amigdas.com

Cum să închideți în mod adecvat salba de mesteacăn pentru iarnă

Cum se închide suc de mesteacanSapa de mesteacăn este o băutură foarte utilă pentru corpul uman. Conține o cantitate imensă de vitamine și oligoelemente care ajută la funcționarea normală a tuturor sistemelor corporale. Cu toate acestea, această băutură este sezonieră și o puteți obține doar la începutul primăverii. Prin urmare, este foarte important să știți cum să închideți miezul de mesteacăn pentru iarnă și să păstrați cantitatea maximă de vitamine din acesta.

Pregătirea și colectarea sucului

Întregul proces de preparare este destul de laborios și durează în majoritatea timpului pentru pregătirea băuturii. Întreaga dificultate constă în colectarea de sapă de mesteacăn naturală. Este important să faceți acest lucru corect pentru a nu dăuna copacului.

Prelucrarea sucului începe de la începutul primăverii și nu durează mai mult de o lună. Sucul cel mai delicios din copaci cu un diametru de aproximativ 20 de centimetri. Bircheții foarte tineri conțin o cantitate minimă de băutură, iar extracția lor de la ei este inoportună. În plus, într-un stadiu incipient de creștere, copacii sunt susceptibili la diverse boli și incizii inutile pe trunchiuri pot doar agrava situația sau ucide mesteacul. Nu este potrivit pentru colectare și plante foarte vechi. Ei nu au mult suc, iar gustul lor este adesea cu amărăciune neplăcută.

Întregul proces de colectare este realizat utilizând următoarele instrumente:

 1. Cum se colectează seva de mesteacănUn cuțit ascuțit. Face o incizie pe trunchi și taie o gaură.
 2. Carlig din oțel inoxidabil. Este folosit pentru a scurge sucul secretat într-un recipient pentru colectarea sa.
 3. Capacitate pentru o băutură. Colectează tot sucul care iese în evidență. Deoarece o astfel de capacitate poate fi atârnată de trunchiul unei sticle obișnuite din plastic sau din borcan de sticlă.

Cea mai mare cantitate de suc poate fi obținută de la dimineața devreme până la ora 18:00. După colectarea lichidului, este necesar să sigilați bine gaura sculptată cu mușchi, ceară de grădină, ceară sau plastilină. Dacă acest lucru nu este făcut, diverse bacterii și microorganisme dăunătoare care pot ucide planta pot intra în copac.

Cea mai mare concentrație de suc din mesteacăn. Gustul băuturii obținute de la ei este considerat ideal. Dacă primele frunze au început să apară pe mesteacăn, colecția de suc devine o ocupație inutilă.

Reguli de conservare a sucului

Sucul de mesteacăn se referă la produsele perisabile, deci este mai bine să beți în ziua colecției. În cazuri extreme, acesta poate fi plasat în frigider și depozitat acolo pentru cel mult 3 zile. După ce această băutură va fi fermentată sau acru. Pentru a evita acest lucru, puteți utiliza metodele de blocare a alimentelor pentru iarnă.

Metode simple de achiziție

Înainte de a închide miezul de mesteacăn, este necesar să se stabilească în mod clar termenii de stocare a acestuia. Din aceasta va depinde de reteta pentru pregatirea sa. Toate acestea sunt realizate destul de simplu și nu vor provoca probleme nici pentru începători. Ei folosesc numărul minim de ingrediente necostisitoare, ceea ce face ca această băutură să fie accesibilă chiar și pentru familiile cu resurse financiare reduse.

Ediția clasică

Această rețetă pentru recoltarea sâmburii de mesteacăn pentru iarnă este cea mai simplă și cea mai frecvent utilizată. Pentru a le pune în aplicare, nu sunt necesare cunoștințe și abilități speciale. Pentru a prepara o astfel de băutură în conformitate cu rețeta clasică, sunt necesare următoarele ingrediente: 5 l de suc de mesteacăn, 650 g de zahăr granulat, 25 g de acid citric.

Procesul de achiziție este simplu și constă în următoarele etape:

 1. Cum să închidem miezul de mesteacăn pentru iarnăSucul proaspăt ales este filtrat (dacă este necesar) și turnat într-un rezervor de smalț adânc.
 2. Se pune pe o sobă și pe un foc lent adus la fierbere. În timpul tratamentului termic, pe suprafața lichidului se formează o spumă gălbuie. Trebuie să fie îndepărtat cu zgomot, altfel va strica gustul și aspectul băuturii finite.
 3. Băutura este presărată cu zahăr granulat și acid citric.
 4. După ce se dizolvă complet, sucul se toarnă în cutii pre-preparate și sterilizate.
 5. Containerele umplute sunt închise etanș cu capace și întoarse cu capul în jos.
 6. Apoi se acoperă cu o pătură și se răcește la temperatura camerei.
 7. Apoi sunt depozitate într-o pivniță sau în orice alt loc răcoros.

