum urmează: de tip într-o lingură mică de sirop - se confruntă cu ea, înmuiere în apă rece și, se înmoaie într-un recipient cu apă rece. În legătură cu modul în care se va comporta siropul și va determina disponibilitatea (proba).

Cum se determină disponibilitatea de sirop din zahăr

 1. Descrierea metodelor și eșantioanelor pentru determinarea gradului de pregătire a siropului de zahărSoluție apoasă. Nu are lipicios, saturația, intensitatea cu zahărul este aproape nesemnificativă. Se folosește pentru umplerea compoturilor reci sau de iarnă.
 2. Un fir rafinat. Soluție adezivă, care, atunci când stoarce și extinde fasciculele de degete ale unei particule separate, dă un fir subțire, rapid rupt, slab. Se folosește în scopul gemului cu fructe puternice, tari, în unele cazuri, în scopul turnării compoturilor de iarnă sau de iarnă cu fructe de padure, pentru a face jeleuri.
 3. Fir secundar. Această soluție oferă un fir subțire, totuși, lipind un pic mai puternic. Este folosit pentru gem.
 4. Un fir luxuriant. Soluție densă, în care pachetele de degete se deplasează separat cu tensiune, formând astfel un fir puternic și suficient de pufos, capabil să se transforme într-un pilon de sare. Se folosește pentru gemul cu fructe de pădure moi și pentru răsucirea multor fructe și fructe.
 5. Fudge slabă. În cazul în care reduceți un număr mic de astfel de soluție într-o ceașcă de apă rece, se formează o masă slab formată, foarte asemănătoare cu cea a smântânii groase. Acest test este un semn că zahărul se va îngroșa curând până la următorul test.
 6. Dulce. În cazul în care picurați un sirop similar într-un pahar cu apă rece, atunci particula îngheață într-o bucată, similară cu un ulei de înaltă densitate. Această probă este foarte volatilă, poate trece rapid la următoarea.
 7. Bile ușoare sau semi-solide. Nisipul de zahăr în apă rece îngheață până la un amestec de miez de cereale. Din aceasta este posibilă formarea unei minge ușoară și flexibilă. Se folosește pentru fructe confiate și smochine.
 8. Bile puternice sau puternice.
 9. Crack.
 10. Dulce.
 11. Bypass.
 12. Arderea sau perforarea.

Caracteristici de aplicare a siropurilor pentru gem

Modalități de utilizare a siropului de zahăr în gemul de gătitEste important să știți că din sirop trebuie să îndepărtați complet spuma înainte de a fi introduse fructe de padure, fructe sau nuci. Apoi, pe masura ce zaharul granulat se desfasoara, practic nu se pot cobori obiecte si mancare in solutie, altfel se va cristaliza, va deveni tulbure sau se va transforma complet intr-o minge.

Sosurile delicioase dulci folosesc adesea când gatiti gatitul, ele sunt impregnate cu fructe confiate, nuci, etc. În plus, siropurile sunt utilizate pe scară largă în industria alcoolului pentru producerea de vinuri, lichioruri etc.

Vinul făcut acasă, de exemplu, realizat pe o soluție de apă și zahăr, începe să se fermenteze mult mai rapid și mai activ. Pentru a goli jamul la domiciliu, se folosesc cele mai delicioase siropuri ale diferitelor cetati din zahar alb.

Siropul tradițional pentru gem de fructe de padure, nu foarte suculent și zaharat, conține următoarea proporție pe kilogram de fruct: apă - 1-2 linguri. (luând în considerare cantitatea de suc în fructele înseși), zahărul zahăr - 1 kg, acidul citric - o jumătate de linguriță după gust.

Metoda de preparare a siropului de zahăr invertit

 • Rețetă pentru sirop de zahăr invertitNisipul de zahăr se află într-o oală mare și joasă și în apă fiartă;
 • fixați pe flacără și, amestecați în mod constant până când toate bucățile de zahăr se dizolvă, fierbeți 2-3 minute;
 • Spuma trebuie curățată;
 • filtrați soluția cu tifon;
 • reinstalați placa pe gaz și gătiți încă 2-3 minute;
 • în cele din urmă adăugați sifon și acid de la lamaie, astfel încât siropul din iarna nu are zahăr.

Când soluția de zahăr este preparată pentru turnarea fructelor, atunci nu este nevoie să se pună acid. Este adevărat că, de regulă, este un sirop de bere pentru gem incolor și gros. Pentru gătitul rapid al gemului, conținutul de zahăr din sirop poate fi schimbat cu miere, care trebuie pus într-un amestec abia răcit, în absența fierberii.

De exemplu, gemul cu căpșuni: 1 kilogram plin de fructe mature și puternice, aruncă un sirop puțin răcit de la 1, care nu este complet umplut cu artă. apă, 0,5 kilograme de zahăr și 400 mililitri de miere.

Așezați-vă pe flacără, aduceți-vă la bubble și fierbeti timp de 2-3 minute cu fierbere activă. Se toarnă peste recipiente și se închide imediat capacul ermetic. Nu este nevoie de sterilizare suplimentară. Soluția de zahăr preparată se aplică în conformitate cu rețeta pentru gatitul de gătit - cald sau în varianta răcită.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?
Instrucțiuni pentru "noii" și cum să gătești gemInstrucțiuni pentru "noii" și cum să gătești gem
Cum să gătești gem de căpșuni: rețete de gătitCum să gătești gem de căpșuni: rețete de gătit
Cum pot pregăti Irgu pentru iarnă, rețete și sfaturi de gătitCum pot pregăti Irgu pentru iarnă, rețete și sfaturi de gătit
Jamul din prune fără gropi este un beneficiu și plăcereJamul din prune fără gropi este un beneficiu și plăcere
Pregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negrePregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negre
Cum să aplicați sirop de rădăcină de lemn dulce din tuseCum să aplicați sirop de rădăcină de lemn dulce din tuse
Rețete de compot pentru fructele de iarnăRețete de compot pentru fructele de iarnă
Cum se prepară compotul de fructeCum se prepară compotul de fructe
Pregătirea gemului din merele de paradis în întregimePregătirea gemului din merele de paradis în întregime
» » Cum să gătești sirop de zahăr: rețete și proporții pentru gem
© 2021 amigdas.com