amigdas.com

Rețete rețete afumate acasă

Cum să fumezi pește în mod corespunzătorMulți pescari se gândesc să păstreze o capcană mare. Ei sortează pește și gândește ce vor face de la el. Printre iubitorii de pescuit este foarte popular pește fumat la domiciliu. Unii cumpără fumatori, în timp ce alții folosesc mijloace improvizate. Rezultatul este un produs delicios și sănătos, care nu este o rușine de a pune pe masă în fața oaspeților.

Sfaturi simple pentru începători

Fumatul oricăror produse se realizează cu ajutorul fumului. Prin urmare, este necesar să vă amintiți regulile de bază ale siguranței la foc:

 • Nu deschideți ușor capacul fumului, deoarece acest lucru poate provoca apariția rumegușului.
 • Înainte de a găti, este necesar să plasați o găleată de apă în apropierea fumătorului.
 • Nu permiteți copiilor să fumeze, deoarece pot fi arși.
 • Înainte de utilizare, citiți instrucțiunile de utilizare pentru echipament.

Fumătorii experimentați spun că nu trebuie să fumați la un moment dat carcase de diferite dimensiuni. În acest caz, peștii mici vor deveni prea moi, iar peștii mari nu vor intra în fum. Nu folosiți rumeguș de copaci de conifere deoarece acestea eliberează rășină

Există reguli speciale pentru fumatul unui anghilă. Sângele lui este periculos pentru oameni, deci trebuie să salvezi bine anghilul. Nu vă grăbiți în timpul procesului. Înainte de utilizare, trebuie să vă asigurați că nu există sânge pe oase.

Etapele de fumat

Cum să fumezi peștiExistă două metode principale de fumat. Când este fierbinte, produsul este preparat la o temperatură de 70 până la 160 de grade. Metoda rece presupune efectul fumului, a cărui temperatură nu depășește 35 de grade. Există o diferență de timp în decaparea. Un mod rece implică sărare timp de 5 zile. Atunci când alegeți o metodă fierbinte, trebuie să petreceți câteva ore pentru a pescui ambasadorul.

Nu toți oamenii știu cum să fumeze pește afumat la domiciliu. Începătorii nu știu cum să pregătească un pește pentru fumat. În prima etapă, trebuie să fie sortată.

Cum să fumezi pește într-un magazin de fumat

Carcasele mici trebuie să fie spălate și uscate cu un prosop. De la pești medii tăiați capul și scoateți interiorul, iar atunci când fumați exemplare foarte mari, trebuie să scoateți scheletul și să faceți fileuri.

După pregătirea carcasei, este necesar să se saliveze. Un strat de sare este turnat într-un recipient adecvat. Pe acesta puneți peștele și adormiți cu resturile de sare. La 5 kg luați aproximativ un kilogram de sare. Unii amatori stau carcase în saramură de sare. Timpul de sărare depinde de mărimea peștelui. După ce carcasele sunt sărate, trebuie clătite cu sare și uscate.

La următoarea etapă, se produce un incendiu. Este necesar să așteptați momentul în care apare cărbuni: pe un foc deschis nu puteți fuma. În partea de jos a compartimentului de fumat, praful de piligani cu un strat de 2 centimetri.

Cum să fumezi pește într-un magazin de fumat

Cel mai adesea pentru fumat se folosesc rumegus de copaci:

 • cenușă;
 • stejar;
 • arțar;
 • ienupăr;
 • măr;
 • pere.

Praful de praf trebuie usor umezit cu apa. Apoi instalați un grătar pe care sunt așezate carcasele de pește. Apoi fumatul se pune pe foc. Majoritatea bărbaților o instalează pe un brazier obișnuit. În primul rând, rumegușul este ușor uscat. În acest moment, temperatura din interiorul fumului nu depășește 70 de grade. Apoi fumul se încălzește până la 120-160 grade. Timpul fumatului depinde de mărimea peștilor. O fleacă este fumată timp de 30 de minute, dar carcasele mari pot fuma timp de 6-7 ore. Începătorii în procesul de gătire deschid capacul și gustă produsul.

