amigdas.com

Cum să gătești compot din mere: rețete pentru conservarea pe timp de iarnă

Compot de mere proaspeteVara ne strică cu o mulțime de fructe, fructe de padure, legume și o varietate de plante picante. În timpul iernii, există o mulțime de ele pe rafturi, deși acestea sunt tot mai mult de peste mări. Dar există o mulțime de fani pentru sărbătoare pe fructe domestice dintr-un borcan, de exemplu, cel puțin mere. Pentru cei care au decis să pregătească compot din mere în timpul iernii, reteta după preferințele dvs. va fi ușor de ales.

Istoria preparării băuturii

Cum se fierbe compotul de mere într-o cratițăCu mai bine de trei sute de ani în urmă, în Rusia se pregăteau noduri. Pentru această băutură s-au folosit fructe uscate locale, care au fost fierte și infuzate pentru a obține cel mai intens gust. Mai târziu, aproximativ la mijlocul secolului al XVIII-lea, cuvântul francez "compote" a apărut în discursul rus. În această perioadă, specialiștii culinare au fost primii care au pregătit diverse compoturi. Strămoșii noștri l-au dat numai în sărbători.

Compotele din zilele noastre s-au redus complet în mod nerezonabil în fundal și fără motiv au devenit un oaspete rar la mesele noastre. De cele mai multe ori se achiziționează sucuri și băuturi carbogazoase, care sunt atât de ușor de cumpărat la orice magazin. Dar dacă compotul este pe masă, folosiți-l cu plăcere. În zilele calde de vară, setește setea, iar în iarna rece - umple corpul cu vitamine, minerale.

Există mai multe tipuri de această băutură cu vitamine:

 1. Din fructe și fructe proaspete sau congelate, pur și simplu într-o cratiță.
 2. Semifabricate pentru iarnă în borcane de sticlă.

Alegerea materiei prime pentru gătitul unei băuturi sănătoase este foarte diversă - totul depinde de preferințele personale ale gazdei și ale gospodăriei acesteia. Dacă nu țineți seama de unele cazuri când trebuie să țineți cont de unele dintre contraindicațiile privind sănătatea. Dar, indiferent de alegerea fructelor, utilitatea acestei băuturi rămâne foarte ridicată.

Beneficiile compotului de mere

Cum să gătești compotul de mereMai ales o mulțime de vitamine sunt depozitate în băuturi de mere. Apple, chiar și atunci când gătește frunze în compot, o mulțime de vitamine și microelemente sunt utile, care sunt atât de necesare pentru menținerea imunității puternice. Se consideră, de asemenea, că se folosesc fructe proaspete din această categorie în timpul iernii.

Cu toate acestea, problema este controversată, deoarece fructele au proprietățile de a-și pierde calitățile utile în timpul depozitării, aducând procentul lor până la sfârșitul iernii la aproape zero. Și nu tăiați faptul că acest fruct se încadrează pe contoarele noastre din țările îndepărtate. Pentru a minimiza pierderile cauzate de pierderile din timpul depozitării și transportului, merele sunt supuse unui tratament special și uneori chiar mai mult decât o dată. Și acum să adăugăm aici substanțele nocive care pătrund în fructele de peste ocean în timpul creșterii lor. Toate acestea reduc în mod semnificativ utilitatea fructului.

Decizia categorică de a lua, desigur, nu merită, precum și refuzul de a cumpăra aceste fructe primitoare în timpul iernii. Doar nu uitați că merele cumpărate în sezon sau adunat în grădina bunicii mele, va fi absolut sigur și benefic, cu toate că acestea vor fi ascunse în pahar. Apropo, sticla în timpurile noastre este considerată unul dintre cele mai ecologice materiale.

Secretele de rețete delicioase

În primul rând, va avea dreptate să stăpânească cum să gătească compot de mere într-o cratiță. Pentru a face acest lucru, trebuie să pregătiți și să achiziționați inventarul și materiile prime necesare.

Următorul inventar va fi necesar:

 • feluri de mâncare pentru compot;
 • cuțit sau aparat pentru tăierea merelor;
 • placă de tăiere;
 • o lingură sau o turnă;
 • container pentru materii prime.

Pentru compot nu este nevoie de mere selectate. Singura recomandare este să luați fructe dulci și acri. Nu vă concentrați asupra denumirilor soiurilor și culorii, este suficient doar să evaluați gustul. Destul de adecvat pentru o cadere sau pentru orice tip de substandard. Acesta este un mare plus în ceea ce privește economisirea bugetului familiei.

Fructele trebuie sortate cu atenție, spălate și zdrobite. Tăietorul de mere face mai repede numai dacă se folosesc fructe întregi.

Cum să pregătești un compot de mereÎntr-o cratiță este necesar să se toarnă apa astfel încât să existe spațiu pentru fructe și zahăr - aceasta ar trebui să fie cel puțin un sfert din volumul mâncărurilor selectate. De îndată ce apa se fierbe, este necesar să se toarne merele preparate într-un recipient. Dați din nou fierbere și reduceți căldura. Lasă compotul timp de cincisprezece minute să se scufunde pe cea mai slabă flăcări.

