amigdas.com

Uscarea merelor la domiciliu

Cum să usuce merele la domiciliuMerele sunt bogate în elemente minerale și organice, care aduc un mare beneficiu corpului uman. În plus, ele sunt bogate in fier si vitamina C. de mere face următoarele spații libere: gem, băuturi din fructe, deserturi, gemuri, sucuri, gem, bomboane. Cea mai eficientă modalitate de păstrare a nutrienților și a proprietăților benefice în acest fruct este să-l uscați. Puteți face acest lucru în diferite moduri. Să le analizăm mai detaliat.

Sfaturi utile

Cum să se usuce corect merele la domiciliu? Poți utilizați următoarele sfaturi:

 • Uscarea merelor la domiciliu poate fi făcută la soare, în cuptor, în cuptor cu microunde, în uscătorul electric.
 • Pentru a păstra fructele păstrate pentru o perioadă lungă de timp, acestea trebuie îndepărtate corespunzător din copac. Faceți acest lucru într-o vreme uscată și nu foarte caldă. În nici un caz nu puteți scutura mărul, deoarece fructele în acest caz se deteriorează adesea după lovirea solului.
 • Pentru depozitare, trebuie selectate specimene coapte și nevătămate.
 • Uscați cele mai bune soiuri de toamnă și de iarnă, acru sau dulce și acru.
 • Felii trebuie tăiate cu grosimea de 1 cm, în caz contrar acestea vor fi uscate mai mult.
 • Pentru fructe uscate uitat frumos și erau albe, înainte de uscare le-a recomandat muiată în soluție salină timp de câteva minute, apoi se clătește cu apă curată și uscată. Soluția se face în felul acesta: se adaugă 50 g de sare la 3 I de apă.
 • Uscați felii de mere poate fi pe tăvi de tăiere, gratare, placi de tăiere largă.
 • Fructe cerc fir pe bastoane de metal sau lemn, deoarece acesta este un mod foarte convenabil. De asemenea, pentru aceste scopuri, folosiți un fir puternic.

Pregătirea merelor pentru uscare

Pregătirea merelor pentru uscareUscarea merelor la domiciliu începe cu pregătirea lor. Cel mai bine este să folosiți fructe din propria grădină, dar dacă nu există o astfel de opțiune, atunci se potrivesc și se păstrează. Acestea ar trebui să fie spălate bine, de preferință cu adăugarea de oțet. Acest lucru elimină murdăria și substanțele chimice care sunt utilizate pentru combaterea dăunătorilor și prelungesc durata de păstrare a merelor.

Apoi, este necesar să eliminați miezul. În soiurile ulterioare se recomandă coaja pielii, iar soiurile timpurii se usucă împreună cu ea, deoarece substanțele utile sunt stocate în ea. Merele sunt tăiate în felii. ei se poate întuneca rapid, deoarece fierul conținut în ele poate fi oxidat când acesta interacționează cu aerul. Pentru a preveni acest lucru, acestea ar trebui imediat coborâte în apă sărată.

Culoarea rămâne și în timpul blanșării, când lobulele sunt ținute în apă fierbinte. Dar cu această metodă, o cantitate mică de zahăr și acid, care sunt conținute în mere, se pierde. Prin urmare, poate fi înlocuită cu o baie de aburi, atunci toate vitaminele vor fi păstrate. Pentru a face acest lucru, lobii se răspândesc într-o sită sau sită și se mențin timp de 10 minute peste apă clocotită, după care se răcește la rece.

Uscarea merelor la soare

Uscarea merelor la domiciliu poate fi făcută în mod natural, dar acest proces durează mult mai lent. Pentru piesa de lucru corectă alegeți o zi însorită și un loc bine ventilat. În apartamentele urbane poate fi un balcon sau chiar un pervaz.

Merele se spală, se taie miezul și se taie felii. Pentru a se asigura că nu se întunecă, ele sunt coborâte timp de două minute în apă sărată, după care se întind pe orice suprafață plană. În timpul zilei, lobulii trebuie să fie la soare și în timpul nopții trebuie să fie îndepărtați pentru a nu absorbi umiditatea. Fructul tăiat este, de preferință, acoperit cu tifon pentru a fi protejat de praf și zboară. Pentru uscarea uniformă, lobulele trebuie să fie rotite.

Uscați merele la soare timp de 4 până la 6 zile, și depinde:

 • dintr-o varietate de fructe;
 • temperatura aerului;
 • grosime de lobuli.

Uscarea merelor în cuptor

Cel mai adesea acasă pentru uscarea merelor folosiți un cuptor. Cel mai bine este de a pune feliile pe gratar, dar dacă se utilizează tigaie, se recomandă să le transforme, astfel încât să se usuce în mod egal în timpul procesului de uscare. Temperatura optimă pentru aceste scopuri - 50 - 60 de grade. Dacă este mai mare, vitaminele se pot rupe, și este de asemenea necesar să deschideți ușor ușa cuptorului în timpul procesului.

