amigdas.com

Cum de a face balyk de pește la domiciliu

Caracteristicile balselor de gătit de pește la domiciliuBalyk este un pește sărat și apoi uscat, care după un astfel de tratament dobândește un gust delicat, bogat și o aromă plăcută. Pentru a pregăti această delicatețe, se folosesc soiuri mari de pești diferiți cu conținut ridicat de grăsimi. Acest fel de mâncare este considerat o delicatesă și este destul de scump, deci este de obicei servit pe o masă festivă. Dar dacă doriți, puteți să vă faceți balyk și să vă surprindeți pe cei dragi cu o gustare gustoasă, preparată din ingrediente proaspete și sănătoase.

Balyk din pește - gătim acasă

Modalități de preparare a balselor de pește la domiciliuBalsamurile de pește sunt de două feluri, sunt plicurile (fără tratament termic) și fumul răcit cu fum, care se fac în 3-4 zile. Pentru prepararea de delicatese, mai întâi de toate, trebuie să alegeți un pește adecvat.

ea ar trebui să fie proaspete, dar nu înghețate și prinse de un corp de apă curată, de preferință în perioada de toamnă. Dacă aceste condiții sunt îndeplinite, vasul se va dovedi a fi gustos și util.

Delicatesele preferate sunt de obicei fierte din pești de dimensiuni mari, cu un conținut de grăsime de 5 până la 30%. Pentru soiurile corespunzătoare sunt:

 • sturion, cântărind de la 2 la 5 kg;
 • somon - de la 3 la 5 kg;
 • crap - de la 6 kg;
 • asp - 2-3 kg;
 • crap - 8 kg;
 • somn - de la 4 kg;
 • păstrăv - 4-5 kg;
 • nelma - 3 kg;
 • pescărușul - de la 2,5 kg;
 • stiuca - 6 kg.

Calitatea vasului va depinde de procentul de grăsime care va conține peștele. Balyk va fi deosebit de parfumat și suculent de la crap, sturion, somon, asp, crap, halibut, somn. La aceste rase în carne conțin multe straturi grase, datorită căruia gustul delicateții devine pur și simplu remarcabil. Sudak, Perch, Pike aparțin unor soiuri cu conținut scăzut de grăsimi, deci este mai bine să le gătiți într-un mod uscat.

Procesul de gătit delicatețe

Descrierea procesului de preparare a balsului de peșteSomon pește la domiciliu nu dificil, trebuie doar să respecte anumite tehnologii, care include: tăierea unei întregi, decapare, afumarea la rece și uscare și depozitare corespunzătoare.

Ingrediente folosite: pește, cu o greutate de 3 kg, cu un mare procent de zahăr zhirnosti- (1 kg de carne - 30 grame) - G (1 kg - 150 grame) - condimente, condimente - pe gustul.

gătit:

