amigdas.com

Unde locuiesc cangurii. Descrierea animalului și stilul de viață

În cazul în care cangurii trăiesc - modul de viață și descrierea animaluluiProbabil că nu sunt suficiente cuvinte pentru a descrie diversitatea regnului animal al planetei noastre. Practic fiecare țară și regiune are propriile sale animale endemice unice

, care se găsesc numai într-o anumită zonă. Un exemplu viu al unor astfel de creaturi este cangurul.

Și dacă întrebați o persoană întrebarea "unde trăiesc cangurii", el va răspunde fără îndoială: în Australia. Desigur, va avea dreptate, pentru că o mare parte a kangurovilor trăiesc pe acest continent și tasmanian frumos Este, de asemenea, un simbol național al statului cel mai unic și slab studiat.

Cu toate acestea, dacă sapa un pic mai larg, atunci cangurul animal poate trăi:

  • în Noua Zeelandă;
  • în Noua Guinee;
  • pe insulele din arhipelagul Bismarck;
  • în Tasmania.

Trebuie remarcat că în natură există mai mult de 50 de soiuri de astfel de animale cu propriile caracteristici și fapte interesante. Există gigantice exemplare de roșu și gri, există, de asemenea, șobolani mici de cangur, care aparțin, de asemenea, marsupialelor, există și wallabii - persoane de dimensiuni medii și multe altele.

În cazul în care Kangaroos Live: Descrierea animalelor și stilul de viață

Caracteristici principale

Kangaroo este un mod de viațăKangaroo se referă la infraroșu marsupial și reprezintă un animal destul de mare, cu o înălțime de 100-170 centimetri și cântărind 20-40 de kilograme. Astfel de caracteristici determină bărbații, deoarece femela este puțin mai mică și mai ușoară. Caracteristica principală a animalelor este culoarea gri deschis sau roșu-roșu, nasul negru gol și urechile lungi, care permit capturarea cu succes a celor mai nesemnificative sunete și determinarea apropierii inamicului.

De asemenea, animalul are picioare lungi posterioare și o coadă flexibilă, care vă permite să vă păstrați echilibrul atunci când faceți sarituri dificile și lungi. În timpul mișcării, animalul poate dezvolta o viteză incredibilă, care de multe ori ajunge la 60 de kilometri pe oră. Dacă cangurul observă pericolul, poate accelera până la 90 de kilometri pe oră. Bineînțeles, el poate alerga cu o astfel de viteză doar câteva minute. Picioarele din față sunt mult mai scurte decât picioarele din spate și au gheare ascuțite. Ghearele animalului sunt folosite pentru a proteja împotriva prădătorilor și pentru a căuta apă pe uscat. De asemenea, ghearele sunt un instrument indispensabil pentru clarificarea relațiilor între ele.

Câți trăiesc?

În cazul în care cangurii vii - Descrierea animaluluiSperanța de viață a cangurului ajunge deseori la 18 ani. Pubertatea se termină la vârsta de doi ani, iar procedura de asociere poate dura un an întreg. O femeie însărcinată îngrijește un copil timp de 32 de zile, după care apare un lumânări pe cangur. Localnicii îi numesc dzhoi. Copilul se naște complet orb și fără acoperire cu blană. În același timp, dimensiunile sale sunt incredibil de mici - 2,5 centimetri. În primele zile după naștere, o mica creatură este luată în sacul mamei și continuă să rămână acolo timp de până la șase luni. Când împlineste șase luni, începe să ia primele etape independente, după care se întoarce oricum în geantă.

În final, copilul este ales la libertate la vârsta de nouă luni. Ar trebui să țineți cont de faptul că punga este plasată doar de femei, deoarece în ea există sfârcuri pentru a hrăni descendenții cu lapte.

Când hrănești un animal poate produce deodată unele tipuri de lapte. Acest lucru se datorează faptului că femela poate rămâne gravidă din nou, chiar dacă un sac mic este deja în sac. Ca urmare, destul de des într-o pungă de astfel de fiare pot fi mai mulți copii de vârste diferite. Mărimea sacului de cangur se determină singură, în funcție de mărimea și numărul de pui. Când Joey începe să crească, geanta mama se extinde, iar atunci când se întâmplă să meargă pe un drum lung, trage ca unul nu iese în timpul în mișcare.

