amigdas.com

Cum se prepară și se diluează un condiment

Adjika uscatăAdjika condimente

- uscat sau umed - o combinație picantă dintr-un număr mare de componente. Este o invenție culinară a bucătarilor caucazieni. Rețetele oamenilor de munte au o abundență de condimente și condimente ascuțite, care au fost recunoscute de mult timp de alte popoare. Hops-suneli și adzhika sunt două condimente care au trecut mult timp dincolo de preparate georgiene sau abhaz. A doua dintre ele este o adevărată regină a condimentelor de munte, ea este întotdeauna principalul condiment pe mesele națiunilor din Caucaz.

Descrierea și originea Adjika

Pe baza formulării, poate fi pastă sau pudră, și poate fi și un sos de condimente și legume proaspete. Adjika - inițial un condiment acut. În același timp, compoziția și, în consecință, severitatea pot fi foarte diferite, cu o varietate de buchete de aromă. Acest condiment, prin urmare, pot fi de diferite culori:

  • maro;
  • roșu;
  • portocaliu;
  • verde.

Fiecare dintre aceste specii adaugă o farfurie de dulceață și claritate sau amară și pictată. Pentru fiecare fel de mâncare fierbinte și chiar gustări, puteți alege întotdeauna sau puteți pregăti un condiment unic, mai ales dacă știți cum să faceți acest lucru.

Regina de masă caucaziană este din Abhazia. În traducerea din limba popoarelor abhaziste, acest cuvânt este tradus ca "sare". Pronunțând cuvântul "adzhika", abhazii sugerează sare cu piper, deoarece acestea sunt principalele componente ale eroinei din articolul nostru.

Tipuri de AdjikaAcest mirodenii au fost inventate de păstori, în munți pășunând oi. Proprietarii lor au dat sărurilor de păstori când au mers la pășune. Păstorii au adăugat-o la apă sau la mâncare la oi. Apoi, din sete, animalele au mâncat mai mult iarbă și, prin urmare, s-au recuperat. Păstorilor li sa interzis să atingă sarea, folosindu-le oriunde, în afară de a mânca oile. Pentru a exclude alocarea de sare de păstori pentru nevoi personale, proprietarii lor au amestecat cu zira și piper, crezând că un astfel de amestec de succes pentru pășunat nu va fi.

Cu toate acestea, contrar așteptărilor, totul sa dovedit tocmai opusul. În loc să se supună ordinelor comandanților lor, sarea de ciocolată a păstorilor a fost modificată, adăugând și alte ingrediente care au îmbunătățit doar vasele. Așadar, sarea de ardei grași a crescut în ceea ce știm acum ca Adjika. Din acele vremuri străvechi, componentele sale obligatorii sunt întotdeauna:

  • georgiansare;
  • usturoi;
  • ardei iute (oricare).

Toate celelalte condimente și ierburi uscate se adaugă la compoziție, în funcție de regiunea în care se prepară vasul și de rețeta.

O componentă de bază a condimentelor uscate

Adzhika uscată conține o mulțime de condimente și ierburi. Cel mai important lucru aici este să știți exact cum să conectați componentele. ei fierbinte opțiune în compoziția sa trebuie să aibă ardei roșu, și acolo, pentru a pune-o ușor, o mulțime. Se pare că este piper, cum poate fi gustoasă?

Se pare că utilizarea corectă a scrisului său - este foarte gustos! Reteta originală, datorită căreia există o adzhika încântătoare uscată, a cărei compoziție implică utilizarea mai multor ingrediente obligatorii, arată că sarea nu este ingredientul principal, ci este destul de ciudat. Prima vioară este încă jucată cu ardei roșii, senzația de arsură din care creează gustul care este familiar tuturor celor care au experimentat un adzhika clasic.

CaucasionNu trebuie să uităm de unul dintre cele mai populare condimente caucaziene - hamei-suneli. Aceasta este o componentă obligatorie care include condimente uscate de piper. Hamei-Suneli - condiment multicomponent: cantitatea de ierburi care fac parte din acest condiment, chiar dificil de găsit separat. În zilele noastre, este deja vândut ca un amestec de ingrediente potrivite, iar cei care se pregătesc, trebuie doar să-l adăugați la fel de mâncare în cantitatea potrivită.

Femeile din Caucaz sunt atât de ghinioniste ca și contemporanii lor: trebuiau să mănânce mirodenii pentru a le face o adjică modernă, pe o piatră specială. Acum va fi de ajuns numai pentru mortarul de bucătărie să obțineți o versiune uscată a unui amestec de ierburi aromatice și condimente. Consistența condimentelor, frecată pe piatră, era potrivită pentru lubrifierea cu lavă sau alte produse de panificație.

Agilitatea ierburilor și fără roșii

Adjika popoarele caucaziene folosesc literalmente cu toate felurile de mâncare, uneori chiar și cu deserturi. Apropo, în condimentul real, clasic al acestei compoziții, montanții nu au pus niciodată roșii. Aceasta este deja o inovație internă, care a transformat condimentele naționale ale caucazienilor într-o gustare, cum ar fi caviarul de vinete.