 1. Înainte de a face un balyk, trebuie să curățați cu atenție peștele de la cântare. Apoi trebuie să fie eviscerat și clătit bine. După aceasta, faceți o incizie de-a lungul coloanei vertebrale, separați complet coapsa de oase și împărțiți carcasa astfel încât să se obțină 2 bucăți de carne.
 2. Acum trebuie să tăiați peștii în porții mici. Pentru a face acest lucru, ia o bucată de filet tăiat-o în mai multe bucăți. Apoi, luați una dintre fâșiile de carne și tăiați o mică bucată de pește cu un cuțit ascuțit, cu o grosime de aproximativ 2 cm. Așa că tăiați toată carnea. Țineți minte că piesele tăiate nu trebuie să aibă piele.
 3. Continuați să săturați fileuri de pește. Tăiați carnea într-o cratiță, turnați-o în sare, zahăr și amestecați. Apoi luati condimente potrivite, le procesati bucati de mancare, apoi le rotiti in role si puneti-le in acelasi recipient. Cel mai bine este să se combine cu pește destinat mirodenii ei și piper negru proaspăt măcinat și hamei-suneli, care va da viitorul Balik gust plăcut și aromă apetisantă.
 4. Se toarnă cratița cu produse semi-finite în frigider timp de 3-4 zile, astfel încât carnea să fie bine înmuiată în sare și condimente. În acest timp, puteți amesteca bucățile de pește 1 dată pe zi. Dacă carcasa este mare și se obține multă carne, atunci salinitatea va dura mai mult, de exemplu, aproximativ 1 săptămână.
 5. După această perioadă, capacitatea cu carne ar trebui plasată timp de 2 zile în congelator, astfel încât răcelile și germenii posibili să ucidă germeni și paraziți posibili. Dacă doriți, puteți îngheța mai întâi fileul de pește pentru câteva zile și apoi începeți să ridicați.
 6. Ultima etapă în prepararea balsului este uscarea (uscarea) peștilor. Pentru a face acest lucru, scoateți tigaia din congelator și strângeți bucățile pe un fir puternic, lăsând o mică distanță între ele. În primul rând, este mai bine să închideți carnea timp de 3-4 ore sub un soare strălucitor, astfel încât fiecare parte a acesteia să fie acoperită cu o crustă ușoară. Apoi, ar trebui să fie uscat într-o cameră caldă și uscată, fără prezența de insecte. Procesul de uscare durează de obicei între 3 și 7 zile.

Finalizat balyk a Culoare roz-galben și parfum delicatese de pește. Poate fi folosit pentru prepararea sandwich-urilor, adăugat la salate și folosit ca o gustare pentru băuturi alcoolice. Păstrați tratamentul de care aveți nevoie în frigider, învelit în hârtie alimentară, nu mai mult de o săptămână.

Proprietăți utile ale delicatesei de casă

Proprietăți utile ale balsului de peșteDin moment ce gătitul nu oferă gătit sau prăjire pește, el păstrează multe substanțe utile, astfel încât această delicatețe este foarte util pentru sănătate.

În 100 de grame de balsam de casă conține următoarele vitamine: A-0,057 mg-E-2,5 mg-B 2-0,2 mg-PP-1,8 mg-B 1-0,05 mg.

Produsul include, de asemenea, minerale necesare pentru sănătatea umană:

 • magneziu - 23 mg;
 • calciu - 40 mg;
 • sodiu - 3475 mg;
 • fosfor - 180 mg;
 • sulf 205 mg;
 • clor 164 mg;
 • fier - 0,8 mg;
 • zinc - 0,6 mg;
 • fluoro-432 mg;
 • crom - 56 mg;
 • nichel - 7 mg.

Încă în carnea de pește există acizi grași saturați, care afectează în mod favorabil aspectul pielii și părului, o cantitate mică de colesterol, apă și cenușă. Prin urmare, folosind o delicatesă de producție de origine, nu vă puteți bucura numai de gustul său bogat, dar, de asemenea asigurați-vă corpul cu vitamine și minerale.

Rețete de balsam din pești de diferite rase

Reteta pentru balyk de la aspOamenii care preferă feluri de mâncare pește, este necesar să se învețe simple rețete pentru gătit delicatețea făcută la domiciliu. Un balsam bun de producție independentă poate fi obținut de la crap, crap, asp, știucă, biban. Doar nu uitați că produsul original ar trebui să fie proaspăt și mai degrabă gras, deoarece aceasta va depinde de calitatea delicateii gata preparate.

Delicate delicioasă din asp. Acest pește este ideal pentru a face balyk. Pentru a face mâncarea într-adevăr gustoasă, trebuie să folosiți un Jerech cântărind 3 până la 5 kilograme, prins după cădere. Cazurile de dimensiuni mici pentru gătit nu vor funcționa.

Pește proaspăt la început este necesar să se separe. Pentru a face acest lucru, faceți o incizie longitudinală în partea inferioară și desfaceți ușor carcasa. Apoi, îndepărtați toate părțile interioare și capul. Creasta poate fi lăsată sau tăiată. După aceea, spălați bine carnea cu apă curentă, puneți-o într-o cratiță, umpleți-o cu o sare mare și adăugați condimentele dorite. Lăsați peștele să se satureze timp de 10-14 ore într-un loc răcoros.

