amigdas.com

Suc de struguri pentru iarnă acasă

Cum de a închide băncile de suc de struguriSucul de struguri este cunoscut de mult timp, a băut locuitorii din Grecia antică și din Roma antică. Conform unor rapoarte, se știe că strugurii sunt prima plantă plantată după Marele Potop. În aceste zile băutura este foarte populară. Articolul conține rețete pentru prepararea sucului pentru iarnă ca o băutură independentă, precum și într-un amestec cu alte fructe din natură.

Soiuri pentru presare

Există multe substanțe utile în struguri. Și sunt conservate atât în ​​suc natural proaspăt stors și recoltate pentru utilizare ulterioară. Pentru a menține sucul în timpul iernii, trebuie să urmați tehnologia de gătit. Pentru presare alegeți soiuri de vin, caracterizată printr-o consistență mai suculentă:

 • Porumbelul.
 • Lydia.
 • Cabernet.
 • Isabella.
 • Bianca.
 • Armalaga și alții.

Din soiurile de masă de suc pentru iarna va fi mai puțin, deoarece acestea sunt mai uscat. Cel mai adesea alegeți soiuri negre, dar într-un amestec cu o băutură verde se dovedește mai delicios.

Cum să achiziționați pentru utilizare ulterioară?

Suc de struguri pentru iarnăAcest lucru este ușor de făcut. Sarcina principală este de a separarea părții lichide din celuloză, care include pielea și oasele. În regiunile cu o recoltă bogată, se apreciază sucul primei presări. Se obține prin metoda de strivire a materiilor prime. După pasteurizare, sucul devine complet gata de băut.

Calitățile gustative ale unei băuturi depind de varietatea, culoarea, maturitatea, calitatea, metoda de filare și gătit. El este stors:

 1. Manuală.
 2. Mecanic. Când se utilizează un storcător, o presă cu șurub, un mixer, un mașină de tocat carne.

Cu metoda manuală de fructe de padure frământat și filtrat. Filtrul este o sită, tifon sau capron.

Când se utilizează un malaxor sau o mașină de tocat carnea, sucul din struguri se stoarce în mod similar.

Opțiunea ideală este o presă cu presare. Kitul include o duză specială pentru mașina de măcinat cu carne, dar, de regulă, lucrează cu ea pentru o perioadă lungă de timp. Sucul proaspăt stors este obținut foarte bine, pulpa devine aproape uscată.

O soluție convenabilă este o sokovarka. Când o folosiți, nu este nevoie să apăsați nimic. Trebuie să încărcați boabele numai într-un receptor special și să porniți modul de gătire, urmând instrucțiunile, conform instrucțiunilor. De îndată ce sunt gata, fructele sunt mestecate de un tocilă de lemn. Când procesul este finalizat, produsul finit este rulat în bănci. Dar nu toată lumea îi place să folosească un sovochark, deoarece gătitul durează mult.

Nu puteți pune zahărul în sucul gata preparat. Cu toate acestea, rețetele tradiționale își asumă adaosul în calcul pentru 2 kg de soi de vin dulce de 100 de grame. În cazul în care sunt luate soiuri acru, crește cantitatea de zahăr.

sortare alb și verde luate pentru recoltarea iarna presupune eliminarea înainte de a găti nuiele de struguri, deoarece acestea strica aspectul exterior al băuturii. În cazul în care întunericul este luat, crenguțele sale vor da o aromă de tartă, datorită taninelor conținute în ea.

Este necesară pasteurizarea. Pentru că în scurt timp băutura va începe să rătăcească. Băncile cu o băutură pregătită se pun într-o cratiță cu apă clocotită pentru un foc lent. La partea de jos pune o placă de lemn sau o cârpă groasă, apoi el se încălzește la 80 de grade pe sfert de oră.

Pasteurizarea dublă oferă un efect excelent - piesele dvs. pentru iarnă vor sta până în primăvara anului. Primul încălzire la jumătate de oră va împiedica fermentația. Al doilea va da sucului un aspect clarificat. Între primul și al doilea produs semifabricat ar trebui să se răcească. După un al doilea tratament, produsul este păstrat.

