amigdas.com

Căpșuni: cum să gătești compot pentru iarnă

Capsuni de căpșuniCăpșunul nu este doar parfumat și gustos, este, de asemenea, foarte util pentru sănătate. La urma urmei, include fier, cupru și fosfor, vitaminele C și B, uleiurile esențiale și taninurile. Căpșunile sunt un remediu natural pentru avitaminoză, anemie, insomnie, hipertensiune arterială și neurastenie. Un mic minus - boabele se îndepărtează repede, așa că recolta îl recoltează pentru utilizare ulterioară, făcând compot de căpșuni, gem, dulceturi, băuturi de fructe.

Tehnologia generală de pregătire

Pentru a face compotul gustos, gustos și util, trebuie să urmați câteva reguli generale și subtilități ale gătitului. Aceste reguli nu sunt complexe, dar vor contribui la obținerea unui produs excelent ca rezultat. Deci, înainte de a pregăti compotul de căpșuni, aveți nevoie de:

 • Capsula de căpșuniPregătiți un recipient de sticlă pentru apus. Dacă sterilizarea cutiilor este slabă, riscul de deteriorare a produsului este ridicat. Pentru procesare aveți nevoie de bicarbonat de sodiu și săpun de rufe, care ar trebui să fie spălate bine vase, apoi puneți în apă fierbinte sau cuptor pentru câteva minute. Buteliile preparate sunt așezate cu susul în jos pe o cârpă curată înainte de utilizare.
 • Alege fructe de padure potrivite. Este mai bine dacă au aproximativ aceeași dimensiune și grad de maturitate, cu o consistență densă și o culoare strălucitoare. Aceste fructe sunt mai puțin digerate și deformate.
 • Când se selectează căpșunul, se spală foarte ușor, se coboară mici porții într-un filtru sau într-un șuviu și se pun într-un curent slab de apă rece. Apoi, boabele sunt eliminate sepalele.

După finalizarea preparatelor, fructele sunt gata pentru gătit. Este important să știți că căpșunul strică repede, deci nu îl puteți stoca. Procesați boabele de care aveți nevoie imediat după cumpărare sau colectare.

Rețete pentru compoturi de gătit

Există mai multe metode de preparare a compoturilor. În general, acestea diferă numai în ceea ce privește ingredientele suplimentare introduse în compoziția băuturilor, precum și cantitatea de zahăr și timpul de gătire. De exemplu, pentru a adăuga o notă pictată, se adaugă mentă, iar o cireșă sau o cireșă dulce va da băuturii un gust mai intens.

Modul "Simplu și rapid"

Compotul este gătit destul de repede, iar simplitatea gătitului va permite chiar unei amante fără experiență să obțină o băutură delicioasă. Un astfel de compot va fi pentru a avea un gust dulce, bogat, care va face apel atât copiilor cât și adulților. În plus, căpșunile, păstrate în acest fel, își păstrează proprietățile valoroase. Pentru gătit, veți avea nevoie de:

 • Căpșunile sunt de un kilogram.
 • Nisip de zahăr - cinci sute de grame.
 • Apa este de trei litri.

gătit:

 • Compot de căpșuni compotBomboanele preparate sunt așezate pe un prosop pentru a se usca după spălare.
 • În acest moment, siropul este pregătit. Pentru aceasta, apa se toarnă într-o cratiță, se aduce la fiert, se adaugă zahăr la apa fiartă.
 • Siropul este fiert până când zahărul este complet dizolvat (aproximativ zece minute).
 • Boabele sunt așezate în borcane sterilizate și se toarnă cu sirop fierbinte, după care felurile de mâncare sunt etanșate ermetic.
 • Băncile sunt așezate cu capul în jos și înfășurate într-o blană, pătură sau alte lucruri calde și lăsate să se răcească complet.

Compotul de căpșuni pentru iarnă este gata. Dacă este făcută corect, produsul va fi stocat timp de câteva luni (într-un loc răcoros). Apropo, luați primul eșantion pot fi deja două sau trei zile după gătit.

