amigdas.com

Caracteristicile ciuperci de conserve în bănci pentru iarnă

Conservarea ciupercilorToamna vine de timp pentru a alege, atunci când toată lumea vrea să meargă pentru o astfel de favorit tratează, entuziasmul de vânătoare infectate sau dorința de a încerca un fel de mâncare delicios. Mulți oameni din oraș se dau devreme dimineața în pădure. Unii au chiar locuri alese în pădure, unde cresc ciupercile lor preferate.

Venind acasă, se pune întrebarea cu privire la modul în care proprietarul pentru a salva toate aceste pădure bogăție înainte de iarnă. Aici vine cunoștința bunicilor noștri. Cum se face conservarea în mod corect ciuperci, astfel încât să vă puteți lăuda pe tine, familia și prietenii în timpul iernilor lungi, cu un borcan de bunătăți?

Fiecare amantă are propriile ei subtilități. Cineva lasă o marinadă cu ciuperci, dar cineva gătește separat. Principalul lucru este că nu se deteriorează pe o perioadă lungă de stocare.

Etape de conservare a ciupercilor

Orice rețetă folosită pentru conservare, prevede următoarele etape:

 1. Conserve de ciuperci încastrateDistribuția pe specii. Unele ciuperci pot fi păstrate împreună, iar unele nu pot fi combinate, deoarece necesită un tratament complet diferit.
 2. Curățarea și înmuierea în apă sărată rece. Deci murdăria se va spăla mai repede. Dar nu-l puteți opri în apă, altfel ele vor deveni prea saturate cu ea. Și este mai bine să schimbați în mod constant apa.
 3. Mai mult, tratamentul se efectuează în conformitate cu tipul de ciupercă. Unele sunt tăiate, altele sunt decojite, altele sunt detașate de tulpină.
 4. Ciupercile trebuie fierbe timp de 30 de minute înainte de decapare. Acest lucru va salva conservarea bacteriilor, mărind astfel durata de valabilitate a produsului. Și, de asemenea, gătitul va reduce posibilitatea otrăvirii. Puteți găti în două feluri. Primul - ciupercile sunt fierte în apă sărată, adăugând oțet și condimente (frunze de dafin, scorțișoară, cuișoare), în aceeași apă, ele sunt decapate. A doua metodă - ciupercile sunt fierte, apoi se scurge apa, acestea sunt răcite și plasate într-un borcan, apoi se toarnă sosul rece, fierte în prealabil. Spuma în timpul gătitului este înlăturată întotdeauna.
 5. După ce ciupercile cu marinadă sunt puse în cutii, acestea trebuie turnate cu ulei de floarea-soarelui, astfel încât acestea să fie protejate împotriva mucegaiului.
 6. Băncile sunt neapărat sterilizate. Potul va dura 30 de minute.
 7. Băncile se rostogolesc. După aceasta, produsul finit este plasat într-un loc întunecat timp de două zile cu capul în jos.
 8. Apoi semifabricatele de la domiciliu sunt păstrate la o temperatură de cel mult + 7 grade timp de 6-12 luni. Dar la temperaturi sub 0 grade, cutiile congela și trebuie să fie aruncate. Pentru a respecta această condiție de temperatură, nu puteți lăsa băncile cu preparate de uz casnic pe balcon în timpul iernii.

Procesul de conservare poate fi întrerupt prin digerarea acestora și lăsând în frigider peste noapte.

Caracteristicile diferitelor tipuri de ciuperci în timpul conservării

În primul rând, trebuie să vă dați seama ce ciuperci conservate vă place cel mai bine:

 1. placă Conservarea ciuperci, cum ar fi ciuperci, volnushki, ciuperci, Russula, ciuperci, chanterelles, ciuperci stridie și cealaltă se face prin intermediul murături.
 2. Tubular: alb, bolet, buttered - marinat.

Fiecare specie de fungi are propriile caracteristici, care ar trebui luate în considerare atunci când se păstrează. Dacă se face acest lucru, chiar și atunci când vine iarnă, se poate bucura de gustul picant al bogăției pădurilor:

 1. Ciuperci conservatePorcinele trebuie ținute în apă rece timp de două zile, în timp ce apa trebuie schimbată de 4 ori.
 2. Ciuperci, dulciuri și alte ciuperci din genul Mlechnikov, ciupercile pot fi înmuiate pentru o perioadă mai lungă de timp, în timp ce restul de ciuperci sunt mai bine lăsate în apă timp de o jumătate de oră, nu mai mult.
 3. Pentru a găti ciupercile vechi, trebuie să scoateți stratul inferior al capacului, deoarece în stomac nu este digerat.
 4. Ciupercile mici pot fi lăsate întregi. Ciupercile mari sunt tăiate în mai multe bucăți.
 5. Pentru a procesa uleiul, scoateți filmul din capac.
 6. Smorochki sunt periculoase condiționate, prin urmare, pentru a distruge otravă, acestea sunt fierte timp de cel puțin 20 de minute, iar apa este drenată și piciorul este tăiat și nu este folosit înainte de gătit.
 7. Pentru a îndepărta coaja de la materiile prime, acestea trebuie turnate cu apă clocotită.
 8. Pentru a nu deveni marinata neagra de sub cofeuri si bivoli, inainte de fierbere, se toarna cu apa clocotita si in aceasta conditie exista alte 10 minute.
 9. Șampiunele nu se vor întuneca dacă sunt înmuiate în apă cu acid citric.
 10. Pentru a fungilor nu amar, inainte de sărare dupa mlechniki (ciuperci, volnushki) gătit se spală cu apă rece.
 11. Chanterelles după gătit, de asemenea, sunt spălate.
 12. Pălării, roșcate, pistrui pot fi sărate mai bine fără utilizarea ierburilor picante, iar atunci când se iau celelalte ciuperci, fenicul se va potrivi perfect.