Rețete de suc pentru iarnă

Sucul de struguri pentru iarnă la domiciliu poate fi preparat în conformitate cu următoarele rețete, ele sunt foarte simple.

clasic

Pentru a separa sucul de struguri de celuloză, utilizați un malaxor, mașina de tocat carne sau combina. Pulpa va returna sucul printr-o sticlă și tifon.

Cum să stoarceți sucul de struguriVeți avea nevoie de:

 • Struguri.
 • Apa.
 • Sugar, dacă există o dorință.

Cum să gătesc pentru iarnă acasă Rețetă băutură din struguri:

 1. Ciorchinii sunt spălați, fructele sunt îndepărtate de pe ele, care sunt zdrobite în vreun fel.
 2. Masa de struguri este filtrată printr-un sondă. Pâlnia este răcită cu tifon, sucul rezultat este turnat într-o cratiță.
 3. Mezza se toarnă cu apă la o cantitate de 10 kg de semințe presate și un litru de apă rece fiartă. Apoi se amestecă și se repetă procedura de filare.
 4. Sucul stors din struguri se îmbină și în tigaie.
 5. La căldură medie, tigaia este încălzită și ținută timp de 15 minute. De îndată ce vedeți că sucul începe să fiarbă, trageți mai puțin pentru al preveni.
 6. Panoul este îndepărtat de pe placă și este plasat pentru a se răci timp de 1 oră. Acest timp va permite sucului să devină transparent și curat.
 7. Apoi, tigaia trebuie aruncată din nou și să se vadă că sucul a început să fiarbă.
 8. Gustul acru al strugurilor poate fi făcut mai dulce cu ajutorul zahărului.
 9. Acum lăsați sucul de struguri pentru iarnă să se toarne în cutiile sterilizate și închideți capacul.

Rețetă tradițională

Recolta pentru iarnă este preparată cu zahăr, dar nu o puteți adăuga. Oricum, rezultatul gătitului la domiciliu va fi excelent. Instrumentul principal este un storcător, care trebuie testat.

Prepararea strugurilor:

 1. Suc de struguri utileBomboanele de struguri de bună calitate se separă de ramuri, se spală și se trimit în bucăți către sudor.
 2. În procesul de lucru, dispozitivul trebuie curățat de pasta colectată.
 3. Sucul din struguri este filtrat în tigaie prin tifon.
 4. Găurile abrazive diferă de acțiunea astringentă, prin urmare trebuie neutralizate.
 5. Acest lucru se face folosind apă filtrată. Se ia în proporție de o parte la două părți a sucului.
 6. Dacă este nevoie de zahăr, atunci se ia în proporție de 50 grame pe litru de suc.
 7. Puneți cratița pe o farfurie și, la un foc lent, aduceți la primele bule, păstrăm timp de 15 minute.
 8. O băutură caldă este turnată în băncile pregătite, după care acestea sunt închise și trimise pentru depozitarea în timpul iernii. Înainte de deschidere, borcanul este agitat pentru a face băutura să obțină gustul original.

Rețetă "Ștanțare manuală"

Pregătirea unei băuturi de struguri pentru iarnă este dificilă, dacă în locul unei metode mecanice alegeți manual. Aceasta este o muncă intensă, astfel încât o cantitate mare la domiciliu nu poate fi gătită. Dar, plus metoda manuală este asta oasele rămân netratate, astfel încât băutura rezultată nu are un gust specific. Dacă sunt alese soiurile acru, atunci este mai bine să folosiți zahărul.

Veți avea nevoie de o recoltă de iarnă din struguri în funcție de rețetă:

 • Pensule de struguri.
 • Zahăr.

Prepararea strugurilor:

 1. Spălați boabele spălate fără ramuri sub presă. Se toarnă sucul pur prin tifon într-o cratiță.
 2. Umpleți un recipient separat cu celuloză.
 3. Pentru fiecare litru de apă, luați un kilogram de gropi și coajă și puneți focul mediu.
 4. Pâinea se fierbe timp de 10 minute, se răcește.
 5. Apoi se filtrează prin tifon și se toarnă într-o tavă cu prima presare.
 6. Zaharul este luat în proporție de jumătate de pahar până la 2 litri din lichidul primit. Puteți face fără ea.
 7. O băutură făcută din struguri la domiciliu este îmbuteliată în cutii sterile.
 8. Apoi urmează sterilizarea: recipientele sunt plasate într-o oală cu apă fiartă. Litrele dețin 20 de minute, un litru și jumătate costă 40 de euro.
 9. În forma fierbinte, are loc rularea lor, după care acestea sunt răcite în jos.

