amigdas.com

Cât de gustoase la ciupercile de sare la domiciliu: rețete și sfaturi

Descrierea modurilor de a alege ciupercile pentru iarnă acasăSeptembrie este bogat în ciuperci diferite, în special în pădurile de stejar și de mesteacan. Colectorii de ciuperci cu experiență pot colecta mai multe găleți în această perioadă. Ce e acum cu ei? Din două până la trei kilograme puteți găti mai multe feluri de mâncare, de exemplu, supă, julienne, cartofi prăjiți cu ciuperci. Și ce să faci cu restul?

Decizia corectă va fi marinarea și sărarea pentru iarnă. Am vorbit deja despre marinare, acum vă vom spune cum să le sare acasă.

Reguli pentru colectarea de ciuperci

Reguli pentru colectarea de ciuperciDe multe ori puteți vedea cum ciobăneștii își aruncă mașinile de-a lungul șinelor, și în apropierea lor, în căutare de ciuperci locuitorii orașelor sneer. Ei nu par să știe că astfel de cadouri de pădure au absorbit toxinele și metalele grele care s-au acumulat din gazele de eșapament. Da, ciupercile sărate, ca rezultat, vor conține întreaga masă periodică.

Astfel, este necesar să ne amintim trei reguli de bază:

 1. Căutați ciuperci la cel puțin un kilometru de la șosea. Consolați-vă că o astfel de plimbare vă va afecta sănătatea. La urma urmei, respirați cel mai pur aer.
 2. Vino la pădure până la ora 5 dimineața și nu la cină. Colectate în dimineața au cele mai bune calități: sunt strânse, crocante și mai bine păstrate.
 3. Nu țineți uriașul. Ele sunt deja vechi și fără gust, în plus, adesea viermi. Căutați roșuți mici sau o familie de blănuri mici.

Pregătirea de ciuperci pentru decapare

Caracteristici de pregătire a ciupercilor pentru sărare la domiciliuExistă modalități de a alege ciupercile acasă. Toate cele trei tipuri sunt potrivite pentru depozitarea în cutii de conserve: sărată caldă, decapare rece, sărare uscată.

Aceste metode diferă una de alta în funcție de lungimea gătitului. Fiecare familie de ciuperci are preferat sărate. Dar despre asta mai târziu. Acum vom discuta despre sortarea și pregătirea ciupercilor pentru decapare.

Toate darurile naturii se toarnă în baie și inundat cu apă înainte de a le ascunde de vedere. Această procedură îi va îndepărta de frunzele aderente, resturile de pădure. După aceasta, puteți începe imediat sortarea și respingerea.

Dezasamblați ciupercile pe tip este necesar, deoarece timpul de gătire pentru fiecare este diferit. În plus, unele necesită o înmuiere suplimentară, în timp ce altele, în general, nu au nevoie de ea.

Păstrați în apă timp de până la 5 zile cu trecerea ei aveți nevoie de soiuri, cum ar fi ciuperci, pistrui și podgruzhki. Într-un recipient separat trimitem roșcate, alb și roșu - nu au nevoie de înmuiere. Îndepărtăm piei de la pălării. Picioarele sunt curățate de aspiratoarele grosiere și de bolete pentru a le face ușoare.

De asemenea, este necesară sortarea pentru a evita intrarea în comestibile a produselor comestibile, care se pot masca perfect. Și, de asemenea sunt verificate pentru găurile de vierme, uneori chiar foarte mici devin inutilizabile.

Alegerea ciuperci într-un mod fierbinte

Descrierea modului fierbinte de decapare a ciupercilorAceastă metodă este cea mai potrivită pentru decaparea în cutii. Pot fi fierte fierbinți orice fel. Această metodă este rapidă și după o lună sunt pregătiți pentru degustare. Dezavantajul este absența unei crize a ciupercilor și o depozitare lungă, ceea ce distinge conservarea într-un mod rece.

