amigdas.com

Modalități de decapare a castraveților pentru iarnă

Castravete mod rece pentru iarnaÎn ciuda faptului că astăzi rafturile întotdeauna umplut cu o mare varietate de produse, este recăpătarea popularitate de produse de casă, pentru că produsele alimentare preparate cu propriile sale mâini, este mult mai credibil decât cumpărarea, cu adaos de o cantitate mare de conservanți dăunătoare. Cum să sare castraveți pentru iarnă, orice gospodină învață din vechile rețete create de străbunicii noștri.

Cum să mănânci castraveți

Există multe rețete diferite și nuanțe și mai importante care vă vor ajuta să obțineți un rezultat gustos.

Pentru sărare delicioasă de castraveți trebuie să respecte anumite reguli:

 1. Selecție competentă de castraveți.
 2. Prepararea saramurii corecte.
 3. Selectarea metodei de decapare.
 4. Procedură.

Este demn de remarcat faptul că nu există o rețetă universală ideală, deci există întotdeauna posibilitatea de a experimenta și de a vă îmbunătăți propriul mod de decapare a castraveților.

Alegerea legumelor potrivite

Mai mult de jumătate din succesul depinde de care castraveți sunt selectați. Cea mai bună alegere în acest caz sunt castraveții recoltați din grădina lor. Dacă nu aveți una, ar trebui să mergeți la piață.

Acordați atenție fructelor ciupite și spinoase, a căror lungime nu depășește 15 centimetri. Aspectul lor exterior ar trebui să fie plăcut, să se coajă fără daune mecanice, dents și riduri. Fructele trebuie să fie ferme, clare, proaspete. Vechea legume va da un gust amar și o textura prea moale, ceea ce este nedorit. Dacă vorbiți cu vânzătorii de pe piață, puteți afla unde să cumpărați cele mai bune soiuri pentru conservare și decapare:

 1. Sticla de sticlă F1, puteți afla prin fructe verzi de dimensiuni medii cu dungi albe și bumps mari.
 2. Hermann F1, sunt dotate cu multe coloane mici, delicate la gust.
 3. Far Eastern, are o culoare verde deschisă a fructelor, dungi verticale ușoare.
 4. Zozulya F1, fructe alungite înguste, cu un număr mic de tuberculi și benzi ușoare la un capăt.
 5. Cornichonul parizian este de dimensiuni mici, împânzit cu spini mari.

Pregătirea unei soluții saline gustoase

Luați castraveți într-un mod receÎn natură, se poate conserva o cantitate foarte mică de legume care conțin acizi puternici în compoziția lors. Majoritatea legumelor, inclusiv castraveții, nu conțin practic nici acizi, deci trebuie să adăugați oțet sau acid citric atunci când pregătiți saramură în saramură pentru a păstra tăblițele.

Pentru o încredere totală în calitatea produsului finit, este necesară sterilizarea marinelor cu aciditate scăzută. Aciditatea ideală a soluției saline este de 1,2-1,8%. Din păcate, astfel de murături ascuțite, există un dezavantaj semnificativ - o mulțime de oameni, acestea pot fi contraindicată din cauza problemelor de sănătate astfel încât toate la fel, ar trebui să ia în considerare marinatele ușor acide, fără adăugare de acid acetic.

Cea mai importantă acțiune în acest caz, este sterilizat borcane: în primul rând, acestea trebuie să fie bine spălate și apoi calcinat într-un cuptor sau se fierbe timp de o jumătate de oră în apă, se acoperă numai noi folosite, acestea ar trebui să fie spălate prea. Rezultatele vor depinde, de asemenea, de calitatea unui instrument de fălțuire, ventilată de fălțuire poate duce la multe consecințe tragice, cum ar fi deteriorarea rapidă a produsului un gust amar neplăcut sau chiar explozie a cutiei.

Indiferent de felul în care pregătiți marinada, trebuie să acordați o atenție deosebită legumelor și condimentelor. Selecția corectă a unei combinații de condimente în acest caz nu joacă ultimul rol - depinde atât de gustul castraveților pregătiți, cât și de durata conservării lor.

Cum să mănânci castravețiÎn plus față de larg răspândite cuișoare, piper, chimen dulce si gust de scortisoara calitati muraturi dau legume picante, rădăcini, și verde, de exemplu, țelină, pătrunjel, leuștean, hrean, frunze de dafin, usturoi, ardei rosu, frunze de cireș și coacăz negru, chimen, menta , isop, cimbru, tarhon, mazăre, coriandru și busuioc. soluție bună va adăuga, de asemenea, fructe de padure rosii coacaze proaspete se ridică suficient de aciditatea soluției și se adaugă castraveți proaspeți gust dulceag.