Acum trebuie să luați o mostră și dacă dulciurile nu sunt suficiente, trebuie să adăugați zahăr. Suma depinde de gustul gazdelor, pentru a nu fi confundat, este mai bine să începeți cu două sau trei linguri și, dacă este necesar, adăugați mai multe. Și ultimul nuanță - cineva poate părea prea puțin acid. Există o cale simplă de ieșire - adăugați suc de lămâie sau cristale de acid citric. Aduceți băutura la fiert și scoateți-o din căldură.

Atingerea finală, fără de care nu puteți să faceți - pentru a da băuturii să se infuzeze timp de cel puțin două ore și, de preferință, până la răcirea completă. Acum, puteți să vă îmbarcați cu siguranță în absorbția unui bulion delicios, tresărit și răcit anterior.

Zăbrele de iarnă

Pentru conservare folosiți mere întregi, dar nu mari. Apoi, acestea sunt stivuite în borcane de sticlă spălate cu grijă, ocazional atingând fundul borcanului în palmă sau o masă acoperită cu un prosop. Acest lucru se face pentru a se asigura că materiile prime sunt ambalate cât mai strâns posibil. Mai mult, cutii stivuite în ea fructe se toarna fierbe sirop de zahăr, capace de metal fiert acoperite și pus pe o încălzire pasteurizare sau sterilizare.

Reteta pentru fabricarea compoturilor de mere necesită precizie, deoarece conservarea vă permite să depozitați alimentele pe o perioadă lungă de timp, uneori chiar și pentru un an. Astăzi, există un număr mare de rețete de compoturi numai din mere și în combinație cu alte ingrediente. Puteți numi câteva:

 • mere și cireșe;
 • mere și prune;
 • măr de coacăze negre;
 • mere și caise;
 • cu căpșuni;
 • cu zmeură și mure.

Iată câteva opțiuni pentru compotul de mere, rețete pentru fiecare zi, ceea ce va plăcea cu siguranță amara și casa.

Bea din fructe coapte

Cum să gătești compot de mere proaspeteAlegeți micul cu o carne densă de mere, coaceți ușor în cuptor, asigurându-vă că nu se ridică. În cutii de o jumătate de litru coaceți fructe coapte și se toarnă sirop fierbinte. Pentru a obține un litru de sirop va fi nevoie de 220 de grame. zahăr și 860 grame. apă. Pe o singură cutie de 0,5 litri, se consumă 185 grame de turnare. Pe maluri se pun capacele și se sterilizează timp de 10 minute, după care sunt sigilate etanș, așezate cu capul în jos.

Pregătirea de felii de mere

Felii de mere felii sunt spălate în apă curentă și supuse tratamentului termic timp de trei până la cinci minute, apoi răcite imediat cu apă cu gheață. felii de preparate sunt plasate în borcane, se umple cu apă caldă și de a efectua sterilizare: jumătate de litru - zece litri - cincisprezece, trei litri - douăzeci și cinci de minute. După sterilizare, cutiile sunt răsucite în mod fiabil, puse cu capace.

Compote de mere întregi

Întregul mere se prelucrează în apă clocotită timp de zece minute și se răcește cu apă rece. Mai mult, ele sunt amplasate compact în borcane și acoperite cu un sirop dulce: un litru de sirop consumă 400 de grame. zahăr și 750 gr. apă. Băncile sunt sterilizate - 0,5 litri timp de 10-15 minute, 1 litru - 15-20 minute, 3 litri - 40 de minute. Se închide ermetic, se inversează și se răcește repede.

Rețeta cu adaos de câine a crescut

Iată o altă rețetă interesantă pentru compotul de mere. Merele mărunțite și șoldurile de trandafir sunt spălate, blancate timp de cel mult zece minute, răcite în apă rece. Băncile sunt umplute cu mere cu adăugarea a cinci până la opt bucăți de șolduri de trandafir și umplută la vârf cu sirop. Pentru a obține un litru de turnare ia 790 de grame. apă și 340 g. zahăr și pe un borcan cu o capacitate de 1 litru consumă 340 de grame. Tratamentul termic al cutiilor de 0,5 litri - 10 minute, 1 litru - 15 minute, 3 litri - 40 de minute. Rotiți borcanele, întoarceți-le și răciți-le.

Compoturile de vitamine, proaspete sau conservate, sunt utile în orice moment al anului. Ei întăresc perfect imunitatea, percep vivacitatea pentru întreaga zi și dau o dispoziție excelentă. Și dacă gătiți această băutură miraculoasă cu propriile mâini, atunci beneficiile ei doar cresc.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?
Rețete de compot din cowberry: cum să gătești o băutură de paieRețete de compot din cowberry: cum să gătești o băutură de paie
Cum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasiceCum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasice
Cum sa gatiti compotul de pruneCum sa gatiti compotul de prune
Compote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătariCompote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătari
Beneficii de compot din mere uscate și rețetăBeneficii de compot din mere uscate și rețetă
Cum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizareCum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizare
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Rețete de compot de struguri pentru iarnăRețete de compot de struguri pentru iarnă
Compote pentru iarnă și rețete pentru prepararea lor fără sterilizareCompote pentru iarnă și rețete pentru prepararea lor fără sterilizare
» » Cum să gătești compot din mere: rețete pentru conservarea pe timp de iarnă
© 2021 amigdas.com