amigdas.com

Strawberry jam: rețete populare

Gem de căpșuniUn gem delicios și gustos din căpșuni, expus pe o masă în vază de sticlă, nu va lăsa pe nimeni indiferent. Proprietățile utile ale acestei alimente naturale nu sunt îndoielnice, deci un borcan de gem de căpșuni este dat un loc de onoare în frigider. Retetele de preparare a delicatetelor sunt destul de simple, iar procedura de preparare nu ia mult timp.

Etapa pregătitoare

Nu este greu de ghicit că principalele ingrediente ale gemului sunt, de fapt, boabe și zahăr. Există multe soiuri de grădină de căpșuni (Saxonka, Chernobrovka, Kubanka, Mysovka, Clermont), care, conform gospodăriilor experimentate, sunt perfect potrivite pentru gătitul unui produs de calitate și sănătoasă.

Procesul de preparare a căpșunilor necesită o abordare specială, astfel încât alegerea echipamentului, precum și pregătirea felurilor de mâncare ar trebui tratate cât mai responsabil posibil - numai gemul de capsune va fi capabil să vă mulțumească cu gustul și cu durata lungă de depozitare.

Mai întâi de toate, trebuie să aveți grijă de pregătirea inventarului. Pentru a pregăti un butuc dulce, veți avea nevoie de:

 • Rețetă de gem de căpșunivase cu acoperire email pentru depozitarea căpșunilor;
 • un bazin larg sau o tavă din alamă sau oțel inoxidabil;
 • coadă pentru spălarea fructelor;
 • o spatulă din lemn și o turnă;
 • sită metalică - zgomotoasă;
 • malaxor sau mașină de tocat carne;
 • sticlă sterilizată (de obicei, cutii).

În ceea ce privește boabele în sine, acestea trebuie să fie, de asemenea, pregătite cu grijă pentru gătit. Trebuie să fie sortate, curățate de sepale - aruncați fructe rătăcite, rătăcite și necoapte. Murelele de praf sunt introduse într-un șlep și spălate sub un curent de apă curentă, după care lichidele se lasă să se scurgă.

Merită să ne concentrăm asupra unui moment atât de important ca cantitatea de zahăr utilizată. Dacă este prea mică, există o mare probabilitate ca produsul să devină rapid inutilizabil, să fermenteze și să devină mucegai. Pentru a împiedica acest lucru, înainte de a găti blocajul, cântăriți anteriorBomboane preparate, măsurați volumul adecvat de zahăr granulat.

Rețete populare

Există mai multe variante de preparare a gemului de căpșuni: o rețetă care utilizează sirop de zahăr, cu și fără apă, cu tratament termic multiplu, gătit rece. Cu ce ​​opțiune doriți să opriți alegerea dvs., depinde numai de propriile dvs. preferințe.

Cu adăugarea de apă

Un mod clasic de gătit care nu necesită abilități culinare profesioniste. Bomboanele rămân nediluate, astfel de gem poate fi plăcinte și vareniki. Se vor cere următoarele ingrediente:

 • 1,5 kg de duguri;
 • 3,5 kg de zahăr;
 • 0,5 litri de apă;
 • 25 ml de acid citric sau suc de lamaie.

Luați un bazin sau o cratiță mare, unde se toarnă apă și se toarnă zahărul. Capacitatea este pusă pe foc mediu. Zahărul este agitat continuu timp de 20-30 minute, apoi se adaugă boabele. Așteptați până când amestecul se fierbe. Capacitatea este scoasă din placă și după 10 minute se întoarce. În mod obișnuit, această manipulare trebuie repetată de cel puțin 3 ori, fără a uita să amestecați încet conținutul și să îndepărtați periodic spuma. La ultima procedura, cu cateva minute inainte de pregatire, adaugati la gem suc de lamaie. Produsul finit este plasat într-unul sau mai multe cutii, ambalate strâns și lăsate să se răcească.

Jam «Cinci minute»

Gem de căpșunăPentru a pregăti acest desert, este potrivită o mică căpșună sălbatică, a cărei aromă inexprimabilă poate fi conservată numai prin reducerea substanțială a timpului de gătit.

Pentru un kilogram de boabe este de aproximativ 0,5-0,7 kg de zahăr. După ce boabele au fost pregătite, se toarnă două linguri de apă în recipient, se acoperă cu zahăr de căpșuni. Puneți tigaia pe un foc puternic. Odată ce gemul începe să fiarbă, îndepărtați spuma de pe suprafață. După aceea, gătiți timp de cinci minute. Acest timp ar trebui să fie suficient pentru a face gemul puțin îngroșat. Răspândiți-l pe cutii, răsuciți capacul și împachetați-l într-un prosop. Într-o zi o puteți pune în frigider.