În timp ce păstrați ciupercile, indiferent de tipul lor, puteți folosi hrean și frunze de coacăze negre, cireșe și stejar, frunze de dafin, scorțișoară, cuișoare.

Retete pentru semifabricate de casă pentru iarnă

Conservarea ciupercilor este un proces indelungat si consumator de timp. Dar rezultatul merită să-și petreacă atât de mult efort pe el.

După efectuarea lucrărilor de dezinfecție, este posibilă alegerea rețetei preparatelor de uz casnic.

Iată câteva exemple de rețete.

Rețetă pentru conserve

Reguli de conservare a ciupercilorAceastă rețetă va face o gustare excelentă pentru iarnă.

Următoarele ingrediente sunt folosite pentru marinata: 1,5 litri de apa, zahar 3 linguri si 2 linguri de sare, piper negru, o frunză de dafin, 5 garoafe jumatate de cana de 5% oțet. Toate acestea sunt fierte timp de 3 minute.

Deja fierte ciupercile se adaugă la marinadă, și toate împreună sunt gătite pentru încă douăzeci de minute. Acum pot fi puse în cutii.

Reteta pentru conservarea cozii

Pentru a pregăti aceste delicioase și nobile reprezentanți ai pădurii, se poate recurge la această rețetă.

Se fierbe ciupercile în apă simplă timp de douăzeci de minute. Marinada este preparată separat din oțet (2 lingurițe), Sare (3 lingurițe), zahăr (1 lingură de zahăr), Adăugat în apă - 2 cești. După ce sunt sudate, le conectăm cu lichidul primit și terminăm încă 7 minute. Am pus piper, cuișoare și o frunză de dafin acolo.

Cork pe maluri și se lasă să se răcească.

Rețetă pentru ulei de conserve

Pentru gustări de gătit din ciupercile de unt puteți utiliza următoarea rețetă.

In tigaie cu luteus gătit arunca ceapa intreaga, după 15 minute, se scoate ciupercile și din nou se fierbe lor timp de 30 minute, dar cu otet (50 g.), 2 catei de usturoi, piper, chimen dulce, frunze de dafin, zahar (1 lingura l), sare (1 lingură de zahăr). Apa pentru acest lucru ia 3 litri.

Reteta pentru conservarea ciorchinelor

În conformitate cu următoarea rețetă, puteți păstra chanterelles pentru iarna.

Chanterelles sunt fierte timp de 10 minute, spălate și din nou fierte cu sare, frunze de dafin și piper timp de 15 minute, în mijlocul procesului vine oțet in.

Totul este pus în bănci, laminat și expediat pentru depozitare în timpul iernii.

Rețetă pentru conserve

Pentru a recrea această rețetă, aveți nevoie de următoarele: pentru 1 kg de meringues luați 0,5 lingurițe. acid citric, 2 lingurițe. oțet, scorțișoară, piper, frunze de dafin.

Mai întâi ciupercile fierte în apă sărată timp de 5 minute. Se adaugă oțet și condimente. În cazul în care ciupercile se încadrează în partea de jos a oală, le puteți pune pe cutii și se toarnă marinada.

Reteta pentru marinarea secului

Cum să murăm ciupercile pentru iarnăEste nevoie de 1 kg de russula, se spală, se fierbe în apă sărată, apoi se usucă. Pentru a pregăti saramura, trebuie să ia 0,5 lingurite de zahar si 1 lingura de sare, diluate în jumătate de litru de apă, se trimite înapoi piper, frunze de dafin, 2 catei de întregi 10 bulblets mici. În timpul procesului de gătit, trebuie să turnați 30% oțet (50 ml). După fierbere, puneți roșul și continuați să gătiți timp de 7 minute. Ciupercile cu ceapă în stare fierbinte sunt așezate pe cutii, iar muratura este fiartă mai departe pentru o vreme, apoi trebuie să umple ciupercile și să închidă borcanele.

Reteta pentru ciupercile sarate

Conservarea campionilor pentru iarnă se face după cum urmează. Șampiunele trebuie îndepărtate de pe piele, tăiate în vase, condimentate și amestecate. necesar pleacă o jumătate de oră, pentru a se asigura că ciupercile sunt sărate corespunzător. În acest moment, curățăm și tăiem ceapa - 0,5 kilograme, piperul roșu în aceeași cantitate tăiat în inele. În borcane mai întâi a pus un strat de campioni, apoi un strat de ceapa, al treilea strat - piper fierbinte. Mai mult, această condiție este repetată. Atunci când băncile sunt încărcate, ele pot fi înfundate și lăsate pentru iarnă.

