amigdas.com

Smokehouse cu mâinile proprii: fumat rece și fierbinte

Făcând un magazin de fumatProdusele gătite pe fum rece sau fierbinte, diversifică în mod semnificativ dieta familiei. Dar pentru aceasta este necesar să se construiască o fumătoare de tip portabil sau staționar. Înainte de a ajunge la afaceri, trebuie să creați un plan, să evaluați abilitățile și oportunitățile. După o pregătire atentă atentă, se poate spera pentru construirea rapidă a unui magazin de fumători de calitate cu mâinile noastre.

Fumat fumat

Există multe idei pentru construirea unui fum de fum rece fumat. Cele mai simple și mai complexe soluții sunt prezentate aici.

Aparat de fumat staționar

Această variantă a unui fumator staționar este mult mai practică în comparație cu modelele mobile (portabile). Pentru construcția de care aveți nevoie achiziționarea de materiale sub formă de cărămizi, plăci și țevi de azbest. Într-o astfel de fumator puteți găti multe produse și cu o calitate superioară. Pentru muncă este necesară obținerea:

 • Fumat fumatșuruburi;
 • șurubelniță;
 • cărămizi;
 • azbest de ardezie;
 • tubul de azbest;
 • plăci noi;
 • balamale pe ușă;
 • coș de fum galvanizat;
 • o pereche de metri patrati de tifon;
 • ruleta.

Procesul de fabricație:

 1. Mai întâi trebuie să alegeți un sit cu o anumită înălțime - acest lucru este necesar pentru ca fumul să poată să se ridice liber prin țeavă. După ce ați determinat cu terenul, trebuie să începeți șanțul. Lungimea șanțului este de 3 metri. Apoi excavat la adâncimea de 50 cm în groapă de fundație, care nu depășește 1 km2. m.
 2. De la marginea șanțului se face o cameră de cuptor din cărămizi. Nu ar trebui să fie mare. Cutia de foc este echipată cu o ușă.
 3. Pe șanț este pusă conducta de azbest cu acces la groapă. Apoi întregul șanț este acoperit de pământ și călcat în picioare.
 4. Mai mult, groapa în sine este aranjată. Partea inferioară a carierei este umplută cu nisip și este echipată cu o plasă de armare. Se amestecă betonul și se toarnă un strat nu mai mare de 5 cm. După uscare, zidăria se face la nivelul cărămizilor pe mai multe rânduri ieșind din suprafața pământului.
 5. După aceea se construiește o structură din lemn cu o înălțime de 150 sau 100 cm. Un cadru este realizat din bare. Între bare este necesar să se așeze bare transversale pentru o rezistență mai mare. Apoi se efectuează îmbarcarea. O parte este lăsată sub ușă.
 6. Cum sa faci un magazin de fumatEste posibil să se creeze o formă diferită de acoperiș, dar cea mai practică și mai ușor de fabricație este un tip cu un singur pitch. De asemenea, barele sunt atașate, iar scândurile sunt așezate deasupra. Ardeaua este instalată pe ele.
 7. Apoi, dimensiunea exactă a ușii este construită și atașată la balamale. În partea de jos a cutiei de lemn sunt fixate gros gros gros panouri. Acest lucru este necesar pentru ca cutia să poată fi plantată pe o cărămidă.
 8. Sub acoperișul de sus, se taie o gaură și se atașează un coș de fum.
 9. Gaura de coș este acoperită cu tifon pentru a preveni pătrunderea insectelor.
 10. Toate fisurile și golurile sunt sigilate cu orice material natural disponibil. Nu este recomandat să se utilizeze accesorii toxice și dăunătoare pentru construcția unei încăperi de fumat.

Această unitate de fumat va aduce produse de calitate fumători fumători și este considerată una dintre cele mai bune opțiuni. Nu este necesar să construiți o structură pentru o anumită dimensiune, puteți veni cu propriile parametri și design. Cu cât este mai mare fumatul, cu atât capacitatea produselor este mai mare.

