amigdas.com

Cascaval topit la domiciliu

Sacul afumatAcest produs poate fi servit pe masă și într-o zi obișnuită, și festiv, ca și alte feluri de mâncare, și ca o gustare independentă. Conversația va merge pe șuncă afumată. Desigur, o puteți cumpăra pe piață sau într-un supermarket, sau puteți găti acasă, având un gust ideal pentru dvs. Există multe rețete pentru untură de fumat. Încercându-i pe unii dintre ei, puteți să vă creați o rețetă corporativă și să vă bucurați de acasă și de oaspeți.

Selectarea produsului proaspăt

Înainte de a face o slănină afumată, trebuie să cumpărați untură proaspătă de calitate. Se recomandă fumatului să folosească bucăți de 3 - 5 cm grosime. Este de dorit să cumpărați pentru fumat cu straturi frumoase de carne. Potrivit pentru fumat felii de grăsime din partea de jos a stomacului, așa-numita puzanina.

Dacă mănânci slănină împreună cu pielea, atunci când cumperi, apreciați rigiditatea acesteia, asigurați-vă că nu există nici o perie pe ea. Grăsimea în sine ar trebui să fie albă sau roz.

Nu cumpărați produsul, dacă el:

 • Cum să fumezi grăsimeO nuanță de culoare gri sau gălbuie, aceasta este culoarea unei baconuri vechi.
 • Culoarea roșie, acest lucru sugerează că din carcasa porcului după sacrificarea sa nu a scurs imediat sângele, această grăsime va avea un gust prost.
 • La atingere lipicios sau alunecos, suprafața grăsimilor la atingere trebuie să fie uleioasă și ușor umedă.
 • Are cel puțin un miros slab de uree, un miros bun de grăsime frumos, subțire, ușor dulce. Permite un miros ușor de fum - aceasta înseamnă că carcasa a fost procesată în mod vechi, cu ajutorul arderii de paie.

Pregătirea pentru prelucrarea primară

Ar trebui să determinați dacă veți sare produsul sau îl veți alege în salam înainte de a fuma baconul acasă. Decaparea va dura mai puțin timp, atunci când se decolorează, grăsimea va absorbi mai multe arome de condimente preferate.

Sare uscată

Cum să fumezi praf de la domiciliuSalo este tăiat în benzi de o astfel de lungime încât este convenabil să se îndoaie într-un recipient pentru decapare, lățimea ar trebui să fie de 5-6 centimetri. Bucățile de dimensiuni mai mari vor fi sărate mai mult, și astfel - pentru câteva zile. Bucățile sunt pre-înmuiate în apă rece timp de 2-3 ore, apoi îndepărtate din apă și uscate.

Grăsime uscată frecat cu un amestec de sare, ardei roșii și negri, vă puteți adăuga condimentele preferate sau usturoiul de grătar la alegere. După ce piesele sunt pliate într-un recipient pentru decapare, partea superioară este presată cu ceva greu. După 2-3 zile, obțineți o grăsime, spălați-o în exces de sare, din acest moment este gata să fumeze.

Marja de untură

Aceleași bucăți de mărime sunt plasate într-un recipient pentru decapare, se toarnă brânza cu mirodenii și se pune sub crenguță timp de 5-7 zile. Mai întâi pregăti marinada. Aproximativ cât de multă apă este necesară pentru acoperirea grăsimii disponibile, se toarnă într-un recipient și se toarnă sare în apă, amestecându-se în mod constant. Indicatorul cantității de sare va fi un ou de pui brut, plasat într-un recipient. Când sarea este suficientă, oul va pluti. Condimentele se adaugă la cerere, usturoiul zdrobit și frunza de dafin, piperul roșu și negru, câteva mazări de piper dulce vor fi potrivite.

Salată afumată acasă

În funcție de temperatura fumului în care fumul va fi fumat, iar timpul de procesare este diferențiat trei tipuri de fumat:

 • fierbinte (temperatura de fumat 100-120 ° C);
 • frig (nu mai mult de 30 ° C);
 • semi-fierbinte (temperatura de fumat 70-90 ° C).

Fumatul pentru fumul de fumat este o copie a unui fumător fumător. Diferența principală este țeavă care duce de la sobă, pe scurt. Din cauza fumului care trece prin el în cutia de fumat, se răcește mai puțin. Timpul de fumat este redus la 10-14 ore. În caz contrar, aceste două metode coincid.

