amigdas.com

Cum să fierbeți un dulceț cu oase și fără: cele mai bune rețete

Conservele de porumb conservateBoabele de lemn de casă cu gustul său acru-dulce nu va lăsa pe nimeni indiferent. Frunzele roșii strălucitoare au, de asemenea, o aromă plăcută. În plus față de proprietățile de gust remarcabile, în dogwood există multe substanțe utile pentru sănătate. De aceea au învățat să gătească diferite feluri de mâncare, să se pregătească pentru iarnă. Stăpânii noștri din câinele gătesc un gem delicios, dar nu este la fel de obișnuit ca și din alte fructe de pădure și fructe. Vă oferim să vă familiarizați cu rețetele de gem de pe canelură, cu semințe și cu sâmburi. Ei trebuie să ia notă și în septembrie încercați cel puțin una dintre rețete.

Despre beneficiile fructelor de padure

În Asia, Japonia, China, precum și în Caucaz și Crimeea, o mulțime de lemn crește. Este, de asemenea, cultivat în Europa, deoarece boabele sunt populare populației. Oamenii au observat mult timp că boabele de cornel au un efect benefic asupra corpului uman. Ei au învățat să facă diverse feluri de mâncare din fructele de casă, și gemul. Se recomandă utilizarea acestuia pentru multe probleme de sănătate:

 • Prepararea gemului de scorțișoarăla o temperatură ridicată ca agent antipiretic;
 • pentru a întări imunitatea;
 • Pentru a îmbunătăți starea generală de sănătate după răceală;
 • pentru ridicarea tonului și a forței corpului;
 • ca profilactic pentru boli ale tractului digestiv;
 • terapie complexă pentru bolile infecțioase și infecțiile interne;
 • la intoxicarea generală a unui organism;
 • cu probleme cu sistemul circulator, compoziția sângelui.

Astfel de proprietăți ale dogwood sa datorat conținutului mare în compoziția sa de vitamine C, E si alte elemente nutritive, cum ar fi diverse uleiuri volatile, de rutină, esențiale. Boabele sunt bogate

 • fructoză;
 • glucoză;
 • coloranți și agenți de bronzare;
 • acid malic-citric și acid succinic.

Din fructe de padure se prepară compoturi, jeleu și gem. În Caucaz se adaugă la diferite sosuri și condimente. Conserve de gem de porumb pentru proprietățile sale medicinale nu inferior purpurii, deoarece are:

 • antifebrific;
 • antipiretice;
 • proprietate antimalarială.

Puternicitatea gemului de gătit

Secretul gemului gustosÎn scopul de a găti un gem delicios de la dogwood toate fructe de padure trebuie sortate cu atenție. Doar fructele proaspete și coapte sunt potrivite pentru recoltare. Stemurile sunt îndepărtate și se spală bine cu apă.

Pentru fructele de lemn de casă în procesul de gatit a rămas frumos, acestea sunt recomandate blanch înainte de gătit. Pentru aceasta, boabele se scufundă în apă fierbinte, se pun într-un șuviu și se păstrează în apă fierbinte timp de 5 minute.

Kizil are un gust acru-dulce, deci zahărul trebuie să fie adăugat la gem de cel puțin 1 kg pe 1 kg de boabe coapte. Dacă fructele sunt prea acide, atunci este mai bine să puneți zahăr la 1,5 kg pe kilogram de cornel.

Unele gospodine înainte de a bea fructele pre-înmuiate în apă cu adăugarea de bicarbonat de sodiu timp de aproximativ 2 ore. O astfel de soluție ajută la menținerea crengii întregi și frumoase, fructele de padure nu sunt fierte. Soluția se bazează pe următoarele: pentru 1 litru de apă adăugați 1 lingură de desert de bicarbonat de sodiu. După ce boabele stau într-o soluție, acestea se spală bine cu apă curată.

Gătiți piesa de prelucrat mai bine în feluri de mâncare emailate sau din oțel inoxidabil. Cel mai bine este să luați un container mic, dar larg. Acest lucru va contribui la încălzirea rapidă și comoditatea în timpul gătitului.

Unele gospodine în loc de apă curată din rețetă adaugă vin sec alb sau roșu. Oferă un gust și o aromă pătrunzătoare.

Pentru cei care nu doresc să lucreze prea mult cu piesa de prelucrat, blocajele din dog dog pot fi sudate în multivark folosind modul "quenching".

Se recomandă depozitarea produsului finit într-un loc răcoros și întunecat. Dacă nu există o pivniță sau o pivniță, atunci este mai bine să o puneți în frigider.

Jam de cornel cu gropi - rețeta numărul 1

Ingrediente: 1 kg de cornel, 1 kg zahăr, 0,5 litri de apă.