Din polietilenă

Această metodă furnizată este considerată cea mai accesibilă și mai ușoară - un design realizat din folie de polietilenă.

Construcția pas cu pas:

 1. Ar trebui să cumpărați un film dens de polietilenă cu o dimensiune de 2 metri pătrați. m. Materialul este utilizat în principal pentru acoperirea serelor. Scopul principal este de a face o pungă prin coaserea unei muchii.
 2. Apoi, se pregătește un loc pentru viitoarea fumătorie. Selectați o zonă uniformă de maximum 1 pătrat. m. După aceea, cârligele sunt montate la colțuri pentru a obține înălțimea de 200 cm. După aceea, legătura se realizează cu bare transversale în partea de sus, în partea de jos și în centru.
 3. Cameră mare de fumatÎntr-o pereche de rânduri, mizele opuse sunt conectate în diagonală pentru a face structura mai stabilă.
 4. În fumat se montează tije în 3 rânduri pentru agățarea peștelui sau a cărnii. Apoi, peștele este fixat cu un anumit spațiu între ele, astfel încât să nu se producă nici un contact.
 5. O pungă de polietilenă pregătită se pune în centrul structurii. Apoi este instalat un bazin metalic cu rumeguș, care trebuie să fie ușor înmuiat în apă - acest lucru este necesar pentru a nu aprinde nici o aprindere.
 6. În final, polietilena este coborâtă la sol și fixată astfel încât construcția să fie cât mai strânsă posibil.

După cum se poate observa, construcția unui magazin de fum nu necesită abilitățile speciale ale unui zidar sau dulgher. Clădirea merge destul de repede și simplu. Nivelul costurilor bănești este în esență scăzut, spre deosebire de omologii lor. Pentru o densitate mai mare de fum podkidyvaetsya iarba proaspătă sau frunze de fructe. Peștele ar trebui să fie fumat timp de cel puțin 12 ore.

Din frigider

Un astfel de frigider vechi poate fi găsit oriunde. Cei mai mulți proprietari de dacha le folosesc pentru dulapuri. Aceasta este o modalitate excelentă de a crea o fumători. Ideea implică un minim de timp: este suficient să extrageți toate detaliile din interior și să lăsați numai cutia cu ușa.

În partea de sus se face o gaură pentru coș. Cu o distanță uniformă unul de celălalt cu ajutorul șuruburilor sau șuruburilor la colțurile fixe ale peretelui pe 3 niveluri. Cel mai mic nivel este necesar ca colector de grăsimi. Cele două colțuri superioare sunt destinate grătarelor sau cârligelor.

La sfârșit se construiește un palet și un container pentru rumeguș. Se utilizează o sobă electrică. Este instalat pe partea inferioară. Deasupra aparatului este amplasat un recipient cu rumeguș. Ușile ar trebui închise cât mai strâns posibil. Aceasta este o opțiune excelentă pentru fumatul rece.

Smokehouse Smokehouse

Există multe idei pentru crearea de camere de fumat. Iată cele mai populare opțiuni.

Din găleată

Smokehouse de la butoi vechiPentru a face un simplu fumător fumător fierbinte afumat cu mâinile lor, se folosește o cuvă de oțel (metalul de zinc nu poate fi folosit). În container sunt plasate două plase din oțel inoxidabil. Locația lor ar trebui să fie în mijlocul găleții. Primul este în centru, iar al doilea este cu 15 cm mai mare decât primul. Partea inferioară a găleată este acoperită cu un strat de lemn din lemn de 2 cm. Apoi, puneți produsul pentru a fuma.

Puteți folosi untură, carne sau pește. Design-ul se face! Rămâne să aprindem focul și să punem găleata pe blocurile de zgură. Timpul pentru fumat este de 60 de minute. Dar totul depinde de dimensiunea produsului pregătit. După o anumită perioadă de timp, scoateți găleata și scoateți alimentul. Carnea afumată trebuie ventilată astfel încât mirosul de fum să scadă.