Modul rece

Această metodă este clasică. De mult timp, oamenii folosiseră pentru a găti hrana pentru stocare pe termen lung, au folosit această metodă de fumat. Perioada de valabilitate a produselor care au fost fumate în mod rece este semnificativ crescută.

Rețete de slănină afumatăSub rețeta de fumat pentru fumat, produsul este tratat timp de cel puțin 2-3 zile într-un fumător special pregătit cu fum reci (temperatura de fum 20-25 grade). Încălzitorul este un butoi metalic, pe acesta sunt sudate cârlige sau grile speciale, pe care produsele de fumat sunt stivuite sau suspendate. La o distanță de aproximativ doi metri de cilindru este o aragaz, fumul din care prin țeava intră în camera de fumat. Camera de fumat trebuie să fie amplasată puțin deasupra sobei. Principalul lucru este că produsul nu trebuie să fie plasat direct deasupra flăcării, fumul ar trebui să se răcească înainte de a ajunge pe grăsime.

În cazanele fierbinți sunt așezate, în nici un caz nu se folosesc rumeguș de copaci conifere, cel mai bine este să se ia rumeguș și crenguțe mici de pomi fructiferi sau ali pentru fumat. Sobele pot fi atât convenționale, cât și electrice. Dacă soba este obișnuită, rumegușul este pur și simplu aprins, iar atunci când este electric - rumegușul se va smulge pe elementele de încălzire ale cuptorului.

Cilindrul este acoperit cu un capac sau pânză pentru a menține fumul înăuntru. Dacă este necesar, se adaugă rumeguș nou în compartimentul cuptorului din fum. Grasimile preparate devin o culoare maro caracteristică. Rețetele de slănină afumată, folosind metoda fumatului rece, fac posibilă obținerea unui produs mai ferm și nu mai puțin gras ca fiertele prin metoda fumatului fierbinte.

Hot way

Procesarea în acest mod durează mult mai puțin timp. Această metodă este potrivită pentru cei care nu au o fum de gătit special echipată sau cu mult timp pentru a fuma cu fum rece.

Salată afumată fierbintePentru fumat fierbinte puteți cumpăra un mini-fum de gătit confortabil sau folosiți un brazier, o cratiță veche sau alt recipient adecvat. În partea superioară a rezervorului există un grătar. Fructul sau ard rumegușul este așezat pe fundul rezervorului. Preparată bacon pus pe barele de jos a pielii, este recomandabil să nu se arunce bucăți vsploshnuyu, este necesar să se lase un spațiu între ele, astfel încât fumul să poată infasoara fiecare bucată.

Capacitatea este pusă pe cărbuni fierbinți, rumegușul începe să se topească, fumul este procesat de grăsime timp de 30-60 de minute, în funcție de dimensiunea pieselor. Mâncarea rezultată va avea culoarea aurie. Gustul va fi mai puțin saturat decât cu fumatul rece, iar produsul în sine va fi mai moale.

Opțiuni pentru un apartament sau o casă

Există mai multe moduri de a fuma pentru cei care nu au propriul magazin de fumuri special echipat, sau nu există nici o dorință și posibilitatea de aranjament. Procesul de fumat are loc într-un recipient în care este generat fum din rumegușul plasat în el. Această capacitate poate fi un cazan, o tavă, un cuptor etc. De multe ori în loc de fum real, poate fi folosit fum lichid.

Utilizarea unei plăci

Funinginea poate rapid bacon pe gaz, un cuptor electric sau o placă solidă. Pentru a face acest lucru într-un cazan mare pe partea de jos a foliei este plasat pe ea să doarmă câteva pumni de rumeguș pe partea de sus a grilei este prevăzută murat cu condimente sau bacon marinat. Soba pornit, expus cel mai mic foc, care ar trebui să contribuie la formarea de fum din rumeguș, dar nu se aprinde rumeguș. Kazanul este acoperit cu un capac, după 40 de minute produsul este gata. Această metodă se referă la fumatul fierbinte.