Piquant va face castraveți doar câteva bucăți mici de ardei roșu, dar nu exagerați, pentru ca amărăciunea să nu apară. De asemenea, puteți experimenta acuitatea salinei prin adăugarea de semințe de muștar, varietăți de ardei, ceapă, ierburi proaspete din pat sau de pe piață. Dar, cu adăugarea de frunze de dafin și usturoi, trebuie să fiți foarte atenți să nu stricați gustul și termenul de valabilitate al produsului finit. Mai jos sunt cele mai bune combinații de ierburi și condimente pentru a obține un rezultat final bun:

 • Rădăcină de hrean, frunze de cireș și coacăz negru, piper, usturoi, cuișoare.
 • Carnație, scorțișoară, ardei dulce, piper negru în mazăre.
 • Usturoi, inflorescență de mărar, lăstari de cireșe, frunze de hrean și coacăz.
 • Ardei roșu, hrean, usturoi, tarhon, marjoram, mărar verde.

La prepararea saramurii, puteti folosi numai sare rosie mare, nici o alta, in special sarea de slefuire fin, pentru decaparea castravetilor nu este potrivita.

Și cea mai importantă regulă generală, indiferent de rețeta aleasă, nu este să exagerăm cu cantitatea de sare și condimente, pentru a nu avea ca rezultat un produs sărat sau chiar acru.

Metode simple de sărare

Castraveții pot fi sărate în două moduri: calde și reci. În cazul în care scopul este de a murat castraveți pentru utilizarea viitoare în cantități mari, atunci ar trebui să fie făcut într-un mod fierbinte. Astfel de castraveți lungi sunt depozitate într-un loc cald, nu aveți nevoie să utilizați frigider sau pivniță, care este ideal pentru depozitarea borcane în condiții de locuit, de exemplu, în camera de depozitare sau de dulap de bucătărie.

Cu toate acestea, această metodă este foarte consumatoare de timp, durează foarte mult timp și consumă o cantitate mare de soluție salină. Mult mai rapid și mai ușor de făcut într-un mod răcoros, dacă există posibilitatea de a fi depozitate într-un loc răcoros, sau casa și familia ei iubesc castraveții sărate ca proaspete și crocante cât mai mult posibil. Nu tratați această metodă părtinitoare, astfel de castraveți își păstrează gustul pentru anul.

Castraveți castrați într-un mod rece

În scopul de a murat castraveți într-un mod rece, nu va face prea mult efort. Dacă există chiar o mică experiență în gătit această metodă va părea ușor și simplu.

În primul rând trebuie să vă asigurați că toate ingredientele sunt pregătite, castraveții sunt marcați în apă timp de una sau două ore. iar cutiile și capacele sunt sterilizate. Castraveți întinși în recipientele pregătite în mod egal cu ierburi și condimente, strâns, astfel încât să sărate bine și să nu se deterioreze. Apoi, o treime dintr-o lingură de sare pe litru este turnată în fiecare borcan. Odată ce apa fiartă răcită este turnată în cutii, acestea trebuie să fie ușor zdrobite pentru a face sarea să se disperseze uniform și să se dizolve.

Cutiile terminate sunt puse într-un loc răcoros, după o perioadă de două sau trei săptămâni, castraveții gatiți la rece pentru iarnă se pot deschide și se bucură de un gust proaspăt

Se poate părea că procesul de selectare a produselor și preparatul în sine este foarte complicat și dureros, dar, de fapt, nu este nimic dificil în acest lucru dacă urmați regulile de bază enumerate în acest articol. În cele din urmă, ce poate fi mai util și mai gustos decât blancile făcute manual de ingrediente dovedite și fără adăugarea de conservanți dăunători?

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Reteta pentru o super salata de castraveti pentru vodca pentru iarnaReteta pentru o super salata de castraveti pentru vodca pentru iarna
Rețetă pentru castraveți murate crocabili fără sterilizare pentru iarnăRețetă pentru castraveți murate crocabili fără sterilizare pentru iarnă
Delicioase crocante ușor sărate castraveți: rețete pentru gătit rapidDelicioase crocante ușor sărate castraveți: rețete pentru gătit rapid
Căi reci de decapare a castraveților și păstrarea lor sub nylonCăi reci de decapare a castraveților și păstrarea lor sub nylon
Castraveți în sos de roșii pentru iarnă - rețeteCastraveți în sos de roșii pentru iarnă - rețete
Marinate castravete pentru iarnă: rețete pentru cornișoare delicioaseMarinate castravete pentru iarnă: rețete pentru cornișoare delicioase
Rețeta de castravete pentru iarnă în turnarea de tomateRețeta de castravete pentru iarnă în turnarea de tomate
Rețetă pas cu pas a castraveților murate cu pozeRețetă pas cu pas a castraveților murate cu poze
Câtă sare pentru o bucată de castraveți pe 1 litru de apăCâtă sare pentru o bucată de castraveți pe 1 litru de apă
Rețetă pentru castraveți gustoase, ușor sărate, cu apă receRețetă pentru castraveți gustoase, ușor sărate, cu apă rece
» » Modalități de decapare a castraveților pentru iarnă
© 2021 amigdas.com