Ciupercile preparate - spălate și înmuiate - trebuie cântărite înainte de gătire pentru a determina cantitatea de sare. Pentru fiecare kilogram de ciuperci vor merge două linguri.

Umplut cu apă fiert timp de 30 de minute. Laptele este gătit timp de 45 de minute. În timpul gătirii, se formează spumă, care trebuie curățată. Apoi aruncați-o înapoi într-o gaură și lăsați-o să se răcească. Pentru acest timp am pregătit băncile, este mai bine să ia cinci litri, este convenabil de a pune de încărcare pe ele.

În partea inferioară a recipientului, supus sterilizării, adăugați un strat de condimente. Ele sunt alese pentru a gusta. Aceasta poate fi o frunză de dafin, usturoi, marar umbellat. După ei pune un strat de ciuperci, turnați sare, apoi urmați din nou condimentele și repetați până când ciupercile se epuizează.

E totul turnat în saramură, care se obține prin gătitul de ciuperci și se pune pe vârful băuturii, astfel încât toate ciupercile să fie în saramură. După aceea, i-am pus în frig timp de două săptămâni. Apoi sunt transferate la bănci mai mici.

Alegerea ciuperci într-un mod rece

Metoda de sărare a ciupercilor la domiciliuAceastă metodă necesită o expunere mai lungă la ciuperci, înainte de a fi servită. De exemplu, ciupercile albe vor fi gata doar la 1,5 luni după decapare. Dar această metodă vă permite să obțineți ciuperci crocante. ea nu necesită tratament termic, Cu toate acestea, ciupercile trebuie să fie înmuiate cu sărare, cu schimbări frecvente de apă.

Metoda constă într-un recipient curat vykladyvanii straturi fungi alternante de asezonare, de exemplu, a pus ardei parfumat și negru, frunze de dafin, se taie de-a lungul catei de usturoi.

Fiecare strat de ciuperci turnat în sare. Pe kilogram este necesar să luați două linguri. Desigur, înainte de decapare ciupercile trebuie să fie cântărite.

Apoi, există condimente, pe care au pus sarcina, este necesar pentru a crea suc. În acest caz, ar trebui să observați eliberarea de suc, dacă este mic, atunci opresiunea ar trebui să fie mărită. ciuperci puneți-l în frig timp de 1,5 luni, dacă locul le permite să fie raportate.

Curățarea ciuperci: metoda uscată

Descrierea metodei uscate de decapare a ciupercilorAceastă metodă este foarte simplă și rapidă, cu toate acestea, nu toate ciupercile sunt potrivite pentru aceasta. Alegeți cele care nu sunt înmuiate. Această metodă este numită așa, deoarece ciupercile nu se spală nici măcar. De obicei, această metodă potrivite pentru russula, trebuie să scoateți cuțitul de la pălării cu un cuțit, curățați-l puțin și să-l sareți.

Pentru această metodă sunt adecvate toate condimentele listate. Ciupercile sunt, de asemenea, așezate în straturi într-un borcan sau într-o farfurie largă, care căptușită cu apă clocotită pentru dezinfecție. Fiecare rând este turnat cu sare.

Această metodă necesită mai mult sare. Pentru un kilogram sunt luate 3-4 linguri de masă. De sus a pus o sarcină pentru alocarea de suc de ciuperci. Două săptămâni mai târziu, puteți încerca săracii sărate sau ciupercile roșii. Aceste soiuri de ciuperci pot fi supuse opresiunii pe măsură ce vin.

Reteta pentru decaparea ciupercilor cu usturoi pentru iarna

Această rețetă este bună pentru uleiuri mici. Acestea sunt deosebit de bune pe masa festivă cu usturoi. Bazat pe această rețetă de sărare ar trebui să fie stocate:

 • Rețetă pentru sărare ciuperci cu usturoi pentru iarnă acasăciuperci, care trebuie să ia un kilogram;
 • sare - două linguri cu un diapozitiv;
 • usturoi - trei capete;
 • mărar umbrele - două bucăți;
 • hrean - două frunze;
 • coacăz negru - 5 frunze;
 • cuișoare - 5 bucăți;
 • mărarul este o grămadă mare.

