amigdas.com

Catelusul cu zahăr pentru iarnă fără gătit - rețete de gătit

Căcișor pentru rețetele de iarnă fără gătitDin cele mai vechi timpuri, oamenii cunosc proprietățile medicinale ale cătinătății. Are o cantitate imensă de vitamine, care este totuși necesară în timpul iernii. Catelusul cu zahăr pentru iarnă fără gătit este foarte ușor de întreținut, cel mai important - de a cunoaște toate secretele acestui proces. Și puteți, de asemenea, să pregătiți sucul din acest boabe și să îl îngheți. Retetele de baza ale gatitului sunt cunoscute aproape de toate gospodinele, dar din toata diversitatea merita sa fie evidentiate cele mai populare.

Selecție și colectare de fructe de pădure

Colectarea fructelor începe să se maturizeze. Ar trebui să aibă o culoare saturată galben-portocalie. Trebuie să ne asigurăm că boabele nu sunt prea mari, altfel ele vor fi zdrobite și nepotrivite pentru recoltare. Începutul toamnei - aceasta este perioada principală de recoltare.

Colectați produsul în mai multe moduri:

 1. Aplicați toate instrumentele.
 2. Taie cu lăstarii.
 3. Desprindeți ramurile.

Catelă de mare cu zahăr pentru iarnăMetoda de tăiere fructe de pădure de la ramuri este folosită mai des decât altele, dar durează foarte mult timp. Avantajul acestei metode este că fructele de padure rămân intacte și copacul nu suferă. Pentru a face procesul mai rapid, puteți aplica piepteni și rupe fructele din ramuri.

Taierea împreună cu lăstari este bine să se aplice dacă doriți să înghețați fructe de padure. În acest caz, boabele sunt sfâșiate împreună cu ramurile și apoi puse în congelator. După aceea, boabele se desprind bine de ramuri. Partea negativă a acestei metode este aceea că atunci când tăiați ramurile, arborele poate fi deteriorat.

Atunci când colectați fructe de padure, trebuie să folosiți haine vechi sau șorțuri, deoarece sucul nu se spală corespunzător.

În fiecare metodă se selectează fructe întregi intacte, se eliberează de resturile și pedunculii, apoi se spală bine.

Metode de recoltare a fructelor

Puteți să vă pregătiți ienupărul pentru iarnă în diferite moduri. Rețetele fără gătit sunt la fel de răspândite ca diverse dulciuri, deoarece acestea ajută la conservarea compoziției vitaminice a produsului. Cele mai importante sunt:

 1. Catelul de mare pentru rețetele de iarnăÎnghețarea este cea mai simplă metodă de pregătire. Bomboanele spălate și uscate sunt plasate în orice recipient convenabil: pungi, recipiente din plastic sau cupe. Condiția principală este congelarea porții a produsului astfel încât o porțiune să poată fi utilizată la un moment dat. Și toate din cauza faptului că nu puteți re-îngheța produsul care a fost dezghețat. Porțiunile sunt puse în congelator și apoi folosite pentru a face diverse delicatese: sosuri pentru celelalte două cursuri, deserturi, băuturi și altele.
 2. Uscarea. Pentru a face acest lucru, este necesar să sortați fructele și să eliminați gunoi de la ei. Fructele spalate se usucă pe o suprafață plană într-o încăpere uscată ventilată sau într-un uscător electric. Împreună cu fructele de padure foarte des, frunzele și crengile sunt uscate, deoarece nu există mai puține substanțe utile în ele. Materiile prime sunt depozitate în pungi de țesături naturale, deoarece sunt bine ventilate. Cel mai adesea din materiile prime uscate se prepară băuturi.
 3. În frig, puteți aranja crengile tăiate. Regimul de temperatură trebuie să fie de la 0 la 4 grade. Deci, puteți păstra fructe de padure până la primăvară. Această metodă este foarte convenabilă, deoarece nu are nevoie de procesare suplimentară. Rezultatul va fi excelent.
 4. În apă, puteți stoca fructele mult timp. Pentru a face acest lucru, se toarnă fructele proaspăt culese cu apă fiartă la temperatura camerei într-un recipient de sticlă și se acoperă cu un capac. După aceea, merită să puneți recipientul în stoc în frigider și să îl depozitați acolo. Spălați boabele nu merită.

