amigdas.com

Metode de uscare a bananelor la domiciliu

Banane uscate acasăBoabele, și nu fructul, cresc pe iarbă și nu pe copac, puteți mânca nu numai carnea, ci și pielea. Ce este asta? Aceasta este o banană bine-cunoscută! Cu el a început cunoașterea unui om sovietic cu fructe exotice. Despre aceste fapte, foarte puțini oameni știu și, în egală măsură, ce beneficii ascunde în sine și cum să se usuce bananele acasă. Din fericire, acestea sunt notabile pentru disponibilitatea lor.

Proprietăți și compoziție utile

Pentru multe gospodine, procesul de recoltare este o ocupație destul de neplăcută și neplăcută. În scopul de a menține interesul motivarea informațiilor se va familiariza cu fructe de padure exotice.

Deci, ceea ce trebuie să știți este important cu privire la proprietățile utile ale unei banane la nivel de gospodărie:

 1. Ea afectează digestia corpului, elimină toxinele și metalele grele.
 2. Conținutul ridicat de potasiu reduce riscul de pietre la rinichi și scade tensiunea arterială crescută, iar potasiul are un efect benefic asupra funcției inimii și a vaselor de sânge, reduce riscul de accident vascular cerebral și cheaguri de sânge.
 3. Vitamina B6 ajută la menținerea glicemiei la nivelul potrivit.
 4. Banana normalizează hemoglobina și stimulează circulația sângelui.
 5. Microelementele și vitaminele conținute în fructe, îmbunătățesc starea părului, a pielii și a unghiilor.
 6. Lipsa alergenilor face acest produs ideal pentru hrănirea copiilor în vârstă de 9 luni.
 7. Sursa de fier ajută la normalizarea presiunii și la depășirea anemiei.
 8. Este capabil să regleze temperatura corpului, deci este recomandat să-l utilizați ca antipiretic.
 9. Acționează ca probiotic, adică stimulează creșterea bacteriilor benefice în intestin.
 10. Un conținut ridicat de acid ascorbic ca antioxidant natural face ca sistemul imunitar să funcționeze și să întinerească organismul.
 11. Utilizarea regulată a bananelor (cel puțin de câteva ori pe săptămână) crește funcția sexuală masculină.
 12. Datorită prezenței triptofanului crește starea de spirit și reduce simptomele de pms.

Proprietăți și compoziție utileAcest produs este cel mai consumator de energie din toate fructele și boabele. În 100 de grame de banane proaspete, aproximativ 90 kilocalorii, și în formă uscată - 340 kcal. Ele sunt ca un fel de baterie, dând o sarcină de vivacitate și o dispoziție pozitivă. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de proteine ​​și carbohidrați.

Fructele pot fi luate în considerare un produs de nutriție alimentară. Acesta este un adevărat panaceu pentru cei care vor să piardă în greutate și de aceea:

 1. fiind un antidepresiv natural, banana ridică starea de spirit, fără de care este imposibil să susțină orice dietă;
 2. datorită conținutului ridicat de zaharuri naturale, atunci când sunt consumate, nu există dorința de a mânca dulciuri sau produse de patiserie;
 3. repede satura corpul și împiedică sentimentul de foame;
 4. are multe substanțe nutritive necesare.

Contraindicații de bazăExistă multe modalități de utilizare banana de piele. Ea albi dintii, argint pur, articole din piele, este utilizat ca îngrășământ pe invazia de afide, precum și a făcut din oțet și ei invaluita sub carne în loc de pergament. Este folosit de femei ca produs cosmetic, ajutându-se să facă față diferitelor erupții și iritații pe față.

Contraindicații de bază

Fapte curioase, dar puțin cunoscute:

 1. Bananele sunt radioactive - ele conțin un izotop reactiv de potasiu 40. Dar, de fapt, este prea puțin pentru a provoca vătămări semnificative organismului. De exemplu, în timpul unui zbor, doza de radiații este mult mai mare, dar, de asemenea, nu duce la consecințe negative.
 2. Berry este contraindicat persoanelor cu diabet, deoarece conține prea mult dulce.
 3. În combinație cu orice produse lactate, conținutul de calorii crește de mai multe ori.
 4. Bananele pot duce la somnolență.
 5. Atunci când se administrează prea multă cantitate de potasiu, poate provoca hiperkaliemie, caracterizată prin slăbiciune musculară, bătăi neregulate ale inimii și chiar paralizie temporară.
 6. Utilizarea excesivă a acestora amenință apariția unei dureri de cap.

