amigdas.com

Rețete de gem de coacăz roșu

Coacăz roșu - rețetă pentru gemJam, preparat din coacăz roșu, are un gust deosebit și este considerat un produs extrem de util. Cu o răceală, un asemenea apus de soare este pur și simplu de neînlocuit, deoarece este considerat un antipiretic natural. Și în timpul iernii și în timpul verii, gemul de coacăze merge "cu un bang". Acest produs este foarte gustos, dar trebuie gătit corect. Cum să gătești gem de coacăze roșii? Există multe rețete pentru gatit. Iată cele mai populare dintre ele.

Beneficiile și răul de gem de coacăze

Într-o astfel de boabe conține cantitatea record de vitamina C. Cantitatea sa este puțin redusă ca urmare a tratamentului termic, dar gemul de coacăze este considerat foarte util.

Deci, ce folosește gemul de coacăze roșii?

  • Gemul de coacăze roșii este un depozit de vitamine în timpul ierniiRețeta "Pyatiminutka" obținută din coacăz roșu minimizează procesul de tratament termic, datorită căruia calitățile benefice ale boabelor sunt păstrate la maxim.
  • Întărește imunitatea.
  • Vitamina C conținută în boabe are un efect favorabil asupra activității vitale a organismului. El ajută să participe la procesul de hematopoieză, calmează sistemul nervos. În plus, vitamina C promovează asimilarea fierului, face ca vasele să fie mai elastice și este considerat un antioxidant puternic.
  • Jam din coacăz ajută la procesele inflamatorii, răcelile, precum și alte boli, cum ar fi accidentul vascular cerebral, diabetul zaharat, atac de cord.
  • Coada conține tanini, pectine, vitaminele B, PP, E, K, elemente micro și macro - potasiu, sodiu, fier, zinc, magneziu și fosfor.
  • Acest desert este utilizat cu succes pentru hipertensiune arterială, anemie, ulcer gastric, scorbut și multe alte boli grave.
  • Acest produs are un efect diuretic, deci este util pentru persoanele care suferă de boli de rinichi. Se recomandă administrarea acestuia cu diaree, întreruperea tractului digestiv și ca agent antifungic.

Dacă vorbim despre pericolele legate de gemul de coacăze, atunci nu poate fi decât un conținut ridicat de zahăr, care poate provoca obezitatea. Prin urmare, persoanele supraponderale, precum și persoanele cu diabet zaharat, ar trebui să o utilizeze cu precauție extremă. Pentru a pregăti produsul, se selectează soiuri mari de fructe de pădure. În acest caz delicatețea se dovedește într-adevăr optimă pe o consistență și o pregătește mult mai ușor.

Finețea preparării gemului de coacăze

Acest boabe recurge foarte repede și, de asemenea, explozii rapid. Colectați-o ar trebui să fie în timp util, dar în apă nu se recomandă să-l lăsați pentru mult timp. Cel mai bine este să-l spălați imediat după colectare, iar apa să se scurgă.

Coacăzul roșu poate fi folosit pentru gem fără gătit. şi aici gem tradițional Gatiti nu ar trebui sa fie mai mult de 15 minute, altfel va fi fara gust. Acest boabe este acru, astfel încât zahărul este de obicei luat într-un raport de 1: 1,5. Pectine conținute în coacăză, gem perfect de jeleu, și mulți oameni ca gust acru mult mai mult decât dulce.

Rețeta pentru "Pyatiminutka"

Gem de coacăz roșu de cinci minute - rețetăJam "cinci minute" de coacăz roșu este foarte rapid. Pentru a face acest lucru, luați 12 pahare de fructe de padure, 300 de grame de apă și 15 pahare de zahăr. Coacăzul este atent sortat, scoateți ramurile și frunzele, spălați și aruncați într-un ciocănitură. În 300 de grame de apă se adaugă 7,5 cani de zahăr și se prepară siropul. După ce se fierbe, puneți boabe și gătiți timp de 5 minute. Apoi, masa trebuie scoasă din plăcuță, adăugați resturile de zahăr, amestecați bine și răsuciți-o. Jam "cinci minute" are o culoare bogată și un gust excelent. Un astfel de produs afectează în mod favorabil corpul uman.

Reteta clasica

Coacăz roșu pentru iarnă - rețete pentru goluriPentru următoarea rețetă, luați un kilogram de fructe de pădure și zahăr, se adaugă gustul de vanilie. Coacăzul ar trebui sortat, spălate și lăsate să se scurgă apa. Acoperiți boabele cu zahăr și lăsați până când dau suc. Pentru a accelera acest moment, ele pot fi ușor ținute pe aragaz pe un foc lent. După apariția sucului, masa de boabe este adusă la fierbere și fiartă până când zahărul este complet dizolvat. Apoi este filtrat. Fă cel mai bine printr-o sită, care ajută la conservarea tuturor nutrienților.

Brânză gătită turnat fierbinte pe bănci, se rostogolesc și se pune într-un loc răcoros pentru răcire. După un timp se transformă într-un jeleu frumos, cu un gust aromat de neuitat. Se recomandă utilizarea acestuia în timpul iernii cu ceai fierbinte.

