amigdas.com

Rasa Zaanen de capra descriere a rasei: caprine zanensky

Rasa ZaanenUnul dintre cei mai mari reprezentanți ai caprinelor se poate numi pe bună dreptate rasa Zaanen. Au fost retrase mai mult de o sută de ani în urmă în Alpii elvețieni prin metoda de selecție populară. Acest nume a fost dat goanei datorită fertilității sale ridicate, sănătății excelente și productivității ridicate. Una dintre cele mai bune rase din lume este considerată ca fiind țapul Zaanen. anual randamentul de lapte

de la un individ poate ajunge la mii de litri de lapte.

Rasă de rasă Zaanen descrierea rasei: origine, caracteristici, reproducere

Cele mai mari caprine din lume sunt zanaenskie. Au fost retrase cu o sută de ani în urmă în văi fertile cu iarbă suculentă din Elveția. Două sute de ani în urmă, unul dintre cei mai influenți oficiali a observat animalele de înaltă calitate. El le-a spus despre întreaga lume. Astfel, țapul Zaanen a fost adus în America, Australia și Rusia. În fiecare țară, capra Zaanen are numele de rasă. lua în considerare principal dintre ele.

 • Zaanen american.
 • Zaanen britanic.
 • Alb scurt.
 • Albă olandeză.
 • Albul german sa îmbunătățit.

Au venit în Rusia la începutul secolului al XIX-lea. La început au fost aduse douăzeci de capre pure. Și după aceea, detașamentele au fost reumplete cu câteva sute de capre pure. Dar, din păcate, timpul dinainte de război a împiedicat munca crescătorii. În cercurile țărănești, au apărut Zaanens din sângele pur. După ce a fost lichidată creșterea animalelor de capră, mulți reprezentanți ai acestei rase le-au transferat în ferme.

Câteva exemplare frumoase de caprine Zaanen au fost aduse din nou în țara noastră. De atunci, aceste animale au fost crescute în țara noastră. Dar prețul unei caprine este destul de ridicat. O capră poate costa patruzeci și cinci de mii de ruble. Pentru a cumpăra un animal excelent, este mai bine să solicitați ajutor de la crescători și să cunoașteți toate caracteristicile inerente acestei rase.

Caracteristici zaanenskoe capre de rasă

Goat-ZaanenSpre deosebire de alte rase, Zaanenskaya are o dimensiune mare. Capra poate ajunge la o greutate de optzeci și cinci de kilograme, în timp ce capra este cam șaizeci și cinci. Au existat cazuri în care animalul a crescut la o sută de kilograme. La greaban, înălțimea caprei este de aproximativ optzeci și cinci centimetri.

portbagaj Un animal are un piept larg și o spate lungă. Capul este cu adevărat dimensiunea medie a Zaanen ușor alungită în comparație cu alte rase. În țara noastră această rasă se distinge prin parul alb scurt. Dar în străinătate puteți întâlni o capră cu culoarea smântânii.

Merită menționat faptul că capra reală a producției elvețiene este doar albă. Prin urmare, dacă vi se oferă un altul sub capul goanei Zaanen, dar cu o culoare diferită, nu trebuie să fiți de acord cu această afacere. Particularitatea acestei rase este pe primul loc printre alte rase de lapte. Ei au cel mai mare număr de lapte și o productivitate ridicată.

K caracteristici merită următoarea descriere a aspectului.

 1. Greutate mare. Cei mai buni reprezentanți pot cântări până la 100 de kilograme. Rasa se naște numai copii mari cu o greutate de cinci kilograme. În fiecare lună recrutează cinci kilograme.
 2. Scheletul animalelor este bine dezvoltat. În acest caz, au picioare puternice și în poziție verticală.
 3. Randamentul caprinelorBotul animalului este îngust și are o frunte largă. Urechile sale sunt poziționate vertical, dar standardizarea rasei permite prezența urechilor suspendate.
 4. Pe gât pot apărea creșteri cutanate sub formă de cercei.
 5. Unele animale sunt acceptate cu lipsa de coarne de cerb. Fiecare capră din această rasă are o barbă, la femele poate fi absentă sau mai mică.
 6. Zaanenskaya are un uger mare. Udder înfățișarea arată ca o pere. Sfarcurile sunt bine dezvoltate. În cazul reprezentanților individuali, pe corp pot apărea pete negre.
 7. Această rasă este nemaipomenită în conținutul ei. Orice crescător poate să aibă grijă de această rasă fără mari dificultăți.

Condițiile lui Zaanen

Condiții conținut animalul ar trebui luat.

 1. O hrană deplină și, mai presus de toate, o hrană variată.
 2. Exerciții fizice în aer liber cu diverse plante medicinale.
 3. Cazare într-o cameră uscată fără pescaj.

