amigdas.com

Papadia păstrează: caracteristici și rețete

Rețetă pentru gem de păpădiePăpădia nu este doar o planta de luncă veselă, ci are și proprietăți foarte utile. Și sunt utile complet - de la flori și până la rădăcini. Iar gemul de papadie nu numai că are un gust excelent, dar are, de asemenea, beneficii mari pentru sănătatea umană. Este nevoie de foarte puțin timp și de mâncare pentru a pregăti acest tratament neobișnuit.

Utilizarea și compoziția păpădia

Un produs realizat din păpădie are beneficii mari pentru corpul uman, deoarece conține un număr mare de substanțe utile, care sunt:

 • Proteine.
 • Carbohidrați și grăsimi.
 • Fosfor, potasiu și calciu.
 • O cantitate mare de seleniu, iod și cupru.
 • Vitamine, printre care piridoxina, acidul pantotenic și acidul folic.

În plus față de compoziția bogată a acestui produs, are un efect pozitiv asupra corpului uman. Și după o utilizare zilnică după ceva timp, există schimbări enorme atât în ​​interiorul corpului cât și în exterior. Proprietăți utile sunt:

 1. Cu o utilizare zilnică, produsul contribuie la restaurarea completă a ficatului.
 2. Dăunarea de păpădie are un beneficiu uriaș pentru persoanele care au probleme cu aciditatea stomacului.
 3. Această delicateză normalizează procesele metabolice din corpul uman, ceea ce contribuie la normalizarea greutății corporale.
 4. Are un efect pozitiv imens asupra sistemului nervos, calmează excitabilitatea crescută și, de asemenea, normalizează somnul.
 5. Un mod de a face gem de păpădiePentru persoanele care suferă de reumatism și boli comune, acest remediu este indispensabil, deoarece compresele fac posibilă reducerea durerii și reducerea supresiei.
 6. Produsul are, de asemenea, un efect de laxativ, care poate rezolva în mod eficient constipatia.
 7. Efectul uimitor al păpădia este în cosmetologie. Cu utilizarea regulată a acestui produs, starea pielii se îmbunătățește, devine mai moale atât în ​​aspect, cât și în atingere.
 8. Jam, preparat din păpădie, are proprietăți imunomodulatoare excelente. Utilizarea sa vă permite să scăpați de boli virale atât la începutul etapelor, cât și la etapele de exacerbare.

Din păcate, în plus față de o listă largă de avantaje, gemul de păpădie are, de asemenea, unele contraindicații pe care trebuie să le cunoașteți, înainte de a utiliza această delicateț:

 1. Gem delicios din păpădieMedicii nu recomandă folosirea minciunilor pentru copii sub vârsta de 6 ani, deoarece are un efect colagogic puternic și un efect biologic mare asupra corpului copilului.
 2. În plus, este necesar să se trateze cu grijă și responsabil alegerea locului de colectare a plantei, deoarece aceasta poate absorbi substanțele chimice din mediul înconjurător. Și nu va fi un secret pentru nimeni că radiațiile și deșeurile dăunătoare au un impact negativ asupra corpului uman.

Subtilitățile bunelor de gătit

Pentru a vă asigura că delicatețea nu numai că a fost delicioasă, dar și utilă, este responsabilă pentru alegerea produsului principal, precum și a inventarului pentru gătit. La urma urmei, numai observând toate subtilitățile, puteți obține un gem cu adevărat util.

Prepararea felurilor de mâncare

Cel mai bine este să gătiți în recipiente emailate și să depozitați numai în recipiente de sticlă. Dacă gemul este pregătit pentru depozitare pe o perioadă lungă de timp, merită folosiți borcane pre-sterilizate. Dacă recipientele sunt pur și simplu spălate cu apă obișnuită și nu se rostogolesc, acestea trebuie să fie depozitate numai într-un loc răcoros.

Când produsul este preparat într-o ceașcă de cupru sau oțel inoxidabil, acesta trebuie transferat într-un alt recipient imediat după preparare, astfel încât gemul să nu fie saturat cu substanțe nocive.

Colectarea principalului produs

Timpul optim pentru colectare va fi amiază, deoarece în această perioadă, florile deschid maximul capetelor. Merită să alegeți cu atenție zona. Cel mai bine este să se efectueze colectarea departe de oraș, unde nu există poluare cu gaze și un număr mare de mașini.

Pentru prepararea unui medicament, sunt necesare doar flori, deci este necesar să se rupă inflorescențele complet deschise. Pentru a exclude posibilitatea de a înflori florile în timpul recoltării, este mai bine să le puneți în coșuri.

