amigdas.com

Ceapa uscata la domiciliu

Ceapa uscata la domiciliuCând se pregătește supa sau orice preparat, atunci este imposibil să faci fără ceapă. Adăugați ceapa tocată în cratiță, iar plantele proaspete din patrunjel, mărar și ceapă se adaugă la vasul gata preparat. Dar în timpul iernii, mențineți cultura proaspătă, deoarece din grădină, este dificil, dar un astfel de proces este posibil.

Pregătirea și uscarea în aer

Ceapa uscată la domiciliu va da toate proprietățile sale utile. Desigur, înainte să vă uscați, trebuie să colectați corect. În orice caz, nu puteți trage arcul de către coada verde și bate becurile unul împotriva celuilalt. Acest lucru va conduce la faptul că va fi deteriorat și va aduce întreaga recoltă să putrezească. În plus, această legumă deteriorată nu va fi stocată mult timp: aproximativ 2 luni, nu mai mult.

Primul lucru care se face este săpatul de legume. Pentru a face acest lucru, trebuie să luați o furculiță sau lopată baionetă. Instrumentul se sapă ușor prin sol, dar pentru a nu deteriora marginile ascuțite ale becului. După aceasta, scoateți cu grijă toate fructele, clătiți-vă cu mâinile și așezați lângă grădină.

Ceapa ar trebui sa stea intr-o zi la soare.

A doua zi, ceapa trebuie sortată și reconsiderată cu grijă și apoi uscată cu aer. În aer, îl puteți usca în 2 moduri:

  1. Cum se usucă ceapa acasăÎn grila. În prima metodă, tulpina verde nu este necesară, deci trebuie tăiată, lăsând un vârf mic. Selectați becurile trebuie plasate într-o plasă de nylon. Apoi agățați grila într-un loc întunecos și rece.
  2. În scuipat. Pentru această metodă, nu este necesar să tăiați tulpina verde. În plus, veți avea nevoie de o frânghie sau un cablu de dimensiunea potrivită. Dimensiunea coardei este luată în considerare în funcție de numărul de becuri care vor fi țesute într-o panglică și în funcție de densitate ar trebui să fie de aproximativ 1-2 centimetri. Coarda este pliată pe jumătate, iar pe ea se pun baloanele paralele una cu cealaltă, cu tulpini în sus. Apoi, pene verzi cu o funie sunt țesute într-o panglică strânsă. După aceea, panglica este atârnată în același fel ca și grila, într-un loc răcoros și întunecat.

În cuptor și uscător electric

În plus față de faptul că ceapa poate fi uscată în aer, există și alte modalități:

  • În cuptor.
  • În uscătorul electric.

Numai în acest caz ceapa nu este uscată în întregime, ci tăiată. Procesul de uscare în cuptor și uscătorul electric este același, numai la temperaturi și momente diferite. Există încă o caracteristică în mașina de uscat electric: conține două ori mai multe inele de ceapă sau verde pentru uscare decât în ​​cuptor. Pentru aceasta, becurile trebuie să fie curățate și tăiate în inele de aproximativ 5 mm.

Ceapa uscataÎn cazul în care uscate ceapă de ceapă în cuptor, apoi, pentru a începe, ceapa este tăiată în inele sau cuburi de dimensiuni medii și așezate pe o foaie de copt într-un strat subțire. O tavă trebuie acoperită cu hârtie de pergament.

Într-un cuptor preîncălzit la 70 de grade, puneți o tavă cu inele de ceapă timp de 8 ore. Pentru a menține temperatura, trebuie să deschideți ușa cuptorului. Principalul lucru în uscarea legumelor nu este să lăsați cuptorul fără revizie și să monitorizați temperatura.

Dacă se utilizează un uscător electric, pe rafturi speciale sunt amplasate inele de ceapă tăiate subțire. După aceea, activați-l la 70 de grade și lăsați-l timp de 7 ore.