Pentru ca femeia să dea cea mai mare producție de lapte, este necesar să îi oferim o dietă variată și de înaltă calitate. În sezonul de iarnă, ei mănâncă fân. Și în restul timpului - este iarbă proaspăt cosit. În plus, recomandat Hrăniți capra cu tărâțe, cartofi și sfeclă. Cu mersul obișnuit, rasa Zaanen primește vitamine din frunzele mâncate. De regulă, acestea sunt frunzele de mesteacăn, salcie și, de asemenea, coaja copacilor.

Animalele din această rasă pot supraviețui în centura din mijloc. Ei sunt bine tolerați de frig, dar nu pot tolera curenții, umezeala sau ventilația slabă în cameră.

Creșterea caprinelor zaanen

Reproducerea acestui soi este întotdeauna profitabil. Este prematur. Ea este gata să acopere când atinge vârsta de zece luni. Iar rasa se caracterizează printr-o productivitate ridicată. Pentru agricultori este util să știm că în rasa Zaanen 80% dintre indivizi sunt născuți gemeni. Caprele mici au o greutate de până la cinci kilograme la naștere. În plus, este de remarcat faptul că acestea cresc destul de rapid.

Caprele la vârsta de șase luni sunt hranite exclusiv cu lapte integral. În timpul alăptării, caprele își hrănesc descendenții timp de unsprezece luni. Cu fiecare otom dintr-o capră crește cantitatea de lapte. Conținutul de grăsime din lapte este de până la 4,2%.

dreapta îngrijire pentru un animal de companie implică o examinare constantă a animalului. În fiecare zi, fermierul inspectează caprine și efectuează o curățare planificată a copitelor din murdăria care se acumulează. În plus, îngrijirea adecvată a caprinei este de a include pieptănatul cu o perie specială. În plus, rasa trebuie să meargă constant în spațiile deschise, în câmpuri. În aceste scopuri, fermierii pregătesc constant pășuni, expunând cea mai delicioasă iarbă pentru animalele lor.

Un rol la fel de important în întreținerea acestei specii de animale îl reprezintă disponibilitatea și compilarea unui echilibrat, integrat hrănire.

 1. O varietate de furaje care sunt de origine naturala.
 2. Furaj pentru capreDimineața, animalele sunt oferite să mănânce fân.
 3. După câteva ore, vă oferim tije de răchită sau frunze de mesteacăn. După ce trimit la plimbare.
 4. În timpul plimbării, caprele au ocazia să mănânce iarbă, să scoată scoarța copacilor și să găsească acele frunze că vor fi delicioase.
 5. Masa seara poate fi prezentata sub forma de supa. Se prepară pe bază de cartofi, tărâțe sau deșeuri alimentare.
 6. Înainte de dormit, animalul este de asemenea hrănit, va mânca cu bucurie mai multe sfecla.

Creșterea caprinelor zaanen

Pentru ca reproducerea soiului Zaanen să treacă cu succes, este important să se ia în considerare mai multe factor.

 1. Alegerea caprei potrivite.
 2. Vârsta cea mai bună pentru împerechere. De regulă, aceasta este de la doi la cinci ani.
 3. Prezența caprine excelente de sănătate, trăsături distinctive zaanenskoe rasă. Se ia în considerare originea părinților. Nivel ridicat de productivitate.

Pentru a se întâmpla cu caprele, ele sunt scoase într-o anumită sumă. De regulă, ele sunt ținute împreună cu bărbatul timp de mai multe luni. Fermierii consideră că toamna-iarnă este perioada ideală pentru sacrificare. reduce Puteți începe din septembrie și să terminați în februarie. În cazul în care sunt luate în considerare toate regulile de împerechere. Apoi capra poate acoperi toate femelele care sunt lângă el. Dar dacă acest lucru nu se întâmplă, fermierii aplică metoda de inseminare artificială a efectivului.

Okot zaanenskoi soi apare în mod natural. În acest caz, dacă totul merge bine, atunci capra se confruntă cu ea în mod independent. Dar, în unele cazuri, poate fi necesară prezența unui fermier cu o capră. Stabiliți că aproximarea acestei date poate fi dată de caracteristică Prezentate.

 • Agitatie nefericita a femeii.
 • A scăzut apetitul normal.
 • Ușoară umflare în regiunea lavei vulva.
 • Căutați un loc pentru adoptarea viitoare a descendenților. De regulă, femela își strânge membrele de la sine.

Caracteristicile de reproducție tineri zeanenskoe rasa

Un rol important în reproducerea animalelor tinere din această rasă este jucat de procedura de hrănire. Dacă femela are lapte suficient, ea va hrăni singură copiii. Proprietarul animalului ar trebui să monitorizeze numai starea ugerului. Capra nu ar trebui să rămână stagnantă. Dacă se manifestă, atunci fermierii independent să predea resturile de lapte manual sau cu ajutorul unei mașini de muls.

