amigdas.com

Modalități de a face ghimbir murat roz

Ghimbirul a murat rozRădăcina de ghimbir - unul dintre cele mai utile produse pentru oameni, care conține o cantitate imensă de vitamine și oligoelemente, care au un efect pozitiv asupra sănătății. Rădăcina ghimbirului a fost folosită de mult timp ca aditiv suculent la diferite feluri de mâncare. Dar, recent, murăturile de ghimbir câștigă popularitate. Puteți să-l cumpărați la orice magazin alimentar, dar va fi cel mai delicios și util dacă îl gătiți singuri.

Aplicare și proprietăți utile

Ghimbirul a fost folosit din timpuri străvechi. În antichitate a fost folosit pentru a trata ciuma, greață, arsuri, răni deschise. Dar cea mai faimoasă proprietate a acestei rădăcini este capacitatea ei de a încetini îmbătrânirea corpului și de a crește libidoul. Chinezii îl folosesc pentru a trata infertilitatea și frigiditatea feminină.

Această rădăcină este de asemenea folosită pe scară largă în gătit. Se adaugă la astfel de feluri de mâncare:

 • supe;
 • sosuri;
 • ceai;
 • produse de cofetărie;
 • bucate de carne.

Proprietăți utile de ghimbirUn amestec de ghimbir măcinat și sare este indispensabil pentru prepararea de pui, brânză, legume. Această rădăcină a devenit populară și în bucătăria rusă. Bucătărie cu plăcere adăugați-o la quass, sbiten, braga, turtă dulce și chifle.

Un loc separat este ghimbirul marinat. Această gustare a cucerit mulți gurmanzi și, în mod regulat, a intrat în dieta lor. Datorită gustului său ascuțit și în același timp dulce și acru, rădăcina de murat a devenit o mâncare indispensabilă pentru orice sărbătoare.

Rețete de gătit rapid

Marinatul ghimbir are o culoare frumoasă roz. Acest lucru se datorează adăugării unei gustări rădăcini tinere. Ele constau din antociani, care, combinate cu oțet, schimba culoarea vasului. Găsiți o rădăcină tânără este foarte dificil, astfel încât experții culinare adăugați suc de sfeclă marinată sau vin roșu.

O modalitate simplă

Această metodă simplă vă permite să obțineți un fel de mâncare picantă, gătită acasă. Snack-ul gata este destul de ascuțit. Pentru a reduce arderea, puteți utiliza esențe pentru sushi în loc de oțet de masă. Gustul acestui lucru nu se înrăutățește, dar claritatea va scădea ușor. Pentru decapare trebuie să pregătiți astfel de produse: 300 de grame de rădăcină, 100 de grame de zahăr, 100 de grame de oțet, 500 ml de apă pură, sare.

Pentru pregătire efectuați astfel de acțiuni:

 1. Retete pentru ghimbirRădăcinile sunt curățate de stratul superior și tăiate subțire.
 2. Apoi se presară cu sare și se lasă o zi într-un loc răcoros.
 3. Într-o cratiță se amestecă apă, oțet, zahăr.
 4. Ginger se stoarce și se pune într-o marinadă.
 5. Gatiti tot continutul vasului timp de zece minute la foc mic. Aceasta va permite ghimbirului să devină mai moale și mai plăcut gustului.
 6. Marinada este drenată, iar plăcile de ghimbir sunt transferate într-un recipient separat.
 7. Restul marinadei se toarnă în bucăți gata făcute și se închide bine cu un capac.
 8. Containerul cu produsul este trimis la frigider. După două zile, vasul este gata.

Dacă pregătiți un produs conservat pentru iarnă, atunci ar trebui să turnați plăcile nu rece, ci cu o marinadă fierbinte. După aceea, banca este rapid rulată și trimisă într-un loc cald până când se răcește complet. Un astfel de semifabricat poate fi depozitat într-o încăpere rece și bine ventilată.

Pentru a servi sushi

Această rețetă este dedicată tuturor iubitorilor de sushi și alte mâncăruri asiatice. Ghimbirul marinat se transformă într-un pic cam ascuțit și umbrește perfect gustul peștelui crud. Pentru prepararea unor astfel de ingrediente: 250 de grame de ghimbir, 50 ml de vodca și oțet, zahăr, sare.