După acest timp, Zherekh este necesar să se spele, pentru a elimina excesul de sare și apoi înmuiați. Procesul de înmuiere trebuie să dureze între una și două ore, în funcție de greutatea peștelui, iar produsul cu o greutate mai mică trebuie păstrat puțin în apă. După aceea, atârnați bucățile de carne pentru a le face să pătrundă toată apa. Apoi, înfășurați Jerry cu tifon și lăsați-l să se usuce.

În timpul uscării peștilor, puteți suprapune fiecare felie cu mărgele de mărar și adăugați felii tăiate de usturoi - aceasta va adăuga un gust suplimentar la balsam. Este de dorit să se usuce pește în seara și noaptea în aer liber, și în ziua de a curăța în frigider, după ambalaj într-o cârpă curată. Când balyk este gata, puneți-l sub soare timp de 1-2 ore, astfel încât să fie acoperită cu o crustă apetisantă. După aceasta, delicatețea poate fi luată pentru mâncare.

O farfurie parfumată de crap

Metoda de a face balyk de la crapPentru a pregăti acest balyk, trebuie să recoltați recent Karp, cântărind 7-9 kg. Peștele proaspăt trebuie să fie curățat de cântare, apoi tăiat și curățat ușor de toate interioarele. Cap și coada, de asemenea, taie și scoate din carcasă oasele mari și creasta.

acum tăiați crapul în porții mici, Cu o grosime de 5-7 cm, spălați-le bine cu apă, sare cu sare, zahăr și puneți-le într-o tavă astfel încât pielea să fie pe fund. După aceasta, adăugați mirodenii, turnați carnea pe capac și puneți opiul pe partea superioară. Apoi puneți tigaia în frigider timp de 6-7 zile.

Când timpul de decapare se termină, lăsați Karp și înmuiați-l în apă timp de 2-3 ore. După ce se ude, lăsați-l să se scurgă și să atârneți peștele să se usuce într-o cameră răcoroasă. La bucăți de carne au dobândit un aspect frumos și apetisant, trebuie să fie presate. Pentru a face acest lucru, la 4 zile după începerea uscării, crapul trebuie pus în buruiană timp de 8-10 ore, apoi suspendat din nou în încăpere.

despre După 2 săptămâni, Balyk va putea încerca. Produsul finit trebuie depozitat într-un frigider învelit în țesătură sau pe hârtie.

Mâncăruri picante din stiuca

Reteta pentru balsam de stiucaPentru a face o delicatesă din Pike, folosiți numai o carcasă proaspătă, altfel nu poate fi sărată. Înainte de gătit, gurați peștele și tăiați capul. Nu aveți nevoie să vă curățați baloanele și să vă spălați Pike. Apoi, taie-o de-a lungul coloanei vertebrale în două părți și face mici incizii de-a lungul întregii suprafețe ale corpului pentru a face să sărare cel mai eficient.

După asta bine sare pește cu sare și puneți-l într-o tigaie de smalț cu șmirghel în jos. După 30-50 minute, agățați Pike să se usuce pe stradă sau într-o cameră bine ventilată, protejată de insecte.

După câteva ore, atunci când carnea se usucă și o vreme mică, are nevoie Așezați-l în cuptor și uscați bine.. Pentru a face acest lucru, puneți carcasele de pește pe grilă, astfel încât balanțele să fie la partea inferioară. Apoi porniți cuptorul, aproximativ 100-130 de grade și lăsați-l să se proceseze definitiv timp de 4-5 ore. Când Pike are o culoare galben-portocalie și începe să exude o aromă bogată, balyk poate fi considerat gata. Bon apetit!

Dacă sunteți un pescar avid și aveți condițiile pentru a vă face delicatețea preferată, încercați să pregătiți trofeul capturat prin una dintre metodele sugerate. Având în vedere rețeta simplă a preparatului, trebuie să obțineți un balsam elegant, care va satisface toate casele și oaspeții care vin la o cină festivă.