În cuptor

Este chiar mai ușor să fumați grăsimile din cuptor. De asemenea, puneți folie pe partea inferioară a cuptorului. Pe rumegușul, dulapul se încălzește până la 90 ° C, după care se întinde pe grilajul dulapului preparat pentru fumat. Produsul va fi gata în 25-30 de minute. Dacă timp de 5-10 minute înainte de pregătirea de a crește temperatura la 120 ° C, pe produs se formează o crustă de culoare roșie apetisantă.

Lichid de fum

Cum să fumezi untură într-un apartamentFumul lichid este un extract de produse de ardere a lemnului, fiind conceput pentru a produce produse afumate fără a folosi fumuri reale. De exemplu, aici este o rețetă gătită și slănină afumată la domiciliu: 6 linguri de sare trebuie să fie dizolvată într-un litru de apă, se adaugă 6 linguri fum lichid, ca un condiment adăugat la câteva enibahar 3-4 frunze de dafin, ceapa coaja 2 -3 becuri.

În saramură puneți o jumătate de kilogram de slănină proaspătă, tigaia se pune pe foc. După fierbere, focul ar trebui să fie redus la un nivel minim, la care procesul de fierbere nu se produce. După o oră, produsul este îndepărtat din saramură, lăsat să se scurgă, frecat cu piper roșu și usturoi.

Rău și beneficii

Sucul afumat este fumatÎn sine, acest produs este o sursă de grăsime animală. Într-o zi, o persoană are nevoie de 60-80g de grăsimi, dintre care legumele nu trebuie să fie mai mult de o treime. Excesul excesiv al acestor valori nu poate dăuna corpului, adică uneori la o masă festivă, de asemenea, vă puteți răsfăța cu delicatețea preferată.

Prostii, dar grăsimea, care este o sursă unică de colesterol, este de asemenea o sursă de substanțe care împiedică apariția plăcilor de colesterol în organism. Apropo, nu există prea mult colesterol în untură în comparație cu alte produse. 100 g de untură conține 70-100 mg de colesterol. Pentru comparație, oferim conținutul de colesterol în alte produse populare:

 • Carne de vită 110 mg.
 • Creveți 150 mg.
 • Ou de pui 570 mg.
 • Ficat de carne de vită 670 mg.
 • Ficat de cod 750 mg.
 • Unt 180-200 mg.

După cum puteți vedea, slănina nu este un astfel de lider în conținutul de colesterol. Dar nutrienții în ea a ridicat o mulțime de ea, și aproape toate vitaminele A, grupa B, F, D, E, acizi grași esențiali (lanolic, acid palmitic, acid oleic), seleniu, un efect pozitiv asupra sistemului imunitar.

Cu toate acestea, grăsimea este mai des consumată în formă sărată sau afumată. Sarea de gătit în cantități mari este dăunătoare organismului. Și în procesul de fumat, o parte din vitamine sunt distruse și se formează substanțe care, ulterior, la concentrația lor specifică în organism, pot contribui la dezvoltarea cancerului. Nimeni nu te cheamă să nu mai mănânci șuncă afumată, dar nu ar trebui să fie un produs de uz zilnic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa faci slanina sarata la domiciliu: cele mai bune reteteCum sa faci slanina sarata la domiciliu: cele mai bune retete
Cum să faci o casă fără fum de acasă?Cum să faci o casă fără fum de acasă?
Smokehouse, realizat dintr-un butoi cu mâinile proprii - rapid și ușorSmokehouse, realizat dintr-un butoi cu mâinile proprii - rapid și ușor
Cum sa faci un magazin de fumat acasa cu mainile taleCum sa faci un magazin de fumat acasa cu mainile tale
Cameră de fum pentru fumat propriuCameră de fum pentru fumat propriu
Fumatul rece: cum să faceți un generator de fum cu propriile mâiniFumatul rece: cum să faceți un generator de fum cu propriile mâini
Rețete de sărare în saramurăRețete de sărare în saramură
Rețetă pentru prepararea baconului de usturoi săratRețetă pentru prepararea baconului de usturoi sărat
Tipuri de magazin de fumat pentru carne și pește: fumat la cald și receTipuri de magazin de fumat pentru carne și pește: fumat la cald și rece
Prepararea baconului afumat la domiciliu prin metoda fierbintePrepararea baconului afumat la domiciliu prin metoda fierbinte
» » Cascaval topit la domiciliu
© 2021 amigdas.com