amigdas.com

Cum să săruri păstrăv acasă: rețete și sfaturi

Termeni pentru sărare păstrăvPăstrăvul este unul dintre peștii, a cărui carne este foarte apreciată pentru proprietățile sale. În ciuda faptului că acest pește este o delicatesă, mulți sunt gata să plătească o sumă considerabilă pentru el, doar pentru a-și satisface și ei și familiile lor cu un gust minunat și de neuitat. Și din moment ce pe rafturi puteți cumpăra adesea un produs de calitate discutabilă, nu va fi departe de a învăța cum să salveze păstrăvul la domiciliu delicios și rapid.

Colectarea păstrăvului pentru decapare

Păstrăvul aparține grupului de somon. Acesta trăiește în mare, precum și în râuri și lacuri.

Păstrăvul se referă la produsele dietetice. Este bună în formă prăjită, coaptă și sărată.

Până în prezent, păstrăvul poate fi achiziționat în oricare din supermarketuri. Cel mai bine este să dai preferință peștelui proaspăt, dar nu va fi ieftin. Dacă acest lucru nu este posibil, puteți cumpăra răcit sau congelat. Cu toate acestea, ar trebui să se țină seama de faptul că prima opțiune este preferabilă pentru sărare, deoarece gustul peștelui după dezghețare este mult inferior celui răcit.

Indicatorii că peștele este proaspăt, sunt transparența ochilor, ghimbirul roz, un miros plăcut de pește și absența mucusului pe capace. Carnea de pește ar trebui să fie de asemenea roz deschis, cu vene albe, dar în nici un caz roșu și nu gălbui.

Atunci când cumpărăm o carcasă înghețată, este dificil să vedem cât de proaspătă este, deoarece vânzătorii lipsiți de scrupule o pot îngheța repetat. Trebuie remarcat dacă există pete sau alte defecte pe scări.

Tăierea peștelui

Atunci când alegeți o carcasă de pește întreg, va trebui să faceți un efort pentru al tăia. În primul rând, trebuie spălat bine. Pentru a facilita procesul de purificare, este necesar să-l păstrați o vreme în apă caldă menajeră. Un alt secret este plasa de țânțari: cu ajutorul acestuia este ușor să eliminați contaminanții de pe suprafața peștilor. După păstrarea păstrăvului, puteți trece direct la procesul de divizare:

 1. Rețete pentru sărare păstrăvPlăcile de tăiere trebuie acoperite cu folie de alimente, astfel încât grăsimea din pește să poată fi îndepărtată fără probleme, deoarece este dificil să se spele de pe suprafețe.
 2. Apoi, ar trebui să faceți o incizie de-a lungul cavității abdominale, care ar trebui să meargă de la cap la coadă. Scoateți toate insulele și folosiți o bucată de tifon pentru a curăța interiorul peștelui de mucus.
 3. Apăsând lingura de-a lungul coloanei vertebrale a peștilor, puteți scăpa de sânge excesiv, apoi clătiți carcasa și tratați-o cu prosoape de hârtie, scăpând astfel de umiditate excesivă.
 4. Următoarea etapă este tăierea capului. Poate fi folosit pentru supă de pește. În acest caz, este necesar să o tăiați cu o bucată mică de carne.
 5. Coada poate fi de asemenea utilizată pentru pregătirea primului vas. Înainte de al tăia, trebuie să scoateți aripioarele.
 6. Mai departe se face o tăietură de-a lungul coamei, toate oasele sunt îndepărtate.
 7. Taiem pestii in bucati de dimensiuni medii.

Acum, peștele este complet gata pentru decapare. Puteți trece direct la procesul propriu-zis.

5 feluri de ambasador

Păstrăvul sărat este cea mai populară delicatesă, care se găsește în special pe masa festivă. Cu toate acestea, pentru a săraci păstrăv acasă, este necesar să se respecte tehnologia potrivită, altfel gustul peștelui nu se va potrivi cu rezultatul așteptat.