Ghimbir tocit

Rădăcina pentru sushi este pregătită în felul următor:

 1. Rădăcinile sunt spălate bine și curățate.
 2. Coborâți produsul purificat timp de câteva minute în apă clocotită.
 3. Îndepărtați-l cu plăci subțiri și pliați-l într-un borcan pre-preparat și sterilizat.
 4. Restul ingredientelor fac o marinată.
 5. Flaconul de fierbere se toarnă într-un borcan cu ghimbir și închis bine.
 6. Se lasă să se răcească la temperatura camerei și apoi se curăță în frigider sau în alt loc răcoros.
 7. După trei zile, produsul va fi gata de utilizare.

Nu depozitați această gustare mai mult de trei luni. În caz contrar, ghimbirul va pierde o cantitate semnificativă de substanțe utile.

Ghimbir roz cu vin rosu

Această metodă simplă de a face ghimbir este cea mai populară printre iubitorii de bucătărie asiatică. Folosirea vinului roșu nu numai că modifică culoarea produsului finit, ci și îmbunătățește gustul acestuia. Pentru vasul de care aveți nevoie: 600 g rădăcini de ghimbir, 100 ml de vin roșu, 60 ml de vodcă, 300 g de zahăr, 0,3 l de oțet.

Metoda de marinare:

 1. Metoda de fabricare a ghimbiruluiÎndreaptă cu grijă rădăcinile, lăsând doar cele mai bune. Cea mai bună opțiune este utilizarea ghimbirului din recolta de anul trecut. Are rigiditate naturală și este frumos colorat în culoarea potrivită.
 2. Îndepărtați produsul de pe piele. Pentru a face acest lucru, este mai bine să utilizați o lingură obișnuită. Deoarece rădăcina rădăcină este foarte subțire, atunci când curățați cu un cuțit, puteți deteriora fibrele și, astfel, puteți întrerupe structura produsului. Cu cât subțire stratul de coajă va fi îndepărtat, cu atât mai bine va fi pregătită rădăcina.
 3. Se taie cu petale subțiri și se fierbe în apă sărată.
 4. Într-un recipient separat se amestecă vin roșu, vodcă și zahăr. Se încălzește amestecul pe foc până când zahărul se dizolvă complet.
 5. După aceea, marinada este adusă la fierbere și scoasă din foc.
 6. În borcanul pregătit, grămezi petalele de ghimbir și le varsați cu o marinadă fierbinte.
 7. Strâns apropiați și puneți-l într-un loc cald până când produsul se răcește complet.
 8. A se păstra la frigider sau în alt loc răcoros.
 9. Produsul murat va fi gata într-o săptămână.

Marinarea cu sfecla rosie

Utilizarea sfeclei practic nu schimbă gustul produsului. Singurul avantaj vizibil este să dați felii de ghimbir o culoare frumoasă roz. Pentru această rețetă trebuie să luați următoarele produse: 0,25 kg de ghimbir, 100 ml de orez sau oțet de cidru de mere, sfeclă, zahăr, apă.

Procesul de preparare include astfel de etape:

 1. Pregătiți ghimbirul și măsurați cantitatea necesară de ingrediente.
 2. Marinarea cu sfecla rosieRădăcinile sunt curățate și frecate cu sare mare.
 3. Puneți timp de patru ore în frigider.
 4. Clătiți-le cu apă și uscați cu un prosop de hârtie.
 5. Legumele tăiau rădăcina cu plăci subțiri.
 6. Se amestecă felii într-un șuviu și se înmoaie în apă clocotită timp de două minute.
 7. Se scoate din apa fierbinte și se lasă să se răcească.
 8. În acest timp, pregătiți marinada. Pentru a face acest lucru, amestecați orezul sau oțetul de cidru de mere cu apă și zahăr.
 9. Luați o bucată de sfecla și tăiați-o cu petale subțiri. Dacă doriți ca produsul finit să fie alb, atunci nu puteți adăuga sfecla.
 10. Se adaugă ghimbir și sfecla în borcanul sterilizat.
 11. Se toarnă amestecul cu marinada preparată până când se acoperă toate produsele.
 12. Închideți borcanul cu un capac și puneți-l pe frigider timp de trei zile.

Recolta pentru iarnă

Această rădăcină, ca majoritatea altor produse, poate fi recoltată pentru iarnă. Conservele de ghimbir vor deveni o sursă de vitamine și oligoelemente de neînlocuit în sezonul rece. Pentru a pregăti o gustare pentru 1 kg de produs original, ai nevoie de: 0,5 kg de zahăr granulat, 0,5 litri de oțet, 120 g de vodcă, sare, sfecla.