Pentru a evita aceste probleme, medicii recomandă să nu mănânce mai mult de două sau trei banane pe zi.

Metode de uscare

Puteți dubla beneficiile bananelor prin eliminarea umidității din acestea. La urma urmei, mănâncarea unui număr mare de fructe este incomod și inoportună. Este cunoscută în general că cubul de bulion este un concentrat de 0,5 litri de bulion, respectiv o mână de fructe uscate conține o perie banană întreagă. Din același motiv, produsul final dobândește o aromă pronunțată și o dulce sporită.

Fructe confiate - acesta este fructul din care derivă umezeala. Cu tehnologia potrivită, cantitatea maximă de substanțe utile rămâne în ele și în concentrație. De exemplu, pectinele, fibrele, magneziul și calciul rămân neschimbate. Aceasta explică dulceața lor.

Metode de uscare a bananelorMulți oameni confundă bananele uscate cu pietre. Diferența este evidentă. Primul este un produs mai deshidratat, cu alte cuvinte, chips-uri. Al doilea este o copie lipicioasă redusă a prezentului. Datorită conținutului său caloric, doar puțin inferior ciocolatei, această "pastilă" de energie se taxează pentru întreaga zi.

Desigur, puteți cumpăra un pachet frumos de bun-uri în majoritatea magazinelor. Dar se știe că în producția pe o scară de producție, la produsul natural se adaugă diverse arome, coloranți, conservanți și chiar amelioratori de aromă, pe lângă faptul că este imposibil să se verifice calitatea materiei prime.

Pentru prepararea fructelor uscate există independent trei moduri în funcție de sursa de căldură:

 1. soarele;
 2. cuptor;
 3. uscător electric - dehidratator.

Marile aer liber

Uscarea în aer liberAceastă metodă, cu simplitatea sa, vă permite să faceți o achiziție de produse mari. Volumul său depinde numai de dimensiunea suprafeței frunzei pe care vor fi amplasate lobulele. În aceste scopuri, este convenabil să se folosească o bucată de placaj sau o ușă veche țesută cu hârtie de ceară. Ca o căptușeală, este de asemenea potrivit un film, care, dacă este necesar, este folosit în mod repetat de către hostess.

Pentru produsul finit a avut un aspect atractiv, lobulele sale sunt scufundate pentru câteva secunde în apă care a fost acidulată cu lămâie sau var.

Bucățile de boabe fără piele și grosime medie sunt așezate sub tifon. Vremea optimă este 25 ° C, cu maximum 65% umiditate. O briză ușoară este, de asemenea, binevenită, dar căldura de la prânz este nedorită. Restul va face soarele. Dificultatea este doar să se respecte trei recomandări:

 1. Spre deosebire de alte metode de uscare, această metodă mai lungă necesită o selecție mai atentă a fructelor. Acestea ar trebui să fie libere.
 2. În prima zi de deshidratare, este necesar să întoarceți lobii la fiecare 2 ore.
 3. În timpul nopții și în ploaie, trebuie să puneți produsul în cameră pentru a evita umiditatea și condensul.

Trei zile sunt suficiente pentru uscare, dar totul depinde de dimensiunea tăierii și de vreme. Dacă, pentru confortul schimbării și aspectului estetic, fructul este tăiat în patru părți, timpul de gătire crește și el. Acest lucru se aplică oricărei metode de uscare.

Acoperirea albă cu zahăr va indica disponibilitatea unui tratament.

Rețetă pentru cuptor

Tehnologia vă permite să uscați bananele la starea uscată și la coerența cipurilor. Făcută în apă acidă, felii sunt așezate pe o foaie de copt, acoperită anterior cu pergament. De asemenea, se recomandă să perforați hârtia cu o scobitoare și să aplicați o cantitate mică de ulei de floarea-soarelui. Aceasta va întoarce cu ușurință lobii și va asigura circulația completă a aerului.

Așezați piesele de care aveți nevoie fără să vă atingeți. Acest lucru este destul de lung, dar este necesar ca acestea să nu se îmbină într-un strat mare.