Puteți să faceți conserve de șampițe pentru iarnă cu ajutorul gătitului. Pentru această metodă este mai bine să se folosească ciuperci mici, se spală, se curăță. Pentru 1 kilogram de campioni, luați 100-150 ml de apă, 2 linguri de sare. Gătitul durează 10 minute. Când încep să se scufunde, se toarnă în marinada care conține frunza de laur, 3 căței, mărar, piper negru, o coajă de coacăz. La sfârșitul gătirii, ciupercile, fără marinadă, sunt prevăzute pentru răcire. După aceea, ciupercile sunt răspândite peste cutii și turnate în marinada, care a fost folosită înainte. Ar trebui să acopere complet ciupercile. Băncile se rostogolesc și sunt lăsate într-un loc întunecat timp de cel puțin 2 luni.

Reteta ciuperci cu pasta de tomate

Pete ciuperci fierte, 600 de grame, tocană până când se înmoaie, pune pasta de tomate fierbinte din roșii proaspete cu sare și zahăr. După fierbere, se toarnă acid citric și oțet. Acest amestec este descompus în cutii și este înfundat până la iarnă.

Reteta pentru icre de ciuperci

Dintre spațiile de vacanță pentru iarnă este, de asemenea, bine-cunoscut caviar de ciuperci. Cum se prepară, este prezentat în următoarea rețetă.

Pentru 1 kg de ciuperci, morcovii și ceapa sunt luate la fiecare 300 de grame. Separat, acestea sunt șlefuite de un măcinător de carne. Ceapa este prăjită, apoi se adaugă morcovi și ciuperci. Totul este îndulcit pentru o oră, în acest proces, mai mult ulei este turnat și sărat. La sfârșitul anului se varsa otet - 1 lingurita. După 5 minute, puteți distribui borcane sterilizate.

Conservarea ciupercilor prăjite

Caracteristici de conservare a ciupercilorDe asemenea, fructele de pădure pot fi păstrate. În timpul iernii, va fi frumos să luați un borcan cu preparate de casă și să le adăugați la o salată sau doar să mănânci cu un cartof.

Orice rețetă pentru conservarea ciupercilor prajite pentru iarnă conține următoarea procedură. Acestea ar trebui să fie curățate de murdărie, clătite, tăiate și fierte timp de 30-40 de minute. Apoi, sunt prajite în ulei. În stare fierbinte, acestea sunt desfășurate în avans la borcane sterilizate. Se topește untul și se toarnă ciupercile peste ele. Cutia este închisă cu un capac. Tocul este gata pentru depozitare pentru iarnă.

Iată un exemplu de rețetă:

Este nevoie de 1 kilogram de ciuperci, se taie. Uleiul trebuie încălzit într-o tigaie, adăugați ciuperci acolo, adăugați sare și lăsați la căldură scăzută timp de 50 de minute, cu capacul închis. Apoi, trebuie să continuăm să prăjiți, dar după scoaterea capacului. Când sunt gata, trebuie să se răspândească peste bănci și să fie turnate cu ulei. Grosimea stratului de ulei deasupra ciupercilor este de 1 centimetru.

Orice rețetă este aleasă, principala este să urmați exact instrucțiunile. Și apoi ciupercile, conservate, vă vor fi plăcute în timpul iernilor lungi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești ciuperci înghețateCum să gătești ciuperci înghețate
Cât de gustoase la ciupercile de sare la domiciliu: rețete și sfaturiCât de gustoase la ciupercile de sare la domiciliu: rețete și sfaturi
Ciuperci Belyanka, descrierea lor, fotografii și rețete: cum să le gătiți deliciosCiuperci Belyanka, descrierea lor, fotografii și rețete: cum să le gătiți delicios
Marinated russules pentru iarnă: cele mai bune rețete de gătitMarinated russules pentru iarnă: cele mai bune rețete de gătit
Ciuperci albe marinate pentru iarnă: rețete de gătitCiuperci albe marinate pentru iarnă: rețete de gătit
Reteta pentru ciuperci murate la domiciliu pentru iarnaReteta pentru ciuperci murate la domiciliu pentru iarna
Diferite rețete de ciuperci murateDiferite rețete de ciuperci murate
Rețete de varză sărate cu legume în cutii pentru iarnăRețete de varză sărate cu legume în cutii pentru iarnă
Marinate campioni pentru iarnă: rețete delicioaseMarinate campioni pentru iarnă: rețete delicioase
Caracteristicile retetei de gatit cu varza salata de ciuperci cu varza pentru iarnaCaracteristicile retetei de gatit cu varza salata de ciuperci cu varza pentru iarna
» » Caracteristicile ciuperci de conserve în bănci pentru iarnă
© 2021 amigdas.com