amigdas.com

Mere pentru iarnă: metode de depozitare, rețete bune pentru semifabricate

Picturi de mere pentru iarnăÎn fiecare an vine o vreme când vara strălucitoare și însorită este înlocuită de o toamnă la fel de luminată. Este în acest moment că pateul de mere

. Atunci când abundența recoltei: merele roșii, verzi, galbene, dungate trec din copac în coșuri sau cutii de fructe și apoi în diferite moduri sunt transportate la casele noastre. Iarna, la rândul său, este o perioadă destul de dificilă pentru corpul nostru din cauza lipsei unei cantități adecvate de vitamine.

Uneori, chiar și cea mai experimentată gazdă la vederea cantității de recoltare captează capul și se întreabă ce se poate face cu toate acestea bine, cum puteți procesa toate aceste vitamine cu cea mai mică pierdere a lor. Vom încerca să răspundem mai detaliat la această întrebare.

Care mere vor supraviețui iarna?

Care sunt merele păstrate cel mai bine în timpul iernii?Desigur, dacă familia ta are un loc, atunci ar trebui să depozitezi fructe proaspete în pivnițe și pivnițe, în caz de urgență, să te ascunzi în pământ și vor sta acolo chiar dacă toată iarna.

Dar ce se poate face din zeci, dacă nu sute, de unități care nu vor putea să supraviețuiască iernii prin caracteristicile lor fiziologice? Din aceste fructe, puteți face o cantitate fabuloasă de semănaturi, și destul de simplu în gătit.

Mere uscate

Mere uscatePoate că aceasta este cea mai durabilă, mai răspândită și mai bună rețetă pentru recoltare în timpul iernii. Mere uscate - acesta este un produs incredibil de gustos care nu a fost supus unor tratamente termice exhaustive și, prin urmare, nu a pierdut marea majoritate a elementelor sale utile. Noi credem că fiecare membru al familiei slave cel puțin o dată în viața lui a încercat fructe uscate, care are o aromă pitic aromatică. Dar puteți găti mult din acest stoc: compoturi, deserturi, umpluturi pentru vânt sau plăcinte prăjite, precum și plăcinte.

Pentru uscare, oricare dintre soiurile de mere sunt potrivite, ceea ce face ca această metodă să fie incredibil de convenabilă și practică. În ceea ce privește caracteristicile fiziologice ale fiecărui măr, nu are absolut nicio semnificație. Abordați mărul lovit, cu deteriorarea coajelor, cu o altă formă și culoare.

Metode de uscare a merelor:

 • în aer liber;
 • Cu ajutorul unor uscătoare speciale;
 • Cu ajutorul cuptoarelor electrice;
 • În cuptoarele cu gaz

Spălați merele

Spălați mereleAici, cu fructele înmuiate, lucrurile sunt deja mai complicate, deoarece nu toate soiurile sunt potrivite pentru o astfel de pregătire. În prioritate - soiurile de toamnă târzie și începutul anului de iarnă, de exemplu: Antonovka, Kalvil snowy, Anis Kubansky, Pepin lituanian, dungi de toamnă și altele.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că, fără întârziere, aceste soiuri trebuie să fie vopsite și coapte, fără defecte și daune.

Algoritmul de umiditate destul de simplu și similar cu decaparea sau decaparea.

Rețeta pentru urină:

 1. Pregătiți un borcan prelucrat de 3 litri, în care trebuie să puneți frunzele coacăzului negru și cireșului, iar pe rând le așezați un măr întreg cu coadă. Deci, până la marginea borcanului, între straturile de mere stăteam toate aceleași frunze;
 2. Se toarnă merele pre-preparate și se acoperă cu o țesătură de tifon. Apoi, lăsați acest borcan neatins timp de câteva zile la temperatura camerei, până la începerea procesului de fermentație activă;
 3. Dupa ce spuma formata se aseaza, este posibil sa se acopere cana cu caprine capron si se pune intr-o camera rece. După câteva luni, merele vor fi complet pregătite.

Rețetă brânză: cum să vă pregătiți?

 • Apă fiartă sau distilată - 5 litri;
 • Zahăr - nu mai puțin de 200 de grame;
 • Sare - 1 lingura. lingura cu un munte

Există un set incredibil de rețete pentru merele blanțate pentru iarnă, unde caracteristicile gustului merelor sunt reglementate cu miere, făină de secară, muștar, ierburi și multe altele.

Pureu de mere

Pureu de mereIarna - acesta este un test real pentru corpul uman din cauza lipsei surselor de vitamine.