De la butoi

Acest tip de fumator este considerat unul dintre cele mai populare. Se alege un butoi de 200 de litri. Numai este necesar să ardeți recipientul din interior până când elementele dăunătoare sunt arse. Apoi, suprafața este curățată cu o cârpă și apă.

Când utilizați o mașină de sudură, fixați suporturile metalice sub grile la 2 niveluri. În partea inferioară este atașat un colector de grăsimi. Grilele sunt instalate pe tije. Este permisă sudarea tijelor sub cârlige, dar grila este considerată mai practică dacă se efectuează metoda fierbinte afumată. Ca capac, puteți alege o foaie de metal sau de lemn.

Pentru a obține o etanșare mai mare, se recomandă acoperirea unei pătură groasă peste capac. În partea de jos a teancului de talpă din lemn de pomi fructiferi. Stratul ar trebui să fie de câțiva centimetri. Apoi rezervorul este instalat pe blocuri și focul este aprins. Timpul de gătire este în medie de 120 de minute.

De foi metalice

Acesta este un alt mod obișnuit de a face un magazin de fumat. Practic pentru munca pe care o vei avea nevoie foi metalice și scule electrice pentru metal:

 • bulgară;
 • Ruletă și pătrat;
 • Armatura de diametru mic;
 • mașină de sudat;
 • o pereche de foi de fier într-o grosime de 2 mm, parametrii: 62 * 157 cm.

Aceste materiale și unelte ar trebui să fie amplasate în atelierul fiecărui maestru.

Crearea în etape:

 1. Inițial, foaia este împărțită în 4 bucăți. Segmentele sunt tăiate cu aceeași dimensiune. Aceasta este singura modalitate de a face un fumător de fumat de formă pătrată. Metalul este tăiat cu ajutorul unui bulgar.
 2. Toate elementele cutiei viitoare sunt asamblate cu cârlige de sudură. Pentru a face designul chiar, utilizați un pătrat. Partea sudată pentru piesă.
 3. După lipire și asamblare, toate laturile sunt răzuite cu cusături solide - acest lucru este necesar pentru o etanșare maximă.
 4. Fumat de casaÎn plus, în funcție de mărimea rezultată, partea inferioară a fumului este tăiată, fixată cu bastoane și sigilată cu o cusătura continuă.
 5. Apoi se face acoperișul casetei. Sunt făcute 4 plăci. Ele sunt sudate pe foaie astfel încât să se obțină capacul cu laturile. Dimensiunea sa ar trebui să fie de câțiva milimetri mai mare decât cutiile. După finalizarea procedurii, trebuie să verificați operația instalând capacul pe structură.
 6. În final, barele sunt luate și sudate astfel încât să se obțină două niveluri. Pe aceste suporturi în viitor vor fi instalate plasă de metal. De asemenea, cu ajutorul sudurii este montat un colector de grăsimi.

Lampa de ulei este gata. Înainte de prepararea peștelui sau a cărnii, rumegușul este preambalat pe fund. După aceea, grilele sunt setate. Au pus produsul pe ele. Proiectul este plasat pe blocurile de zgură. Focul este aprins și rămâne să urmeze procesul pentru o medie de 2 ore.

Este necesar să știți! Parametrii casei pot fi individuali. Este important ca camera de fumat să fie sigilată. Înainte de începerea lucrului, desenele sunt întotdeauna create - acest lucru va reduce în mod semnificativ timpul petrecut la asamblare.

Produse de fumat

Pentru a pregăti produse slabe, temperatura ar trebui să fie de cel puțin 43 de grade. Aceasta este o opțiune de fumat fierbinte. Gradele grase de pește sau carne sunt tratate cu fum reci. Temperatura medie este de 25 de grade. Timpul petrecut pentru fumat este în medie de 5 zile. Totul depinde de mărimea produsului pregătit.