Rețeta de gem cu coacăze roșii și zmeură

Pentru această rețetă, luați 1 kg de coacăz, 1,5 kg de zahăr, 0,5 kg de zmeură. Toate boabele se spală, se amestecă și se toarnă cu zahăr. În acest caz, acestea vor da suc mai repede. În această formă trebuie să stea într-un loc cald timp de trei ore.

Imediat ce zaharul s-a topit, întreaga masă de boabe se amestecă și se pune pe sobă pentru căldură medie. După fierbere, focul se reduce și se fierbe timp de 40 de minute, se amestecă cu o spatulă din lemn și se scoate periodic filmul. După ce jamul este transferat în borcane, acestea sunt înfășurate cu capace și lăsate să se răcească.

Rețeta de gem fără gătit

Coacăz roșu rasă cu zahăr pentru iarnăDe la coacăze roșii poți gătiți fără tratament termic. Pentru a face acest lucru, luați 0,5 kg de boabe și 1 kg de zahăr. Coacăzul este luat, spălat și uscat, apoi este trecut printr-o mașină de măcinat cu carne sau măcinat cu un malaxor. Dacă este necesar să se formeze o masă de piure fără film și semințe, boabele sunt șlefuite printr-o sită. Apoi adăugați zahăr, amestecați și lăsați timp de 30 de minute.

Apoi masa se agită din nou până când zahărul se dizolvă până la sfârșit. Gemul în formă proaspătă este așezat pe cutii curate și acoperit cu capace netede sau nailon. Păstrați acest produs într-un loc răcoros.

Rețetă pentru gem de coacăze roșii și portocale

Jam din coacăze roșii - o rețetă foarte delicioasăPentru a face o astfel de rețetă ia 3 kg de boabe și zahăr, precum și 1 kg de portocale și o pungă de vanilie. Coacăzul trebuie trecut printr-o mașină de tocat carne. Portocalele sunt tăiate în bucăți și, de asemenea, măcinate printr-o mașină de tocat carne. Coaja nu se îndepărtează de ele. Toate ingredientele zdrobite sunt amestecate, se adaugă zahăr. Containerul cu amestecul de pe foc este adus la fierbere și fiert timp de cincisprezece minute. În cele din urmă, adăugați vanilină.

Rețetă pentru gem de suc de coacăz roșu cu căpșuni

O astfel de rețetă prevede utilizarea unui kilogram:

  • coacăz roșu;
  • căpșuni;
  • zahăr.

Coacăze roșii și căpșuni - gem deliciosLa început este necesar să se pregătească sucul, de la care va fi preparată delicatețea. Pentru aceasta, coacăzul este spălat și toată gunoaie este îndepărtată, apoi este turnată într-o ciocănitoare și se înmoaie într-un recipient cu apă clocotită, care trebuie să acopere complet fructele. Păstrați-l timp de două minute. Apoi, boabele se freacă cu ușurință printr-o sită, obținând suc pur.

Din sucul și zahărul rezultat, se prepară sirop. Căpșunile sunt spălate, uscate și tăiate în mai multe părți. După aceea, puneți-o în sirop și, imediat ce fierbe, gătiți timp de 30 de minute. Blocajul rezultat este turnat în cutii de conserve și se referă la răcire.

Rețeta în multivariate

Jam în multicore făcut din coacăz roșu pentru iarnăPentru a face acest lucru, ia un kilogram de fructe de padure și zahăr. Mai întâi, sortați fructele, îndepărtați ruginitele și resturile, clătiți și lăsați apa să se scurgă. În castron multivariat puneți coacăzul și zahărul și dați un pic de aspect pentru apariția sucului.

După ce zahărul este complet dizolvat, capacul este închis și presat pentru o oră. Gemul gata ar trebui turnat peste cutii.

Poate furaj femeia care alăptează?

Această întrebare excitează multe din sexul corect. Nu este interzisă, dar trebuie luate în considerare câteva puncte.

Coacăzul roșu este produs foarte util și completează organismul cu toate microelementele și vitaminele necesare. Cu toate acestea, o astfel de boabe pot provoca o alergie la un copil, astfel încât gemul ar trebui să fie consumate în porții mici. Și în dieta unei femei care alăptează ar trebui să introducă un astfel de produs de la trei luni.

În acest fel, gem de coacăze - un produs foarte util, ajutând la completarea organismului cu toate vitaminele necesare în sezonul rece. Există o mulțime de rețete diferite pentru gatitul de gătit, astfel încât să puteți alege una care va fi de preferat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Gem din coacăze. Rețete și sfaturi de gătitGem din coacăze. Rețete și sfaturi de gătit
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Rețete simple de gem de afine pentru iarnăRețete simple de gem de afine pentru iarnă
Coacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarnaCoacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarna
Jam fără gătit: o rețetă pentru portocale și portocaleJam fără gătit: o rețetă pentru portocale și portocale
Rețete de jeleu din coacăze negreRețete de jeleu din coacăze negre
Retete de sos de coacăze roșii pentru iarnăRetete de sos de coacăze roșii pentru iarnă
Gem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetăGem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetă
Rețete de gătit pentru blocarea merelor într-un multivariatRețete de gătit pentru blocarea merelor într-un multivariat
Compote pentru iarna coacăzului negru pentru întreaga familieCompote pentru iarna coacăzului negru pentru întreaga familie
» » Rețete de gem de coacăz roșu
© 2021 amigdas.com