Rețete pentru uscarea bananelor pentru cuptorCuptorul este încălzit la o temperatură de 40-70 ° C și să o susțină timp de 5-7 ore. Cu cât este mai mare, cu atât mai rapid procesul de uscare, dar mai multă pierdere de nutrienți. Pentru ușurarea tratamentului termic, este recomandat să deschideți ușa cuptorului. Disponibilitatea funcțiilor ventilație forțată va scurta timpul de gătit și îl va face mai natural.

Bananele uscate vor scădea de mai multe ori și vor deveni elastice, ca o pastilă. Plăcut de rugăciunea atingerii desertului va spune despre pregătirea sa. Cu toate acestea, nu trebuie să iasă toată umezeala din acestea, altfel produsul se va usca și se va sfărâma. Deși în unele situații este chiar convenabil. Faptul este că desertul uscat nu este foarte plăcut să mănânci pe drum din cauza lipiciunii sale, ajută la evitarea ca acest lucru să aducă bananele la starea de chipsuri.

Utilizarea unui obiect gadget de acasă

Cu metoda vântului există o mare șansă să se usuce bananele uscate acasă. Acesta este minusul lui. Opțiunea ideală pentru tehnologia de procesare va fi disponibilă proprietarilor dehidratorului.

Pe numeroase foi de coacere se așază bucăți de fructe, fructe de pădure, inclusiv cele exotice. Regimul de temperatură este stabilit la o medie de 50 ° C, care în detrimentul influenței blânde procesează o tratare timp de 10 ore cu conservarea maximă a oligoelementelor și a vitaminelor. Pentru pregătirea uniformă a paleților periodic (o dată la fiecare două ore) acestea se schimbă.

Dulceața făcută în astfel de moduri se răspândește în porții mici în pungi de polietilenă sau se aspiră și se depozitează în frigider timp de până la un an.

Recenzii clienți

În interiorul cojii de banane, eu, ca maestru, elimină zgârieturile pe ecranul telefonului. Pentru a face acest lucru, frecați pielea în locurile deteriorate ale ecranului, și după uscare uscat ștergeți viscose salfetochkoy.

Vă recomandăm să stropiți felii de banane pentru chips-uri cu suc de portocale cu adaos de cafea scorțișoară sau măcinată. Înainte de uscarea intensivă, utilizați o scobitoare pentru a perforați fiecare lemn rotund.

Cel mai bine este să mănânci banane uscate pentru micul dejun, iar în combinație cu fulgi de ovăz și chiar cu nuci, o astfel de dietă va fi cea mai bună sursă de energie și starea de spirit pentru întreaga zi! Nu vreau să mănânc până la cină.

Facem chipsuri de banane în cuptorul cu microunde. Pentru a face acest lucru, se răspândesc pe un palet cu plăci subțiri de fructe de pătrunjel și la banane de prăjit de mare putere timp de 4 minute. Numai după acest lucru este necesar ca hrana rapidă să se odihnească în aer câteva ore sau o zi. Principalul lucru nu este să se usuce, sau va fi piatră.

Uscați uscate într-un recipient din sticlă. În pachet, se lipesc împreună și hârtia este răsturnată. Timp verificat.

Dacă uscat curățat cu apă fierbinte din ceara coaja de banana si pisa-l într-un blender la o pulbere, condimentul pentru a obține carne excelentă și mai ales fructe de mare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești o curmală uscată la domiciliuCum să gătești o curmală uscată la domiciliu
Cum să usuce în mod corespunzător câinele-trandafir cu ajutorul unui cuptor la domiciliuCum să usuce în mod corespunzător câinele-trandafir cu ajutorul unui cuptor la domiciliu
Pot banane cu alaptatulPot banane cu alaptatul
Fructele de sapă: descriere, beneficii și răuFructele de sapă: descriere, beneficii și rău
Este posibil pentru struguri în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații?Este posibil pentru struguri în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații?
Beneficii și rău de a consuma banane verzi, contraindicațiiBeneficii și rău de a consuma banane verzi, contraindicații
Cum și unde să crească bananele, beneficiile lor și domeniul de aplicare al planteiCum și unde să crească bananele, beneficiile lor și domeniul de aplicare al plantei
Bird Turako: descriere și tipuri de bananeideBird Turako: descriere și tipuri de bananeide
Ce fel de fructe poate o mamă care alăpteazăCe fel de fructe poate o mamă care alăptează
Câine uscată și uscată: proprietăți utile, contraindicațiiCâine uscată și uscată: proprietăți utile, contraindicații
» » Metode de uscare a bananelor la domiciliu
© 2021 amigdas.com