amigdas.com

Rețete lecho cu vinete, roșii și piper pentru iarnă

Cum să gătești lecho din vineteDieta de iarnă este, de obicei, foarte slabă în legume, deși fiecare familie încearcă să pregătească în avans cartofi, varză și sfecla, morcovi și alte legume. Dar multe produse vegetale sunt prea scumpe pentru o familie obișnuită, așa că gospodinele încearcă să le pregătească vara pentru ca familia lor să poată mânca bine și în mod corespunzător.

Deci, multe gospodine casca varza, ciupercile de sare si sunt implicate neaparat in conserve. Păstrați tot ceea ce pot colecta în zona lor de curte sau cabana, sau ceea ce se află pe piață în acest moment este vândut mai ieftin. De exemplu, roșii, castraveți, ardei. Cea mai preferată recoltă, care este păstrată pentru iarnă, este lecho, care necesită puțină hrană pentru pregătire.

Delicatese de gătit lecho din vinete, roșii și ardei

Compoziția rețetei simple și clasice Lecho include set mic de produse:

  1. Pepper.
  2. Usturoi.
  3. Tomate.
  4. Vinete.

Gustul acestui fel de mâncare pentru iarna va fi dulce, dacă folosiți ardeiul dulce, dar roșiile, dimpotrivă, îi dau un acid special. Usturoiul poate crea picante picante.

Dar orice fel de mâncare are multe opțiuni de gătit. Lecho are, de asemenea, propria varietate de rețete. În multe privințe depinde de ce produse vor fi utilizate pentru pregătirea sa. De exemplu, puteți adăuga morcovi, dovlecei sau mere la orice rețetă. Dar intotdeauna pe primul loc este recolta pentru iarna, reteta pentru care include vinetele. Dar, de obicei, acest lecho are propriile sale subtilități de gătit. De exemplu, în lecho de vinete se recomandă adăugarea mai multe condimente: usturoi, mărar, ceapă, frunze de dafin și chiar piper negru.

Gospodinele bune și cu experiență știu că în astfel de rețete lecho din vinete există, de asemenea, oțet, care adaugă acidului recoltat și promovează, de asemenea, o conservare reușită. Nu uitați că pentru a pregăti lecho din legume vinete ar trebui să fie luat copt și fără nici un prejudiciu. Înainte de gătit, acestea trebuie examinate cu atenție. Dar dacă vinetele ar trebui să fie lipsite de urme și de deteriorări, atunci roșiile ar trebui să fie folosite carne, iar piperul - suculent și dulce.

Pentru vinetele, care sunt selectate pentru gătit lecho, există mai multe cerințe. În primul rând, trebuie să fie tineri, mici și să aibă o piele subțire. Nici ele nu ar trebui să aibă semințe. Dacă tăiați brusc vinetele au dobândit o culoare închisă, atunci este necesar să le stropiți bine cu sare și, pentru o vreme, să fiți supuși opresiunii. Ei vor da suc, împreună cu care va merge și amărăciune. Dar numai atunci este necesar să ne amintim că vinete este deja sărat și, în conformitate cu prescripția, este necesar să se pună sare mai puțin.

Este întotdeauna necesar și băncile, iar capacele se sterilizează. În cazul în care lecho este gata, apoi imediat, încă fierbinte, răspândit pe maluri, s-au rostogolit și apoi înfășurat într-o pătură. În această formă, lecho conservat este lăsat timp de 24 de ore.

Reguli de gătit lecho din vinete

O modalitate simplă de a închide lechoMai întâi de toate, trebuie să pregătiți toate produsele prin prescripție. Toate legumele ar trebui să fie spălate bine, iar roșiile trec prin mașina de tocat carnea. Cu coaja de vinete este îndepărtată, și doar atunci o urmează scufunda în apă rece. Piperul este curățat de semințe, iar ceapa în acest timp trebuie tăiată în jumătăți de inele. Morcovii pot fi fie rasiți pur și simplu pe o răzuire grosieră, fie tăiați cu paie.

Cel mai adesea, lecho este gătit într-o cratiță care are ziduri groase. În mod ideal, va fi folosit pentru fabricarea cazanelor, deoarece atunci există mai multe șanse ca salata să nu se ardă. În partea de jos a acestei tăvi, uleiul este încălzit și morcovii sunt prăjiți timp de 10 minute. Este necesar să vă asigurați că devine moale. După aceasta, ceapa este pusă acolo și toate acestea sunt fierte până când ceapa devine transparentă. De asemenea, se toarnă o masă de roșii răsucite și piper este trimis la acest amestec, care este pre-tăiat în bucăți mici.

Acum rămâne să punem soba. Focul ar trebui să fie mic. De îndată ce se fierbe, se adaugă sare, zahăr și piper negru măcinat. Totul este bine amestecat și pe un mic foc preparate pentru încă 10 minute. Adăugați aceeași vinete, cubulețe, usturoi, frunze de dafin, piper fierbinte și oțet. Se fierbe la căldură moderată timp de încă 15 minute și imediat lecho fierbinte cu vinete se toarnă în borcane și se rostogolesc. Băncile sunt așezate în partea superioară într-un loc întunecos și cald și înfășurate strâns cu o pătură.