Sfaturile bucătarilor experimentați

În timpul pregătirii peștelui există mici trucuri pe care trebuie să le cunoașteți, astfel încât delicatețea de casă este complet sigură și a dobândit un gust deosebit. Aici sunt:

 1. Sfaturi de bucătari experimentați pentru prepararea balselor de peșteDurata sării determină greutatea produsului. În plus, în timpul verii, procesul de sărare durează până la două săptămâni, iar în sezonul rece circa 5-7 zile.
 2. Peștii mari trebuie tăiați în bucăți mici, cu o grosime de 2-2,5 cm. Dacă fileul este mai subțire, carnea se va usca, iar bucățile prea groase nu se vor usca în mijloc.
 3. Pentru ca insectele să nu stea pe carne, trebuie să o împachetați pentru o perioadă de timp cu tifon înmuiat în oțet.
 4. După trei zile de uscare, fileurile de pește sunt cel mai bine puse sub dezintegrare timp de mai multe ore, ceea ce va da o netezime și strălucire fiecărei bucăți. Și apoi trebuie să fie suspendați din nou pentru o uscare ulterioară.
 5. Disponibilitatea unui balyk poate fi verificată prin atingerea unui deget. Dacă după aceea nu există nici o dentară și o umiditate excesivă, atunci produsul este gata de utilizare.
 6. Înainte de începerea sării, este necesar să sterilizați tigaia și să folosiți numai vase de email sau din plastic.
 7. Înainte de prelucrarea sarei, puteți presăra fille de pește cu o cantitate mică de zahăr. Produsul plasat într-un container emailat este presărat numai cu sare.
 8. Pregătiți orice pește pe care îl puteți găsi în cuptor. În timpul acestui proces, se recomandă să nu lăsați ușa închisă complet și să rotiți capota deasupra aragazului. După 6-8 ore, vasul poate fi considerat gata.
 9. În cazul în care produsul este înmuiat cu miros străin în timpul uscării, se recomandă tratarea acestuia cu metoda fumatului rece.
 10. Pentru a se usca mai usor, puteti folosi ventilatorul inclus.
 11. În soluția de sare se recomandă adăugarea de piper și piper negru dulce și negru. Un gust bogat de delicatețe se va adăuga la frunza de dafin și la cuișoare.

Păstrați balacul necesar în frigider învelit în hârtie. Și, de asemenea, poate fi plasat într-o pungă de vid sau într-un container special, astfel încât peștele să fie proaspăt pentru o perioadă mai lungă de timp. Homemade delicacy ar trebui să fie păstrate nu mai mult de o lună, deoarece în viitor poate începe să se usuce, treptat pierzându-și gustul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești găluște de peșteCum să gătești găluște de pește
Cum sa preparati un caviar de ciuperci parfumat de vara pentru iarnaCum sa preparati un caviar de ciuperci parfumat de vara pentru iarna
Roz sau somon de somon roz: ce este mai bine și cum să alegeți un produs de calitateRoz sau somon de somon roz: ce este mai bine și cum să alegeți un produs de calitate
Rețete și beneficii de salate cu macrouRețete și beneficii de salate cu macrou
Cum să sare un pește roșu gustos? Facem saramurăCum să sare un pește roșu gustos? Facem saramură
Cum sa faci rumegus si chipsuri pentru a te fumaCum sa faci rumegus si chipsuri pentru a te fuma
Rețetă pentru prepararea baconului de usturoi săratRețetă pentru prepararea baconului de usturoi sărat
Retete pentru prepararea macrou sarat acasaRetete pentru prepararea macrou sarat acasa
Rețete simple de gunoi cu usturoi pentru iarnăRețete simple de gunoi cu usturoi pentru iarnă
Cele mai bune retete pentru a face gem de banane pentru iarnaCele mai bune retete pentru a face gem de banane pentru iarna
» » Cum de a face balyk de pește la domiciliu
© 2021 amigdas.com