Cu adăugarea de lamaie

Lemnul este un fruct foarte util, care este bogat în vitaminele C importante pentru organism. Adaosul la sucul de mesteacăn va întări considerabil conținutul de vitamine al băuturii și îl va face indispensabil în sezonul rece. În plus, lămâia va da băuturii gata preparate o ușoară și plăcută aromă. Pentru a pregăti acest suc, aveți nevoie de următoarele produse: 1 pahar de zahăr, 1 lămâie mare sau 2 medii, 3 litri de nectar de mesteacan.

Pregătirea unei băuturi de vitamine cu următoarea secvență de acțiuni:

 1. Suc de mesteacăn cu câine a crescut în cutiiO cratiță de smalț este așezată pe sobă, iar seva de mesteacăn este turnată în ea.
 2. Placa este pornită pentru foc minim și lichidul este încălzit treptat. Este important să nu permiteți fierberea și să nu omori toate substanțele utile.
 3. În acest timp, lămâia este spălată cu grijă și cantitatea maximă de suc este stinsă din ea.
 4. Coaja rămasă este tăiată în bucăți mari și împreună cu sucul este adăugată băuturii încălzite de mesteacăn.
 5. Acolo, se adaugă zahăr și se amestecă până se dizolvă.
 6. Gata preparată se filtrează prin tifon și se toarnă în borcane sterile.
 7. Ele sunt sigilate ermetic și sunt răcite.
 8. După aproximativ 8 ore, recipientele sunt plasate în frigider sau în pivniță.

Cu portocale și acid citric

Sucul de mesteacăn se îmbină perfect cu toate citricele, astfel încât să puteți adăuga în siguranță portocale. Ele nu sunt la fel de acide ca lămâi, așa că rețeta va folosi acid citric. Pentru a vă bucura de această băutură în timpul iernii, aveți nevoie de următoarele ingrediente: cel puțin 5 litri de nectar de mesteacăn, 3 portocale coapte, 200 de grame de zahăr, 25 de grame de acid de lămâie.

Rețetă pas cu pas pentru prepararea unui lichid parfumat pentru iarnă:

 1. Cum se păstrează miezul de mesteacănNectarul se toarnă într-un vas profund și se aprinde un foc lent.
 2. Borcane de sticlă sunt spălate bine și sterilizate peste lichid fierbinte.
 3. Citricele sunt spălate cu apă rece de la robinet și, împreună cu oțel, sunt tăiate în cercuri de grosime arbitrară.
 4. De îndată ce spuma începe să apară pe suprafața nectarului, este îndepărtată de zgomot.
 5. Apoi, se adaugă zahăr la lichidul încălzit.
 6. Băutura se amestecă până când zahărul se dizolvă și se adaugă acid citric.
 7. După aceea, se îndepărtează de pe placă și se răcește ușor.
 8. În băncile pregătite se pun pe câteva cercuri de portocaliu.
 9. Apoi, există un nectar fierbinte de mesteacăn.
 10. Băncile sunt închise cu capac și se răcesc la temperatura camerei.
 11. Produsul finit este depozitat într-o pivniță sau subsol.

Cu coacăz negru

Coacăzul negru are un gust plăcut și este capabil să ofere o băutură gata făcută o nuanță de culoare frumoasă. Pentru o aromă mai mare, puteți adăuga nu fructele în sine, ci ramurile plantei. Poate păstra o băutură din următoarele ingrediente: 3 litri de suc, 15 g de acid citric, 5 linguri de zahăr tos, coacaze nuiele sau boabe ei.

Băutura este preparată în conformitate cu această rețetă:

 1. Reguli pentru conservarea miezului de mesteacănÎntregul suc se toarnă în recipientul smalț și se pune pe sobă.
 2. La căldură scăzută, este încălzită pentru a forma o spumă pe suprafața lichidului. Că nu strică gustul băuturii, trebuie colectat.
 3. Acidul citric și zahărul sunt turnate în lichidul fierbinte.
 4. Băncile pentru depozitarea băuturii sunt sterilizate peste abur și coacăz negru sau crengile sale sunt așezate pe fundul lor. Acestea trebuie mai întâi să fie coborâte în apă fiartă pentru dezinfecție.
 5. Lichidul din tigaie este filtrat și distribuit uniform în borcane.
 6. Capacitățile se rostogolesc în capace și după răcire sunt îndepărtate în pivniță sau la raftul inferior al frigiderului.

Băutură răcoritoare cu menta

Sucul de mesteacăn natural perfect revigorează și stinge setea. Prin urmare, este adesea recoltat nu numai pentru iarna, dar și pentru vară. În sezonul cald, băutura răcită va fi solicitată de toți membrii familiei. Pentru această preforme simplu și băutură gustos necesită 7 l nectar de mesteacăn, 60 g de mentă uscată sau 1 legătură de acid proaspăt citric jumătate lingură, sticlă zahăr.

