amigdas.com

Recoltarea Kalinei cu zahăr pentru iarnă fără gătit

Kalina cu sahorăRețetele naționale verificate nu își pierd relevanța. Boabele de viburnum roșu sunt foarte apreciate în medicina netradițională, deoarece au o compoziție unică. Pentru a păstra substanțele active, este important să pregătiți în mod adecvat fructele de pădure. Cea mai comună variantă este prăjitura de viburnum cu zahăr pentru iarnă. Fără gătit, toate vitaminele și oligoelementele sunt stocate.

Beneficiile de sănătate ale Viburnum

Boabele au o cantitate imensă proprietăți utile, care pot fi enumerate fără sfârșit. Toate acestea se datorează substanțelor care alcătuiesc Kalina:

 • taninuri;
 • vitaminele A și C;
 • pectine;
 • volatil;
 • cupru;
 • potasiu;
 • fier;
 • mangan;
 • magneziu;
 • fosfor;
 • iod (în cantități mici);
 • Pregătiți viburnumulformic, acetic, valeric, acizi oleicici.

Nu e de mirare că există o expresie că viburnul poate fi mâncați în loc de tablete. Nu există un astfel de corp pe care să nu aibă impact:

 1. În sezonul de boli reci și respiratorii, boabele și biletele din acesta vor servi ca un excelent mijloc de prevenire. Are proprietăți antipiretice.
 2. Ajută la tuse puternică, spută sparte. este eficient ca adjuvant în tratamentul bronșitei și chiar inflamației plămânilor.
 3. Accelerează procesul de recuperare a anginei și a altor afecțiuni ale gâtului.
 4. Utile pentru inima și vasele de sânge. Kalina ajută la eliminarea hipertensiunii arteriale, astfel încât persoanele cu tensiune arterială scăzută nu sunt recomandate să mănânce o mulțime de fructe de padure.
 5. Curăță ficatul și îmbunătățește compoziția sângelui. Boabele roșii sunt un bun colagog, deci ajută la îndepărtarea pietrelor mici în vezica urinară și vezica biliară.
 6. Restaurează funcțiile tractului digestiv.
 7. Calmează, îmbunătățind starea cu oboseală și sarcini nervoase.
 8. Proprietățile antiinflamatorii ale medicamentului viburnum ajută la tratamentul bolilor de piele.
 9. Utilizarea regulată a boabelor roșii servește la prevenirea apariției cancerului.

Contraindicații pentru utilizare

Rețete populareKalina are foarte mult proprietati puternice de vindecare, așa că nu ar trebui să o mâncați în mod necontrolat. Ar trebui să consultați un medic înainte de a începe tratamentul cu aceste fructe de pădure. Mai ales nevoie de sfaturi dacă există următoarele manifestări:

 • hipotensiune arterială;
 • sarcinii;
 • aciditatea crescută a sucului gastric;
 • gută;
 • artrita;
 • boală de rinichi, urolitiază;
 • creșterea coagulării sângelui, tendința de a forma tromboze;
 • vârsta copiilor, în special până la 2 ani.

Pregătirea corespunzătoare a materiilor prime

Cum să păstrăm viburnumulMai întâi trebuie să alegeți boabe înainte de a începe recoltarea din viburnum pentru iarnă. Retetele de aur se bazează pe gătit fără gătit, deoarece în acest caz toate substanțele utile sunt reținute.

Atunci când cumpărăm fructe de padure, merită să ne uităm îndeaproape, dacă sunt putredeți, răsfățați. Nu ar trebui să fie încurcate.

Merită să considerăm că fructele sunt amare, dar cu îngheța deveniți îndrăgostiți. Prin urmare, materiile prime trebuie colectate după primii înghețuri sau pre-puse în frigider.

Mod de preparare:

 1. Îndepărtați fructele eliminând cele rău.
 2. Clătiți, lăsați apa să se scurgă.
 3. Puneți un prosop sau șervețel de hârtie și uscați. Prezența excesului de umiditate este nedorită.

În acest moment, pregătiți băncile. Este de dorit ca acestea să fie de dimensiuni mici, deoarece produsul finit va fi depozitat în frigider și este mai bine să se mănânce în 1-2 săptămâni. Țara trebuie spălată cu grijă și sterilizată. Apoi uscați-o. Dezinfecția va permite depozitarea blancurilor mai lungi.

Utilitatea viburnumuluiDupă aceste manipulări simple, puteți ajunge la afaceri.

Boabe distruse cu zahăr

Aceasta este cea mai populară rețetă pentru cum să gătești Kalina pentru iarnă. Prelucrările fără gătit se fac rapid, ceea ce este important, având în vedere ritmul de viață al femeilor moderne.

