amigdas.com

Rețete de compot de cireșe congelate cu oase

Compot de cireșe congelate cu oaseCompotul de berry este o băutură răcoritoare minunată pe care o puteți bea în orice moment al anului. În zilele de vară, acesta poate fi făcut din fructe proaspete, iar iarna - din fructe înghețate. Una dintre cele mai utile pentru o persoană este un compot de cireșe congelate cu oase. Se face foarte simplu, și chiar un începător poate face față cu ușurință acestei sarcini. Se compune din cele mai simple ingrediente, ceea ce face ca această băutură să fie accesibilă persoanelor cu resurse financiare reduse.

Pregătirea pentru muncă

Înainte de a pregăti o băutură sănătoasă, trebuie să pregătiți în mod corespunzător ingredientul principal - cireșe. În timpul maturizării fructelor, este necesar nu numai satisfacerea nevoilor lor curente, ci și stocarea lor pentru iarnă. Dacă sunt recoltate corect, atunci într-o formă înghețată își vor păstra toate proprietățile utile și aroma magnifică. Pentru a extrage beneficiul maxim din fructe, trebuie respectate următoarele recomandări:

 1. Pentru a se asigura că fructele sunt păstrate cât mai mult posibil și nu își pierd sucul, este necesar să le îngheață în formă integrală cu oasele.
 2. Pregătirea cireșelor pentru înghețCea mai bună opțiune pentru recoltarea cireșelor este să le uscați într-un container special sau într-o pungă de plastic simplă.
 3. Înainte de a pregăti un compot de cireșe congelate, nu trebuie să dezghetați fructele, deoarece acestea vor pierde majoritatea substanțelor lor utile pentru corpul uman.
 4. Dacă puteți păstra fructele în borcane, atunci acestea trebuie să fie sterilizate în prealabil.
 5. Pentru a vă asigura că cireșele congelate nu se destramă în timpul gătitului și nu-și pierd vitaminele, ar trebui să le limitați gătitul la 10 minute.
 6. Cireșele congelate nu sunt la fel de acre ca proaspete, deci atunci când gătiți compot, trebuie să adăugați o cantitate minimă de zahăr (aproximativ 1 sticlă pentru fiecare 0,5 kg de fructe).
 7. În compotul de cireșe congelate, puteți adăuga fructe de padure sau suc de citrice. Acestea nu numai că vor îmbunătăți gustul băuturii finite, ci vor da și o aromă deosebită.
 8. Pentru compot, este necesar să luați numai apă purificată și să o fierbeți în mod corespunzător.
 9. Dacă folosiți cireșe cu oase în timpul gătitului, atunci trebuie să țineți cont de faptul că băutura finită nu va fi păstrată mai mult de două luni. Prin urmare, nu fierbeți imediat volume imense de băutură.
 10. Compotul de gătit este cel mai bun în smalț sau sticlă. Nu folosiți recipiente de aluminiu.

Rețete de gătit

Ambiții au inventat multe rețete pentru gătitul compotului de cireș. Toate acestea sunt destul de simple și nu necesită cunoștințe și abilități culinare speciale. În acest proces, puteți să experimentați puțin și să adăugați o cantitate diferită de aceste sau alte ingrediente. Acest lucru vă va ajuta să faceți varietate și să faceți băutura gata preparată cât mai gustoasă posibil.

O modalitate simplă

Această variantă a compotei de cireș de gătit este cea mai populară printre altele. Întregul său secret este în simplitatea produselor utilizate și viteza de preparare. O astfel de băutură din fructe înghețate va fi o sursă excelentă de vitamine în sezonul de iarnă. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g cireșe cu oase, 250 g zahăr granulat, 3 l apă rece filtrată.

Procesul de preparare a compotelor constă în următoarele etape:

 1. Procesul de a face compotÎntr-o tigaie pregătită și spălată anterior, puneți fructe de padure congelate.
 2. Apoi se toarnă cu cantitatea necesară de apă purificată.
 3. Tigaia este pusă pe sobă, iar zahărul este turnat în ea.
 4. Amestecul este adus la fierbere la căldură medie, după care focul este redus la minimum.
 5. De îndată ce apa se fierbe, compotul este acoperit cu un capac și gătit timp de aproximativ 5 minute.
 6. După acest timp, vasul este îndepărtat de pe placă și răcit treptat la temperatura camerei.
 7. Compotul răcit este îmbuteliat sau îmbuteliat și introdus în frigider.
 8. Odată ce este puțin rece, o puteți scoate și o puteți turna pe ochelari sau cupe.

