amigdas.com

Cum sa faci suc de mere la domiciliu

Suc de mere la domiciliuRecoltarea merelor în grădinile noastre este adesea atât de mare încât trebuie să le recoltăm pentru iarnă. Există mai multe opțiuni pentru spații libere: poate fi gem, gem, compot. Una dintre cele mai delicioase bomboane este sucul de mere. La domiciliu, nu este greu să faci o băutură utilă din mere.

Băutură clară

Pentru a face suc de mere, este necesar un echipament simplu, dar rezidenții de vară, de regulă, au în mod necesar în gospodărie electric storcător a unuia sau a altui design. Pentru a ști cum să pregătiți în mod corespunzător acest produs delicios, este suficient să citiți câteva instrucțiuni și puteți să mergeți în siguranță la afaceri:

 1. Cum se face sucul de mere la domiciliuPentru a rezolva recolta. Fructele decăzute în cazul nu ar trebui să fie permise. Desigur, puteți elimina fragmente deteriorate, dar nu trimiteți produse din astfel de mere.
 2. Spălați bine fructele. Este recomandabil să faceți acest lucru prin curgerea apei calde. Orice granule de nisip rămase pot provoca deteriorarea blanurilor din borcane.
 3. În funcție de modelul de juicer, ar trebui să acționați diferit. Există o modalitate de a găti suc de mere într-un vechi storcător sovietic. De obicei, are un gât mic, iar fructele trebuie să fie tăiate în bucăți. Adesea, este necesară eliminarea semințelor. În cele mai moderne modele, puteți arunca fructe în întregime, fără să vă gândiți la zdrobirea lor preliminară.
 4. Treceți merele prin storcător în conformitate cu instrucțiunile de folosire a acestuia.
 5. Se toarnă produsul într-o tigaie mare de email (fără cele mai mici cipuri din interior) și lăsați-o să se așeze astfel încât sucul să fie cât mai ușor posibil.
 6. Îndepărtați spuma cu spumă și deplasați conținutul tăvii prin tifon. Dacă doriți să lăsați sucul cu pulpa, puteți și nu filtrați.
 7. Dacă merele sunt acizi, puteți adăuga zahăr la gust.
 8. În timp ce produsul se stabilește, băncile și capacele sunt pregătite. Ambele sunt spălate și sterilizate bine: puteți aburi, puteți clăti doar de câteva ori cu apă fiartă (cu grijă, astfel încât băncile să nu se împrăștie!).
 9. Beneficiile sucului de merePuneți cratița pe foc și încălziți-vă la fierbere. Nu fierbeți mai mult de 1-2 minute! În timpul procesului de încălzire, spuma rezultată este îndepărtată.
 10. Sucul se toarnă în bănci calde și se rostogolește. Consiliul pentru a transforma băncile cu susul în jos ar trebui să fie făcut foarte atent: în cazul în care turnat până la marginea, atunci când răsturnarea capacul poate zbura.
 11. Acoperiți băncile cu un prosop și țineți-le timp de aproximativ o jumătate de zi, întoarceți-o și lăsați-o să se răcească complet.
 12. Băncile sunt scoase la dulapul de depozitare.

Preformele obținute prin metoda descrisă pot fi depozitate la temperatura camerei timp de câțiva ani.

Pregătirea sucului cu celuloză

Dacă nu există nici un storcător acasă, nu contează: puteți găsi cu ușurință o mulțime de rețete, cum să faceți suc de mere și în acest caz. Adevărat, nu va fi lumină, dar în pasta sunt doar cele mai importante elemente ale corpului, ele sunt deosebit de importante în alimentele pentru copii.

 1. Este de dorit să alegeți mere de soiuri dulci și să le sortați cu grijă.
 2. Spălați merele sub robinet cu apă caldă.
 3. Tăiați în bucăți mici cât mai mult posibil într-o cratiță de smalț.
 4. Umpleți cu apă astfel încât merele să fie complet acoperite cu aceasta.
 5. Încălzit încet, amestecând constant, până când merele se înmoaie și încep să fie ușor stoarse de o lingură sau o lingură.
 6. Focul este oprit și produsele sunt lăsate să se răcească ușor.
 7. Se șterge printr-o sită, în timp ce îndepărtează coaja.
 8. Preparate, ca de obicei, cutii și capace: se spală, se sterilizează.
 9. Mere piureul acum Similar terciul, sunt încălzite la fierbere într-o tigaie, repartizate pe bănci, laminate, întoarcerile la 10-12 ore cu susul în jos, sunt acoperite cu un prosop.

Produsul obținut în acest fel este, desigur, un "amator", dar este și mai util decât cel clarificat.

Folosind o mașină de suc

Principiul de preparare a sucului de mereÎn plus față de juicers, un anumit popularitatea la gospodine se bucura de sokovarki, care lucrează destul de diferit. În acest aparat, merele tăiate sunt procesate cu abur de apă în timpul gătitului, ceea ce duce la extragerea sucului din fructe. Pregătirea materiilor prime pentru sokovarki este absolut identică cu cea din cazul folosirii unei cratițe convenționale. Merele tăiate sunt plasate în partea din ochi de sovocar și apa este turnată pe fundul ei. Unitatea este pusă în foc sau inclusă în rețeaua electrică (există modele diferite).

În majoritatea modelelor, sucul rezultat este drenat în containerul de primire printr-un furtun de silicon. Întregul proces durează de la un an și jumătate până la trei ore, în funcție de mărimea și calitatea sucului. Ca regulă, produsul este chiar mai ușor decât un storcător. Rularea sa în cutii nu este diferită de cea descrisă mai sus.

Amestecarea tipurilor de băuturi

Suc de mere la domiciliuIată principalele modalități de a găti suc de mere. De obicei, simultan cu merele din grădină, coace și alte fructe. Aproape oricare dintre ele pot fi amestecate cu mere și să se prepară amestecuri nu numai dintr-un amestec de fructe, ci și din mere cu unele legume, de exemplu, morcovi sau dovleci. Trebuie doar să vă amintiți că unele sucuri nu conțin suficient acizi, motiv pentru care nu sunt bine depozitați la domiciliu.

Deci, puteți aproape în orice raport adăugați coacăz, morcovi, zmeură, cireșe. Dar pere nu ar trebui să fie pus în mare: în funcție de modul în care merele de mere, pere poate fi de la 10 la 25%. În caz contrar, trebuie să adăugați amestecului, de exemplu, acidul citric. Nu adăugați prea multe caise, mai ales dacă doriți să faceți sucuri clarificate: făcându-l transparent, folosind caise, este nerealist.

Astfel, răspunsul la întrebarea cum se face sucul de mere este foarte simplu: această tehnologie este disponibilă pentru oricine are abilități minime în bucătărie și care îi place să gătească alimente pentru iarnă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Compote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătariCompote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătari
Beneficii de compot din mere uscate și rețetăBeneficii de compot din mere uscate și rețetă
Cum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizareCum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizare
Saculete pentru plăceri pentru iarnă din mere: rețeteSaculete pentru plăceri pentru iarnă din mere: rețete
Reteta jam `pyatiminutka` din mereReteta jam `pyatiminutka` din mere
Retete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarnaRetete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarna
Retete pentru un delicios compot de afineRetete pentru un delicios compot de afine
Rețete de compot de mandarineRețete de compot de mandarine
Suc de mere pentru iarnă, fierte într-un aragaz de sucSuc de mere pentru iarnă, fierte într-un aragaz de suc
Cum să gătești compot din struguri pentru iarnăCum să gătești compot din struguri pentru iarnă
» » Cum sa faci suc de mere la domiciliu
© 2021 amigdas.com