amigdas.com

Cum și cât timp să sterilizeze borcanele în cuptorul cu microunde

Cât durează să sterilizeze băncile?Nu este un secret faptul că borcanele bine pregătite și sterilizate pentru conservare, un angajament de stocare pe termen lung a produselor. Și acum există multe modalități de a le steriliza.

Odată cu venirea vară, începe pregătirea murăturilor noastre preferate, iar hostessul își dorește rezultatul muncii lor să-i placă pe cei apropiați cât mai mult timp posibil.

La fel ca într-un cuptor cu microunde, băncile sunt sterilizateSterilitatea și puritatea containerului acordă o mare atenție. În vremurile vechi străbunii noștri spălau bine borcanele și apoi se uscau sub soarele strălucitor. Nu se poate spune că aceasta este o metodă ideală, deoarece praful a fost pus pe feluri de mâncare, iar acest lucru nu este sigur. Atunci când există o sobă de gaz în uz, cutiile sunt sterilizate, așezându-le pe un ceainic cu apă fiartă în partea de jos, astfel încât să fie tratate cu abur. Și, de asemenea, există mai multe modalități, cum ar fi:

 • în cuptor;
 • într-o oală de apă clocotită;
 • aburit într-o aragaz sub presiune;
 • sterilizate în cuptoare cu microunde.

Este vorba despre sterilizarea în cuptorul cu microunde și vor fi discutate mai târziu. E drăguță noua metodă de sterilizare, dar zaimevshy mulți dintre fani lui. Progresul științific ne oferă tot mai multe tehnologii noi și moderne, așa că nu le vom neglija și nu vom înțelege (pe cât posibil) sterilizarea borcanelor într-un cuptor cu microunde.

Dar mai întâi vom clarifica faptul că putem procesa vasele care urmează să fie sterilizate în cuptorul cu microunde cu adaos de apă sau uscat. În cazul adăugării de apă, este turnat direct în cutii de conserve, atunci când este încălzit, se va transforma în abur, care va procesa containerele noastre. Această metodă este similară cu sterilizarea pe ceainic și diferă numai prin faptul că trece într-un spațiu închis, ceea ce îi permite să accelereze în mod semnificativ. Cu a doua metodă de sterilizare apa este într-un recipient separat în cuptor și nu vine în contact direct cu interiorul cutiei. Aceasta este cea mai combinată modalitate de sterilizare a containerelor, deoarece atunci când se utilizează, băncile sunt procesate din două surse:

 1. Microundele cuprind căldură uscată și distrug microorganismele prezente pe ea
 2. Aburul format separat umple spațiul din interiorul cuptorului, ceea ce oferă o sterilizare suplimentară.

Să definim secvența acțiunilor de procesare a cutiilor în ambele sensuri în cuptorul cu microunde. Pentru aceasta ne amintim clar secvența de acțiuni.

Prelucrarea cutiilor într-un cuptor cu microunde, cu adăugarea de apă

Nu există dificultăți în această metodă. Secvența acțiunilor se potrivește în trei etape. Deci, să începem:

 1. Reguli pentru sterilizarea canistraÎn primul rând, în primul rând, borcane noastre ar trebui să fie spălate bine cu un detergent, care poate fi chiar un săpun de rufe, și verifica gâtul lor pentru integritate. Pentru a trata partea interioară cu bicarbonat de sodiu, clătiți abundent sub apă curentă. Acest tip de curățare va asigura că cutiile noastre sunt curățate de grăsime și alte tipuri de contaminanți.
 2. Acum, în borcane noastre procesate turnăm 20 sau 50 ml de apă și le instalam pe suprafața vasului rotativ al cuptorului cu microunde astfel încât să nu intre în contact unul cu celălalt. Acest lucru va asigura că acestea nu creează fisuri inutile. Dacă este necesar să se sterilizeze cutii de trei litri, acestea trebuie puse pe o parte, umplută anterior cu apă.
 3. Închideți cuptorul cu microunde, selectați pe tabloul de bord timpul de la 2 la 3 minute (timpul depinde de mărimea borcanelor), iar puterea este de aproximativ 700 de wați. La sfârșitul tratamentului, scoatem recipientele noastre și le aplicăm în siguranță în scopul dorit.

Alegerea modului de procesare depinde întotdeauna de produsul finit pe care îl punem în ele. Dacă, de exemplu, planificăm pentru a închide salate de legume, sau legume în marinată, atunci puteți folosi cutii, încălzite în cuptorul cu microunde cu apă. Dar, pentru a rula borcane cu gem, această metodă este pur și simplu inacceptabilă, deoarece picăturile actuale de umiditate duc la fermentare și, ca o consecință, la deteriorarea produsului. Cum sa fii? La urma urmei, recipientul gol pentru a pune un cuptor cu microunde strict interzice instrucțiunea. În acest caz, recurgem la următoarea metodă:

Prelucrarea cutiilor într-un cuptor cu microunde printr-o metodă uscată

 1. Borcanele curate (fără apă) sunt așezate într-un cuptor cu microunde;
 2. Alături de ei, pe o farfurie de cuptor cu microunde, puneți un pahar, aproximativ două treimi pline de apă;
 3. Pornim cuptorul cu microunde pentru putere maximă, în timp ce ne orientăm în funcție de timp, în funcție de fierberea apei din sticlă, ar trebui să fie complet fiartă.