Cu adaos de mere

Cireșele sunt bine combinate cu orice fruct, astfel încât adăugarea lor la o băutură nu numai că își va schimba gustul, ci va face și mai utilă. Pentru prepararea compotului de cireșe cu mere, puteți alege orice fel de fructe. Pe baza dulceții lor, trebuie să variați cantitatea de zahăr adăugat. Pentru a obține o compoturi perfectă delicioase au nevoie de astfel de produse: 0,3 kg de cireșe congelate, 5 mere coapte, 3 litri de apa pura, frunze de menta, 4 linguri de zahar.

Compot de cireș congelat cu mere

Pregătirea unei băuturi cu următoarea secvență de acțiuni:

 1. Cireșele congelate sunt scoase din congelator și sunt așezate într-un castron, unde este puțină dezghet.
 2. În acest timp, vasul adânc este umplut cu apă și pus pe foc mediu.
 3. Merele sunt spălate bine și curățate de toate părțile necomestibile.
 4. Apoi sunt tăiate în bucăți mici.
 5. Primul lucru în apă fiartă este întins mere.
 6. Câteva minute mai târziu, se adaugă o cireșă puțin dezghețată.
 7. După o fierbere secundă, compotul este gătit timp de aproximativ zece minute. În acest proces este necesar să se amestece ocazional. Este important să faceți acest lucru cu atenție, astfel încât componentele să nu se prăbușească.
 8. Înainte de scoaterea de pe plăcuța din compot se adaugă zahăr.
 9. După dizolvarea completă, focul este oprit și tava este acoperită cu un capac.
 10. Băutura răcită este turnată peste ochelari.
 11. Înainte de a servi, o singură coală de menta este plasată în fiecare dintre ele.

Cu coaja de portocale

O băutură de cireșe cu fructe citrice este ideală pentru zilele de vară. În vreme caldă, se reface perfect și stinge setea. În plus, fructele citrice contin o multime de vitamine, care susțin tonul corpului și afectează performanțele sale. Pentru a multumi pe cei dragi lor parfumat compoturi de fructe, trebuie să cumpere sau să iasă din frigider următoarele produse: 500 g de fructe congelate, 2 portocale medii, o treime cana de zahar, 500 ml de apă.

O băutură cu coaja de portocală este făcută conform următoarei rețete:

 1. Beți cu coaja de portocale și cireșeCireșele congelate se pun într-un rezervor de email și se umple cu cantitatea necesară de apă filtrată.
 2. Capacitatea este pusă pe foc mic, iar conținutul său este încet adus la fierbere.
 3. Portocala este spălată bine și curățată de crustă.
 4. Apoi stoarce cât mai mult suc din el.
 5. După fierberea apei cu cireșe în viitorul compot se adaugă zahăr.
 6. Amestecul este gătit timp de aproximativ cinci minute, după care se pune coaja de portocală.
 7. După câteva minute de gătire, compotul este scos din placă și răcit.
 8. Apoi, sucul de portocale filtrat este adăugat treptat la acesta. La perfuzie este necesar să se amestece în mod constant compot.
 9. Băutura pregătită se pune pe frigider timp de o jumătate de oră.
 10. După aceea, se toarnă în pahare, decorate cu felii de portocale și servite pe masă.

În loc de portocală și coaja, puteți adăuga grapefruit. Are un gust specific și este capabil să vă facă băutura unică. Când folosiți grapefruitul, este important să eliminați toate filmele sale albe care au un gust amar și sunt capabile să strică băutura.

Beți cu lămâie

O opțiune frumoasă pentru a se împrospăta într-o zi fierbinte de vară va fi compotul de cireșe cu lămâie. Băutura finită se dovedește foarte aromată și gustoasă. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de următoarele produse: 300 g cireșe, 1 lămâie coapte, 50 g zahăr granulat, 1 litru de apă filtrată.

Reteta pentru băutură cu adăugarea de lamaie:

 1. Beți cu lămâie și cireșeCiresul congelat este transferat într-un vas separat și umplut cu apă.
 2. După două minute de dezghețare, fructele sunt transferate în containerul smalț și aruncate într-un foc lent.
 3. Odată ce apa se fierbe, amestecul este fiert timp de câteva minute, după care se răcește.
 4. Lemnul este spălat bine și tăiat în felii.
 5. Pe compot se adaugă felii împreună cu zahărul granulat.
 6. Aproape băutura este amestecată și infuzată timp de cel puțin o oră și jumătate.
 7. Când sunt servite într-un pahar, cuburile de gheață sunt așezate și umplute cu un lichid parfumat.

În această rețetă, puteți înlocui zahărul granulat cu miere. Acest lucru nu numai că nu va înrăutăți gustul, ci va adăuga valoare băuturii.