Carnea afumată sau peștele cu un tratament calitativ al fumului dobândesc o culoare aurie, cu o aromă plăcută și un gust excelent. După procesare, produsul este lăsat într-o poziție suspendată pentru o zi pentru a evita fumul.

pește

Pentru a efectua fumatul fierbinte de pește, trebuie să curățați produsul de cântare și să spălați cu apă curentă. Apoi se pune într-o cratiță și se freacă cu sare. Este necesar să se toarnă o cantitate mare de sare pentru a distruge toți microbii. După două ore de marinare, este necesară spălarea produsului în apă rece. La sfârșit, peștele este așezat pe grătar și afumat.

Pentru fumatul rece, este preferabil să se pregătească macrou, biban sau pești grași asemănători. Produsul este cumpărat numai în formă proaspătă. Din carcase, organele interne sunt îndepărtate. Capul este îndepărtat. Toți peștii sunt spălați cu apă curentă și au șters materia uscată. Apoi, puneți-l într-un recipient și umpleți-l cu sare. Timpul de decapare este de trei zile. După aceea, este necesară eliminarea excesului de sare din acesta cu apă. Mai mult, este suspendat pe un copac pentru a deveni uscat în vânt.

Numai macrou sau biban trebuie ascuns într-o pungă de tifon. Este imposibil să se prevină penetrarea insectelor. În cele din urmă, peștele este suspendat pe cârlige și este fumat pentru o medie de trei zile.

pui

Fumatul de pui în fumatdecapare este considerată cea mai importantă parte a gătitului. Carcasa este spălată cu apă și curățată de excesul de grăsime. Mai mult, este șters la starea uscată cu ajutorul materiei. Apoi tăiați felii de usturoi, care trebuie împinse în incizia puiului. Atât în ​​exterior, cât și în interior, carcasa este procesată cu sare. Utilizarea diferitelor condimente este permisă. Produsul este învelit în folie și este pus în frigider - acest proces durează o zi.

După marinadă, carnea de pui trebuie scoasă din folie și trebuie să fie pusă în funcțiune. Este recomandabil să legați aripile și labele. La sfârșit, carcasa este așezată pe grătarul lămpii cu ulei. Timpul de preparare a fumatului fierbinte este în medie de 3 ore. Pentru a verifica pregătirea puiului, este necesar să se străpungă carcasa cu un cuțit, iar dacă sucul limpede se scurge, produsul este gata. Nu scoateți carnea de pui, dacă din ea când sângele apare piercing. Înainte de a lua produsul pregătit în alimentație, trebuie să îndepărtați pielea.

Principiul de preparare a cărnii și a grăsimilor la fel ca în primele două variante, numai produsul ar trebui să fie tăiat în bucăți mici, astfel încât gătitul devine mai bun.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să folosiți corect un magazin de fumat: o lecție videoCum să folosiți corect un magazin de fumat: o lecție video
Instrucțiuni pentru asamblarea unui generator de fum pentru fumat receInstrucțiuni pentru asamblarea unui generator de fum pentru fumat rece
Smokehouse, realizat dintr-un butoi cu mâinile proprii - rapid și ușorSmokehouse, realizat dintr-un butoi cu mâinile proprii - rapid și ușor
Zona de fumat receZona de fumat rece
Cameră de fum pentru fumat propriuCameră de fum pentru fumat propriu
Fumatul rece: cum să faceți un generator de fum cu propriile mâiniFumatul rece: cum să faceți un generator de fum cu propriile mâini
Cameră de fum din frigider cu propriile mâiniCameră de fum din frigider cu propriile mâini
Smokehouse cu mâinile proprii - instrucțiuni cu fotografieSmokehouse cu mâinile proprii - instrucțiuni cu fotografie
Generatoare de fum pentru fumat frig cu mainile proprii, videoGeneratoare de fum pentru fumat frig cu mainile proprii, video
Smokehouse cu mâinile proprii: video, structură de cărămidăSmokehouse cu mâinile proprii: video, structură de cărămidă
» » Smokehouse cu mâinile proprii: fumat rece și fierbinte
© 2021 amigdas.com