amigdas.com

Cameră de fum pentru fumat propriu

Dispozitivul unui magazin de fumatAfumatul pește, gătit de propriile mâini, este considerat o adevărată delicatesă. Pentru a pregăti acest fel de mâncare, trebuie să înțelegeți tehnologia pregătirii sale și să aveți și un dispozitiv pentru fumat. Poți să faci un magazin de fum cu mâinile tale sau să-l cumperi într-un magazin. Vândute multe modele diferite, dar ele sunt foarte scumpe. Este mai sigur și mai ieftin să faceți singur dispozitivul.

Cameră de aburi pentru pești cu mâini proprii: tehnologie de fabricare

Nu există nicio diferență fundamentală între fumaturile fumatului fierbinte și rece. Principala diferență este distanța de la vatră la cameră.

Indiferent de tipul de fumat, dispozitivul de fumat include în mod necesar o cameră foto, o tavă de grăsime, cârlige pentru agățat, o vatră. Pentru a face un design, trebuie să determinați câte produse vor fi fumate.

Cameră de aburi pentru pește afumat la rece

Pentru fabricație se va cere:

 • Cum să faci un magazin de fumat de unul singurCamera pentru fumat. Este instalat pe cărămizi încorporate în pământ sau pe plăcuțe de lemn. Este posibil să apară condens și poate să scape solul.
 • Așchii de lemn sau rumeguș, care sunt utilizați ca material de combustibil. Lemnul de foc este plasat în centru, iar restul este turnat în jur. Deci, focul nu va arde, dar fum, produsul va găsi o aromă plăcută.
 • Este necesar să asigurați o pantă bună de la foc la cameră. Pentru a face acest lucru, instalați un coș lung, astfel încât fumul să se răcească până la temperatura dorită. În schimb, puteți face fani și distribuitori.

Cum să fumezi peștiDesignul în sine este realizat dintr-un butoi metalic sau din lemn. Între cilindru și cuptor este instalat un coș de fum - un șanț excavat în pământ, de până la doi metri lungime, armat cu ardezie sau fier și acoperit cu pământ. Cilindrul trebuie instalat pe o foaie de fier cu găuri, astfel încât fumul din șanț să cadă înăuntru.

Există o altă opțiune, când un butoi este instalat pe aragaz. În aragaz trebuie să faceți o vatră și să fumați peștele într-un butoi. Temperatura fumatului trebuie să fie de 40 de grade. Fumatul în astfel de condiții poate dura până la câteva zile.

Dispozitiv fumat

Diferența dintre acest dispozitiv și camera de fumat a fumatului rece este aceea că camera ar trebui să aibă o temperatură de 60 până la 100 de grade. Nu este nevoie de un canal de răcire.

Designul este pregătit în câteva minute. Pentru aceasta trebuie să luați o găleată de smalț sau o tavă, puneți un cip de lemn pe fund. În înălțime, împărțiți rezervorul la jumătate și instalați grătarul.

Peștele este gătit într-o astfel de fumătorie timp de aproximativ o oră. Temperatura este setată la aproximativ 70 de grade, apoi crește la o sută.

Sfaturi pentru fabricatie:

 1. Reguli pentru asamblarea unui magazin de fumatMai intai trebuie sa alegi un loc potrivit. Este de dorit să instalați dispozitivul departe de clădirile rezidențiale.
 2. Pentru o soluție, este mai bine să luați nisip și argilă.
 3. Peștele poate fi înfășurat în tifon, apoi toate funinginele rămân pe el. Fructe afumate și eviscerate și întregi. Atunci când este eviscerat, burta este umplute cu iarbă picantă. Acest lucru îmbunătățește gustul.
 4. Puteți folosi toți pomii fructiferi. Dacă este necesar, se poate adăuga iarbă proaspătă în fumat pentru a crea un fum gros. Și după 3 ore, scoateți peștele și aerul. Nu utilizați ramuri de conifere.
 5. Un pachet de grăsime este obligatoriu în cameră.

Cameră de fum din sticlă cu gaz

Cum sa faci un magazin de fumat cu mainile talePentru a produce un cilindru de gaz cu o capacitate de 50 de litri. Înainte de utilizare, trebuie să eliberați tot gazul din cilindru, să verificați absența acestuia, să tratați gaura cu o soluție de săpun. Apoi clătiți cu apă și tăiați partea superioară a balonului, apoi atașați picioarele la acesta. Proiectul trebuie să fie stabil. În final, cuptorul și coșul de fum sunt instalate, care sunt realizate din metal.

Cilindrul de gaz nu trebuie să fie foarte vechi și ruginit. Înainte de utilizare, trebuie să fie calcinată.

Dezavantajul este că sticla va dura mult timp neplăcut pentru miros, de aici și produsele afumate.

