amigdas.com

Cum să gătești un compot de boabe congelate sau fructe

Produse pentru compotÎn primăvara, toamna și iarna, corpul uman este foarte lipsit de vitamine. Compoturile fructelor și fructelor congelate le vor ajuta să le restaureze, deoarece înghețul își păstrează toate proprietățile utile ale fructelor cu 90%. Cele mai frumoase și delicioase băuturi sunt obținute din cireșe, afine, căpșuni, zmeură și fructe uscate. Comte compot de fructe de padure si fructe uscate pentru a face băutură gustoase și utile - sarcina nu este dificilă.

Produse pentru compot

Bea ReteteÎn gătit, există un număr mare de rețete pentru fabricarea compoturilor. Indiferent de fructele pe care băutura le produce, acest proces nu consumă mult timp și nu durează mult.

În Europa, compotul este fructul, preparat în sirop, deseori servit la sfârșitul mesei ca desert. În Rusia sunt băuturi din apă, fructe, fructe de pădure, cu adaos de zahăr granulat.

Pe tipuri de ingrediente, există opțiuni din fructe proaspete sau congelate, fructe uscate și asortate din diferite tipuri de materii prime de fructe.

Nișa separată este ocupată de compoturile conservate, considerate a fi cele mai bune bucăți de fructe și boabe. Durata lor lungă de depozitare, utilitatea și gustul asigură procesul de sterilizare.

Atunci când înghețați fructele proaspete, principalul lucru este să alegeți corect baza compotului viitor. Regulile de bază alese sunt că produsul este proaspăt, puternic și fără daune externe (dents, fisuri, zone putrezite etc.).

Congelate pot fi expuse la următoarele fructe:

 • Fructe congelateStrawberry;
 • zmeură;
 • Cherry;
 • piersic;
 • scurgere;
 • pere;
 • măr;
 • struguri;
 • caise;
 • dud;
 • cătină;
 • afine;
 • Kalina;
 • mure;
 • Quince.

Bea Retete

Iubitorii de băuturi dulci pot alege cu ușurință de ce să gătească compot. Pentru aceasta, se poate folosi doar un fel de fruct, precum și sortimentul lor.

Fructe congelate

Puteți încerca să gătiți compot, care va servi ca un al treilea curs pentru cină, și doar pentru călcarea sete. Pentru aceasta, veți avea nevoie de:

 1. Boabele sunt diverse înghețate - 600-700 g;
 2. Apă purificată - 2-3 litri;
 3. Nisip de zahăr - 200-250 g.

Într-un vas de cinci litri (dacă doriți, puteți reduce volumul), se toarnă apa purificată și se umple zahărul. Toți se fierb, după adăugarea fructelor congelate. Când apa cu ingrediente se fierbe, reduceți căldura. Se fierbe timp de 7-10 minute, se scoate din farfurie și se lasă să se infuzeze timp de 40-50 de minute.

În cele din urmă, se răcește și, dacă se dorește, se presează printr-o sită. O băutură delicioasă va fi un plus bun la cină sau cină.

Mirosuri de mere

Mirosuri de mereBăutura de mere ar trebui să fie gătită timp de patruzeci de minute. Merele trebuie să se înmoaie și să-și elibereze sucul. O băutură gata poate fi fie cu pastă, fie fără ea.

Gatiti merele intr-o cratita cu apa purificata, apoi adaugati zaharul la gust. Gata să răcească băutura și să lase berea de fructe, atunci gustul va primi gust mai saturat și mai luminos.

Clasic din fructe uscate

Fructele uscate au un loc special în compoturile de gătit. Băuturi pe baza lor sunt servite în multe cafenele și restaurante. Cu acest medicament puteți răsfăța familia dvs. în orice moment al anului. Cum se prepară un compot din fructe uscate, este scrisă în mai multe surse. Perechile uscate, merele, stafidele, prunele, caisele uscate - toate acestea sunt disponibile cumpărătorului pe tot parcursul anului.

După ce ați decis cu privire la setul de produse, puteți începe să preparați:

 1. Clasic din fructe uscateClătiți toate fructele și fructele de pădure, îndepărtați semințele, crenguțele și frunzele. Asigurați-vă că părăsiți pielea de pe fructe, deoarece conține și proprietăți utile ale produsului.
 2. Într-o cratiță mare (astfel încât lichidul să nu se scurgă în aragaz), așezați fructele și fructele preparate. Dacă compotul este compus din mai multe componente, atunci este necesar să se țină cont de timpul de gătire al tuturor ingredientelor. De exemplu, o pere sau un măr ar trebui să fie gătit aproximativ 45 de minute, și zmeură sau căpșuni - 10-12. Deci, mai întâi trebuie să fierbeți mere și pere, și în cele din urmă adăugați căpșuni sau zmeură.
 3. Apa purificata trebuie turnata pe 2/3 din tava, deoarece compotul incepe sa creasca cand fierbe si acest lucru trebuie luat in considerare. Cu cinci minute înainte de terminarea gătitului, adăugați zahărul la gust. Când terminați, lăsați-l să se fierbe timp de 40-45 de minute. Fructul va fi dat suc, iar băutura va fi mai saturată după gust și culoare.

Sfaturi utile

Că băutura a fost întotdeauna delicioasă, trebuie să respectați anumite reguli:

 • pentru preparare este necesar să se folosească fructe și fructe mereu coapte și suculente. Bomboanele stricate vor dăuna numai calităților gustului;
 • utilizarea de fructe de padure luminos va oferi compot cu o culoare bogată, va da o nuanta frumoasa;
 • Puteți să înlocuiți zahărul cu sirop de cireșe sau cu miere.

Pregătiți o băutură utilă cu mâna dvs. este foarte simplă. Închide și nativ cu siguranță va aprecia aroma de vitamine. Băutura reală va fi într-o zi fierbinte, deoarece compotul răcit va stinge foarte repede setea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?
Cum să gătești compot din mere: rețete pentru conservarea pe timp de iarnăCum să gătești compot din mere: rețete pentru conservarea pe timp de iarnă
Rețete de compot din cowberry: cum să gătești o băutură de paieRețete de compot din cowberry: cum să gătești o băutură de paie
Cum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasiceCum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasice
Compot de prune și caise uscate: o rețetă și sfaturi utileCompot de prune și caise uscate: o rețetă și sfaturi utile
Compote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătariCompote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătari
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Rețete de compot de struguri pentru iarnăRețete de compot de struguri pentru iarnă
Retete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarnaRetete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarna
» » Cum să gătești un compot de boabe congelate sau fructe
© 2021 amigdas.com