amigdas.com

Jamul din prune fără gropi este un beneficiu și plăcere

Gem delicios prunePrunele, în primul rând, în multe asociate cu fructe uscate. Ce reprezintă în forma sa proaspătă? Mai mult decât util? Ce se poate pregăti din ea? Cum să gătești un gem delicios din prune pentru iarnă?

Prune este un copil de prune de spini și cireșe. Proprietățile pe care le-a salvat de la ambii părinți, astfel încât a devenit util dublu.

Cât de util este prune

  • În compoziția sa un grup mare de vitamine: A, B (1,2), C, P.
  • Cinci microelemente: potasiu, calciu, fosfor, magneziu și fier.
  • Patru acizi organici: citric, malic, oxalic, salicilic.

Achiziționarea nu va economisi o sută la sută din substanțele utile, ci va ajuta organismul în timpul iernii.

Prezența vitaminelor și microelementelor va ajuta cu deficit de vitamina de iarnă. Prunele ajuta la reducerea presiunii, normalizează activitatea tractului gastro-intestinal, are efectul unui laxativ, deci este util pentru constipație, afectează pozitiv starea pielii.

Concluzia sugerează: Prunele pentru pregătirea iernii sunt pur și simplu necesare. Puteți face acest lucru în multe feluri, dar cea mai delicioasă rețetă dovedită este un gem clasic de prune. Rețineți că chiar și această metodă de pregătire are diferite interpretări și nuanțe.

Înghețați prunele fără gropi

Pregătirea produselor

Cum să gătești gem de prunePrincipalele ingrediente ale gemului sunt boabe și zahăr.

Reteta sugerează că boabele ar trebui să fie coapte, dar dense. Fructele moi vor fi greu de eliberat din oase, și chiar înainte de gătit vor deveni nereprezentate. Bomboanele sortate trebuie eliberate de pediceluri, clătite bine cu apă și lăsate să se usuce.

În acest timp, suntem determinați prin metoda de achiziție:

În prune, puteți elimina numai oasele și puteți elimina și coaja.

Puteți pre-găti siropul de zahăr cu adăugarea de apă, și puteți dispensează cu suc de prune și zahăr.

După ce am ales o rețetă, suntem determinați în acțiunile ulterioare.

Amestec pe sirop de prune

Pentru prepararea gemului din prunele fără apă, prunele sunt rupte în jumătate sau tăiate cu un cuțit ascuțit, extragem oasele și, dacă se dorește, pielea. Puteți tăia jumătățile chiuvetelor în mai multe lobule, astfel încât acestea să poată separa mai repede sucul. Rețeta presupune următoarele proporții:

  • 1 kg de canalizare
  • 200-300 grame de zahăr granulat.

Pentru gem, luați un bazin larg sau alte feluri de mâncare cu un fund larg. Bunica obișnuia să păstreze bazine de cupru speciale pentru astfel de scopuri. Puneți bomboanele preparate acolo, acoperiți-le cu nisip și lăsați-le până când sucul este izolat. După un timp, în bazin se formează un sirop de fructe.

Dacă boabele sunt dense, sucul va fi eliberat mai lent atunci când este amestecat cu zahăr, dar gemul va fi parfumat și frumos: bucăți întregi de fructe de pădure vor rămâne în el.

Prunele cu zahăr sunt perfuzate timp de aproximativ 10-12 ore. Având convingerea că boabele au alocat sucuri, este posibil să începeți gătitul.

Am pus pelvisul într-un incendiu lent și începem să încălzim conținutul țaglei, amestecând-o încet cu o lingură, de preferință din lemn. Deci, este mai puțin probabil să distrugeți bucățile de prune, transformându-le într-o masă fără forme.

Aducerea prune gem la fiert, se scoate spuma (tratament special pentru copii, se colectează într-o ceașcă) și continuă să gătească în același mod timp de încă 5 minute.

Pentru a păstra logarea tot timpul iernii, băncile trebuie să fie procesate corect: spălate bine și sterilizate.