Caramida de fum

În pământ, puneți un șanț, care va fi un coș de fum. La început, puneți focul de căldură, iar la capăt o cameră de fumat (înălțimea nu este mai mare de 150 cm). Toate răspândirea doar cărămidă roșie. Masoneria se face pe margine. Utilizați soluție de argilă.

Un alt magazin de fum se face dintr-o găleată. Produsele sunt preparate în aproximativ o oră. Dar dispozitivul din cilindru va permite să fumeze mai multe materii prime decât găleata. Ca aparat pentru fumat este potrivit chiar și un frigider vechi.

Rețete de gătit

Cameră de fum din sticlă cu gazPentru gătit produsele cu conținut scăzut de grăsime este mai bine să utilizați un tip de fumat cald. Temperatura fumului ar trebui să fie de 43 de grade. Carnea și peștele de soiuri grase sunt fumate rece când temperatura fumului nu depășește 25 de grade.

În timpul fumatului, materia primă este colorată, partea superioară este uscată. Produsele finite trebuie răcite și lăsate timp de cinci zile într-o stare suspendată.

Macrou afumat

Peștele trebuie să fie fără daune, întregi. Trebuie să fie eviscerat, frecat cu sare și mirodenii și plecat pentru o zi. Pentru fumat, folosiți chipsuri de arin. Pe grâul camerei este necesar să se întindă ramuri de măr, frunze de zmeură și coacăze. Puneți mai sus carcasa de pește. Macroul este preparat timp de 20 de minute.

Pui fumat fumat fierbinte mod

Metode de fumat peșteÎn primul rând, puiul trebuie să marinareze. Carcase clătiți, îndepărtați excesul de grăsime și uscați cu șervețele. În piele, faceți incizii, împăturiți-le o felie mică de usturoi, tăiate. Amestecați sare cu mirodenii, frecați acest amestec cu pui înăuntru și în afară. Apoi, înfășurați-l în folie și puneți în frigider pentru marinarea timp de o zi.

După aceea, lăsați să se așeze timp de două ore la temperatura camerei. Îndepărtați carcasa din folie, apoi legați labele și aripile împreună, pentru a nu leșina părțile laterale. Puneți puiul în fumător și gătiți timp de o oră.

Sacul afumat

Marinada va da un gust plăcut și o aromă plăcută.

ingrediente:

 • 2 kg de grăsime;
 • 250 g de sare grosieră;
 • 1 lingura. l. piper negru;
 • pastile din frunze de laur;
 • 6 căței de usturoi;
 • mararul uscat sau proaspăt.

Cum sa faci un magazin de fumat cu mainile taleSalo este tăiat în fâșii, nu mai mult de 6 cm lățime, apoi sarea este amestecată cu piper, mărar și frunze de laur tocate. Acest amestec trebuie să fie rași cu șuncă. Mai mult, este pus de piele și presărat cu condimente. Între straturi se așterne tăierea de-a lungul usturoiului. Acoperiți-l cu un capac și încărcați-l. Pentru a sustine trei zile, după aceea pentru a curăța grăsimea de surplusurile de mirodenii, să închideți cârligele. Evitați expunerea la lumina soarelui. Când gătiți fierbinte, gătiți timp de 20 de minute.

Afumate feluri de mâncare, gătit la domiciliu, foarte gustos. Ele sunt întotdeauna proaspete, nu conțin substanțe chimice și sunt mai ieftine decât magazinele. Puteți adăuga ingrediente suplimentare la gustul dvs. Pentru iubitorii de drumeții și pescuit este ușor să faci un mini smokehouse.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Instrucțiuni pentru asamblarea unui generator de fum pentru fumat receInstrucțiuni pentru asamblarea unui generator de fum pentru fumat rece
Smokehouse, realizat dintr-un butoi cu mâinile proprii - rapid și ușorSmokehouse, realizat dintr-un butoi cu mâinile proprii - rapid și ușor
Cum sa faci un magazin de fumat acasa cu mainile taleCum sa faci un magazin de fumat acasa cu mainile tale
Zona de fumat receZona de fumat rece
Fumatul rece: cum să faceți un generator de fum cu propriile mâiniFumatul rece: cum să faceți un generator de fum cu propriile mâini
Cameră de fum din frigider cu propriile mâiniCameră de fum din frigider cu propriile mâini
Smokehouse cu mâinile proprii - instrucțiuni cu fotografieSmokehouse cu mâinile proprii - instrucțiuni cu fotografie
Generatoare de fum pentru fumat frig cu mainile proprii, videoGeneratoare de fum pentru fumat frig cu mainile proprii, video
Smokehouse cu mâinile proprii: video, structură de cărămidăSmokehouse cu mâinile proprii: video, structură de cărămidă
Aranjați chips-uri proprii pentru fumatAranjați chips-uri proprii pentru fumat
» » Cameră de fum pentru fumat propriu
© 2021 amigdas.com