amigdas.com

Rețete pentru prepararea gemului de mure

Dulciuri delicioase de la noroiCel care nu a încercat gemul de noroi - a pierdut mult. Berry este neobișnuit, gustul și aroma tare vor cuceri fiecare persoană. Ceva ca zmeura, dar o frumoasă culoare de chihlimbar. Oamenii au nume diferite: portocala de nord, glochina, corn de mușchi, zmeură arctică. Fructul maturat are o textura cremoasă și devine ca iaurt.

Prepararea fructelor

Mai întâi trebuie să selectați boabe coapte. Pentru o rețetă clasică de dulce, se iau fructe de maturitate medie, care sunt determinate de culoare. În cloud este portocaliu. Boabele sunt curățate temeinic de fructe degradate și resturi mici, spălate în cantități mari de apă rece. Apoi îl aruncă înapoi în șuviță ca să se usuce. Unele materii prime stau într-un strat pe un prosop.

În cazul în care gemul este preparat din fructe congelate, nu este necesară pre-tratarea boabelor, acestea sunt utilizate fără decongelare.

Pentru producție este necesar să se respecte câteva puncte de bază:

 • asigurați-vă că ați înlăturat tulpinile;
 • din cauza oaselor se recomandă ștergerea fructelor de pădure după gătit printr-o sită;
 • Densitatea de dulce va depinde de durata gătitului.

Pregătiți un desert dulce de nor, nu este dificil. Chiar și în cazul în care, înainte de gazda nu a avut nici o experiență de prelucrare a acestui boabe.

Rețetă tradițională

Cum se face gemul pentru iarna

Atunci când oasele din interiorul fătului nu sunt o piedică, puteți face un blocaj într-o singură etapă, eliminând procesul de frecare a masei de fructe printr-o sită.

Pentru 1 kg de fructe de pădure aveți nevoie de 1 kg de zahăr și 1 pahar de apă. Mai întâi, se prepară un sirop, care trebuie turnat peste un foc lent timp de 5 minute. A pus cu grijă fructe de padure și amestecat ușor. Ar fi bine să refuzați gătitul din linguri și spatulă, este mai bine să scuturați din când în când containerul cu materii prime.

Din momentul fierberii, desertul este gătit timp de 20 de minute. Masa pregătită este pusă într-un fel fierbinte în cutii și sigilată. Rotiți recipientul cu capul în jos și lăsați-l până la răcirea completă. Apoi curățați-l într-un loc întunecos pentru depozitare.

Opțiuni piesă de lucru

Modul clasic de producție poate fi suplimentat și diversificat. Pre-prăjit și adăugat la nuci de pin dulce va aduce în ea o parte din sofisticare. Pentru 1 kg de boabe veți avea nevoie de aceeași cantitate de zahăr, o jumătate de pahar de apă și 2 mâini de nuci.

Cum de a face gem de la noroi

Fructe și apă aduceți la fierbere și gătiți timp de 15 minute. Apoi, masa se șterge printr-o sită sau pe pământ cu un malaxor. Adăugați zahăr și nuci la el. Gatiti-va la foc mic pana se obtine consistenta neteda si se rostogoleste in cutii.

Gemul congelat poate fi preparat fără apă. Prin această metodă se va dovedi a fi mai aromată și mai saturată. Dezavantajul metodei este că, fără lichid, este dificil să se macină materiile prime printr-o sită. Pentru a face acest lucru, trebuie să umpleți boabele cu zahăr și să le lăsați în frigider pentru noapte, astfel încât să lase sucul înăuntru. Apoi gătiți ca de obicei. Turta de cloud se combină bine cu lamaie și zest. Pentru 1 kg de fructe de padure este suficient pentru a stoarce sucul de la 1 citrice.

În prezența unei pivnițe sau a unui spațiu liber în frigider, fructele de păstăi pot fi confiate, adică gătiți gemul într-o manieră rece, fără tratament termic. Acest lucru va permite fructelor să păstreze pe deplin toate vitaminele și oligoelementele. O condiție prealabilă pentru acest lucru este ambalarea sterilă.

1 kg de mure sunt măcinate prin orice metodă disponibilă la o consistență de piure și 1 kg de zahăr acoperit. Se lasă câteva ore până când cristalele se dizolvă complet. În același timp, masa dulce trebuie amestecată constant. Apoi s-au răspândit în cutii și sigiliu.

Prăjituri de gătit

Dăună din cloudberryEste foarte ușor să faceți gem în multivariate. Poate fi folosit atât cu semințe, cât și cu piure. Gustul este diferit dacă puneți o mână de orice alte fructe de padure sau orice sirop de fructe.

Luați 1 kg de boabe și zahăr. Le-au pus într-o multivarcă, au plecat și au plecat câteva ore. Apoi activați modul "Quenching" timp de 1 oră. În timpul gătitului, țineți capacul deschis și scoateți în mod constant spuma. Desertul este făcut chiar din fructe înghețate. Pentru ce 500 g de fructe de padure sunt umplute cu un sirop fierbinte, format dintr-un pahar de apa si 700 g de zahar. Gatiti la foc mic pentru cel mult 15 minute, cloudele congelate sunt fierte mai rapid proaspete.

Utilizați dulceața de zmeură

Natura a recompensat generos Berry cu proprietăți utile. Cu tratamentul termic corect în tratamentul, conținutul tuturor vitaminelor și oligoelementelor. Acesta include:

 • Cum să preparați un gem de norivitaminele din grupa A, B1, B2, C, E;
 • potasiu;
 • calciu;
 • siliciu;
 • magneziu;
 • sodiu;
 • fosfor;
 • fier;
 • pectine;
 • taninuri.

Desertul este util în bolile sistemului nervos și cardiac, crește imunitatea și îmbunătățește metabolismul în organism. În medicina populară, gemul de mori este folosit ca diuretic pentru bolile urologice.

Bea dintr-un pahar de apă caldă și o lingură de această delicatețe este capabilă să elimine substanțe toxice din organism și să ușureze oboseala. Datorită conținutului ridicat de acid din acest boabe, persoanele cu afecțiuni gastro-intestinale trebuie tratate cu prudență în produsele din acest fruct. Păstrați gemul de nori într-un loc răcoros timp de aproximativ un an.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa faci Jam Jam pentru iarnaCum sa faci Jam Jam pentru iarna
Cum să fierbeți un dulceț cu oase și fără: cele mai bune rețeteCum să fierbeți un dulceț cu oase și fără: cele mai bune rețete
Cum pot pregăti Irgu pentru iarnă, rețete și sfaturi de gătitCum pot pregăti Irgu pentru iarnă, rețete și sfaturi de gătit
Cum se face gem de zmeură: secrete de gătit, rețeteCum se face gem de zmeură: secrete de gătit, rețete
Coacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarnaCoacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarna
Jam din struguri: rețete pentru preparate simple și utileJam din struguri: rețete pentru preparate simple și utile
Pregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negrePregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negre
Jam de caise cu portocale: retete de gatitJam de caise cu portocale: retete de gatit
Cum se prepară gemul de la caprăCum se prepară gemul de la capră
Rețeta pentru gem de zmeură "pyatiminutka" și gem de zmeurăRețeta pentru gem de zmeură "pyatiminutka" și gem de zmeură
» » Rețete pentru prepararea gemului de mure
© 2021 amigdas.com