amigdas.com

Cum să congelați corespunzător pentru roșiile proaspete de iarnă în congelator

Cum se îngheață roșiile pentru iarnăTomatele pot fi numite pe bună dreptate o camă de vitamine și elemente utile

. Atunci când consumă roșii, o persoană se eliberează de cele mai multe boli de inimă și vasculare. Este păcat că doar vara ne bucurăm de acest produs minunat. Desigur, și în alte momente în supermarketuri există această legume, dar nu aduce nici un beneficiu.

Multe gospodine sunt interesate de întrebarea: "Este posibil să înghețați roșiile?". Desigur, da. Dacă urmați rețeta, roșiile se vor dovedi a fi proaspete.

Ce roșii sunt potrivite și mai multe reguli pentru recoltare?

Sfaturi pentru înghețarea roșiilor pentru iarnăÎnainte de a începe înghețarea, ar trebui să alegeți tomatele potrivite. Potrivit pentru legume elastice, dar nu foarte stricte. Mai întâi trebuie să fie examinate pentru semne de urme de dăunători și găuri. Desigur, astfel de legume pot fi recoltate, dar va trebui să fie procesate mai mult.

Puteți să depozitați în congelator orice varietate, dar este considerată cea mai potrivită Tomat de soi "Roma", pentru că în ea este puțină apă. Acest tip este adesea folosit pentru fabricarea sosurilor fără gătit lung.

La legumele cu glazură, trebuie luate în considerare mai multe nuanțe:

 • Modalități de înghețare a roșiilor pentru iarnăpentru a alege este necesar fructe mature și proaspete fără urme de daune;
 • înainte de înghețare, legumele trebuie să fie spălate și uscate, astfel încât să nu se lipească împreună într-o singură bucată în congelator;
 • Legumele sunt împachetate învelite în polietilenă sau în recipiente, astfel încât să se evapore mai puțină umiditate în timpul depozitării;
 • Containerul și recipientul sunt sigilate;
 • Tăiați legumele cu un cuțit special cu crestături pe lamă. El nu apasă roșiile, ci ține sucul înăuntru;
 • congela legumele în loturi mici;
 • Piesa poate fi depozitată într-un congelator la o temperatură de -180 pe parcursul anului și la o temperatură de -80 - trei luni.

Pregătirea pentru îngheț

Cum să congelați corect roșiileSe poate îngheța pentru iarnă orice roșii în forma coaptă. Alegerea unui soi depinde de tipul de îngheț care va fi efectuat. În acest caz, legumele trebuie să fie puternice, fără semne de boală și daune. Roșiile decupate nu pot fi înghețate, pentru că ele vor da amărăciune și nu vor avea practic nici un sens din partea lor.

Legumele ar trebui mai întâi sortate în funcție de gradul de maturitate, apoi se clătesc bine cu apă și se pune pe un prosop pentru a se usca.

Modalități de înghețare a roșiilor pentru iarnă

Cum se prepară roșiile pentru înghețLa domiciliu, pregătiți proaspete roșii pentru iarnă foarte simplu - alegeți doar o rețetă bună. Pentru fiecare caz se potrivește propriul mod de înghețare. Ce înseamnă asta? De exemplu, în timpul iernii puteți lua roșiile din congelator din congelator, puteți face pizza delicioasă sau focaccio. Ele vor fi, de asemenea, utile pentru omlete și caserole. Dar borșul este gătit cu piure de tomate congelate.

Roșii întregi congelate

Prepararea roșiilor pentru iarnă în frigiderCea mai simplă rețetă este această metodă. Aici principalul lucru este de a alege fructele competent. Această metodă implică utilizarea numai a fructelor coapte și dense, de exemplu, Cireșe și cremă.

Roșiile preparate sunt puse într-o pungă și, pe cât posibil, elimină aerul din ele. Apoi trimiteți pachetul la congelator. Tomatele pot fi înghețate în ansamblu fără coajă. Pentru a face acest lucru, în jurul tulpinii fac o incizie în formă de cruce și scufunda legumele timp de 30 de secunde în apă clocotită. Această manipulare vă permite să îndepărtați coaja cu o singură mână. Fructele purificate sunt așezate pe o placă acoperită cu film alimentar și apoi acoperite cu celofan. Pentru o zi, legumele sunt trimise să înghețe în prealabil. După acest timp, fructele se îngheață, apoi sunt transferate în saci și trimise la congelator.

În timpul iernii, roșiile preparate în acest mod sunt folosite pentru gătit supa, al doilea curs, salate și umplutură.

Roșiile în cercuri

Cum se păstrează roșiile în frigiderAceastă rețetă sugerează preferința fructelor carne, acoperit cu o piele densa. Legume pregătite tăiate în cercuri cu grosimea de 8-10 mm, astfel încât să nu se estompeze atunci când sunt înghețate. Roșiile sunt așezate într-o tavă în straturi, fiecare fiind separată de un film alimentar sau de un pachet. Dacă nu există o tavă specială, se poate face cu o placă de tăiere. După 6 ore, roșiile vor fi confiscate și apoi ar trebui să fie turnate într-o pungă.

În timpul iernii, astfel de roșii se obțin ca proaspete. Ele sunt folosite pentru gătit salate calde, pizza sau sandwich-uri.

Roșiile sub formă de piure "tabletochki"

Șterge tomato-ul cum se păstreazăPentru aceasta reteta poate aparea usor fructe de suprafata. Chiar permiteți utilizarea fructelor cu o zonă de prejudiciu pre-tăiat (substandard). Pentru a pregăti cartofi piure, fructele sunt trecute printr-o mașină de măcinat cu carne, iar cartofii piureți sunt împrăștiați pe matrițe și înghețați.