Există multe moduri și rețete pentru sărare păstrăv. Merită să luăm în considerare cele mai frecvente dintre ele:

Cale uscate de sărare. Pe baza numelui, putem concluziona că lichidul nu este necesar în acest caz. Acesta este un mod destul de rapid. Este potrivit pentru decaparea pieselor mari. Pentru un kilogram de pește, veți avea nevoie de:

 • 3 linguri. linguri de sare de mare;
 • 1 lingura. o lingură de zahăr;
 • 2 frunze mari de lauri;
 • verdeață și condimente pentru gust.

Cum să sărare păstrăvul în mod corespunzător

Sarea și zahărul trebuie să fie amestecate, aplicați această compoziție uniform pe fileu, evitând intrarea pe pielea peștelui. Prea zelos se amestecă amestecul în fileul nu merită, deoarece este foarte delicat. Apoi condimentele se toarnă pe partea de sus. După aceasta, într-un vas uscat (de preferință smalț) sunt așezate fileuri pe mai multe rânduri. Primul strat este așezat cu o piele, al doilea - dimpotrivă.

Metoda de sărare a peștelui în casăSe pune câteva ore sub opresiune la temperatura camerei. După câteva ore, presiunea este îndepărtată, peștele este acoperit cu un capac și plasat în frigider. Saltarea are loc în decurs de 3-4 zile. Cu cât fragmentele sunt mai groase, cu atât mai mult vor fi sărate. Straturile trebuie schimbate din când în când la intervale de aproximativ 12 ore.

Curățarea în marinadă. Aceasta este o metodă tradițională de sărare păstrăv, pentru care veți avea nevoie de:

 • 1 litru de apă;
 • 350 g de sare mare;
 • condimente pentru gust.

Adăugați sare la apă și fierbeți. Când sarea sa dizolvat, adăugați condimente și îndepărtați-le de la căldură. Apoi bucățile de pește sunt depozitate în rezervor în straturi, umplându-le cu o marinadă pre-răcită. O presă este plasată deasupra și un container cu pește este plasat în frigider. Pentru a obține un gust ușor sărat, ar trebui să lăsați peștele pentru o zi în marinadă și pentru un gust sărat - pentru o perioadă mai lungă.

Frizirea fripturilor. Dacă în loc de carne de pește a trebuit să cumpere fripturi, atunci ar trebui să dai seama cum să murat fripturi de păstrăv acasă. Pentru a face acest lucru aveți nevoie de:

 • 1 litru de apă;
 • 4 linguri. linguri de sare;
 • 1 lingura. o lingură de zahăr;
 • 1 lingura. o lingură de oțet;
 • condimente pentru gust.

Cum să mănânci păstrăvul acasă

Sarea și zahărul sunt aruncate în apă, apoi aduse la o stare de fierbere. E nevoie de ceva timp pentru apă. Apoi adăugați oțet și mirodenii și îndepărtați-le de pe plăcuță, răciți-le și filtrând. Fripturile curate și uscate, ambalate strâns într-un recipient adecvat, se toarnă cu o soluție salină pregătită. După aceea, este acoperit cu un capac și plasat într-un loc rece timp de 1,5 - 2 zile. Într-o zi, peștele este deja puțin sărat și va fi sărat.

Cum puteți folosi fileuri de păstrăv

Metoda rapidă de sărare. Păstrăvul poate fi servit la masă după 10 ore folosind această metodă. Pentru el este necesar să se ia:

 • 1 kg file de păstrăv;
 • 3 lingurițe de sare;
 • 100 ml de ulei de floarea-soarelui.

Filletul tăiat în bucăți mici, se pune într-un recipient, se adaugă sare și se amestecă bine. După aceea, se toarnă țiței umed și totul se amestecă din nou. Vesela cu conținutul este pusă în frigider timp de 10 ore.

