amigdas.com

Cele mai bune retete pentru a face compot din pere pentru iarnă

Curățați perelePeara este un fruct delicios și extrem de util, deoarece conține o mulțime de vitamine, acizi organici, minerale și substanțe bioactive. În plus, fructele au capacitatea de a elimina din corp substanțe toxice și metale grele. Compot de pere - un instrument indispensabil pentru imbunatatirea imunitatii in timpul iernii, in timp ce nu este greu sa-l gatiti.

Finitatea pregătirii

Compotul de pere sa dovedit nu numai gustos, ci și un ochi plăcut, trebuie să fie pregătit corespunzător. Dacă nu ați făcut niciodată piesele de prelucrat pentru iarnă, asigurați-vă că luați notă de unele nuanțe:

 1. Pentru prepararea compotului se folosesc vase din oțel inoxidabil sau email nedeteriorat. De asemenea, pentru conservare, sticla rezistentă la căldură este potrivită. Containerele din aluminiu pentru acest tip de semifabricate nu sunt potrivite.
 2. De obicei compoturile conservate sunt ambalate în borcane de 2 sau 3 litri. Acestea din urmă trebuie să fie sterilizate în cuptor sau peste abur împreună cu capacul.
 3. Pentru transfuzia de lichide din cutii de conserve într-o tigaie este mai bine să folosiți un capac special cu găuri - aceasta va împiedica erupția fructelor și nu vă va permite să vă fierbeți mâinile cu apă clocotită.
 4. Peretele trebuie să fie dens, fără vânătăi, găuri de vierme și alte defecte. Nu luați niciodată fructe prea reci, deoarece în produsul finit se vor înmuia și se vor transforma într-o mizerie.
 5. Compot de pere întregiFructele mici pot fi așezate în cutii în întregime, iar cele mari trebuie tăiate în jumătate sau în patru părți, îndepărtându-se miezul.
 6. Dacă coaja de pere este prea tare, ar trebui să fie îndepărtată cât mai subțire posibil. Pentru a minimiza pierderea de vitamine, cel mai bine este să curățați fructele cu un cuțit din oțel inoxidabil sau cu un detergent pentru cartofi.
 7. Pentru a evita întunericul, perele decojite sunt scufundate în apă rece cu acid citric timp de 5-10 minute (linguriță per litru). Este important să nu se înmulțesc fructele în apă, altfel se vor lăsa aproape toate substanțele utile.
 8. Mai dulce de fructe, mai puțin zahăr este necesar pentru a face sirop. Dar dacă pereții sunt foarte dulci, adăugați acidul citric la vârful cuțitului în fiecare recipient cu băutura finită - în caz contrar, compotul se va deteriora foarte repede. De asemenea, pentru a preveni procesele de fermentare, puteți pune în cutii de cerneală de lamaie.
 9. Deoarece compotul de pere este transparent și pare mai degrabă nereprezentat, puteți adăuga fructe de padure cu culori strălucitoare - raț de rachiu, coacăz negru, castron, etc., pentru a da o umbra bogată în borcane.

Rețetă de bază

Compotul de pere, păstrat de această rețetă, necesită foarte puțin efort și necesită un timp minim. Pentru ao pregăti, aveți nevoie de următoarele componente:

 • 1,5 kg de pere de dimensiuni medii;
 • 3 litri de apă;
 • 3 linguri. zahăr.

Spălate pereFructele se spală cu grijă cu apă rece, dacă este necesar, îndepărtați pielea. Fiecare pere este perforată cu o furculiță. Un borcan de trei litri este spălat cu sapun sau sapun de rufe și sterilizat. Fructele preparate se toarnă în recipient, se toarnă cu apă clocotită și se insistă sub capac timp de cinci minute. Apoi, scurgeți apa într-o cratiță, adăugați zahăr și preparați siropul la foc mediu până la fierbere. Siropul fierbinte se toarnă în borcan, se rostogolește, se întoarce și se înfășoară cu un prosop.

Când capacitatea este răcită complet, este stocată.

Compote fără sterilizare

Modul accelerat de pregătire a compotului de pere va economisi timp pentru gospodinele care suferă din cauza lipsei totale și, în același timp, nu va scurta termenul de valabilitate al produsului. Componentele vor necesita, de asemenea, minimum:

 • 1,3 kg de pere;
 • 110 g de zahăr;
 • 3 litri de apă (de preferință îmbuteliate);
 • acidul citric la vârful cuțitului.