Despre tomate va trebui să fie uitat, atunci când va fi decis să pregătească un adzhika clasic. Poate fi preparat din mirodenii uscate și ierburi - apoi se usucă adzhika. Se va sublinia fără echivoc gustul oricărei vase de carne sau de pește. Și dacă mirodenii și ierburi sunt luate proaspăt, atunci adzhika va deveni proaspătă și ascuțită. Dacă îl adăugați la o garnitură de fasole sau orez, atunci asigurați-vă că va fi foarte gustos.

Ardei roșuArdeiul roșu conferă condimentelor o culoare roșie, iar o cantitate mare de proprietăți proaspete, pline și benefice ale ierburilor (de obicei, un cilantru, care este jumătate din volumul total al ansamblului de condimente) dă o culoare verde. Cum se diluează adzhika uscat

Adzik adesea diluat cu apă. Acest lucru vă permite să obțineți ceva similar cu sosul de roșii sau paste făinoase. Pentru prepararea diferitelor aditivi naturali aromatizanți pe baza acestei condimente, puteți pur și simplu să luați apă caldă fiartă și să vărsați amestecul până când are consistența necesară. De asemenea, apa poate fi înlocuită cu oțet de vin sau vin roșu. Această opțiune va face orice fel de mâncare picantă și potrivită pentru cea mai generoasă sărbătoare festivă.

Poporul caucazian nu-și imaginează viața fără regina culinară. Locuitorii din Abhazia și Georgia susțin între ei, care mai are prioritatea în inventarea unui astfel de produs remarcabil. Rețineți că rețeta pentru Adjika georgiană și abhaziană este diferită. Al doilea nu a fost niciodată pus în scorțișoară, iar bucătarii georgieni îl găteau, adăugând desert pe care îl condimentează.

Potrivit locuitorilor din Caucaz, acest produs întărește întregul corp al unei persoane, pornind de la tractul gastro-intestinal și terminând cu forța sexuală. Nu este o surpriză, având în vedere cât de multă vitamină și minerală face parte din Adjika. Că există numai usturoi, care este renumit pentru proprietățile sale medicinale.

Sfaturi pentru experienti

Cunoașterea cel puțin în acest articol, ce fel de condimente - Ajica uscat, precum și divorțul ei, puteți trece în siguranță la pregătirea regina condimentelor din Orientul Mijlociu, sărbătoare regina caucaziană. Sfaturi cum să se ocupe în mod corespunzător acest condiment evitați greșelile și dezamăgirile:

  1. Important să vă amintițiDacă intenționați să serviți sos proaspăt, atunci este mai bine să luați un piper, chiar dulce, pentru gătit.
  2. În nici un caz nu ar trebui să adăugați roșii, dacă doriți numai culori: o nuanță bogată de visiniu sau cărămiziu de adzhika "moștenește" din piper roșu, iar maestrul păstrează în același timp autenticitatea condimentelor.
  3. Să gătești o adzhika uscată în timp ce ai nevoie de ea așa cum îți place, cum vrei tu, pentru că poți pune în ea cât mai mult condimente și ierburi cum îți place.

Datorită bucătarul de zbor creativ, ea se poate transforma și salate ușor-picant, și de foc-picant, potrivite pentru mâncăruri calde și preparate din carne, și dulce-picant pentru băuturi sau deserturi, precum și o aromă predominantă de usturoi și un verde saturat, și cu un complex un buchet de mirodenii diferite. Într-un cuvânt - poate fi orice! Principalul lucru - să-l pună în baza rețetei de bază, și apoi orice Ajica să fie plin.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa faci Adzhiki pentru iarna acasaCum sa faci Adzhiki pentru iarna acasa
Cele mai bune retete Adjika pentru iarna cu o fotografieCele mai bune retete Adjika pentru iarna cu o fotografie
Cardamom: proprietăți utile și utilizare, contraindicațiiCardamom: proprietăți utile și utilizare, contraindicații
Marjoram: proprietăți utile și contraindicațiiMarjoram: proprietăți utile și contraindicații
Rețete pentru adiție acută pentru iarnă de la o tomatăRețete pentru adiție acută pentru iarnă de la o tomată
Rețete de sosuri pentru carne de vită de iarnaRețete de sosuri pentru carne de vită de iarna
Reteta clasica de sos de prune - tkemaliReteta clasica de sos de prune - tkemali
Adjika din roșii și usturoi - rețete delicioaseAdjika din roșii și usturoi - rețete delicioase
Schinduf: proprietăți medicinale și contraindicațiiSchinduf: proprietăți medicinale și contraindicații
Julia Vysotskaya și rețetele sale adzhapsandala din bucătăria din CaucazJulia Vysotskaya și rețetele sale adzhapsandala din bucătăria din Caucaz
» » Cum se prepară și se diluează un condiment
© 2021 amigdas.com