Păstrăv cu vodcă. O altă rețetă foarte interesantă pentru ambasador, pentru care veți avea nevoie:

 • 1 kg de păstrăv;
 • 2 linguri. linguri de sare;
 • 4 lingurițe de zahăr;
 • 30 ml de vodcă.

La tăierea păstrăvului, capul, coada și aripioarele sunt îndepărtate. Apoi se taie de-a lungul coamei în două părți egale, ușor frecat de sare și de zahăr. Apoi, o cantitate mică de vodcă trebuie aplicată pe pulpa de pește cu o perie de mâncare. După aceea, piesele se sprijină reciproc de carne și se înfășoară cu film de alimente. Fileul este pus în frigider timp de 12 ore. În aceste 12 ore, peștele trebuie să fie rotit de mai multe ori pe partea opusă, astfel încât ambele piese să fie sărate în mod egal și vor avea un gust uimitor.

Trucuri mici

Pentru a sări păstrăvul în mod corespunzător și pentru a vă bucura de gustul său de neuitat, trebuie să respectați câteva reguli simple. Observându-le, vă puteți aștepta mereu la cel mai bun rezultat, dar neglijarea acestora poate duce la faptul că gustul și consistența produsului vor fi stricate. Iată sfaturile de bază pe care trebuie să le urmați:

 1. Cum să sărânge păstrăvulPentru a salva acest pește, trebuie să folosiți numai o sare mare, de preferință sare marină (în absența mării, puteți folosi și sare, dacă este doar mare). Adevărul este că în acest fel peștele va salina mai bine și va păstra gustul, în timp ce sarea fină îi va supraviețui și va sparge structura fragilă.
 2. Dacă nu există posibilitatea de a aștepta mult, atunci când păstrăvul este în sfârșit sărat, atunci este necesar să tăiați peștele în bucăți mai mici. Acest lucru va accelera foarte mult procesul de decapare.
 3. Pentru a vă bucura de gustul acestui pește minunat, este necesar să adăugați doar sare și zahăr (fără mirodenii).
 4. Carcasa înghețată trebuie dezghețată la temperatura camerei.
 5. Pentru decapare este mai bine să folosiți email, plastic sau sticlă. În contact cu suprafețele metalice, reacțiile oxidative apar în saramură. Acest lucru poate afecta negativ gustul peștilor.

Știind toate aceste nuanțe, puteți găti cu ușurință la păstrăvul tău delicios pastrav.

În zilele noastre, multe gospodine preferă să sară pește cu propriile mâini: este convenabil, în siguranță, puteți alege întotdeauna un produs proaspăt și gătiți-l la gustul dumneavoastră. După ce ați învățat la domiciliu câteva subtilități și rețete de păstrăvi delicioase de sărare, puteți continua cu siguranță acțiunea și așteptați cel mai bun rezultat, ceea ce va satisface cu siguranță gospodăria și oaspeții.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești găluște de peșteCum să gătești găluște de pește
Râul și păstrăvul de mare. Unde se află și caracteristicile saleRâul și păstrăvul de mare. Unde se află și caracteristicile sale
Cum la domiciliu salata delicioasa ketuCum la domiciliu salata delicioasa ketu
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Pescuitul pe peninsula Kola: rezervoare și centre de recreerePescuitul pe peninsula Kola: rezervoare și centre de recreere
Descrierea peștilor de păstrăvi. Diferențele dintre mare și râu variegateDescrierea peștilor de păstrăvi. Diferențele dintre mare și râu variegate
Cum să sare un pește roșu gustos? Facem saramurăCum să sare un pește roșu gustos? Facem saramură
Care pește este mai bine de ales - coho sau ketu?Care pește este mai bine de ales - coho sau ketu?
Cele mai bune retete pentru decaparea somonului roz la domiciliuCele mai bune retete pentru decaparea somonului roz la domiciliu
Tusluk pentru sărare pește: rețete de gătitTusluk pentru sărare pește: rețete de gătit
» » Cum să săruri păstrăv acasă: rețete și sfaturi
© 2021 amigdas.com