Ceai din frunze

Suc de cătină pentru iarnăCeaiul de cătină, preparat din frunze, are proprietăți profilactice și vindecătoare. Este foarte util să-l bei împotriva infecțiilor și virușilor, pentru a preveni tromboza și elasticitatea vasculară, cu boli ale tractului gastro-intestinal.

Ceaiul se prepară după cum urmează: o lingură de materie primă este aburată într-o ceașcă de apă clocotită. Acest lucru se face în vesela smalțată cu un capac acoperit. Ca îndulcitor, mierea este folosită cel mai bine. O astfel de băutură este beat ca ceaiul obișnuit. În ea puteți adăuga condimente: ghimbir, scorțișoară sau anason.

Catelă de mare pentru iarnă

Rețetele pentru gătitul de mare sunt foarte simple. Semifabricatele pentru iarna din acest fruct de padure nu pierd proprietăți utile, iar pregătirea lor nu necesită mult timp și efort.

Răspândirea cu zahăr

Albăstrui de căpșuni cu zahărCatelusul cu zahăr este o rețetă clasică pentru recoltarea acestor fructe de pădure pentru iarnă. Ingredientele sunt luate în cantități egale. Pentru 1 kg de fructe de pădure aveți nevoie de aceeași cantitate de zahăr. Fructele trebuie să fie spălate și uscate înainte și apoi să se mănânce ambele componente cu un malaxor sau cu mașina de tocat până la formarea unei mase omogene. Compoziția rezultată este introdusă în recipiente de sticlă sterile și acoperită cu hârtie pergament. Acoperă partea superioară a recipientului.

Puteți șterge catelul de mare cu păducel sau mere. În acest caz, după ce s-au blânzit pădua sau s-au fiert merele, ele sunt frecate și combinate cu cătină dulce. Astfel de semifabricate trebuie să fie sterilizate pentru o treime de oră, astfel încât acestea să fie menținute mai mult timp.

Reteta pentru catina rasa marita cu mere include urmatoarele componente: zahar - 700 grame, mere zdrobite - 400 grame, fructe de padure rase de catina - 1 kilogram.

Și în rețeta cu păducel, se folosesc astfel de ingrediente: zahăr granulat - 500 de grame, păducel ras - 600 de grame, ștergând cărămida - 1 kilogram.

Blocaj brut

Cum de a alege și de a alege fructe de pădure în mod corectAcest preparat este cel mai scump pentru compoziția de vitamine. Dacă blocajul este umed, atunci nu trebuie tratat termic. Pentru gătit aveți nevoie de 1 kilogram de fructe de pădure și de 1,3 kilograme de zahăr granulat.

Procesul de gătit este foarte simplu. Este necesar să se clătească și să se usuce fructele (pe un prosop sau șervețel), apoi se amestecă cu 1 kg de zahăr. Sterilizați borcanele și puneți-le un buzunar pentru ¾ volum. Umpleți restul cu restul de zahăr. Închideți capacul și puneți-l în frig. În frigider, un astfel de preparat va fi păstrat mai mult de 12 luni. Tot zaharul se va dizolva treptat, iar gemul va pastra culoarea portocala frumoasa a fructelor de padure si a tuturor proprietățile lor medicinale.

Suc de fructe de padure

Sucul de la catina pentru iarnă este preparat prin apăsarea fructelor zdrobite sau trecerea acestora printr-un storcător. Sucul poate fi cu zahăr și fără el, cu pulpa și curat.

Compoziția sucului de cătină este garanția sănătății umane. Se compune din 15 microelemente importante, mai mult de 10 tipuri de vitamine, precum și mulți acizi valoroși nesaturați. Conținutul de calorii este mic - doar 52 kcal.