Baby CopiiDe îndată ce copiii cresc până la douăzeci de zile de viață necesită complexe minerale care sunt introduse în dieta zilnică. Șapte zile după naștere, copiii pot fi admiși pe pășune. Ele sunt luate numai cu mama lor.

K marca Caracteristicile rasei Zaanen sunt că, atunci când traversează o altă rasă, ei primesc încă semnele zaanensky. O femeie poate avea până la trei copii. Fetele se nasc cu o greutate de până la trei kilograme. Băieții cântărind până la cinci kilograme. Animalele cresc activ. La vârsta de șase luni vor fi gata să se ascundă. Dar specialiștii în domeniul reproducerii sunt sfătuiți să aștepte formarea completă a organismului și să acorde prioritate vârstei de un an.

Cantitatea de lapte va crește în mod constant. Prin cel de-al patrulea miel, se va observa procentul de creștere a producției de lapte. De regulă, o zi o femeie poate da aproximativ trei litri de lapte, dar sunt mai multe. Alăptarea durează unsprezece luni, dar se recomandă să se administreze rasa Zaanen de capre cu două luni înainte de miel.

Care sunt avantajele rasei Zaanen?

Fără îndoială, rasa Zaanen, spre deosebire de rasa nubiană, cu care poate fi confundată are un grad înalt productivitate. Șase litri de lapte pot fi aduse de o capră pentru o zi. Dar în perioada de vârf a producției de lapte și în prezența unei alimentații sănătoase și echilibrate, aceasta poate da până la opt litri pe zi. Caprele suedeze pot să elibereze chiar și douăsprezece litri de lapte. Perioada tradițională a producției de lapte poate dura între opt și unsprezece luni.

Laptele, care produce o capră din această rasă are un gust plăcut de cremă. Spre deosebire de caprele noastre, procentul conținutului de grăsimi din lapte este puțin mai mic. Acesta poate fi de la 2,5% și ajunge la 4%. În dieta sugarilor este permisă includerea laptelui de capră, dar numai rasa Zaanen.

mare fecunditate - de aceea se poate lauda aceasta rasa. Pentru fiecare sute de femele există cel puțin două sute cincizeci de copii. Cel mai adesea crescătorul poate conta pe faptul că femela va naște gemeni. Răsplata uimitoare timpurie a acestui animal este într-adevăr o trăsătură predominantă a rasei. Până la vârsta de un an, animalul poate fi considerat gata pentru miel.

Principalul lucru care distinge laptele de capră Zaanen de orice altă rasă este absența unui anumit miros neplăcut!

Avantajele și dezavantajele raselor de rasă Zaanen

Practic, fermierii care au plantat mai multe capre din rasa Zaanen nu le răspund decât din punct de vedere pozitiv. Rezumând toate cele de mai sus, merită remarcate următoarele avantaje această rasă.

 1. Cum să laptezi o caprămare muls. După nașterea primului pui, capra nu produce mai puțin de șapte sute de litri de lapte pe lactație. După cea de-a patra naștere, acest număr crește de mai multe ori.
 2. Lactație lungă. Spre deosebire de alte rase, Zaanenskaya își hrănește copiii timp de unsprezece luni.
 3. mare fecunditate. Poate da naștere la 250% mai mult decât alte rase. Pentru 100 de capre există aproximativ 250 de copii născuți.
 4. Caprele acestei rase se coace într-un timp scurt și câștigă rapid greutate.
 5. Lapte delicios. Gustul produselor este excelent. Laptele este moderat gras si nu are miros specific.
 6. remarcabil adaptabilitate la condițiile climatice. În Rusia, rasa Zaanen este pe deplin aclimatizată.
 7. Gene bune. Masculii acestei rase pot suge pe deplin mai multe femele într-o singură perioadă productivă.
 8. Padocul pe orice teren. Spre deosebire de alte animale, această rasă poate pasca în munți, râuri.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rasa albastră belgiană de vaciRasa albastră belgiană de vaci
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Descriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcțiiDescriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcții
Caprine de lapte fără miros cu descriere și fotografieCaprine de lapte fără miros cu descriere și fotografie
Caprele Cameruniei - descrierea și caracteristicile rasei de capre piticCaprele Cameruniei - descrierea și caracteristicile rasei de capre pitic
Ayrshire rasă de vaci, descriere, descriereAyrshire rasă de vaci, descriere, descriere
Caracteristicile rasei de capră alpină, demnitatea acesteiaCaracteristicile rasei de capră alpină, demnitatea acesteia
Shvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contraShvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contra
Rase de capre de lapte: nume, descrieri și caracteristiciRase de capre de lapte: nume, descrieri și caracteristici
» » Rasa Zaanen de capra descriere a rasei: caprine zanensky
© 2021 amigdas.com