Pentru sărare la domiciliu mai întâi ciupercile sunt spălate, apoi înmuiați dacă este necesar. Îndepărtați excesul de apă și permiteți-i să se scurgă într-un șuviu. Canonul este sterilizat și uscat.

Verde trebuie să clătiți, usturoi tăiați de-a lungul plăcilor. Mai întâi puneți un strat de verdeață, umbrelă de mărar, foi de hrean, frunze de coacăze. Apoi puneți ciupercile cu susul în jos, după ce sarea este turnată, mararul și plăcile tăiate de usturoi se pun în joc.

bancă este umplut cu straturi ciuperci și condimente. Încărcarea se face de sus și banca se lasă în frig timp de o jumătate de lună. Apoi, ciupercile sunt așezate pe borcane mici, sunt acoperite cu ulei vegetal din partea de sus și acoperite cu caprine capron.

Ciuperci albe la domiciliu

Acest lucru va necesita:

 • Metoda de decapare a ciupercilor pe iarnaCiuperci albe - 1 kilogram.
 • Sare - 2 linguri cu diapozitiv.
 • Apă - 0,7 ml.
 • Ardei negri și dulci - trei mazăre.
 • Usturoi - 5 denticule.
 • Frunza de brad.
 • Umbrele de mărar - 2 bucăți.
 • Carnation - 3 bucăți.

Pentru sărate ciuperci pentru iarnă acasă într-un mod fierbinte, în primul rând curățat, spălat, dacă este mare, apoi tăiată în bucăți. Se taie usturoiul în plăci.

Într-o cratiță, se diluează sarea și se pune albul fierbeti timp de 15 minute, în acest timp eliminăm spuma. Apoi adăugați mirodenii și lăsați să mai gătească alte șapte minute.

În partea de jos a unui borcan sterilizat am pus mărar și puțină cuișoare de usturoi. Apoi se adaugă alb, fiecare strat din care este turnat cu usturoi. După asta se toarna intr-un borcan de saramura și se rostogolesc. Ciupercile vor fi gata în două săptămâni.

Rețeta de decapare pentru iarnă

Acest lucru va necesita următoarele ingrediente:

 1. Reteta pentru ciupercile de iarba la domiciliuLaptele este un kilogram.
 2. Sare - 3 linguri mari.
 3. Marar - 3 umbrele.
 4. Piper negru - 6 mazăre.
 5. Ardei dulce - 3 mazăre.
 6. Garoafa - 3 boboci.
 7. Bay leaf - 3 bucăți.
 8. Usturoi - 3 cuișoare.

Mai întâi ciupercile curățați, clătiți, spălați. Înmuiați timp de trei zile înainte de decapare, dimineața și seara schimbă apa în apă curată. După acest timp, ciupercile finite sunt așezate într-un recipient în jos cu capacele, turnându-le straturile cu sare cu condimente.

De mai sus, instalăm o încărcătură grea și timp de 30 de zile puse în frigider. În acest timp, luăm murăturile și le transferăm în borcane mici sterilizate, în timp ce fiecare fund este acoperit cu o cantitate mică de sare.

Apoi strugurii sunt deplasați și umplut cu saramură, top cu ulei vegetal de salata sau acoperit cu sare. După aceea, cutiile sunt închise cu capace și plasate în frig.

Cum să sare pentru ghimbir roșu de iarnă acasă

Reteta pentru decaparea mieilor de iarna la domiciliuPentru această rețetă vom avea nevoie de: rozhiki - 1 kilogram-sare-trei linguri-usturoi-5 denticule.