Gătit fără zahăr

Aveți nevoie de 1 kilogram de boabe de cătină și 350 de mililitri de apă.

Metoda de preparare cuprinde următoarele etape:

 1. Catelă de mare pentru iarnăȘtergeți sau tăiați boabele de cătină și stoarceți-le.
 2. Sucul rezultat se pune într-un loc răcoros, iar tortul se topește din nou. Adăugați cantitatea de apă specificată în rețetă, a cărei temperatură va fi de 40 de grade. Se amestecă și se lasă să stea timp de 30 de minute. Apoi strângeți din nou compusul. Această procedură poate fi repetată de 3 ori.
 3. Toate sucurile sunt filtrate printr-o tifon dublu, încălzite la o temperatură de 75 grade și fierbinți din nou filtrată. După aceea se toarnă peste cutii, care se pun pe sterilizare la o temperatură de 85 de grade. Sterilizați băncile cu un volum de 0,5 litri 15 minute și litru - 20. După sterilizare, cutiile sunt extrase cu atenție și laminate.

O altă modalitate de a pregăti sucul fără zahăr este să-i treci prin sucuri. după care se sterilizează la 85 de grade și imediat se rostogolesc.

Metoda de turbionare cu zahăr granulat

Sucul de la fructe de padure este scos si apoi se adauga sirop de zahar fierbinte. Raportul de suc și de sirop este de 60 și, respectiv, 40%. După aceasta, băutura este sterilizată și se rotește imediat. Siropul este fabricat din 400 de grame de zahăr și 1 litru de apă.

Varianta cu pastă

Pentru gătit aveți nevoie de 2 litri de apă, 1,5 kilograme de zahăr și 5,5 kilograme de cătină rasă.

Boabele sunt bine spalate, sunt spalate in apa clocotita timp de 3 minute si apoi sterse printr-o sita. După aceea se adaugă sirop de zahăr fierbinte. Ghiveca este turnată în cutii, sterilizate și răsucite.

Rețete de gem

Ciorba de cătină pentru iarnăUn produs foarte gustos și util este gemul și gemul de cătină. Au o aromă plăcută de ananas, gust original și o frumoasă culoare portocalie. Puteți găti-l cu ștergerea fructelor de pădure și fără ea.

În prima variantă de preparare veți avea nevoie de astfel de componente: zahăr - 1,2 kg și fructe de pădure - 1 kg.

Fruțul ușor deservit trebuie spălat, acoperit cu zahăr și lăsat într-o încăpere rece timp de 6 ore. După ce a trecut timpul, așezați țagla de cătină pe sobă. După fierbere, gătiți într-un truc până când sunteți gata. Spuma trebuie îndepărtată. În această perioadă este necesară sterilizarea recipientelor de sticlă. Când gemul este gata, trebuie să fie ambalat în borcane și strâns imediat.

În a doua variantă, aveți nevoie de 0,5 litri de apă, 1,5 kilograme de zahăr granulat, 1 kilogram de fructe de padure.

Rabe de fructe de padure sunt bine spălate și uscate. Pregătiți siropul și turnați fructele în el. Lăsați să se infuzeze timp de 4 ore. După ce timpul a trecut, lichidul rezultat este golit și în 10 minute fierbeți-l. Puneți boabele în sirop și gătiți până se pregătește. Boabele ar trebui să devină aproape transparente. La sfârșitul procesului de gătit, se toarnă masa peste borcane sterile și se rostogoleste.

Puteți găti gem de cătină într-un producător de paine. Pentru a face acest lucru, dizolvați lent zahărul și puneți boabele cu zahăr în aparatul de pâine pentru modul "blocaj". În catina, puteți adăuga diverse ingrediente (mere, suc de lămâie și altele).

Amestecul de gem poate fi servit cu pâine prăjită, caserolă sau panificație. Pentru gătit aveți nevoie de 1 kg de cătină, 800 de grame de zahăr, 200 de grame de suc de mere cu celuloză.