Gătitul în multivariate

Cel care are multivark la domiciliu poate să facă rapid și fără prea mult efort să sudeze un gem gustos pentru iarnă. Deci, efectuați următorii pași:

 1. Jam din căpșuniÎn proporții egale se amestecă boabele spălate și zahărul granulat. Apoi, se taie căpșunile într-un blender la o consistență asemănătoare cu piure, adăugați puțin suc de lămâie.
 2. Acum trebuie să toarcă piureul de boabe rezultat în vasul aparatului de uz casnic. Porniți modul "Quenching" și închideți capacul. Principalul lucru nu este să uitați să scoateți aburul din el.
 3. Din când în când, se amestecă ușor amestecul de boabe și se îndepărtează spuma formată pe suprafața sa. După aproximativ o oră, gemul va fi complet gata, dar uneori (atunci când boabele sunt mici) multivarkul este oprit mai devreme.
 4. Rămâne doar să turnați gemul peste cutii, conectându-le cu capace din plastic sau metal.

Reteta cu fructe de padure întregi

Jam din fructe de căpșuni întregiO altă rețetă simplă care vă va permite să aranjați un ceai plăcut cu gem de fructe întregi de căpșuni.

Întreaga masă de căpșuni este acoperită cu jumătate de zahăr. Fructele trebuie să fie perfuzate timp de aproximativ o oră, timp în care vor avea timp să înceapă sucul. Căpșunile sunt turnate din vase într-un bazin sau într-o tavă și se pun într-un foc lent. Se amestecă următorul blocaj cu o spatulă, așteptați până când zahărul se transformă într-un sirop omogen. Este important să se asigure că boabe și-au păstrat forma. Gatiti aproximativ 5-7 minute, apoi recipientul este pus deoparte, astfel incat gemul sa se odihneasca putin si sa se raceasca.

Turnați zahărul rămas în recipient. Apoi, puneți din nou o cratiță pe sobă, aduceți gemul la fiert și gătiți încă 10 minute, amestecând și decupând spuma. Produsul este turnat în bănci într-un loc răcoros.

Gem de căpșună

Nu doresc să se tulbure cu gătitul poate face delicatețe căpșuni în propriul lor suc. Mărturiile neîndoielnice ale acestui tip de gem sunt conservarea vitaminelor utile, cele mai multe fiind distruse în timpul tratamentului termic, precum și o aromă pronunțată de fructe. Pentru prepararea produsului aveți nevoie de 0,5 kg de fructe de pădure și de aceeași cantitate de zahăr.

Întregul proces tehnologic este atât de simplu încât include doar trei etape:

 1. Bomboanele sunt preluate și spălate.
 2. Căpșunile decojite sunt transferate într-un blender sau procesor de alimente, adăugați nisip. Totul se mănâncă cu grijă la o masă omogenă.
 3. Bomboanele măcinate sunt așezate în borcane sterilizate.

Unele sfaturi utile

Pregătirea gemului de căpșuniPentru gem este mai bine să alegeți nu fructe de padure prea mari, deoarece acestea vor găti un pic mai mult, ceea ce înseamnă că produsul va pierde substanțe utile. Este bine, dacă fructele nu vor fi diferite în ceea ce privește dimensiunea și gradul de maturitate.

Colectați căpșunile este cel mai bine petrecut în vremea însorită și uscată, chiar înainte de procedura de fierbere, maxim o zi sau două. Atât boabele de pădure, cât și cele de grădină oferă rapid un suc vâscos, deci trebuie să vă asigurați că gemul nu este ars. Acest lucru, apropo, gemul de capsuni este fundamental diferit de gemul de capsuni.

Puteți preveni apariția amărăciunii în gem de căpșuni în mai multe moduri:

 • se amestecă constant, ridicând fructe de padure din partea inferioară a recipientului;
 • adăugați un pic de coacăz roșu;
 • Puneți morcovii cruși în conținutul recipientului și nu îl scoateți până la sfârșitul gătitului.

Toate rețetele date sunt simple în execuție. Și dacă urmați cu strictețe recomandările de ieșire va gem fenomenal gustos, care poate da în timpul de gheață de voie bună și baie în nostalgie și căldura soarelui de vară.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești gem de pe o pere: rețete simpleCum să gătești gem de pe o pere: rețete simple
Căpșuni: cum să gătești compot pentru iarnăCăpșuni: cum să gătești compot pentru iarnă
Cum să gătești un gem delicios și gros de căpșuni? rețeteCum să gătești un gem delicios și gros de căpșuni? rețete
Instrucțiuni pentru "noii" și cum să gătești gemInstrucțiuni pentru "noii" și cum să gătești gem
Cum să gătești gem de căpșuni: rețete de gătitCum să gătești gem de căpșuni: rețete de gătit
Cum se face gem de zmeură: secrete de gătit, rețeteCum se face gem de zmeură: secrete de gătit, rețete
Rețete simple de gem de afine pentru iarnăRețete simple de gem de afine pentru iarnă
Pregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negrePregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negre
Apetit gem de prune galbeneApetit gem de prune galbene
Cum se prepară gemul de la caprăCum se prepară gemul de la capră
» » Strawberry jam: rețete populare
© 2021 amigdas.com