amigdas.com

Peste afumat la domiciliu

Peste afumat rece.Peștele afumat la domiciliu este o delicatesă care, dacă este pregătită în mod corespunzător, are o aromă și aromă originale. Gurmatorii din toate țările preferă acest produs, admirând gustul unic și calitățile nutriționale. Se folosește ca o farfurie, gustare pe mese de zi cu zi și festivă și ca un fel de mâncare principală.

Metoda fumatului rece

Datorită metodei fumatului rece, sub influența căldurii și a fumului, produsul trece prin dezinfecție și conservare naturală. Ca urmare, termenul de valabilitate al peștelui este prelungit și este posibil să se achiziționeze pentru utilizare ulterioară. Anterior, pregătirea produselor afumate ca atare părea foarte dificilă și confuză. Acum, când există Internetul și la vânzare există un echipament special și bunurile necesare, fumatul a devenit un proces clar și accesibil.

Metoda de fumat rece este tratarea produselor cu fum de lemn pentru a păstra vitamine și minerale utile în ele pentru o durată mai mare de depozitare. Procesul este destul de lung, trebuie să aplici anumite cunoștințe și eforturi. Tehnologia metodei la rece este fumatul de pește pre-preparat și sărat. Timp de câteva zile fumează într-o clădire specială - fum.

Pregătirea pentru gătit

Fumatul receÎn primul rând trebuie să decideți pe ce pește să gătească, deoarece nu totul este potrivit pentru fumat. Trebuie să alegeți o cantitate proaspătă, cât mai mult posibil de grăsime și aceeași dimensiune.

Înainte de ambasador trebuie să intepenți și să spălați carcasa. Capul nu trebuie tăiat, cântarele nu trebuie îndepărtate, atunci produsul își păstrează sucul și aroma. Dacă peștele este mare, acesta trebuie tăiat în bucăți sau tăiat de-a lungul creastei. String pe două piese pentru o parte coadă pe o sfoară în lungime de 50 cm, capetele unui fir se conectează un nod. Dacă peștii sunt mici sau mijlocii, fumul este întreg, străpungeți și întindeți firul cu aproximativ un metru lung prin ochi.

Cum se prepară o supă de pește

Poți să faci sărare pești în diferite moduri:

  1. Sare cu sare din interior și din exterior, adăugați mirodenii la gust, și de la cinci la doisprezece ore puse sub jug.
  2. Se prepară o soluție puternică de apă cu sare. Este necesar să păstrați în el timp de 20 până la 30 de minute.
  3. Este de dorit să grăsim carcasele de grăsime în alt mod. Pentru a freca cu sare și condimente, înveliți folie sau hârtie pergament, puneți într-un container de email sau de plastic timp de 2-3 zile.

Pește afumatÎn loc de ambasador, puteți folosi marinada. Carnea devine moale și suculentă. Pentru un litru de apă, luați 50 de grame de sare, 150 de grame de suc de lamaie, 200 de grame de vin alb sau sos de soia. Adăugați mirodenii, condimente și ceapă. Marinare 8-10 ore într-un loc răcoros.

După ce produsul este sărat sau marinat, este necesar să se spele în mai multe ape și să se usuce. Timp de trei sau cinci zile carcasa este suspendată fără acoperire. În această etapă, carcasele sunt privite pentru calitate, sacrificarea este supusă unui miros proastă și carne pierdute.

Dispozitivul unui magazin de fumat

Smokehouse poate fi amenajat:

  • Cum să fumezi pești în diferite moduriÎntr-o încăpere internă: în hambarul, în baia sau cortul pregătit, trebuie să setați traversele. Vor fi închise cu capul de pește în jos. Sub ele puneți pelvisul sau alte recipiente pentru focul de tabără. Mai întâi este plantat un foc mic, apoi rumegușul sau păstăile sunt aruncate pentru a menține fumul.
  • În aer liber (magazin de fum temporar): Uitându-te la natura timp de câteva zile, vă puteți răsfăța compania cu un prânz delicios și aromat de pește afumat. Asigurați-un astfel de fumator nu este dificil. Mai întâi, realizați un cadru de 1 m x 1 m x 1,5 m de barele inegale. Strângeți filmul. Deasupra trebuie să existe o pânză umedă, astfel încât fumul să rămână în interior și să iasă gradual. Din centrul structurii, un șanț este săpat de două până la trei metri lungime, o secțiune transversală de 25 cm x 25 cm. Ar trebui să existe o ușoară ascensiune către fumat. Deasupra șanțului este acoperită cu orice material neinflamabil: staniu, gazon și așa mai departe. Este predispus să aterizeze pentru a preveni scurgerea fumului. La începutul șanțului este făcută o vatră, fumul ei trecând prin șanț la fumat. Temperatura fumului este reglată de mărimea focului din vatră.
  • În apartament: o fum de casă nu va funcționa. Se utilizează un dispozitiv compact compact - un generator de fum. Este sigilat, nu fumează. Constă dintr-o mică cameră de fumat și un container pentru așchii, conectate cu un furtun. Funcționează din electricitate și ocupă puțin spațiu.
  • pentru a construi capitalul cu propriile mâini: principiul dispozitivului, cum ar fi cel temporar. Doar în locul scheletului, acoperit cu polietilenă, o fumizor este construită din plăci sau cărămizi. Puteți construi o fum de la un frigider vechi fără electricitate sau un butoi de 200 de litri. Șanțul trebuie să fie întărit cu cărămizi.

Tehnologia procesului de fumat

Înainte de începerea fumatului, trebuie să stocați cu lemn sau așchii. Puteți pune lemne de foc de diferite tipuri de copaci în foc, ci un gust și un gust excepționalcu fumul de pește din pomi fructiferi.

Fumatul rece constă în următoarele etape:

  1. Metoda fumatului recePeștele preparat în prealabil este agățat în camera de fumat. La carcasele sau bucățile de fum adăpostite complet, trebuie să le atârnați, fără a vă atinge reciproc.
  2. Un foc de foc este declanșat pentru un magazin de fumat sau cipuri pentru un generator de fum. Temperatura fumului nu trebuie să depășească treizeci de grade Celsius.
  3. În primele douăsprezece ore de fumat, fumul trebuie să curgă continuu în fumat. Apoi puteți întrerupe la intervale scurte.

Cum se păstrează pește afumatPentru a afla cât trebuie să fumați un pește afumat la rece, trebuie să luați în considerare direct calitatea produsului, dimensiunea și conținutul de grăsime. În medie, este nevoie de 1 până la 2 zile. Peștii mai mari vor fi fumați timp de 4 - 5 zile.

La sfârșitul procesului de fumat, peștele din barajele elimina imediat nu este necesar. Trebuie să o lăsăm să stea și să transpire câteva zile. Pregătirea este determinată de culoarea aurie a carcasei. Carnea ar trebui să fie uscată și elastică, aderentă pe creastă.

Depozitarea peștelui gata

Metoda rece de fumat peșteParticularitatea peștelui afumat este că poate fi stocată mult timp. Se recomandă ambalarea în hârtie densă de pergament și plasarea în frigider. Deci, poate fi stocat pentru o săptămână.

Dacă este necesar, puteți îngheța produsul. În congelator pot sta până la trei luni. Dezghețați cuptorul cu microunde.

Ar trebui să știți că cu cât depozitarea peștelui este mai lungă, cu atât mai gustul produsului. Prin urmare, trebuie să adere la regula că cel mai bun pește este proaspăt, luat doar de la fumat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Instrucțiuni pentru asamblarea unui generator de fum pentru fumat receInstrucțiuni pentru asamblarea unui generator de fum pentru fumat rece
Smokehouse, realizat dintr-un butoi cu mâinile proprii - rapid și ușorSmokehouse, realizat dintr-un butoi cu mâinile proprii - rapid și ușor
Cum sa faci un magazin de fumat acasa cu mainile taleCum sa faci un magazin de fumat acasa cu mainile tale
Zona de fumat receZona de fumat rece
Cameră de fum pentru fumat propriuCameră de fum pentru fumat propriu
Fumatul rece: cum să faceți un generator de fum cu propriile mâiniFumatul rece: cum să faceți un generator de fum cu propriile mâini
Cum sa faci rumegus si chipsuri pentru a te fumaCum sa faci rumegus si chipsuri pentru a te fuma
Smokehouse cu mâinile proprii - instrucțiuni cu fotografieSmokehouse cu mâinile proprii - instrucțiuni cu fotografie
Smokehouse cu mâinile proprii: video, structură de cărămidăSmokehouse cu mâinile proprii: video, structură de cărămidă
Aranjați chips-uri proprii pentru fumatAranjați chips-uri proprii pentru fumat
» » Peste afumat la domiciliu
© 2021 amigdas.com