De aceea este necesar să utilizăm cât mai rațional posibil toate produsele din fructe pe care ni le-au prezentat vara și toamna.

Puree din mere - acesta este un produs incredibil de blând, care devine unul dintre primele tipuri de alimente complementare pentru copiii nou-născuți.

Rețeta pentru piureul de mere

structură:

 • Orice mere - 2 kg;
 • Zahar - 200-250 gr.

Rețeta pentru gătit:

 1. Scoateți coaja și miezurile de mere, puneți-le într-un castron și turnați apă, fără a acoperi partea superioară a "aisbergului". Se pune într-un foc lent, se aduce la fierbere, iar după fierbere, se fierbe timp de 5-8 minute. Trebuie remarcat că soiurile timpurii sunt mult mai rapide.
 2. După ce fructul este fiert, trebuie să-i aruncați într-un șuviu și să lăsați să se scurgă toată apa.
 3. Se adaugă cantitatea indicată de zahăr la ghiveciul rezultat și se fierbe din nou timp de cel mult 5 minute și se agită ușor. Gradul de densitate al piurei poate fi schimbat cu ajutorul apei, care a drenat de la sant.
 4. În borcanele pre-tratate, puneți un alt cartof fierbinte și rulați-le. Turnăm borcanele pe capace și "înfășurăm" înainte de răcire. Aproximativ 2 kg de mere lasă aproximativ 1,5 litri de piure.

Trebuie remarcat faptul că, dacă această bucată de alimente servește doar ca hrană pentru copii, atunci nu se poate adăuga zahăr. Dar din cauza lipsei de zahăr, cartofii piureți vor trebui să fie pasteurizați.

gem

Gem de mere pentru iarnăO altă rețetă destul de simplă pentru pregătirea billetului, care nu necesită mult timp și fonduri suplimentare. Iarna va ridica totul, vei fi de acord? Rețeta este incredibil de simplă: dacă cartofii piureți descriși mai sus continuă să fierbe pe foc lent, acesta va începe să se îngroașe și să devină un fel de gem. Datorită consistenței sale groase, gemul va fi un plus excelent pentru plăcinte.

De asemenea, este de remarcat faptul că datorită timpului de gătire mai lung, masa de gemuri va fi mai mică decât cea a piureului. Jam, preparat după toate regulile, este păstrat fără sigilare din cauza conținutului de zahăr în el de cel puțin 65%.

Rețetă compoziție:

 • Orice mere - 1 kg (pre-curățat);
 • Zahăr - 700 gr.

Rețeta pentru gătit:

 1. Într-o masă bine rasă, se adaugă zahăr și se continuă fierberea și agitarea, care durează de la 15 minute până la 1 oră, în funcție de soiurile de mere și de necesitatea densității;
 2. Am pus o masă fierbinte de gem în borcane și căldură pre-fierte, calde. Turnăm borcanele pe capace și "înfășurăm" înainte de răcire.

În acest articol, am încercat să enumerăm cele mai comune și ușor de preparat rețete pentru spații care vă vor încânta în mod repetat în timpul iernii, precum și hrănesc corpul cu multe vitamine și minerale utile. Retete datorita simplitatii sale vor putea sa foloseasca si cea mai lipsita de amanta, asa ca nu va fie teama, nu indrazniti si incercati! Semifabricatele rezultate pot fi folosite pentru a face plăcinte și multe alte delicatese care vă vor încânta neobosit, de familie și de cei dragi pe timpul iernii lungi și reci.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?
Cum să gătești compot din mere: rețete pentru conservarea pe timp de iarnăCum să gătești compot din mere: rețete pentru conservarea pe timp de iarnă
Compote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătariCompote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătari
Ca și în casa de făcut pentru sos de recoltare de iarna `Krasnodar `Ca și în casa de făcut pentru sos de recoltare de iarna `Krasnodar `
Cum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizareCum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizare
Saculete pentru plăceri pentru iarnă din mere: rețeteSaculete pentru plăceri pentru iarnă din mere: rețete
Reteta jam `pyatiminutka` din mereReteta jam `pyatiminutka` din mere
Articole de uz casnic pentru iarnă: rețete pentru blocaj de mereArticole de uz casnic pentru iarnă: rețete pentru blocaj de mere
Pătrunjel de cartofi din mere cu lapte condensat pentru iarnăPătrunjel de cartofi din mere cu lapte condensat pentru iarnă
Tomate în suc de mere pentru iarna: rețete de gătitTomate în suc de mere pentru iarna: rețete de gătit
» » Mere pentru iarnă: metode de depozitare, rețete bune pentru semifabricate
© 2021 amigdas.com