În două moduri, inelele de ceapă trebuie așezate astfel încât să nu se atingă reciproc. În caz contrar, ele se vor lipi împreună și nu vor da rezultatul dorit. Desigur, în orice caz, nu lăsați fără supraveghere cuptorul și uscătorul electric. Pentru ca ceapa să nu schimbe culoarea sau să fie arsă, puteți să o umeziți în soluție salină, înainte de ao pune pe o tavă de copt. Soluția se face după cum urmează: pentru 1 litru de apă, luați 50 de grame de sare. Toate se amestecă bine și se pun inele acolo timp de 5 minute.

Dacă nu este suficient timp pentru asta, puteți procesul de uscare în cuptor pentru a accelera. Pentru aceasta, puneți capul de ceapă în apă clocotită timp de 5 minute. Apoi tăiați în jumătăți de inele și puneți o foaie de copt. Puneți foaia de copt în cuptor, încălzită la 70 de grade timp de 2 ore. Apoi, reduceți temperatura la 40 de grade și lăsați să se usuce încă 1 oră.

Uscarea verdeata

Tuburile verzi sunt adesea folosite ca ierburi uscate în feluri de mâncare gata preparate. Ceapa verde poate fi, de asemenea, uscată și utilizată pentru alimente. În plus față de ceapă, puteți să se usuce și de marar cu patrunjel. Astfel, proprietarul va avea propriile verde pentru orice ocazie.

Ceapa uscata la domiciliuPentru a face acest lucru, trebuie să colectați verdele, să-l spălați bine și să tăiați în cuburi de dimensiunea corectă. Puneți o foaie de copt și puneți-o la umbră timp de două zile. Puneți tava într-un loc întunecat, protejat de praf și ploaie. Puteți să se usuce și în apartament, dar va dura puțin mai mult: de la 3 la 5 zile.

În plus, verdele poate fi uscat în cuptor în același mod ca și ceapa. Doar nu udați în soluție salină și apă fiartă. Timpul de uscare din cuptor va dura cel puțin 5 ore. Și în mașina de uscare electrică - aproximativ 3 ore.

Ierburi păstrate uscate timp de un an. Ceapa uscată, care a fost uscată în aer, trebuie să sorteze anul prin putrezire și să se usuce într-un loc cald și uscat

Multe gospodine au pus ceapa în apropierea cuptorului sau a aragazului. Puteți să o puneți lângă baterie, dar nu pe ea. Verdele sunt transferate într-un recipient uscat și acoperite cu un capac dens. În această stare, va rămâne intactă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să pregătiți un arc de șprot pentru plantare în primăvarăCum să pregătiți un arc de șprot pentru plantare în primăvară
Cum să depozitezi ceapa în timpul iernii acasă?Cum să depozitezi ceapa în timpul iernii acasă?
Cum sa marinati rapid ceapa pentru salata: sfaturi si trucuriCum sa marinati rapid ceapa pentru salata: sfaturi si trucuri
Ceapa tocată pentru a scoate kebabul. Secretele rețetelor de gătitCeapa tocată pentru a scoate kebabul. Secretele rețetelor de gătit
Ceapa tocata pentru reteta de iarna cu o fotografieCeapa tocata pentru reteta de iarna cu o fotografie
Caracteristici și rețete pentru gătit gem de ceapă și gemCaracteristici și rețete pentru gătit gem de ceapă și gem
Rețete de varză sărate cu legume în cutii pentru iarnăRețete de varză sărate cu legume în cutii pentru iarnă
Roșii cu ceapă, usturoi și patrunjel: gătit pentru iarnăRoșii cu ceapă, usturoi și patrunjel: gătit pentru iarnă
Ureche de la cap și coada de somon rozUreche de la cap și coada de somon roz
Ce poate fi plantat după ceapă și după aceea - ceapă?Ce poate fi plantat după ceapă și după aceea - ceapă?
» » Ceapa uscata la domiciliu
© 2021 amigdas.com