amigdas.com

Ușor de casă de mesteacăn acasă pentru iarnă

Sapa de mesteacanUtilitatea sucului de mesteacăn este indiscutabil deoarece conține multe vitamine, proteine, polizaharide și minerale utile. Din păcate, această băutură poate fi rulată doar o dată pe an, în primăvară. Spre deosebire de restul, care iarnă nu este o problemă, care se poate face prin a merge la magazin, în orice moment al anului.

Beneficiile sucului de mesteacan

sevă de mesteacăn este potrivit pentru cei care au probleme cu sistemul digestiv, intestin, rinichi nisip, precum și problemele sale de aciditate. ea ridică imunitatea și, în general, are un efect benefic asupra întregului corp. Puteți bea o băutură în scopuri preventive împotriva bolilor pulmonare. Acest produs specific nu are practic contraindicații. Cu toate acestea, ar trebui să se abțină de la utilizarea pentru cei care au format deja pietre la rinichi și persoanele cu o alergie la polen de mesteacan. La pacienții cu ulcere gastrice, posibilitatea utilizării nectarului de mesteacan depinde de recomandările obligatorii ale medicului. Principala condiție pentru utilitatea acestei băuturi este conservarea vitaminelor, deci există multe rețete pentru conservarea acesteia.

Regulile de colectare

Cum se colectează seva de mesteacănseva de mesteacan este recoltat într-o perioadă scurtă de timp, deoarece fluxul seva din copac înainte ca frunzele. Arborele pentru recoltarea sucului nu trebuie să fie mai mic de 20 cm în diametru. Este de dorit să o gaură în arborele de mesteacăn (puteți cu un cuțit, dacă este corectă), nu un topor, pentru că puteți usca lemnul și ruina. Gaura este forată la 30 cm deasupra solului, adâncimea de aproximativ 2 cm. Sub gaura pune un jgheab sau atașați un tub lung, luându-l în diametru. Arborele este instalat cu un recipient care trebuie acoperit fie cu tifon, fie cu o altă cârpă curată, astfel încât insectele și resturile naturale să nu intre în interior.

Sapa de mesteacăn poate fi clară sau neclară, în funcție de tipul de teren pe care crește copacul. Turbiditatea luminii este posibilă în sucul colectat de la un copac care crește pe pământ murdar. După sokosobora nu uitați să acoperiți rana de mesteacan cu varicela sau lut.

Achiziții la domiciliu

Retetele de seva de mesteacan pentru iarna sunt diverse. Cea mai ușoară modalitate de a se rostogoli este să încălziți până la 90 de grade într-un recipient smalț și să vărsați borcane sterilizate. În timp ce băncile nu se răcesc, ar trebui să fie acoperite cu o cârpă. Această rețetă este destinată în special iubitorilor de suc natural, fără aditivi. Această băutură nu se deosebește de proaspăt. Există multe variații ale rolurilor acestei băuturi.

 • Sucul de mesteacăn
 • rădăcină de menta
 • lamaie ca gust
 • zahăr la gust

Este necesar să se pună mai multe straturi de tifon pe o cioplită și să se tensioneze miezul de mesteacăn. După aceea, puneți sucul în cratiță și așteptați până se fierbe, îndepărtând periodic spuma, dacă apare. În același timp, adăugați zahăr. Pentru a reîmprospăta ușor gustul, puteți înmuia o cremă de mentă într-un lichid fierbinte timp de câteva minute. Din moment ce mentă are o aromă foarte bogată, va fi suficient doar să o țineți, și nu să o rotiți în borcan pentru iarnă.

Sterilizarea cutiilor pentru sucÎn multe rețete, este implicat procesul de sterilizare a vesela. Conteinerele de trei litri sunt sterilizate deasupra aburului timp de aproximativ 5 minute, capacele fiind de 2 minute. După ce lichidul se fierbe, adăugați o felie de lobuli sau cercuri de lămâie și după scurgerea pe maluri le răsuceam.

O altă rețetă interesantă pentru băutură este nectarul de mesteacan cu muguri de coacăze tinere. Alegeți numai lăstari proaspeți, verde adunat de la Bush.

 • mesteacăn;
 • curgeri de coacăze negre;
 • acid citric;
 • zahăr granulat

Nectarul gătit este încălzit într-o cratiță. În acest moment, butașii de coacăze sunt bine spălați cu apă și tăiați în bucăți, care vor fi plasate în siguranță într-un borcan. Când băutura este aproape de fierbere, trebuie să adăugați zahăr la gust și acid citric (5 litri 25 grame). Sucul se toarnă în cutii cu butași pre-răspândiți și se răcește. Băutura, preparată conform acestei rețete, are un gust ușor.

Există o rețetă specifică pentru iarna cu ace de pin. Pentru aceasta este necesar să se colecteze lăstari de ace și după o bună spălare pentru a arde cu apă clocotită (în scopul de a elimina movilă de ceară). Acele sunt turnate în încălzită până la 80 de grade nectar. Băutura este infuzată timp de aproximativ 7-8 ore, după care sucul filtrat este amestecat cu zahăr și acid citric. Se toarnă pe borcane sterilizate anterior și se pune pe răcire.

Rețeta pentru mesteacănul de kvass

 • nectar mesteacan 5 litri;
 • 1/4 ceasca de orz toastat
 • mână de mere de uscare;
 • stafide

Buchet de mesteacanPentru a face ca kvassul fiert să aibă un gust de pâine, este necesar să adăugați orzul prăjit. Sucul de mesteacăn se toarnă într-un recipient cu ramificație largă, se usucă măr, se adaugă o mână de stafide și orz. Pentru ca fermentația să se fermenteze, este necesar să se creeze condițiile necesare pentru aceasta - puneți recipientul într-un loc întunecat. Nu închideți bine capacul. Sistematic intervenim și ne deschidem. Dupa 4 saptamani, vata de mesteacan este gata de utilizare.

În ciuda multor rețete făcute la domiciliu pentru iarnă, sucul de mesteacăn proaspăt ales sau proaspăt înghețat este cel mai util.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când este mai bine în acest an să colecteze sapa de mesteacan?Când este mai bine în acest an să colecteze sapa de mesteacan?
Când este necesar să se taie mătase de mesteacăn pentru o baie?Când este necesar să se taie mătase de mesteacăn pentru o baie?
Când mesteacanul începe să înflorească la MoscovaCând mesteacanul începe să înflorească la Moscova
Piticul mesteacan - în cazul în care un copac creste, soiurile sale popularePiticul mesteacan - în cazul în care un copac creste, soiurile sale populare
Lemn de foc de mesteacan si conditii de utilizareLemn de foc de mesteacan si conditii de utilizare
Birch: descriere, specie, locuri de crestereBirch: descriere, specie, locuri de crestere
Suc de roșii ca un beneficiu pentru corpul bărbaților și femeilorSuc de roșii ca un beneficiu pentru corpul bărbaților și femeilor
Birch Schmidt: locuri de creștere, proprietăți utileBirch Schmidt: locuri de creștere, proprietăți utile
Birch alergie: simptome, tratament, produse încrucișateBirch alergie: simptome, tratament, produse încrucișate
Reteta pentru prepararea sucului de rosii pentru iarna acasaReteta pentru prepararea sucului de rosii pentru iarna acasa
» » Ușor de casă de mesteacăn acasă pentru iarnă
© 2021 amigdas.com