Fructele sunt bine spălate și depozitate într-o cratiță, se toarnă apă rece, se pune pe foc mediu și se fierbe timp de 15 minute de la fierbere. Apoi recoltează fructe din bulion și le transferă într-un borcan sterilizat. Se toarnă zahărul și acidul citric în tigaie cu lichidul rămas, se amestecă până când ingredientele sunt complet combinate, aduceți siropul la fierbere și turnați-l într-un recipient cu pere. Cutia este închisă cu un capac, plasat pe gât și înfășurat.

Există o altă modalitate de a pregăti compot fără sterilizare. Pentru el veți avea nevoie de:

 • Compote de pere1 litru de apă;
 • 200-300 g de zahăr;
 • 4 g de acid citric.

Fructele sunt spălate bine, dacă este necesar, curățate și tăiate în felii. Perele preparate sunt umplute cu bănci de ¾. Din zahăr și din apă faceți sirop, umpleți-le cu fructe, acoperiți recipientele cu capace și lăsați timp de 5 minute. După aceea, lichidul este turnat înapoi în tigaie, adus la fiert și turnat în cutii cu pere pentru încă 5 minute. Siropul prezent trebuie din nou să fie drenat, fiert, adăugat acid citric și umplut cutiile la vârf. Capacitățile sunt înfășurate și transformate.

Bautura picant de rom

Compotul obișnuit se va transforma într-o băutură rafinată, dacă adăugați un mic rom.

Perele originale de rum vor fi un mare tratament pentru adulți, dar, desigur, copiii nu vor funcționa.

Pentru a găti compot piquant pere, trebuie să pregătiți:

 • 3 kg de pere;
 • 2 litri de apă;
 • un kilogram de zahăr granulat;
 • 50 g de rom.

Fructele sunt spălate, decojite și tăiate în 4 părți, îndepărtându-se miezul. Lobulele preparate se răspândesc în lichid cu acid citric, astfel încât carnea nu se întunecă. Tava din oțel inoxidabil se toarnă cu apă și se pune focul maxim. Când lichidul se fierbe, se adaugă zahăr în recipient și se așteaptă dizolvarea acestuia, amestecând în mod constant siropul.

Rum Drink

Fructele se scufundă în soluția rezultată, se fierb până se înmoaie, se scoate cu o lingură și se întind peste borcane sterilizate. Așteptați până când siropul începe să fiarbă, adăugați romul, amestecați bine amestecul și turnați-l cu pere. Capacitățile se rostogolesc, se întoarce pe gât și se înfășoară cu o pătură groasă.

Asortați mere și pere

Combinația de pere și măr nu oferă băuturii un gust bogat, dar oferă, de asemenea, o păstrare pe termen lung a conservării (datorită acidului conținut în mere). Un alt avantaj al băuturii este că poate fi administrat și copiilor de șapte luni. Pentru a pregăti sortimentul, veți avea nevoie de:

 • 4 pere;
 • 3 mere;
 • 2 litri de apă;
 • 350 g de zahăr.

Compot de pere și mereMerele și perele sunt spălate cu apă rece, semințele sunt extrase, tulpinile sunt îndepărtate și fiecare fruct este tăiat în 4 părți. Componentele sunt transferate într-un borcan sterilizat de trei litri. Într-o cratiță de oțel inoxidabil, fierbeți apă, turnați fructul tăiat și insistați 20 de minute. După acest timp, lichidul este din nou turnat într-o cratiță, așteptând să fiarbă și să toargă zahăr. Atunci când siropul devine omogen, se toarnă într-un borcan închis strâns cu un capac și înfășurat.

Compot de pere umplute

Această rețetă vă oferă un pic mai mult timp decât cele anterioare, dar compotul finit va deveni mai târziu o adevărată decorare a mesei festive. Pentru a pregăti iarnă pentru o astfel de băutură originală, trebuie să faceți o rezervă:

 • 2 kg de pere;
 • 750 ml de apă;
 • 300 g zahăr;
 • șolduri mari (în funcție de numărul de fructe).

Bea din pere și cornelPereții sunt spălați temeinic, curățați de acestea și puneți fructele în apă acidă. Șoldurile de trandafir sunt sortate, gunoiul este îndepărtat și spălat de mai multe ori cu apă curgătoare. Folosind un cuțit special, tăiați un canel mic în fiecare pere din partea laterală a paharului și puneți un șold procesat de câinele trandafir acolo.