Ca formă, se folosesc tăvi de silicon sau forme de gheață. Principalul lucru nu este să turnați pudra la marginea mucegaiului, deoarece în timpul înghețării lichidul se extinde.

Când sucul de roșii îngheață (8-10 ore), cuburile de roșii sunt scoase din matrițe și pliate în pungi. Apoi sunt trimise să înghețe până la sfârșit. În timpul iernii, astfel de piure este folosit pentru a crea sosuri.

Roșii pentru umplutură

Ce roșii sunt potrivite pentru înghețMulte gospodine sunt interesate de: este posibil să se înghețe roșiile pentru iarnă pentru umplutură? Da, și pentru asta ei aleg cel mai mult fructe puternice, dense. Roșiața este tăiată de "cap" de pe partea pedunclelui și carnea este îndepărtată. Mai întâi, înghețați roșiile pe o placă de tăiere și, la sfârșit, se întinde în porții și trimiteți la un congelator. Stuff astfel de roșii în timpul iernii pot fi ciuperci, carne, dovleac, castravete, brânză, etc

Suc de roșii

Tomate pentru îngheț pentru iarnăCea mai mare parte a hostessilor noștri le place să folosească o iarnă dovedită suc de roșii. Înainte ca roșiile să înceapă să înghețe, ele sunt spălate, uscate și trecute printr-un blender. Sucul rezultat este turnat în mucegaiuri și trimis să înghețe în congelator. Această metodă de recoltare a unei tomate vă permite să aveți mereu în stoc o băutură bogată și un aditiv minunat la toate felurile de mâncare. Congelați roșiile în acest fel utile și gustoase.

Cum sa dezgheti rosiile?

Cu rețete de glazură ne-am întâlnit, dar cum trebuie să fie dezghețate tomatele?

Ce să păstreze roșiile pentru iarnă

 • Dacă roșiile sunt întregi, sunt scoase din congelator și la temperatura camerei sunt ținute timp de aproximativ 10-15 minute și apoi sunt încă înghețate cu cubulețe sau felii. În roșiile de salată sunt felii și înainte de servire adăugați la fel de mâncare.
 • Dacă trebuie să înghețați roșiile cu pielea și ar trebui să fie îndepărtată, atunci leguma este mai întâi înmuiată în apă fierbinte. După această procedură, coaja este îndepărtată ușor și rapid.
 • Roșii congelate în frigiderTomatele înghețate în conformitate cu rețeta "cercuri" sunt utilizate fără decongelare, astfel încât să nu piardă forma.
 • Tomatele, gătite în bucăți, se pun într-un vas în timpul gătitului într-o formă înghețată. Dacă legumele au fost tăiate subțire, sunt adăugate înainte de servirea la masă.
 • Fructele, răsucite printr-un măcinător de carne, sunt folosite congelate pentru a adăuga în timpul iernii la feluri de mâncare. Cu toate acestea, piureul de tomate este dezghețat atunci când este necesar să se pregătească un sos din el. Dezghețarea se efectuează în frigider sau la temperatura camerei pe masă.

În concluzie

Deci, trebuie să îngheți roșiile! Legumele își păstrează complet proprietățile utile și sunt potrivite pentru pregătirea unei mase de mâncăruri fierbinți. Ele pot fi adăugate la supe, salate, pizza, caserole și omlete. Conectând imaginația bucătarului, femeile vin cu noi principii pentru folosirea unui produs minunat. Această legumă va umple corpul cu substanțe nutritive, se va încărca cu sănătate și energie. Bon apetit!

Tomate inghetate pentru iarna
Congelarea corectă a tomatelorCum de a îngheța roșiile tocateCum se îngheață roșiile întregiCum se îngheață pasta de tomateCum se îngheață roșiileCum se îngheață pasta de tomate și roșiileCe formă trebuie să folosesc pentru a îngheța roșiile pentru iarnă?Tomate inghetateCât de multe roșii congelate sunt depozitateCare este gradul potrivit pentru înghețarea roșiilorCum să înghețați roșiile de cireșeTomate pentru îngheț pentru iarnă
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Retetele bunicii pentru o tomate in butoaie: cum sa sare corect?Retetele bunicii pentru o tomate in butoaie: cum sa sare corect?
Cum se păstrează jumătățile de roșii pentru iarnă: rețete pentru decapareCum se păstrează jumătățile de roșii pentru iarnă: rețete pentru decapare
Cât de corect să congelați vinetele proaspete în congelator?Cât de corect să congelați vinetele proaspete în congelator?
Rețete pentru decaparea roșiilor verzi într-o găleată și vârfuriRețete pentru decaparea roșiilor verzi într-o găleată și vârfuri
Rețetă pentru roșii sărate marinate pentru iarnă cu usturoi în interiorRețetă pentru roșii sărate marinate pentru iarnă cu usturoi în interior
Roșii cu ceapă, usturoi și patrunjel: gătit pentru iarnăRoșii cu ceapă, usturoi și patrunjel: gătit pentru iarnă
Producerea de roșii în sucul tău pentru iarnăProducerea de roșii în sucul tău pentru iarnă
Rețete de gătit roșii în armeanRețete de gătit roșii în armean
Modalități de înghețare a legumelor la domiciliu pentru iarnăModalități de înghețare a legumelor la domiciliu pentru iarnă
Mâncăruri la domiciliu: roșii verzi verzuiMâncăruri la domiciliu: roșii verzi verzui
» » Cum să congelați corespunzător pentru roșiile proaspete de iarnă în congelator
© 2021 amigdas.com