amigdas.com

Gem de caise cu nucleoli - cele mai bune retete

Gem de caise cu nucleolVara este un sezon frumos, plin de o varietate de fructe delicioase, prezentate de natură. Unul dintre astfel de daruri de fructe ale naturii este caisul. Caisele sunt inofensive absolut pentru toată lumea, chiar și pentru cei care sunt supraponderali. Prin urmare, majoritatea gospodinelor au reteta lor preferata pentru gem de caise. Există un număr nelimitat de astfel de rețete și preparate.

Rețetă pentru gem de caise cu nucleoli

Această rețetă pentru gătit nu este complexă, dar care necesită respectarea ciclurilor de timp.

Ingrediente pentru reteta de gem de caise

  1. Caisele sunt jumătate coapte (o condiție prealabilă), altfel nu vor rămâne în formă.
  2. Zahăr în raport 1/1 cu bilete de caise (pentru a obține o cantitate suficientă de sirop).
  3. 1 lingurita de acid citric.
  4. Nucleoli de sâmburi de caise. Dacă acestea sunt amare, puteți coaja sau înlocui cu un alt tip de nuci (nuci, migdale, etc.).

Procesul de gătit o rețetă

  • Colectăm într-o mare capacitate de apă și cu grijă îl scăldăm în caise.
  • Împărțim în jumătăți.
  • Oasele sunt așezate pe o foaie de copt și uscate în cuptor la o temperatură de 180 * 20 minute. Puteți pune nucleoli de ossicles la soare.
  • Capetele de caise trebuie uscate usor in vant sau in cuptor.

Rețeta pentru gem de caiseApoi le-am pus într-o cratiță, umpleți-o cu zahăr și lăsați timp de 2-3 ore, pentru a pregăti preparatul de gem de caise. Sucul de prescripție ar trebui să fie practic acoperă jumătăți. Numai după atingerea obiectivului pus capacitatea noastră cu gem pe o farfurie și pasterizuem, care este încălzit la o temperatură de 85-90 de grade, dar în orice caz, nu se fierbe, în caz contrar rețeta va fi răsfățat și nu se întâmplă nimic. Gătirea viitoare ar trebui să se răcească (este mai bine să petreceți această procedură seara și lăsați să insiste și să se răcească până dimineața). Dimineața, repetați pasteurizarea preparatului de gem de caise și lăsați-o din nou să se racească și să se răcească timp de 4-5 ore.

În acest timp pregătim nucleoli. Folosind un ciocan, rupeți oasele și extrageți nucleele. Sub prescripție, este posibil să se elimine suplimentar o piele subțire, de obicei este amară. Dar chiar și fără a elimina această piele, va fi delicios.

Și, de asemenea, pregătim borcane. Sifonul meu sau orice agent de curățare. Sterilizați pe un abur sau într-un cuptor. Mâncărurile noastre sunt curate și gata pentru umplere cu chihlimbar de vară gustos.

Deci, am repetat de două ori procedura de pasteurizare. În etapa finală de pregătire a acestei rețete de gătit ar trebui să adauge la nucleoli jumatati de caise, extrase din semințe (puteți adăuga, de asemenea, miezul de orice fructe cu coajă) și se fierbe toate împreună, dar nu mai mult de 10 minute până la jumatati de caise nu clocotească. Vărsăm pe borcane și închidem Jam de la jumătate de caisă de chihlimbar gata. Aceasta este o metodă fără sterilizare. Pentru o mai mare încredere în siguranța acestei piese, ar trebui să adăugați o jumătate de linguriță de alcool chimist sau un lichior în fiecare borcan. Mirosul de alcool din produsul finit nu va fi.

Reteta de gem cu sterilizare № 2

Alegeți și fructele mele întregi. Din partea pedunculului am tăiat cu un cuțit ascuțit și prin apăsarea ușoară a degetelor din partea opusă tăierii, extragem un os din caise. Se înmoaie în apă clocotită timp de 4 minute. Îndoiți piesele într-o cratiță și acoperă-le cu zahăr într-un raport 1/1 cu fructe și adăugați 1 linguriță de acid citric. Livrăm timp de 3-4 ore sau putem fi peste noapte, pentru ca caisele să lase sucul. Apoi amestecați lichidul rezultat într-o tavă separată și fierbeți-l. Umpleți cu sirop fierbinte și, din nou, lăsați-ne să preparăm pentru același timp. Mergeți a doua oară și repetați procedeul de fierbere. Siropul a început să fiarbă - turnăm fructele fierbinți și lăsăm să se topească.

A treia oară când fierbem caii în sirop pentru exact 1 minut, pentru a nu se descompune. Ne așezăm pe borcane curate și le punem pe sterilizare. Jumboanele de o jumătate de litru sunt sterilizate timp de 30 de minute. Caisele sunt gata.

Cafea biscuiti reteta

Cum să gătești gem de caiseJumătate din fructe, acoperite cu zahăr și care lasă sucul, fierbeți timp de 2 minute cu fierbere, Repetați de trei ori această procedură. Am răspândit blanched blanks pe o sită și să dea o bună scurgere de sirop. Apoi uscați-l pe prosoape de hârtie.

Dacă vremea permite, puteți împărți jumătățile în aer proaspăt pe stradă pentru a evapora cât mai mult lichid din fructele confiate în viitor. Și, de asemenea, pot fi uscate în cuptor, dar cel mai important punct al acestei proceduri este acela că, atunci când se usucă în ușa cuptorului a fost deschis, în timp ce fructele și să se usuce umezeala se evapora, iar dacă închideți ușa, caisele doar spekutsya. Uscat la o consistenta pe care o placi personal. Uscătorul - cu atât mai delicios. Când fructul sa uscat, puteți presăra praf de zahăr deasupra.

Când se usucă, este important ca jumătățile pune carnea în sus și numai într-un singur strat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești caise uscate în casăCum să gătești caise uscate în casă
Cum să gătești sirop de zahăr: rețete și proporții pentru gemCum să gătești sirop de zahăr: rețete și proporții pentru gem
Cum să pregătești un paste de la caise la domiciliu?Cum să pregătești un paste de la caise la domiciliu?
Compot de prune și caise uscate: o rețetă și sfaturi utileCompot de prune și caise uscate: o rețetă și sfaturi utile
Cum să gătești gem de caise: rețete și fotografii interesanteCum să gătești gem de caise: rețete și fotografii interesante
Retete pentru fabricarea sucului de dovleac la domiciliuRetete pentru fabricarea sucului de dovleac la domiciliu
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Compote pentru iarnă și rețete pentru prepararea lor fără sterilizareCompote pentru iarnă și rețete pentru prepararea lor fără sterilizare
Rețetă simplă și delicioasă pentru gem de pe pere pentru iarnăRețetă simplă și delicioasă pentru gem de pe pere pentru iarnă
Gem delicios din smochine: rețete simple și utileGem delicios din smochine: rețete simple și utile
» » Gem de caise cu nucleoli - cele mai bune retete
© 2021 amigdas.com