Din ciuperci taie picioarele, numai pălăriile sunt expuse la sărare. Ele sunt bine spălate și turnate cu apă fiartă abundentă. Închideți capacul și lăsați-l să stea timp de trei minute. Printr-o gaură, scurgeți apa și lăsați-o să se scurgă în mod corespunzător.

Apoi, adăugați sare și tăiați în felii de usturoi. Se amestecă bine roșu și se lasă timp de 30 de minute. Am pregătit borcane de jumătate de litru, le sterilizăm. Ciupercile din ele sunt împachetate bine, turnați sare și acoperă cu capace. Depozitarea are loc în condiții reci.

Subtilitatea de ciuperci sărate la domiciliu

Subtilitatea ciupercilor sărate pentru iarnă acasăSe crede că cele mai gustoase ciuperci sărate sunt lamelară, cum ar fi ciupercile, volnushki, Russula, miere și așa mai departe. D. Raportul ideal pentru fungi și săruri ale procesului de decapare uscată este de 40 de grame de sare la 1 kg.

Cu metoda de sărare la rece și rece, cel mai bun raport de sare este: aproximativ 4% din greutatea ciuperci. Când sărate ciupercile într-un mod rece, ele sunt blancate în vreme caldă. Adică, darurile înmuiate de natură într-un boboc coboară în apă clocotită timp de 4 minute, după care se spală imediat în apă rece, răcită și sărată.

Pre-blanchingul elimină riscul apariției ciupercilor, după 7-10 zile vor fi gata. Cu metoda fierbinte de ambasador pentru iarna lor bucătar în mai multe recepții. De fiecare dată când apa este turnată și turnată curată, nu vor fi amare și nu se vor întuneca.

Tara alege sticlă sau emailată cu gât larg pentru instalarea convenabilă a încărcăturii. Opțiunea ideală va fi butoaiele sau cahlele fabricate din copaci foioase, precum și brazi.

După sărare containerele din lemn se înmoaie în apă rece timp de 15 zile, cu schimbarea apei la fiecare trei zile. După aceasta, vasele sunt aburite cu adăugarea de sodă, care este luată din calculul a 50 de grame la 10 litri de apă sau de ienupăr.

Depozitarea ciupercilor sărate în timpul iernii se efectuează la o temperatură de de la 0 la +4 grade. Astfel, ciupercile de decapare reprezintă o modalitate excelentă de a culege darurile naturii pentru iarnă împreună cu marinarea. Utile și gustoase vor fi decorarea oricărei mese.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești ciuperci înghețateCum să gătești ciuperci înghețate
Cum sa marinati campionii la domiciliu: retete si sfaturiCum sa marinati campionii la domiciliu: retete si sfaturi
Rețete pentru gătit ouă de ciuperci din morcovi și ceapă pentru iarnăRețete pentru gătit ouă de ciuperci din morcovi și ceapă pentru iarnă
Ciuperci albe marinate pentru iarnă: rețete de gătitCiuperci albe marinate pentru iarnă: rețete de gătit
Reteta pentru ciuperci murate la domiciliu pentru iarnaReteta pentru ciuperci murate la domiciliu pentru iarna
Diferite rețete de ciuperci murateDiferite rețete de ciuperci murate
Marinate campioni pentru iarnă: rețete delicioaseMarinate campioni pentru iarnă: rețete delicioase
Se prepară ciuperci gustoaseSe prepară ciuperci gustoase
Caracteristicile retetei de gatit cu varza salata de ciuperci cu varza pentru iarnaCaracteristicile retetei de gatit cu varza salata de ciuperci cu varza pentru iarna
Cele mai bune rețete de varză sărată pentru iarnă cu ciuperciCele mai bune rețete de varză sărată pentru iarnă cu ciuperci
» » Cât de gustoase la ciupercile de sare la domiciliu: rețete și sfaturi
© 2021 amigdas.com