Umpluturile de fructe sunt plasate în cutii, umplând ultima cu ¾, și se toarnă sirop de fierbere. Pentru a se asigura că produsul finit nu fermentează, se adaugă acid citric în fiecare borcan. Containerele cu compot sunt închise cu capace, întoarse și lăsate pe gât până la răcire.

Prin același principiu, puteți pregăti o băutură făcută din pere, umplute cu zmeură, mure, capsuni și alte fructe de pădure.

Rețetă cu prune și menta

Tandemul Slivovo-pear vă va mulțumi nu numai cu gustul original, ci și cu o nuanță frumoasă. Frunzele de mentă, adăugate la compot, lasă o senzație plăcută de prospețime în gură și exercită un efect relaxant asupra corpului.

Pentru a pregăti băutura veți avea nevoie de:

 • 7 prune coapte;
 • 2 pere de soiuri suculente;
 • 2 litri de apă îmbuteliată;
 • 250 g de zahăr;
 • 2 g frunze de menta.

Compot de pere și pruneFructele și menta sunt bine spălate cu apă rece. Perele tăiate în felii mici, scoțând miezul, iar prunele străpung scobitorul în mai multe locuri (nu este nevoie să extrageți pietrele). Componentele preparate sunt răspândite într-un vas sterilizat, într-o apă de fierbere a unei cratițe. Se toarnă componentele cu apă clocotită, se acoperă cu un capac și se lasă o jumătate de oră. Infuzia de menta-fruct este returnata in tava, se adauga zaharul si se fierbe siropul timp de cinci minute. Stropul este turnat într-un borcan, laminat, acoperit cu o pătură și lăsat pentru o zi, după care este luat pentru depozitare.

Exotică de pește-măsline

Din moment ce această rețetă nu include zahărul, alegeți cu atenție pere - ar trebui să fie cât mai suculent și mai dulce posibil. În ciuda compoziției originale, compotul are un gust plăcut. Pentru o băutură neobișnuită sunt necesare doar trei componente:

 • 1 kg de pere;
 • 8-10 măsline;
 • apă (de preferință, îmbuteliată).

Fructele se spală cu apă rece, se scoate tulpina și miezul cu semințe, apoi se taie felii subțiri. Perele sfărâmate se răspândesc într-o cratiță. Într-o capacitate separată, se colectează apă (aproximativ 3 litri, dacă există surplus - nu înfricoșător), se pune focul maxim și se aduce la fierbere. Se toarnă apă clocotită pe pere, astfel încât acestea să fie complet acoperite și așteptați răcirea completă.

Atunci când perfuzia de par se răcește, se pune pe foc minim și așteaptă o fierbere. De îndată ce apa începe să fiarbă, capacitatea este scoasă din placă și răcită din nou. Această procedură se repetă de trei ori. După ultimul fierbere, perele sunt prinse din compot cu zgomot și se distribuie în cutii, se adaugă măsline și se toarnă cu sirop fierbinte. Containerele laminate sunt răsucite, izolate și lăsate pentru o zi.

Compotul de pere - o delicatesă gustoasă și folositoare, care poate fi ușor pregătită chiar și de o amantă lipsită de experiență. O băutură parfumată va întări imunitatea în vreme rece și proastă, iar fructele din ea pot servi drept ornament de diferite prăjituri și deserturi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești un compot de fructe uscateCum să gătești un compot de fructe uscate
Compote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătariCompote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătari
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Cum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizareCum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizare
Rețete de compot de struguri pentru iarnăRețete de compot de struguri pentru iarnă
Rețetă simplă și delicioasă pentru gem de pe pere pentru iarnăRețetă simplă și delicioasă pentru gem de pe pere pentru iarnă
Retete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarnaRetete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarna
Rețetă pentru gătit compotul de cireș pentru iarnăRețetă pentru gătit compotul de cireș pentru iarnă
Retete pentru fabricarea de compot din lemn de rasRetete pentru fabricarea de compot din lemn de ras
Rețete din cătină: compot și alte băuturiRețete din cătină: compot și alte băuturi
» » Cele mai bune retete pentru a face compot din pere pentru iarnă
© 2021 amigdas.com