Rețeta pentru prepararea sucului concentrat

La domiciliu, vă puteți pregăti pentru iarnă o băutură naturală, parfumată și delicioasă din struguri fără adăugarea de pastă, zahăr și apă. În această rețetă sunt necesare numai struguri.

Pregătiți pentru băutura de iarnă din struguri simpli:

 1. Cu ajutorul unui storcator, obțineți suc de struguri și presați-l printr-o sită.
 2. Se scurge într-o cratiță și se fierbe timp de 5 minute.
 3. Stropiți lichidul rezultat din struguri printr-o țesătură sau o sită fină.
 4. Se toarnă băutura în sticle.

Rețeta de suc pentru iarna prin sokovarku

Această băutură poate fi păstrată mult timp dacă este ușor îndulcită. Pentru recoltare pentru iarnă pe această rețetă va necesita:

 • Struguri - 10 kg.
 • Zahăr la gust.

Pregătirea sucului de struguri pentru iarnă:

 1. Cum să închideți în mod corespunzător compotul de struguriFaceți selecție de fructe de padure coapte fără defecte. Sprigs, dacă vrei să pleci. Strugurii se spală și se pun, conform instrucțiunilor, în receptorul aparatului.
 2. O mulțime de fructe de padure nu ar trebui să fie pusă, deoarece lichidul nu trebuie să se ridice deasupra jantei în timpul procesului de gătire.
 3. Zaharul trebuie turnat treptat împreună cu strugurii, astfel încât rezultatul final să fie uniform.
 4. Sokovarka pregătită pentru lucru, care constă în instalarea unui recipient pentru colectarea sucului de struguri, precum și umplerea tava cu apă.
 5. Conform instrucțiunilor, gătitul durează aproximativ o oră.
 6. Apoi, lichidul preparat este drenat în cutii și închis cu capace.
 7. După aceasta, recipientul este curățat de produsele de procesare, gătitul continuând numai cu cealaltă lot încărcat.
 8. Procesul continuă într-un mod similar, după care băncile se răcesc și se referă la depozitarea semifabricatelor pentru iarnă.

Astfel, din struguri, puteți realiza o recoltă delicioasă și folositoare pentru iarnă, conform rețetelor simple de mai sus. Utilizarea băuturii este faptul că produsul bogate în acizi organici, vitamine și microelemente. Copiii care îl beau au o stare de sănătate puternică, o viziune dură, o minte tenace, calm. Dar utilizarea acestuia ar trebui să fie limitată la persoanele care suferă de diabet zaharat, hipertensiune arteriala, obezitate, se confruntă cu probleme de stomac, din cauza conținutului de zahăr.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Este posibil pentru struguri în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații?Este posibil pentru struguri în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații?
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Soiuri de struguri de vin: caracteristici de bazăSoiuri de struguri de vin: caracteristici de bază
Reteta pentru prepararea sucului de rosii pentru iarna acasaReteta pentru prepararea sucului de rosii pentru iarna acasa
Homemade vin din struguri Isabella: rețete simpleHomemade vin din struguri Isabella: rețete simple
Rețete de vin fiert: vin fierbinte pentru frig și tuseRețete de vin fiert: vin fierbinte pentru frig și tuse
Jam din struguri: rețete pentru preparate simple și utileJam din struguri: rețete pentru preparate simple și utile
Rețete de compot de struguri pentru iarnăRețete de compot de struguri pentru iarnă
Cum să gătești compot din struguri pentru iarnăCum să gătești compot din struguri pentru iarnă
Cum să gătești suc de sfeclă roșie acasăCum să gătești suc de sfeclă roșie acasă
» » Suc de struguri pentru iarnă acasă
© 2021 amigdas.com