Jam Rețetă

Pana in prezent, varietatea de retete de gatit este pur si simplu uimitoare, pentru ca, in plus fata de produsul principal, se adauga diferite fructe si chiar ierburi. Indiferent de reteta selectata, exista câteva trucuri poate ajuta la pregătirea unui gem uimitor:

 1. Rețetă pentru gem de păpădiePentru ca delicatețea să dobândească o nuanță de aur, puteți adăuga citrice, menta sau suc de caise înainte de gătit.
 2. Acidul citric va face gemul mai vâscos.
 3. Puteți verifica pregătirea produsului dând un mic blocaj pe placă, dacă este gata în timpul înclinării recipientului, picătura va rămâne în poziție și nu își va pierde forma.

Fără tratamentul termic

Cu ajutorul acestei rețete puteți nu numai să păstrați toate vitaminele din produsul finit, ci și să obțineți un gem uimitor. Pentru prepararea următoarelor ingrediente:

 • Păpădie proaspătă - 200 de grame.
 • Miere naturală - 1 lingură mare.

Florile pre-spălate trebuie umplute cu apă timp de cel puțin 24 de ore. După aceea, se usucă cu un prosop și se mănâncă cu un mixer sau cu o mașină de măcinat cu carne. Mai mult, acest amestec ar trebui să fie combinat cu miere și să insiste timp de cel puțin 24 de ore, amestecând la fiecare 4-5 ore. După aceasta, blocajele trebuie să fie transferate într-un recipient și depozitate în frigider. Utilizați nu mai mult de 2 ori pe zi pe o lingurita, spălată cu ceai cald sau apă.

Cu adăugarea de lamaie

Acest desert are o aromă plăcută și îi va atrage pe cei cărora nu le place prea mult dulce gem. În plus, lamaie este utilă pentru întărirea imunității și pentru creșterea apetitului și, de asemenea, ajută la purificarea organismului. Sunt necesare următoarele ingrediente:

 • Păstorul păstreazăFlori păpădie - nu mai mult de 200 de bucăți.
 • Lămâia proaspătă - dacă este mică, atunci suficient va fi un singur fruct.
 • Apă pură - 2 litri.
 • Nisip de zahăr - o lire.

Procesul de gătit

Florile pure trebuie să fie umplute cu apă curată. Lemon este tăiat în bucăți mici și adăugat la un recipient cu păpădie, după care este pus pe foc și fierte timp de aproximativ o oră. Produsul sudat trebuie să fie răcit și insistat timp de cel puțin 12 ore, apoi să se tunde. Supă rezultată este acoperită cu zahăr și se fierbe până se îngroațește. Produsul finit este plasat în borcane pre-sterilizate și depozitat în interior fără acces la lumina soarelui.

Conservele de păstăi sunt un desert neobișnuit și util, care va da corpului multă energie și energie. Cu toate acestea, nu poate fi folosit ca unic remediu pentru tratamentul unei boli. Merită să ne amintim că numai un medic poate numi un tratament complet, iar auto-medicația poate provoca vătămări iremediabile pentru sănătate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Datele pentru alăptare: beneficii și posibile contraindicațiiDatele pentru alăptare: beneficii și posibile contraindicații
Proprietăți utile ale unui ou de pui brut și răul acestuiaProprietăți utile ale unui ou de pui brut și răul acestuia
Abuzul și beneficiul arahidei pentru corpul uman, proprietățile nuci prăjiteAbuzul și beneficiul arahidei pentru corpul uman, proprietățile nuci prăjite
Fructele de sapă: descriere, beneficii și răuFructele de sapă: descriere, beneficii și rău
Găluște ouă: beneficii și rău, costuriGăluște ouă: beneficii și rău, costuri
Oua crude de pui: beneficiu sau daune organismului umanOua crude de pui: beneficiu sau daune organismului uman
Oua crude: beneficiu sau daune, compozitia produsuluiOua crude: beneficiu sau daune, compozitia produsului
Pot să beau ouă crude? Beneficii, rău și rețete cocktailPot să beau ouă crude? Beneficii, rău și rețete cocktail
Utilizarea alunelor pentru bărbați și femei - compoziția și proprietățile nuciUtilizarea alunelor pentru bărbați și femei - compoziția și proprietățile nuci
Piersica uscată: beneficiile și daunele aduse sănătății umanePiersica uscată: beneficiile și daunele aduse sănătății umane
» » Papadia păstrează: caracteristici și rețete
© 2021 amigdas.com