Nu toată lumea știe cum să fumeze pește în mod corespunzător într-un mod rece, astfel încât gustul preparatelor este foarte diferit pentru diferite persoane.

Cum să fumezi pește afumat într-un magazin de fumat

Cu o metodă rece de fumat, carcasa trebuie gătită mai mult, deoarece sunt sărate timp de 5 zile. După aceea, sunt înmuiate în apă. Este necesar ca sarea suplimentară să dispară. Apoi carcasele sunt legate cu un șnur și atârnate pe o frânghie. Pentru o zi, toată umiditatea în exces dispare.

Pentru fumatul rece, oamenii folosesc vestiare mici sau alte ancadramente. În mijlocul camerei se creează un foc de tabără. Se pune o cutie de metal cu rumeguș pe fund. Trebuie să vă asigurați că rumegușul este uscat și că nu este ars. Temperatura din cameră nu trebuie să depășească 35 de grade, iar procesul de fumat durează mai multe zile. În acest moment este important să monitorizați constant incendiul pentru a preveni incendiul.

Rețete afumate reci

Mulți nou-veniți nu știu cum să fumeze pești într-un magazin de fumat. Fumatul cald implică utilizarea diferitelor condimente. Fumătorii experimentați au secretele lor. Cea mai ușoară cale este de a fuma macrou, pe care toată lumea o va plăcea. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

 • carcase întregi de macrou;
 • sare;
 • piper negru;
 • semințe de coriandru.

Cum să fumezi un pește

În primul rând, peștele este gătit într-un mod tradițional. Capul și interiorul nu pot fi îndepărtate. Timpul de decapare nu depășește două ore. După decapare, carcasa ar trebui să fie presărată cu piper negru și coriandru. Apoi se pun pe bare. Cel mai adesea, rumegusul de arțar și ienupăr. După 15 minute după începerea fumatului, este necesar să deschideți capacul pentru a elibera fumul. Apoi, capacul este pus în loc și peștele este fumat timp de 20 de minute. După gătit este servit pe masă după o jumătate de oră.

Iubitorii de bere adesea fumează pește acasă. Fumatul cald este grozav pentru pescarii mici de râu, de exemplu, roșu sau biban. Peștele se spală și se pune în saramură și se combină cu bere și se păstrează în sare timp de cel puțin două zile.

Apoi, sarea este spălată și uscată cu un prosop de hârtie. Procesul de fumat ar trebui să aibă loc la o temperatură scăzută, astfel încât carnea să rămână suculentă. Temperatura din interiorul fumului nu trebuie să depășească 70 de grade. Timpul de gătire variază de la 30 la 40 de minute. Carcasele afumate trebuie să fie complet răcite înainte de servire.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Smokehouse, realizat dintr-un butoi cu mâinile proprii - rapid și ușorSmokehouse, realizat dintr-un butoi cu mâinile proprii - rapid și ușor
Cum sa faci un magazin de fumat acasa cu mainile taleCum sa faci un magazin de fumat acasa cu mainile tale
Zona de fumat receZona de fumat rece
Cameră de fum pentru fumat propriuCameră de fum pentru fumat propriu
Fumatul rece: cum să faceți un generator de fum cu propriile mâiniFumatul rece: cum să faceți un generator de fum cu propriile mâini
Cameră de fum din frigider cu propriile mâiniCameră de fum din frigider cu propriile mâini
Generatoare de fum pentru fumat frig cu mainile proprii, videoGeneratoare de fum pentru fumat frig cu mainile proprii, video
Caracteristici ale creării unui magazin de fumări propriiCaracteristici ale creării unui magazin de fumări proprii
Fumătorii pentru fumat: cum să fumeziFumătorii pentru fumat: cum să fumezi
Căsuțele de fumat de uz casnic: drumeții și casă pentru aragazuriCăsuțele de fumat de uz casnic: drumeții și casă pentru aragazuri
» » Rețete rețete afumate acasă
© 2021 amigdas.com