Unde trăiesc și ce mănâncă cangurii?

Kangaroii pot locui în patru regiuni principale:

  1. Australia;
  2. Noua Zeelandă;
  3. Noua Guinee;
  4. Tasmania;

Mai puține ori se găsesc pe teritoriul arhipelagului Bismarck.

În cele mai multe cazuri, cangurii se găsesc în partea stâncoasă a Australiei, unde se simt protejați. Animalul este considerat a fi social, deci conduce un fel de viață în familiile bărbatului și a mai multor femele. La atingerea vârstei mature, animalul părăsește familia și începe să-și creeze propriul. În dieta cangrelor există doar alimente vegetale. Dacă se produce o secetă intensă în regiune, animalul începe să săpare găuri cu ghearele. Uneori depresiunile ating un metru în profunzime. În plus, cangurii sunt capabili să extragă lichid din alimente.

Stilul de viață

Kangaroo - Descrierea animaluluiÎn ceea ce privește modul de viață, atunci aceste marsupiale sunt practic nocturne. La amurg, animalele se duc la pășuni și sunt susținute de iarbă. În timpul zilei, trăirea în Australia este foarte dificilă este asociat cu temperaturi insuportabile aerul și soarele arzător, astfel încât cangurul se ascunde în umbra copacilor.

Dacă un cangur vede pericolul sau apropierea prădătorilor, acesta începe imediat să-și dea picioarele pe pământ, anunțând vecinilor o posibilă amenințare. De-a lungul secolelor, animalul putea trăi în condiții de siguranță pe continent și să nu se teamă de atacurile de pradă. Dar când primii colonizatori europeni au apărut în Australia, situația sa schimbat semnificativ.

Se știe că au adus pe acest continent câini dingo, care erau sălbatici și au devenit dușmanii principali ai marsupialelor. În cazul în care cangurul este în pericol, acesta începe să conducă câinele până la cel mai apropiat iaz și îl va îneca. Dacă nu există acces la rezervor, animalul poate ajunge la cel mai apropiat copac și o lovitură puternică la picioarele posterioare ataca un prădător. Dar câinii dingo nu sunt singura problemă pentru aceste animale. În Australia, există o cantitate nesemnificativă de pisică periculoasă care atrage ochiul și provoacă inflamație care poate privi animalul de viziunea.

Kangaroo se descurcă foarte bine cu oamenii și practic nu se teme de contactul cu ei. În prezent, animalul poate fi găsit într-un parc urban obișnuit sau într-o pădure. Dacă puteți întâlni un cangur în sălbăticie, poate vă va permite să faceți o fotografie cu el și să-l hrăniți.

Apropo, lângă continentul australian există o insulă unică, numită "insula de cangur". Faptul este că există multe dintre aceste animale acolo, dar ele sunt prezentate într-o formă primordială. Oamenii au puțin stăpânit teritoriul, astfel încât numărul de marsupials atinge un nivel record.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncăTipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncă
Ursuleț urs: unde trăiește, ce are și la ce se hrăneșteUrsuleț urs: unde trăiește, ce are și la ce se hrănește
Australian echidna: în cazul în care trăiește, caracteristicile animalului, alimenteAustralian echidna: în cazul în care trăiește, caracteristicile animalului, alimente
Ce fac aricii în natură și ce mănâncă acasă?Ce fac aricii în natură și ce mănâncă acasă?
Cum trăiesc și trăiesc lemneleCum trăiesc și trăiesc lemnele
Cum arata un koala si ce culoare au blana?Cum arata un koala si ce culoare au blana?
Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?
Tasmanian sau diavolul marsupial: modul de viață al unui animalTasmanian sau diavolul marsupial: modul de viață al unui animal
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Animal Kingdom în AustraliaAnimal Kingdom în Australia
» » Unde locuiesc cangurii. Descrierea animalului și stilul de viață
© 2021 amigdas.com