Și ce trebuie să faceți dacă aveți nevoie pentru a steriliza cutii cu blancuri direct? La urma urmei, pentru multe tipuri de conserve nu este suficientă doar sterilizarea cutiilor goale. Și din nou vom primi un cuptor cu microunde. În același timp, reducerea semnificativă a timpului de tratament termic, păstrând astfel și fără a afecta gustul produselor, prin această metodă de sterilizare. De exemplu, castraveții sterilizați într-un cuptor cu microunde nu vor fi preparați și vor rămâne crocci.

Sterilizați băncile cu dopuri în cuptorul cu microunde

Cum să procesați cutiile înainte de conservarePentru a face acest lucru, umpleți borcanele, umpleți-le cu sirop sau marinată și puneți-le într-un cuptor cu microunde. Am setat puterea maximă pe panoul cu microunde. După fierberea în lichid, sterilizarea în cuptorul cu microunde ar trebui să dureze încă 2 sau 3 minute.

Pentru sterilizare într-un cuptor cu microunde, cutii cu preforme nu este necesar să le umpleți complet, suficient pentru a turna 2/3 din volum, fierbeți-le și apoi adăugați o marinadă fiartă.

Pro și contra de conserve de sterilizare în cuptorul cu microunde

La laturile pozitive Sterilizarea într-un cuptor cu microunde poate include următoarele:

 • timp scurt de procesare. Nu este necesar să așteptați ca procesul să se încheie mult timp. Procesarea are loc în câteva minute;
 • microclimatul din cameră este păstrat. Spre deosebire de sterilizarea într-un cuptor sau pe un vas de apă, regimul de umiditate și temperatură din bucătărie este semnificativ crescut, în timp ce sterilizarea în procesul cu microunde este aproape imperceptibilă.

Pentru părțile negative sterilizarea într-un cuptor cu microunde, vom atribui următoarele:

 • Având în vedere capacitatea scăzută a cuptorului cu microunde, sterilizarea va trebui efectuată în mai multe etape;
 • nu toate cuptoarele au dimensiuni interne suficiente pentru a găzdui un borcan de trei litri și, prin urmare, va fi necesar să se recurgă la alte alternative;
 • atunci când se utilizează un cuptor cu microunde, consumul de energie electrică este în mod semnificativ crescut, ceea ce duce la o creștere a capacității energetice a semifabricatelor.

În cele din urmă, să aruncăm o privire asupra regulilor de siguranță de bază pentru sterilizarea într-un cuptor cu microunde.

Mai întâi de toate, înainte de a spăla borcanele, trebuie să fie atent inspectate pentru crăpături, astfel încât acestea să fie fără așchii și alte daune. Prezența lor este extrem de nesigură. Când sunt încălzite, acestea pot exploda și pot deteriora suprafața interioară a cuptorului cu microunde.

Trebuie să vă reamintiți că în nici un caz nu ar trebui să puneți un recipient uscat, gol în cuptorul cu microunde. Dacă temperatura crește, astfel de ustensile se pot sparge.

De asemenea, trebuie reținut faptul că este imposibil să se așeze obiecte metalice în cuptorul cu microunde și, prin urmare, capacul pieselor trebuie să fie sterilizat separat, într-un cuptor sau în apă fiartă.

Pentru a vă asigura că plăcuțele dvs. vă încântă cât mai mult posibil, fără consecințe neplăcute, aveți nevoie nu uitați de procesarea corectă și sterilizarea containerelor. Principalul lucru este să respectați regulile de sterilizare în cuptorul cu microunde și, în nici un caz, să nu neglijeze acest stadiu al tratamentului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rețeta pentru decaparea castraveților. Cum să mănânci castravețiRețeta pentru decaparea castraveților. Cum să mănânci castraveți
Cum sunt sterilizate sticlele pentru copii pentru nou-născuțiCum sunt sterilizate sticlele pentru copii pentru nou-născuți
Cum și în ce să sterilizeze sticle pentru nou-născuțiCum și în ce să sterilizeze sticle pentru nou-născuți
Cum să gătești găluște de carne de vită acasăCum să gătești găluște de carne de vită acasă
Caracteristicile sterilizării cutiilor la domiciliuCaracteristicile sterilizării cutiilor la domiciliu
Gem de mere pentru iarnă: cele mai bune rețete cu o fotografieGem de mere pentru iarnă: cele mai bune rețete cu o fotografie
Piersici pentru iarnă. Rețete cu fotografiiPiersici pentru iarnă. Rețete cu fotografii
Metode de sterilizare a cutiilor goale și umplute într-un cuptor cu microundeMetode de sterilizare a cutiilor goale și umplute într-un cuptor cu microunde
Cum să păstreze mazărea verde acasă: rețeteCum să păstreze mazărea verde acasă: rețete
Cea mai bună rețetă de salată de la regele de iarnă pentru castravețiCea mai bună rețetă de salată de la regele de iarnă pentru castraveți
» » Cum și cât timp să sterilizeze borcanele în cuptorul cu microunde
© 2021 amigdas.com