Metoda de preparare cuprinde următoarele etape:

 1. Rețete de gătit fără gătitFructele sunt spălate și apoi sunt lăcuite în apă clocotită timp de 3 minute. După răcire, acestea trebuie frecate printr-o sită fină.
 2. Apoi, în piure din cătină, adăugați zahăr și lăsați timp de 2 ore.
 3. După ce a trecut timpul, adăugați sucul de mere cu pulpa în piure și amestecați. Gatiți timp de 15 minute fără fierbere, cu agitare constantă.
 4. Jam a pus într-un recipient din sticlă fierbinte și a pus în apă, preîncălzit la 80 de grade. Băncile cu un volum de 0,5 litri pasteurizează 15 minute și 1 litru - 20.
 5. La sfârșitul acestei proceduri, recipientul cu conținutul este scos cu grijă din apă și răsturnat.
 6. Depozitați produsul finit într-un loc închis la rece.

Dacă adăugați 5 frunze de menta pe piure de fructe de pădure în timpul gătitului (timp cât nu se adaugă suc) timp de 3 minute, iar la sfârșitul gătitului 4 linguri de suc de lămâie, gemul va avea un gust complet diferit.

Achiziționarea de petrol

Deși uleiul din cătină nu este considerat un produs alimentar, acesta trebuie să fie achiziționat cel puțin în cantități mici. Este un agent vindecător care are un complex multivitaminic unic și este, de asemenea, o substanță antiinflamatoare bună, vindecând rănile și antibacteriene.

Uleiul obținut din cariere și din celuloză are o nuanță și o compoziție diferită. Ulei de piatră mai eficient.

Nu este greu să o faci acasă. Pentru aceasta, merită tăiat fructe de padure și oase, apoi măcinându-le și strângând sucul. Când se desprinde sucul, în partea superioară apare un strat de ulei. Trebuie colectat în vase pre-gătite.

De asemenea, nu merită să o aruncați. Este bine spălat și uscat la o temperatură de 60 de grade. După uscare, se sfărâmă printr-o mașină de șlefuit sau o mașină de măcinat cu carne și se toarnă în ulei de floarea soarelui cu o temperatură de 60 de grade. Puteți folosi ulei de măsline. Raportul dintre componente ar trebui să fie 1: 2. Uleiul trebuie să acopere amestecul. Se amestecă bine și se lasă amestecul. După aproximativ o săptămână, colectați uleiul care a apărut și umpleți-l cu un al doilea lot de bagasse.

Pentru ca uleiul să fie mai concentrat, procedura se repetă de 4 ori. Ultima parte a uleiului este turnată într-un recipient din sticlă închisă, bine înfundată și curățată în frigider.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?
Cum să fierbeți un dulceț cu oase și fără: cele mai bune rețeteCum să fierbeți un dulceț cu oase și fără: cele mai bune rețete
Cum pot pregăti Irgu pentru iarnă, rețete și sfaturi de gătitCum pot pregăti Irgu pentru iarnă, rețete și sfaturi de gătit
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Rețeta pentru recoltarea afinelor cu zahăr fără gătit pentru iarnăRețeta pentru recoltarea afinelor cu zahăr fără gătit pentru iarnă
Dulceata din reteta rosu rosuDulceata din reteta rosu rosu
Coacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarnaCoacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarna
Rețete de jeleu din coacăze negreRețete de jeleu din coacăze negre
Lingonberry ceară pentru iarnă: rețete pentru fructe de padure cu zahăr și fără gătitLingonberry ceară pentru iarnă: rețete pentru fructe de padure cu zahăr și fără gătit
Cum se prepară un delicios compot de cireș din fructe proaspete și congelateCum se prepară un delicios compot de cireș din fructe proaspete și congelate
» » Catelusul cu zahăr pentru iarnă fără gătit - rețete de gătit
© 2021 amigdas.com