Cu un baston de scorțișoară

Scorțișoară este un condiment foarte aromat, care va impodobi întotdeauna orice fel de mâncare și îi va da un gust unic. Nu a fost o excepție și compotul de cireș. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 400 g de fructe congelate, 0,2 kg de zahăr, 3 litri de apă pură, 1 scorțișoară de scorțișoară.

O astfel de băutură este preparată în conformitate cu următorul principiu:

 1. Bomboanele preparate sunt transferate în vase emailate și umplute cu cantitatea necesară de apă.
 2. Amestecul se pune pe foc mediu și se aduce la fierbere.
 3. După ce compotul este gătit timp de trei minute, se adaugă zahăr și un scor de scorțișoară.
 4. Băutura este pregătită pentru încă câteva minute și este scoasă din plăcuță.
 5. Tigaia este acoperită cu un capac și este răcită.
 6. După răcire, compotul de cireș este filtrat și turnat în cupe.

Compot de cireș cu scorțișoară

Dacă nu aveți un scorțișoară de scorțișoară, îl puteți înlocui cu un produs măcinat. Este mai ușor de găsit în magazine și costă mult mai puțin.

Pentru compot, o lingură de scorțișoară va fi de ajuns. Adăugați-o în ultimul moment, chiar înainte de al scoate din farfurie.

Compot de cireș în multivark

Recent, gospodinele de gătit au folosit adesea o varietate de dispozitive, cum ar fi un multivark. Acesta permite nu numai simplificarea procesului de gătire, ci și economisirea unei cantități uriașe de timp prețios. Pentru a prepara un compot într-o multivarcă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 0,25 kg de cireșe congelate cu piatră, 150 g coacăze negre, 3 l de apă pură, zahăr.

Instrucțiuni pas cu pas privind pregătirea compotului într-un multivark:

 1. Compot de cireș în multivarkCoacăzul negru este spălat cu apă rece și cireșul congelat este transferat într-un castron pentru dezghețare.
 2. Produsele preparate se toarnă în castronul multivarchetului și se umple cu cantitatea necesară de apă.
 3. În plus, există zahăr turnat.
 4. Aparatul este pus pentru o jumătate de oră în modul "supa" sau "abur".
 5. După timpul specificat, multivarkerul trece în modul "încălzire" timp de treizeci de minute.
 6. Băutura finită este îmbuteliată, răcită și alimentată la masă.

Conserve pentru iarnă

Cacao de cires este foarte bun pentru recoltare pentru iarna. Cu ajutorul acestuia, puteți satura organismul cu vitamine în perioada cea mai reci, care este cel mai dificil pentru el. Pentru a pregăti un compot de vișină, aveți nevoie de: 1 kilogram de cireșe, 500 de grame de zahăr, 2 litri de apă filtrată.

Recolta pentru iarnă se realizează în mai multe etape:

 1. Cireșele congelate sunt atent plasate într-o tigaie de smalț și turnate cu volumul necesar de apă.
 2. Conserve pentru iarnăSe adaugă zahăr la amestec și se amestecă până se dizolvă complet.
 3. Apoi, tigaia se pune pe aragaz și se aduce la fierbere la căldură scăzută.
 4. De îndată ce apa se fierbe, focul este redus la minim, iar compotul este fiert timp de cel puțin o oră.
 5. În acest timp, băncile sunt spălate și sterilizate.
 6. Băutura este turnată în recipiente pregătite și închisă bine cu capace.
 7. Băncile sunt acoperite cu o pătură și se răcesc treptat la temperatura camerei.
 8. După aceea, acestea sunt stocate pentru depozitare într-un loc întunecos și rece.

Un compot din cireșe congelate este o băutură excelentă care vă va stinge setea în vară și va satura corpul cu vitamine în timpul iernii. Când este pregătit corespunzător, puteți obține un gust maxim și puteți păstra toate substanțele utile. Nu vă fie frică să experimentați și adăugați ingredientele la băutură. În timp, veți obține combinația optimă de produse care vor face din compot dumneavoastră o băutură cu adevărat delicioasă și aromată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?
Rețete de compot din cowberry: cum să gătești o băutură de paieRețete de compot din cowberry: cum să gătești o băutură de paie
Cum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasiceCum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasice
Compote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătariCompote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătari
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Cum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizareCum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizare
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Modalități de fabricare a vinului din compot fermentatModalități de fabricare a vinului din compot fermentat
Rețete de compot de struguri pentru iarnăRețete de compot de struguri pentru iarnă
Retete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarnaRetete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarna
» » Rețete de compot de cireșe congelate cu oase
© 2021 amigdas.com