Bunica înțelept a spus că înainte de a se toarnă gemul într-un borcan, este necesar să dețină câteva minute într-un bazin cu piesa de prelucrat la cald, ud spiritul de prune și, în același timp, să se încălzească până la banca nu se sparge.

prune Jam fierte, băncile sunt pregătite, puteți turna fiertură terminat pe capacele băncilor rola sau capron simplu aproape. Recoltarea gustoasă și utilă pentru iarnă va fi păstrată în mod fiabil. Pentru fiabilitatea stocării este posibilă tăierea cercurilor de hârtie albă pe diametrul gâtului cutiei, umeziti-le in vodca sau alcool și puneți peste gem, ca un strat între prune și capac. Bunicile spun că această rețetă va ajuta lacul să supraviețuiască mai în siguranță și mai mult.

Blocarea pe sirop de zahăr

Un alt mod implică utilizarea de sirop de zahăr pentru gătit și consumă mai mult timp.

Pregătirea pentru această rețetă presupune creșterea concentrației de zahăr:

  • 1 kg de prune,
  • 1,2 kg de zahăr granulat,
  • 2 cesti de apa.

O rețetă pentru gem de pruneZahărul este preparat în prealabil. Pentru a face acest lucru, amestecați zahărul și apa într-un incendiu lent, amestecând, gătit până se omogenizează. Siropul este lăsat să se răcească.

Apoi, umpleți boabele cu sirop fierbinte și gătiți timp de 5 minute, fără a aduce la fierbere. Oferim piesei de prelucrat să bea timp de 8-10 ore. Din nou, ne întoarcem la procesul de pregătire a gemului nostru pentru iarnă, plasând pelvisul pe foc. Procesul se repetă de două ori mai mult. Adică, conform rețetei, gemul este gătit în trei seturi timp de 5 minute, cu două întreruperi în 8-10 ore. Deși, dacă se dorește, procesul poate fi redus, ghidat de consistența existentă.

La sfârșitul gătitului, turnați prunele gătite în borcane și le acoperăm cu capacele. Dacă faceți acest lucru rapid, atunci gemul de prune nu va acoperi și nu va deveni mucegăit.

Se răcește cutia fără a se răsturna în ambele cazuri. Blocajul răcit din prune este eliminat pentru iarnă în subsol sau în alt loc răcoros.

Aditivi aromatizanți

Înghețați prunele fără gropiPuteți folosi o varietate de senzații de gust cu diferite suplimente naturale: acid citric, scorțișoară, vanilie, rom. Puteți adăuga un pic de migdale decojite și măcinate.

Multe gospodine combină gemul clasic cu prunele fără gropi cu alte fructe. Recunoașterea a primit o combinație de semifabricate cu mere sau felii de lămâie.

În plus față de rețetele de gem de prune, există multe alte rețete pentru prepararea fructelor demne de atenție.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa gatiti compotul de pruneCum sa gatiti compotul de prune
Compot de prune și caise uscate: o rețetă și sfaturi utileCompot de prune și caise uscate: o rețetă și sfaturi utile
Cum să uscați Prunele acasă folosind propriile mâiniCum să uscați Prunele acasă folosind propriile mâini
Marinate prune ca masline pentru iarna - reteteMarinate prune ca masline pentru iarna - retete
Cum să alimentați în mod adecvat o prună în primăvară prin creșterea randamentuluiCum să alimentați în mod adecvat o prună în primăvară prin creșterea randamentului
Cum să depozitați prunele în casăCum să depozitați prunele în casă
Apetit gem de prune galbeneApetit gem de prune galbene
Amestec de vitamine din fructe uscate cu nuci, miere și lamaieAmestec de vitamine din fructe uscate cu nuci, miere și lamaie
Rețete de gătit tkemali din prune de cireș pentru iarnăRețete de gătit tkemali din prune de cireș pentru iarnă
Gătiți gemul pentru iarnă de la o prună prăjităGătiți gemul pentru iarnă de la o prună prăjită
» » Jamul din prune fără gropi este un beneficiu și plăcere
© 2021 amigdas.com