Reteta pentru gatit lecho cu vinete si rosii in bulgara

Pentru a prepara lecho conform acestei rețete, vor fi necesare următoarele produse de bază: vinete, roșii, piper. Timpul necesar pentru a-l pregăti este aproximativ 2 ore. O rețetă pentru gătitul lecho în limba bulgară va necesita:

  1. Mod de gătit lecho de vinete și piperTomate - 3 kilograme.
  2. Ardei dulce bulgar -1,5 kg.
  3. Vinete - 1,5 kg.
  4. Sare - 2 linguri.
  5. Zahăr - 0,5 pahare.
  6. Ulei vegetal - 0,5 pahare.

Pregătirea începe cu prepararea legumelor: clătiți-le bine, tăiați-le. Ardeiul este tăiat în jumătate, tulpina și semințele sunt îndepărtate. După aceea, o jumătate de piper din nou bun spălată sub apă rece. Dacă nu există nici un ardei roșu, atunci puteți folosi orice altul. Cu vânătă, pielea este îndepărtată și pedunculul. Și pregătim restul legumelor pentru prepararea salatelor conform rețetei.

Roșiile sunt răsucite într-un măcinător de carne, dar puteți folosi și un blender. Și apoi acea masă, care a ieșit din roșii, se toarnă într-o cratiță și se fierbe. Focul scade, iar această masă este fiartă timp de încă 30 de minute, după care se adaugă sare, zahăr și ulei vegetal. Totul este amestecat și se fierbe masa rezultată timp de încă 30 de minute, apoi roșiile sunt adăugate vinete, care sunt pre-tăiate în bucăți mici. Dar jumătățile de ardei sunt tăiate încă o dată în două părți, și apoi fiecare astfel de parte în trei cuburi, deși se dovedește a fi mari. Ardeii tăiați se adaugă la aceeași masă de roșii și vinete.

Această nouă masă fierbe la foc moderat timp de încă 30 de minute. În acest moment, se prepară cutii și capace: acestea trebuie introduse în cuptor timp de 15 minute. Și numai după aceea, amestecul fierbinte poate fi turnat în cutii și imediat va fi necesar să se rostogolească. Se înfășoară într-o pătură caldă și se lasă să se răcească complet. Alegând lecho este gata!

O astfel de leche apetisantă va arăta grozav pe orice masă, dar mai ales în timpul iernii, când rămân numai amintirile vara. Lecho poate fi consumat cu diferite feluri de mâncare, și în sine, de exemplu, cu pâine.

Sfaturi pentru gătit pentru gospodine

O reteta simpla lechoLecho are un gust plăcut și acru din roșii proaspete, care permit gătit acest vas chiar și fără oțet. Orice rețetă pentru fabricarea lecho din tomate, vinete și piper va fi uimitor, deoarece nici o legumă în ea nu trebuie să fie prăjită, iar acest lucru vă permite să economisiți vitamine și gust de produse și utilitatea lor. Dar merită să ne amintim întotdeauna acest lucru legumele ar trebui să fie coapte și suculent, este de dorit ca acestea să fie cultivate fără substanțe chimice și îngrășăminte care afectează întotdeauna în mod negativ sănătatea umană.

Pentru un gust placut, cateva catei de usturoi se adauga la lecho, care sunt pre-taiate in 4 parti. Se pune în borcane cu o masă vărsată de roșii, ardei i vinete. Pentru ca capacele să fie bine sterilizate, acestea trebuie plasate într-o tavă cu apă, astfel încât să fie complet acoperite cu lichid. La un foc lent, se fierbe după fierbere timp de aproximativ 15 minute, rămânând lecho să se rostogolească, și apoi vă rugăm să vă iubiți cu acest fel de mâncare minunat și gustos.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rețete de cartofi bulbari de iarnă cu o fotografieRețete de cartofi bulbari de iarnă cu o fotografie
Pregătiri la domiciliu: lecho pentru iarnă fără oțetPregătiri la domiciliu: lecho pentru iarnă fără oțet
Lecho de tomate și piper pentru iarnaLecho de tomate și piper pentru iarna
Rețete de varză sărate cu legume în cutii pentru iarnăRețete de varză sărate cu legume în cutii pentru iarnă
Rețete pentru vinete pentru iarnă fără sterilizareRețete pentru vinete pentru iarnă fără sterilizare
Cele mai bune rețete lecho de castraveți pentru iarnăCele mai bune rețete lecho de castraveți pentru iarnă
Salate pentru iarnă, cele mai delicioase: ingrediente și rețete pentru gătitSalate pentru iarnă, cele mai delicioase: ingrediente și rețete pentru gătit
Cele mai bune retete de vinete pentru iarnăCele mai bune retete de vinete pentru iarnă
Rețete de gătit lecho de ardei iute și roșii pentru iarnăRețete de gătit lecho de ardei iute și roșii pentru iarnă
Cele mai bune rețete de varză sărată pentru iarnă cu ciuperciCele mai bune rețete de varză sărată pentru iarnă cu ciuperci
» » Rețete lecho cu vinete, roșii și piper pentru iarnă
© 2021 amigdas.com