Căpșună cu pulpă

Compotele pot fi preparate nu numai din fructe întregi, ci și din piure în piure. Gustul acestei băuturi va fi deosebit de luminos. Pentru a adăuga tartness, puteți adăuga puțin piure de coacăz roșu. Veți avea nevoie de următoarele produse:

 • Căpșuni soiuri de dulce - cinci sute de grame.
 • Zaharul este de trei sute de grame.
 • Apă - doi litri și jumătate.

Metoda de preparare:

 • Caracteristicile compotului de gătit din căpșuniBomboanele spălate sunt măcinate într-un amestecător și așezate în cutii preparate (fiecare recipient este umplut cu aproximativ o treime).
 • Apa este adusă la fierbere și zahărul este turnat în el.
 • Siropul se toarnă în cutii și se lasă timp de aproximativ treizeci de minute, după care conținutul se toarnă din nou în tigaie și se aduce la fierbere.
 • După cinci minute de fierbere, ingredientele se toarnă imediat în recipiente și se rostogolesc.
 • Termoanele finite sunt întoarse cu capul în jos, înfășurate și lăsate în această poziție timp de o zi.

Acest compot nu este păstrat mult timp, deci este de dorit să îl consumați într-o lună după gătire. Înainte de a servi băutura la masă, se recomandă să agitați bine borcanul. Acest lucru va da produsului o consistență omogenă, care arată foarte apetisantă.

Mojito cu căpșuni și portocaliu

Compotul de căpșuni-portocaliu are un gust neobișnuit, revigorează perfect și încarcă corpul cu vitamine. În forma rece, este bine după o baie și într-o formă caldă - ca mijloc de prevenire a răcelii. Băutura poate fi păstrată toată iarna. Ingrediente necesare:

 • Boabele sunt șapte sute de grame.
 • Orange este un lucru.
 • Zaharul este de trei sute de grame.
 • Apa este de trei litri.

Mod de preparare:

 • Rețeta pentru un compot deliciosBomboanele spălate sunt așezate în borcan.
 • Portocala împreună cu pielea este tăiată în cercuri și așezată pe capătul căpșunii.
 • Capacitatea este umplută cu apă fiartă abundentă, acoperită cu un capac și lăsată timp de aproximativ douăzeci de minute.
 • Apa se toarnă înapoi în tigaie și se aduce la fierbere. În apă, zahărul se dizolvă.
 • Siropul se toarnă în cutii, care sunt imediat înfundate, întoarse cu capul în jos și izolate cu o pătură.

Compotul de berryMojito căpșuni-portocaliu este gata. Gustul său armonios și aroma de vară vor surprinde și vor încânta oaspeții și membrii gospodăriei. Și dacă vrei să faci o notă pictată și neobișnuită, poți adăuga o crenguță de menta în borcan.

Căpșuni compoturi pentru a găti destul de ușor, deoarece gătitul nu necesită hostess specialități culinare și disponibilitatea unităților de bucătărie. Dar, în același timp, nu există o persoană care să nu-i placă băutura, pentru că toată lumea îi place compotul de căpșuni.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?
Rețete de compot din cowberry: cum să gătești o băutură de paieRețete de compot din cowberry: cum să gătești o băutură de paie
Cum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasiceCum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasice
Cum sa gatiti compotul de pruneCum sa gatiti compotul de prune
Compote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătariCompote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătari
Cum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizareCum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizare
Interpretarea visurilor de căpșuni. Să-l vezi și să-l aduni într-un vis - la ce?Interpretarea visurilor de căpșuni. Să-l vezi și să-l aduni într-un vis - la ce?
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Modalități de fabricare a vinului din compot fermentatModalități de fabricare a vinului din compot fermentat
Rețete de compot de struguri pentru iarnăRețete de compot de struguri pentru iarnă
» » Căpșuni: cum să gătești compot pentru iarnă
© 2021 amigdas.com