Pentru stocarea pe termen lung a produsului, trebuie să efectuați o serie de acțiuni:

 1. Recolta pentru ghimbirul de iarnăLuați rădăcinile de anul trecut și curățați-le bine de coaja.
 2. Trei minute sunt blânse.
 3. După răcire, tăiați în plăci subțiri de-a lungul fibrelor.
 4. Se toarnă bucățile cu apă clocotită și se pune ușor într-un borcan sterilizat.
 5. În recipientul ceramic, amestecați toate ingredientele pentru marinadă.
 6. Se aduce amestecul la fierbere și se toarnă în borcan. Ar trebui să se asigure că marinada acoperă integral toate piesele. Deci, rădăcina se va marina și va deveni mai gustoasă.
 7. Rolați borcanele și puneți-le să se răcească sub pătură.

Produsul finit poate fi depozitat mult timp într-o încăpere bine ventilată și răcoroasă.

Sfaturi pentru începători

Dacă sunteți începător și nu ați gătit niciodată ghimbir murat, atunci trebuie să ascultați sfatul profesioniștilor și să urmați cu strictețe recomandările. Numai în acest caz puteți obține gustul cel mai plăcut al produsului finit. Cea mai mică inexactitate în procesul de preparare poate strica ghimbirul și îl face insipid. Pentru a împiedica acest lucru, urmați exact aceste instrucțiuni:

 1. Marinada se bazează cel mai bine pe ingrediente dovedite: vin roșu, oțet de vin, oțet de orez, sos de soia.
 2. În majoritatea rețetelor, rădăcina este marinată timp de trei sau patru zile. Depozitați produsul finit într-un borcan de sticlă sau într-un recipient din ceramică cu un capac. Rădăcina rămâne gustoasă și își păstrează majoritatea proprietăților benefice pentru o lună după gătire.
 3. Marinatul ghimbir ar trebui să fie întotdeauna servit atunci când se utilizează sushi. Cu fiecare rolă trebuie să mâncați o farfurie de ghimbir. Aceasta nu numai că va dezinfecta cavitatea bucală, ci va contribui la îmbunătățirea digestiei.
 4. Deseori rădăcina de murat este adăugată la diferite salate. Se potrivește bine cu merele și varza. În plus, faceți o salată cu pui, ardei gras și susan. Marinată rădăcină este mare pentru feluri de mâncare cu roșii, portocale, conserve de ananas.
 5. Pentru a crește imunitatea, puteți bea ceai cu adăugarea de lămâie, miere și ghimbir. Este plăcut pentru gust și are efect anti-catarrhal.
 6. Persoanele care suferă de ulcer gastric și urolitiază ar trebui să refuze să mănânce ghimbir. Nu este recomandat să mâncați rădăcină marinată la femeile însărcinate sau la mamele care alăptează.

Cum să gătești ghimbir marinat

Ghimbirul murat roz este un aditiv foarte gustos și util la diferite alimente. Dacă gătiți-o corect, acesta vă va dezvălui gustul și adăugați condimente la vasul gata preparat. Urmând sfaturile și recomandările unor bucătari cu experiență, puteți obține gustul optim al produsului murat și le rog cu cei dragi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să crești ghimbirul de la o rădăcină la domiciliuCum să crești ghimbirul de la o rădăcină la domiciliu
Cum să gătești dovlecei pentru iarnă în coreeanăCum să gătești dovlecei pentru iarnă în coreeană
Cum să crești ghimbir acasăCum să crești ghimbir acasă
Cum să marinați ghimbir acasăCum să marinați ghimbir acasă
Proprietăți utile și contraindicații pentru ghimbir pentru bărbațiProprietăți utile și contraindicații pentru ghimbir pentru bărbați
Ginger rădăcină proprietati utileGinger rădăcină proprietati utile
Rețete cum se face gem de lămâie și confitureRețete cum se face gem de lămâie și confiture
Retete simple de hrean din vodca la domiciliuRetete simple de hrean din vodca la domiciliu
Retete pentru bomboane de ghimbir acasaRetete pentru bomboane de ghimbir acasa
Ghimbir pentru potența bărbaților: rețeteGhimbir pentru potența bărbaților: rețete
» » Modalități de a face ghimbir murat roz
© 2021 amigdas.com