Bușoanele de cornel spălate și manipulate sunt perforate cu o scobitoare astfel încât să le lase sucul. În acest moment, siropul este fiert. Când se va fierbe în ea trebuie să încărcați fructe de padure și țineți un sirop gata timp de 3-4 ore.

Conform rețetei, după 3-4 ore, fructele trebuie să fie luate cu zgomot, iar siropul trebuie să fiarbă din nou timp de 5 minute. Apoi, din nou, coborâm fructele de palmier și ținem din nou la fel de mult timp ca prima dată. Această procedură se repetă de trei ori. Ultima a treia oară când trebuie să părăsiți boabele într-un recipient cu sirop.

De data aceasta, gemul trebuie gătit mai mult până când este gata. Pregătirea sa poate fi determinată de vechea metodă dovedită. Dacă o picătură de blocaj nu se întinde pe o farfurie sau pe o farfurie, atunci gemul este deja gata. Se toarnă mai bine în borcane curate și uscate. Dacă gătiți această rețetă, va dura mult timp, dar merită. Produsul finit are un gust și o aromă uimitoare.

Gem clasic din lemn de câine cu oase - rețetă numărul 2

Dulceata de iarna pentru iarnaIngrediente: 1 kg de fructe, 1,2-1,5 zahăr, 0,5 litri de apă.

Selectați boabele bine spălate cu apă și lăsați să facă apă din sticlă. În acest moment, trebuie să pregătiți un sirop preparate timp de 5 minute. Dupa ce se toarna aceasta boabe de sirop fierbinti si in aceasta forma, conform prescriptiei, ei ar trebui sa stea timp de 5 ore.

După ce boabele sunt infuzate și înmuiate cu un sirop bun, ele pot fi din nou introduse într-un foc foarte lent și fierbe. Ar trebui să fiarbă timp de 10 minute, după care gemul de dogărie este deja gata. Ar trebui să fie turnat în mâncăruri curate și uscate într-o formă fierbinte.

Jam-ul făcut din casă fără gropi - rețeta №3

Pentru gemul cu această rețetă, sunt necesare doar fructele coapte și dulci. Ele sunt bine spălate, îndepărtați cozile, lăsați la umiditatea de sticlă. atunci îndepărtați piatra în mai multe moduri:

 • apăsând degetele;
 • punând boabele pe tavă și apăsând pe geam;
 • cu ajutorul unui împingător de piatră.

Când osul este îndepărtat, se alocă o mulțime de sucuri, deci trebuie adăugat apoi la fruct. Cornel este acoperit cu zahăr și se află în această formă timp de aproximativ 3 ore. Acest timp este suficient pentru a avea fructul lasa sucul, iar zaharul sa dizolvat practic in el. În recipientul cu conținutul trebuie adăugat cantitatea de apă specificată în rețetă.

După aceea, recipientul poate fi aruncat într-un foc lent și în mod constant îndepărtat spuma. Conținutul se aduce la fierbere și se fierbe timp de 5 minute. Acum, gemul trebuie să fie pus deoparte și dați-i o poziție după gătit timp de 12 ore.

Apoi, din nou, puneți recipientul cu blocajele pe un foc mic și gătiți timp de 5 minute, apoi scoateți din nou din căldură timp de 12 ore. Ultima dată după rețetă este gătit timp de încă 5 minute. Acum, produsul este gata, poate fi oprit și imediat descompus în borcane curate și uscate. Trebuie să fie bine închise cu capace. Dacă nu folosiți capacele, ci hârtia de pergament, atunci gemul din borcane trebuie să se răcească complet și numai după aceea îl puteți acoperi cu hârtie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Gem din coacăze. Rețete și sfaturi de gătitGem din coacăze. Rețete și sfaturi de gătit
Cum pot pregăti Irgu pentru iarnă, rețete și sfaturi de gătitCum pot pregăti Irgu pentru iarnă, rețete și sfaturi de gătit
Dulceata din reteta rosu rosuDulceata din reteta rosu rosu
Coacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarnaCoacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarna
Jam din struguri: rețete pentru preparate simple și utileJam din struguri: rețete pentru preparate simple și utile
Lingonberry ceară pentru iarnă: rețete pentru fructe de padure cu zahăr și fără gătitLingonberry ceară pentru iarnă: rețete pentru fructe de padure cu zahăr și fără gătit
Rețete de compot de struguri pentru iarnăRețete de compot de struguri pentru iarnă
Câine uscată și uscată: proprietăți utile, contraindicațiiCâine uscată și uscată: proprietăți utile, contraindicații
Retete pentru fabricarea de compot din lemn de rasRetete pentru fabricarea de compot din lemn de ras
Cum se prepară un delicios compot de cireș din fructe proaspete și congelateCum se prepară un delicios compot de cireș din fructe proaspete și congelate
» » Cum să fierbeți un dulceț cu oase și fără: cele mai bune rețete
© 2021 amigdas.com