Băutură conservată în câțiva pași simpli:

 1. Cum de a închide suc de mesteacan pas cu pasNectarul este turnat într-o cratiță și așezat pe o sobă.
 2. Viitoarea băutură treptat se încălzește la foc minim.
 3. În acest timp, cutiile și capacele sunt sterilizate.
 4. Formarea de spumă este îndepărtată de pe suprafața nectarului încălzit.
 5. Zaharul și acidul citric sunt turnate în lichid.
 6. Imediat ce se dizolvă, menta proaspătă sau uscată se pune în oală.
 7. Nectarul nu este adus la fierbere și este scos din foc.
 8. Tigaia este acoperită cu un capac și conținutul său este perfuzat timp de cel puțin un sfert de oră.
 9. După perioada de timp specificată, băutura este filtrată printr-o pliată în mai multe straturi de tifon și reintrodusă în tava.
 10. Nectarul din mesteacăn este încălzit din nou și apoi turnat în recipiente de sticlă pre-preparate.
 11. Băncile sunt strânse și depozitate în frigider sau în pivniță.

Cu șolduri

Pentru a beneficia cel mai mult de băutură, merită să adăugați șoldurile. În timpul iernii, va deveni o sursă indispensabilă de vitamine, va ajuta la întărirea sistemului imunitar al organismului și va face față bolilor sezoniere. Pentru a vă bucura familia cu o băutură gustoasă și sănătoasă, trebuie să găsiți astfel de produse: un pahar de șold, 200 g de zahăr, 3 litri de suc de mesteacan proaspăt.

Mod de preparare a unei băuturi cu un câine trandafir:

 1. Sucul de mesteacăn este turnat în containerul smalț.
 2. Panul se duce în sobă, unde se încălzește un foc lent.
 3. După îndepărtarea spumei, se introduce zahăr și se adaugă șoldurile.
 4. Cu câteva minute înainte de fierbere, amestecul este îndepărtat de pe placă și filtrat.
 5. Băutura purificată este turnată în cutii sterilizate și laminată.

Cu boabe de afine

Sucul extras din mesteacăn este perfect combinat cu majoritatea boabelor și fructelor. Barbaris nu făcea excepție. Se completează reciproc și creează o aromă unică a produsului finit. Pentru conservarea unei astfel de băuturi se pot utiliza următoarele ingrediente: 3 litri de nectar, 250 g zahăr granulat, 100 g de afine.

Conservarea băuturii pentru iarnă se realizează în felul următor:

 1. Beneficiile sucului de mesteacanMai întâi de toate, spălați cu atenție băncile, care vor stoca băutura finită.
 2. Apoi sunt aburite și sterilizate.
 3. Bomboane afumate pre-culese și spălate sunt așezate pe fundul lor.
 4. Există zahăr turnat.
 5. Într-un recipient separat, sapa de mesteacăn este încălzită și apoi filtrată prin mai multe straturi de tifon.
 6. În formă fierbinte, sucul este turnat în cutii.
 7. Capacitățile se rostogolesc imediat și zahărul se dizolvă deja într-un borcan închis.

Cum se face conservarea pentru iarna

În mod similar, puteți închide miezul de mesteacăn cu orice alte fructe și fructe de pădure. De cele mai multe ori în aceste scopuri se aplică mere, pere, cireșe, kiwi, coacăze. În fiecare caz, veți obține un parfumat și spre deosebire de cealaltă băutură.

Sucul extras din mesteacăn este un instrument minunat care furnizează corpului uman o varietate de vitamine utile și oligoelemente utile. Sucul este cel mai delicios în forma sa proaspătă, totuși, cu pregătirea potrivită pentru iarnă, poate păstra gustul cel mai apropiat de cel natural. Puteți experimenta și pregăti o băutură cu ingredientele dvs. preferate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când este mai bine în acest an să colecteze sapa de mesteacan?Când este mai bine în acest an să colecteze sapa de mesteacan?
Cât de corect să abur o mătură pentru o baieCât de corect să abur o mătură pentru o baie
Când mesteacanul începe să înflorească la MoscovaCând mesteacanul începe să înflorească la Moscova
Lemn de foc de mesteacan si conditii de utilizareLemn de foc de mesteacan si conditii de utilizare
Birch Schmidt: locuri de creștere, proprietăți utileBirch Schmidt: locuri de creștere, proprietăți utile
Birch alergie: simptome, tratament, produse încrucișateBirch alergie: simptome, tratament, produse încrucișate
Reteta pentru prepararea sucului de rosii pentru iarna acasaReteta pentru prepararea sucului de rosii pentru iarna acasa
Prepararea sucului de portocale la domiciliuPrepararea sucului de portocale la domiciliu
Suc de mere pentru iarnă, fierte într-un aragaz de sucSuc de mere pentru iarnă, fierte într-un aragaz de suc
Cum de a colecta seva de mesteacăn și cum să alegi momentul potrivit pentru a-l colectaCum de a colecta seva de mesteacăn și cum să alegi momentul potrivit pentru a-l colecta
» » Cum să închideți în mod adecvat salba de mesteacăn pentru iarnă
© 2021 amigdas.com