amigdas.com

Cum să gătești gem de cireșe cu un os și fără

Rețete de gem de cireșeGemul de cireșe a fost întotdeauna considerat cel mai delicios și aromat, și nu este pentru nimic numit "regal". Acest desert are un gust minunat, pe lângă faptul că este foarte util. Dacă este gătit corect, atunci toate vitaminele sunt stocate în el. Jamul din cireș are un gust delicat, iar boabele cu caramelizare dobândesc calități speciale de gust. Această delicatețe este considerată foarte populară. Deci cum să gătești gem de cireșe și care sunt rețetele pentru pregătirea ei? Vom dezasambla în detaliu.

Calități utile de cireșe

Cherry conține vitaminele C, P, B2, precum și o cantitate mare de acid folic, fier și substanțe active. Datorită pectinei, zgurii încep să fie îndepărtați din corp. Utilizarea cireșelor, sub orice formă, împiedică apariția atacurilor de inimă și ajută la scăderea depozitelor grase. Cherry ajută la vindecarea răcelii și elimină procesul inflamator.

Există mai multe metode de a face desert de cireșe, dar regula de bază - nu poți găti pentru prea mult timp, deoarece devine maro, ceea ce înseamnă că eșecul a avut loc substanțe P activ implicate în procesul de vindecare și întineri corpul.

Caracteristica principală a gemului de cireșe este aceea a lui pot fi preparate în două forme - cu oase și fără ele. Eliminarea gropilor este un proces lung, deci ar trebui să aveți răbdare sau să obțineți un dispozitiv special creat în acest scop. De obicei, tratamentul este preparat cu oase, este considerat cel mai util și parfumat, cu aromă de migdale ușoare.

Prepararea boabelor

Cum să gătești gem de cireșePentru a pregăti gemul de cireșe, trebuie să pregătiți în mod corespunzător boabe. Dacă este pregătit fără gropi, atunci acestea ar trebui să fie scoase, astfel încât cireșul pierde mai puțin suc. Dacă este gătit cu o piatră, se recomandă ca fiecare boabe să fie străpuns, astfel încât să poată fi înmuiat cu sirop cât mai mult posibil.

În scopul de a nu străpunge fructe de padure, acestea pot fi blanched timp de aproximativ un minut, la o temperatură de 90 de grade. Din cireșe trebuie să taie frunzele și cozile. Există multe rețete pentru gem de cireșe cu sau fără piatră. Luați în considerare cele mai populare dintre ele.

Gem de cireș simplu cu piatră

Această metodă de desert de gătit fără a scoate gropi este considerată cea mai simplă și boabele trebuie să fie pregătite corespunzător. Deci cum să gătești gem de cireșe în acest caz?

Va fi necesar:

  • 1 kg de boabe;
  • 800 ml de apă;
  • 0,5 kg de zahăr.

Ciresele sunt spalate si perforate cu un ac sau un ac. Dacă nu se face acest lucru, atunci fructele întregi se vor înmuia încet în sirop, vor începe să se micșoreze și delicatețea se va dovedi nu numai neatrăgătoare, dar și substandard. Prin urmare, boabele se taie cel mai bine și se transferă într-o tavă inoxidabilă sau într-un bazin smalț, după care se toarnă cu sirop, care este fabricat din zahăr și apă.

Cireșele au nevoie pentru a menține în sirop 3 - 4 ore și începe să gătească pe foc moderat timp de aproximativ zece minute. Apoi, siropul este necesar să se decanteze și se fierbe timp de aproximativ cinci minute, după care a pus din nou boabe, turnat 200 g de zahăr și începe să fiarbă până la fierbere gata și îndepărtarea 2 - 3 ori cu foc. Blocajul finit se toarnă peste borcane de sticlă, sterilizate anterior și strânse cu capace fierbinți.

Jam fără gropi "cinci minute"

Gem de cireșe fără sâmburiCum să gătești gem de cireșe "cinci minute" fără gropi? Acest nume nu este adevărat, deoarece procesul de gătire durează mult mai mult. Dar gatitul în sine este destul de în interiorul acestei figuri. După ce aduceți gemul la fiert, ar trebui să fiți gatiți de trei ori timp de cinci minute.

Luați 5 kg de zahăr și același număr de fructe de padure coapte. Acestea ar trebui să fie sortate prin eliminarea putred sau zdrobit, și clătite. După aceea, ele sunt puse într-un recipient emailate, acoperite cu zahăr, amestecate și lăsate timp de zece minute. Apoi amestecați din nou și puneți-vă pe o farfurie. De îndată ce masa se fierbe, focul se reduce la minimum și se fierbe timp de cinci minute. Apoi, gemul este lăsat să se răcească timp de 30 de minute, apoi pune din nou pe aragaz, se aduce la fierbere și se fierbe timp de 5 minute. După scoaterea din foc, lăsați-l timp de o jumătate de oră. De fierbere se fierbe încă o dată la căldură scăzută timp de 5 minute, se toarnă în cutii și se rotește. Un astfel de gem trebuie să se răcească, înfășurat într-o pătură. După răsucire, cutiile pot fi rotite.

Grosimea gemului de cireș

O astfel de cireșă delicată mai mult ca gem de cireșe sau gem. Nu se răspândește și pot decora deserturi. Pentru a face acest lucru, luați 1 kg de fructe de pădure, 1,5 kg de zahăr și un pahar de apă.

