amigdas.com

Caracteristici de cuțite de mână

Cum de a alege un cuțit manualCuțitele au fost folosite de om încă din timpuri imemoriale. Această armă a fost inventată una dintre primele din istorie. În unele cazuri, a salvat vieți, în altele a luat-o. În vremurile străvechi, lama a fost transmisă din generație în generație, de la tată la fiu, și a fost considerată o relicvă familială. A pierde această relicvă pentru a aduce asupra noastră nenorocirea și mânia zeilor.

Maeștrii care au creat lamele au încercat să facă fiecare special. Au produs mânere vopsite și sculptate, au aplicat gravuri complicate pe lamă și le-au ascuțit la starea unei mașini de ras.

În timpul nostru, cuțite în principal sunt fabricate în producție de serie, și, în principiu, nu sunt rele în calitățile lor. Deși nu au suflet.

Dar există încă maeștri care pot crea o lamă reală din piesa de metal, care va fi considerată simultan o arma rece și o operă de artă. Uneori se creează adevărate capodopere care împodobesc colecțiile de cunoscători de arme.

Soiuri de cuțite

Există mai multe tipuri condiționale:

  1. Diferite tipuri de cuțite - pentru bucătărie, vânătoare, pescuit și sportGospodărie sau bucătărie
  2. Pescuit și vânătoare
  3. Pentru supraviețuire
  4. sportiv

Prin proiectare, ele sunt împărțite în două tipuri: retractabile și fixe.

Fabricarea și utilizarea

Practic, lamărele sunt create exclusiv lame. Ei au o structură forjată și o canelură specială de-a lungul lamei - una sângerată.

Diferiți aditivi și specifici temperatură de întărire Ele fac din oțel neoxidabil și durabil, permițând lamei să mențină ascuțirea mai lungă și să fie mai rezistente la un mediu chimic agresiv.

Principalul avantaj al lamei este duritatea și elasticitatea. Cu toate acestea, pentru a-i oferi unicitatea, maestrul deseori experimentează cu aspectul său. Face modele frumoase pe mâner, dă lamă o formă neobișnuită și o gravă.

mâner

Mai multă atenție este acordată jilțului. Acesta poate fi fie întreg, fie constând din mai multe părți - tastând. Mânerul lamei poate fi alcătuit din diverse materiale:

  • Un mâner convenabil este foarte important în cuțitpolimeri. Pentru astăzi, acestea sunt cele mai populare materiale pentru mâner. Ele nu sunt supuse coroziunii și putregaiului, și au, de asemenea, o rezistență de invidiat. Cu ajutorul lor, mânerul poate fi dat oricare formă și culoare.
  • lemn. Arată foarte nobil, dar are puține puteri
  • metal. Cel mai durabil material, dar există un dezavantaj semnificativ - inconvenientul de utilizare în frig.
  • piele. Este foarte scump și estetic pe mâner, dar cu utilizare activă își pierde aspectul.
  • os. Unele lame create folosind acest material pot fi considerate drept opere de artă și expuse în muzee. Deși acestea sunt rareori potrivite pentru utilizarea dorită, în majoritatea cazurilor cuțite cu mâner din os sunt achiziționate pentru colectare.

Cum sa alegi

Alegeți un cuțit - ce să căutațiLamele vrednice pot fi găsite în ateliere private, după ce au studiat anterior recenziile lor. Acolo puteți cumpăra o lamă sau o comandă dorită. Există și cei care se specializează numai în munca manuală de cuțite de vânătoare. Există maeștri care fac numai cuțite de suveniruri, destinate exclusiv scopurilor decorative.

Nu sunt atât de mulți maeștri buni. Majoritatea au un site web unde puteți vedea întreaga gamă lamele disponibile și caracteristicile acestora (compoziția oțelului, materialul mânerului etc.). Desigur, este mai bine să vină personal și personal pentru a evalua calitatea, țineți mâna, simțiți confortul (sau neplăcerea).

Un cuțit de vânătoare va fi vândut numai cu permisiune și cu un bilet de vânătoare. După cumpărare, cuțitul va trebui să fie înregistrat.

Fețe pozitive și negative

Mijloacele lamei executate manual sunt unicitatea lor. Acest cuțit este făcut pentru o singură persoană, este singurul de acest fel și nu poate fi găsit. O astfel de lamă este realizată exclusiv din materiale de înaltă calitate. Maestrul nu va face niciodată o lamă de oțel secundar, ci un mâner din plastic din China. Așa că își ruinează reputația. Deși spun că nu este acceptat să dea cuțite, orice cunoscător de oțel rece, precum și un fan al vânătorii sau al pescuitului, se va bucura de un astfel de cadou.

Pentru dezavantaje, puteți poartă un cost ridicat. Prețul pentru astfel de produse începe de la 150 $ și se termină cu câteva mii. Nu toată lumea își poate permite această sumă. În plus, timpul de fabricație al unui astfel de cuțit poate fi foarte lung. Cu toate acestea, merită să vă decideți să obțineți un lucru cu adevărat de înaltă calitate.

Lama are ceva primitiv, o putere sălbatică, ca un om de ori, când se lupta cu greutățile vieții se confruntă în față cu animale sălbatice. Când nu era nici praf de pușcă, nici pistol. Doar el și cuțitul, împotriva întregii lumi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să ascuți corect un cuțit cu un barCum să ascuți corect un cuțit cu un bar
Musat pentru cuțite - ce fel de lucru este asta?Musat pentru cuțite - ce fel de lucru este asta?
Avantajele unui cutit ceramic si cum sa-l ascuti acasaAvantajele unui cutit ceramic si cum sa-l ascuti acasa
Pentru a ascuți cuțitele acasă sau pentru a ascuți un cuțit ceramicPentru a ascuți cuțitele acasă sau pentru a ascuți un cuțit ceramic
Curățarea simplă a cuțitelor din metal și a ceramicii la domiciliu, videoCurățarea simplă a cuțitelor din metal și a ceramicii la domiciliu, video
Criterii pentru alegerea cuțitelor pentru burghieCriterii pentru alegerea cuțitelor pentru burghie
Oțel pentru cuțite: caracteristici comparative ale aliajelor buneOțel pentru cuțite: caracteristici comparative ale aliajelor bune
Efectuarea de cuțite de casă: vânătoare, turistică și alteleEfectuarea de cuțite de casă: vânătoare, turistică și altele
Cum se face un tăietor pentru prelucrarea lemnului cu mâinile taleCum se face un tăietor pentru prelucrarea lemnului cu mâinile tale
Cum sa faci o sabie dintr-un copac cu mainile taleCum sa faci o sabie dintr-un copac cu mainile tale
» » Caracteristici de cuțite de mână
© 2021 amigdas.com