Cu funcția "convecție" existentă, nu este nevoie să faceți acest lucru. Când lobuli podvyamlyatsya, temperatura ar trebui să fie ușor redusă. Este necesar să se inspecta felii cu atenție și, dacă acestea nu sunt uscate, miezul se poate deteriora foarte repede și devine mucegai.

Uscarea merelor în uscătorul electric

Cum se usucă mereleÎntr-un uscător electric special pentru recolta de iarnă nu numai mere, dar și alte fructe, precum și legume, ciuperci, fructe de padure, plante medicinale. Principiul de funcționare al unui astfel de dispozitiv este foarte simplu și nu este necesară pregătirea specială a produselor pentru uscare.

Cum se usucă merele într-un uscător electric? Pentru a face acest lucru, plăcuțele sunt așezate în paleți, care sunt instalate în mai multe etaje. Uscarea corectă trebuie efectuată la o temperatură de 55 - 60 de grade și are un astfel de proces de aproximativ 8 ore. După ce ați oprit uscătorul electric, este necesar să fiți convinși că la apăsarea merelor nu alocați o umiditate. Dacă nu se întâmplă acest lucru, puteți pune felii în pungi.

Uscarea merelor într-un cuptor cu microunde

De asemenea, puteți usca aceste fructe în cuptorul cu microunde. Acest proces durează puțin și rezultatul este pur și simplu grozav. La mere, toate substanțele utile sunt stocate și, într-un timp scurt, puteți pregăti un număr mare de fructe uscate. Principalul lucru este să alegeți puterea potrivită și setați timpul de procesare, altfel puteți să ardeți acest produs.

În feluri de mâncare, puneți fructele într-un singur strat și puneți-le în cuptorul cu microunde. Cronometrul cuptorului este setat mai întâi la 30 până la 40 de secunde la o putere de 250 W. Apoi, o placă de fructe uscate semipreparate este scoasă din cuptorul cu microunde, feliile sunt transformate în cealaltă parte. Timerul este deja setat pentru 3 minute la o putere de 300 W. Produsul este gata. Acum fructele pot fi stocate.

Norme privind depozitarea merelor uscate

Cum să depozitați uscareaAceste fructe uscate trebuie depozitate într-un loc bine protejat de lumina soarelui. Camera trebuie să fie uscată și rece, ca și în cazul umezelii, merele pot deveni mucegăite și se uda. Locul de depozitare trebuie să fie bine ventilat și fără mirosuri străine. Păstrați fructele uscate trebuie:

 • în cutii de carton;
 • cutii din lemn;
 • borcane de sticlă;
 • țesături de țesut.

Partea de jos a vesela, în cazul în care fructele uscate vor fi stocate, acoperit cu hârtie de ceară, Acesta absoarbe excesul de umiditate și împiedică distrugerea probelor de mere. Pe partea de sus, ele acoperă un strat gros de hârtie pentru ventilația naturală și, de asemenea, nu permite penetrarea în interiorul insectelor diferite.

Mere uscate nu sunt permise pentru a stoca în pungi de plastic, deoarece acestea nu scurgeri de aer, din cauza a ceea ce segmente sunt umede și lipicioase și își pierd aroma lor unic.

Astfel, puteți să uscați merele la domiciliu în diferite moduri. important să respecte anumite reguli, altfel fructele nu pot fi uscate sau uscate, ceea ce va duce la pierderea nutrienților conținuți în acestea. Anumite cerințe sunt impuse și atunci când sunt depozitate, deoarece acest lucru poate duce, de asemenea, la descompunerea fructelor uscate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa faci suc de mere la domiciliuCum sa faci suc de mere la domiciliu
Cum să usuce în mod corespunzător câinele-trandafir cu ajutorul unui cuptor la domiciliuCum să usuce în mod corespunzător câinele-trandafir cu ajutorul unui cuptor la domiciliu
Cum se prepară merele ude în cutii de acasăCum se prepară merele ude în cutii de acasă
Cum se usucă merele la domiciliuCum se usucă merele la domiciliu
Piersica uscată: beneficiile și daunele aduse sănătății umanePiersica uscată: beneficiile și daunele aduse sănătății umane
Beneficii de compot din mere uscate și rețetăBeneficii de compot din mere uscate și rețetă
Cum să uscați Prunele acasă folosind propriile mâiniCum să uscați Prunele acasă folosind propriile mâini
Saculete pentru plăceri pentru iarnă din mere: rețeteSaculete pentru plăceri pentru iarnă din mere: rețete
Pătrunjel de cartofi din mere cu lapte condensat pentru iarnăPătrunjel de cartofi din mere cu lapte condensat pentru iarnă
Ceapa uscata la domiciliuCeapa uscata la domiciliu
» » Uscarea merelor la domiciliu
© 2021 amigdas.com