Va dura:

 • viburnum - 350 g;
 • zahăr - 350 g.

Retete de piesa de prelucratRandamentul produsului finit este de aproximativ 250 ml. Metoda de preparare este:

 1. Bomboanele sunt zdrobite de orice presă disponibilă, o supă comună pentru cartofii de piure va face. Ar trebui să fie făcut cu grijă, deoarece sucul de la fructele de pe spargere va zbura în toate direcțiile.
 2. În piersici se adaugă 2/3 zahăr și se amestecă.
 3. Pune totul într-un borcan.
 4. Să adormi pe partea de sus a nisipului rămas.
 5. Închideți capacul și depozitați-l într-un loc răcoros.

Pentru a accelera procesul, puteți folosi un măcinător de carne sau un mixer, dacă nu este jenat de faptul că fructele de pădure, în contact cu metalul, pierd unele vitamine.

Cum să păstrăm viburnumulKalina are oase mari. Pentru a scăpa de ele, puteți șterge piureul din fructe de padure printr-o sită. Este mai bine să luați un plastic decât unul metalic. Acest proces este laborios, dar merită. După ce stă puțin, produsul se îngroațește și arată ca jeleu.

În loc de zahăr, poți lua miere. Apoi, valoarea unei astfel de delicatețe va crește de mai multe ori. Mai ales bine este modul în care se recoltează Kalina pentru iarnă de la presiune și de la inimă.

Suc de fructe de padure cu viburnum

Această opțiune este bună atunci când a crescut o recoltă mare. Sucul se poate prepara și fără gătit pentru a păstra cele mai valoroase.

Pentru 1 kg de fructe ar trebui să ia 200-300 g de zahăr. Puteți face mai mult, atunci veți obține sirop. Sucul se prepară după cum urmează:

 1. Bomboanele spalate și uscate sunt zdrobite și smulse cu ajutorul unei pânză sau a unui strat de tifon pliate în mai multe straturi. Puteți folosi juicerul.
 2. În suc se adaugă zahăr și se amestecă până se dizolvă complet.
 3. Se toarnă produsul finit în recipiente sterile, se oprește și se depozitează într-o pivniță sau frigider.

Reguli de depozitare și utilizare

Conservele de bomboane sunt păstrate timp de cel mult 90 de zile într-un loc răcoros. Dar ele pot fi înghețate, apoi se așează până la următoarea recoltă fără a sacrifica calitatea și nu vor pierde nici o singură vitamină. Puteți îngheța fructe de pădure întregi și apoi puteți face amestecul cu zahăr.

Gustul tăblițelor din viburnum este particular, pentru un amator, nu vor fi mult răsfățați. Este mai degrabă un medicament, nu un tratament, ci trebuie luat în cantități mici.

Kalina cu zahăr poate fi adăugată la ceai. Și este chiar mai bine să începeți un obicei în dimineața pe stomacul gol pentru a mânca 1 linguriță de amestec și spălați-l cu apă fiartă.

Red viburnum este un adevărat dar al naturii. Este dificil să găsiți un analog al acestui medicament natural care poate vindeca multe afecțiuni. Pur și simplu nu trebuie să fii prea leneș, să-l recoltezi și să-l salvezi, cheltuind puțin timp și energie pentru a-l recolta pentru utilizare ulterioară. Nu pierdeți această ocazie - pentru a vă oferi organismului un beneficiu și o sănătate maximă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Jamul din prune fără gropi este un beneficiu și plăcereJamul din prune fără gropi este un beneficiu și plăcere
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Dulceata din reteta rosu rosuDulceata din reteta rosu rosu
Jam fără gătit: o rețetă pentru portocale și portocaleJam fără gătit: o rețetă pentru portocale și portocale
Lingonberry ceară pentru iarnă: rețete pentru fructe de padure cu zahăr și fără gătitLingonberry ceară pentru iarnă: rețete pentru fructe de padure cu zahăr și fără gătit
Proprietăți utile ale viburnumului cu miereProprietăți utile ale viburnumului cu miere
Rețetă de gem de casă din viburnumRețetă de gem de casă din viburnum
Pădurea de iarnă: Rețete pentru fabricarea compotului și a gemului din fructe de padurePădurea de iarnă: Rețete pentru fabricarea compotului și a gemului din fructe de padure
Rețete de gem de coacăz roșuRețete de gem de coacăz roșu
Rețete de merișor cu zahăr: proporții, etape de pregătireRețete de merișor cu zahăr: proporții, etape de pregătire
» » Recoltarea Kalinei cu zahăr pentru iarnă fără gătit
© 2021 amigdas.com