Grosimea gemului este obținută din cauza cantității mari de zahăr, precum și a unei varietăți specifice de cireșe (cele mai potrivite sunt fructe de păstăi și dens). Pentru aceasta, nu este necesar sa scapam de gropi - aceasta ramane la discretia gazda. Boabele sunt plasate într-o cratiță, acoperite cu zahăr și insistate timp de trei ore. Apoi puneți recipientul pe aragaz, adăugați un pahar de apă și gătiți la foc mic până când, până când masa devine omogenă. Apoi adăugați focul, amestecați din nou și aduceți gemul la fierbere. Piesa de prelucrat este îndepărtată din căldură, astfel încât să se răcească până la temperatura camerei și laminată în cutii.

Cherry-gem de căpșuni

Când pregătiți gem de cireșe, puteți adăuga diverse fructe sau boabe. Poate fi roșu și coacăze negre, coacăze, zmeură, caise etc. Dar cea mai bună cireșă este combinată cu căpșuni. Acest desert este grozav de gustos, mai ales dacă adăugați vanilie la sfârșit. Pentru prepararea sa, luați următoarele ingrediente:

  • cireș - 0,5 kg;
  • zahăr - 1 kg;
  • Căpșuni - 0,5 kg.

Cherry ar trebui să fie spălate, curățate, curățate de cozile, oasele și frunzele. Căpșunile trebuie, de asemenea, spălate, după care se elimină sepalele și mutați fructele în castron. Adormiți cu zahăr și lăsați să se infuzeze. Căpșunile cu cireșe ar trebui să dea suc, după apariția căruia ar trebui pus focul.

Jam este gătit la căldură scăzută, amestecând ocazional și scoaterea spumei cu o lingură. Dacă se folosesc cireșe coapte în acest scop, atunci ar trebui să fie gătite mult mai repede. Pentru a preveni pierderea formei de fructe de padure, gemul este adus la fiert, racit si fiert din nou (repetand acest lucru de 3-4 ori). O delicatesă gata preparată din cireșe și căpșuni este transferată în cutii de conserve și laminate cu capace.

Gem de cireșe fără semințe și fără zahăr

Gem de cireșe pentru iarnăPentru prepararea sa, se utilizează un cuptor. Băncile trebuie să fie cu șuruburi. lua 5 kg de cireșe dulci coapte, spălați-le, sortați și scoateți oasele. Boabele sunt împărțite în două părți. În borcane cu apă fierbinte preîncălzită puneți o parte din fructe de padure, dar nu prea strâns, lăsând loc pentru turnare. Doar închideți capacul cu capace.

A doua parte a boabelor este derulată, masa rezultată este pusă într-un recipient smalț și încălzită la o temperatură de 80 de grade. Cartofii cu piure de cartofi se adaugă la cutii, acoperite din nou cu capace și se pun într-un cuptor rece. Stabiliți o temperatură de 85 de grade, la care băncile sunt sterilizate timp de 15 până la 20 minute, după care temperatura este adăugată la 100 de grade și menținută timp de încă 15 minute. Băncile ar trebui să fie răcite chiar în cuptor, apoi scoase și rostogolite cu capace.

Sfaturi utile

Pentru a suda corect gemul din cireșe, urmați recomandările.

  • Cherry gemBoabele nu sunt recomandate pentru gătitul lung, deoarece acestea devin "încrețite", ele formează pete întunecate, iar acest lucru afectează negativ calitatea gemului pregătit.
  • În timpul gătitului, pe suprafață apare spumă, care este o veveriță curbată, care poate acoperi și se poate rătăci. Prin urmare, spuma trebuie îndepărtată, astfel încât gemul să fie păstrat cât mai mult posibil.
  • Pentru gemuri "cinci minute" pentru a selecta numai fructele recomandate coapte și chiar coapte. Dar pentru pregătirea gemului obișnuit nu vor funcționa, pentru că se vor transforma într-o masă fără forme.
  • Pentru a face gem de la o cireșă este necesar doar în vase de smalț.

Astfel, gemul de cireșe este foarte gustoase și sănătoase, care trebuie gătit corect. Poate fi atât cu oase, cât și fără ele și există o mulțime de rețete pentru astfel de gem. Poate fi combinată cu diverse fructe și fructe de pădure, dar în orice caz este un depozit excelent de vitamine pentru iarnă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Semințe de cireșe proaspete, ce să facă pentru iarnăSemințe de cireșe proaspete, ce să facă pentru iarnă
Cum să faci lichior de cireșe la domiciliuCum să faci lichior de cireșe la domiciliu
Cum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasiceCum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasice
Gem din coacăze. Rețete și sfaturi de gătitGem din coacăze. Rețete și sfaturi de gătit
Jamul din prune fără gropi este un beneficiu și plăcereJamul din prune fără gropi este un beneficiu și plăcere
De ce vis cires într-un vis - caută o interpretareDe ce vis cires într-un vis - caută o interpretare
Rețetă pentru gătit compotul de cireș pentru iarnăRețetă pentru gătit compotul de cireș pentru iarnă
Pregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negrePregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negre
Apetit gem de prune galbeneApetit gem de prune galbene
Rețete de gătit tkemali din prune de cireș pentru iarnăRețete de gătit tkemali din prune de cireș pentru iarnă
» » Cum să gătești gem de cireșe cu un os și fără
© 2021 amigdas.com