amigdas.com

Pregătirea gemului de prune de cireș

Reteta clasicaAlycha este numită rudă a prunii. De la sora ei se distinge prin dimensiunile mai mari ale fructelor. Din ele obțineți un delicios cireș de prune. O prune conține o mulțime de acizi organici, zaharuri, pectine, vitaminele A și C. Gust dulce și acru de fructe, plăcut. De asemenea, fac alte delicatese din fructele prunelor de cireșe - jeleuri, pastile și compoturi.

Reteta clasica

Înainte de a găti fructele prunelor de cireșe cu oase, se înfundă. Într-o coifă puneți fructele spălate. Apoi au pus-o în apă, a adus la fiert. Apoi reduceți focul pentru a reduce temperatura apei fierbinți - aproximativ 80 de grade. Fructele sunt gătite timp de cinci până la șapte minute. Apropo, fructele rosii pot fi gatite, fara a le pastra in prealabil in solutia de zahar. Fructele sunt fierte în sirop fierbinte până când sunt complet fierte.

Pentru a pregăti un blocaj clasic, veți avea nevoie de:

  • 1 kilogram de fructe de prune;
  • 1 kilogram de zahăr;
  • 1,5 cesti de apa.

Tradițional îndoit

Ștergeți gemulPrune de plumberries pentru a rezolva în mod obișnuit. Aruncă-i pe toți cei fără succes, viermi, deteriorați. Îndepărtați tulpinile. Clătiți fructele în apă curentă. Puneți o oală plină cu apă pe sobă. Lăsați să fiarbă. Fructele sunt aruncate în apă clocotită în loturi mici. Blanch pentru cinci minute. Apoi se răcește foarte repede, umplând golful cu apă rece.

Fiecare din fructe în mai multe locuri pentru a prick cu o furculiță. Transferați-le în fabrică. Într-un recipient separat se toarnă apă, se adaugă zahăr. Puneți un foc mic. Se fierbe. Este necesară agitarea continuă a soluției. Se fierbe siropul timp de cinci minute. Se toarnă amestecul de fructe rezultat, lăsând timp de patru ore. După aceasta, din nou, trebuie să exfiltrați soluția de zahăr în același recipient. Aduceți la fierbere. Gatiti la foc mic timp de cincisprezece minute.

Gem AlychovoyeFrunzele de fructe din nou se toarnă aceeași soluție. Ar trebui să stea timp de 4 ore. Repetați întreaga procedură. Pentru a îmbina apa de zahăr. Se fierbe pentru același timp. Așteaptă să mă ridic. Se toarnă siropul a treia oară. Puneți un foc slab. Gătiți douăzeci de minute. Așteptați până când se blochează complet blocajul. Răspândiți-l în borcane uscate pregătite. Închideți-le cu capacul capron.

Pentru depozitarea ermetică, desertul rezultat este extins în borcane. Pluta sub capace sterilizate. Deci ei pregătesc gem de prune de cireșe.

Tradițional îndoit

Pentru gem este necesar să alegeți fructe de maturare de calitate. Fructele necoapte ale unui prun au un gust prea acru. Nu va face un delicios delicios desert. Fructele rupte sunt potrivite numai pentru a face dulceturi.

Va fi necesar:

  • 1 kilogram de fructe de prune;
  • 1 kg de zahăr granulat.

Rețeta pentru gem de prune de cireșe

Înghețați-vă de pruneRidicați fructele. Ripiți fructul nenăscut pentru a pleca. Scapă de pediceluri. Clătiți bine sub apă curentă. Transferați-l într-o sondă, lăsați lichidul să se scurgă. Îndepărtați cu grijă toate oasele. Îndepărtați produsul preparat într-un bazin sau într-o cratiță. Turnați zahărul. Acoperiți recipientul cu un prosop curat. Puneți-l într-un loc răcoros. Nu mai puțin de cinci sau șase ore. În această perioadă, zahărul se va dizolva puțin și fructele vor da sucul.

La sfârșitul timpului prescris, recipientul cu fructe trebuie plasat pe un foc moderat. Aduceți amestecul la fiert. Din când în când, îndepărtați spuma. Se amestecă periodic blocajele astfel încât să nu rămână în partea inferioară a vaselor. Desertul găti timp de cinci minute după ce se fierbe.

Delicatețea este îndepărtată de pe placă, lăsând timp de șase ore. Repetați întregul proces încă de trei ori. De fiecare dată când gemul trebuie să stea și să fiarbă pentru același timp. Răspândiți gemul fierbinte pe borcane curate. Tuck sub capace sterile.

Ștergeți gemul

Că prunele de cireșe nu se întorc acru, este necesar să pună zahăr în ea nu mai puțin de șaizeci la sută. O cantitate insuficientă din acest ingredient va afecta în mod negativ calitatea produsului. Prune de prune sunt plasate în sirop. Păstrați-le în ea timp de aproximativ trei până la patru ore. Deci, toți sunt în mod egal saturați cu sirop.

Pentru gem trebuie să luați:

  • 1 kg de prune;
  • 1 kg de zahăr granulat;
  • 250 mililitri de apă.

Amestecați prunele de cireș în multivark

Jam de prune galbeneAlege fructe coapte, scapă de fructe verde, stricate. Spargeți toate tulpinile. Clătiți în apă rece. Puneți un prosop. Puțin să se usuce. Pune totul într-o cratiță. Se toarnă apă. Gatiti timp de 5 pana la 10 minute la foc mic. Se toarnă prunul într-un filtru sau într-o sârmă, ștergeți fructul printr-o ceașcă. Transferați masa într-un container larg. Se amestecă. Puneți un foc mic. Aduceți amestecul la fiert. Scoateți spuma. După fierbere, gătiți timp de 10 minute. Scoateți de pe placă. Lăsați deoparte timp de opt ore. Repetați toate acțiunile de două ori, inclusiv digestia de zece minute și stabilizați-vă timp de zece ore.

Jam se răspândește în borcanele pregătite. Trebuie să fie uscate și curate. Rolați cu capace de tablă. Un delicios desert aromat din prune de cireș este ușor de pregătit. Este suficient să urmați rețetele prezentate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa murat prune pentru iarna, retete bune de gatitCum sa murat prune pentru iarna, retete bune de gatit
Jamul din prune fără gropi este un beneficiu și plăcereJamul din prune fără gropi este un beneficiu și plăcere
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Gem de prune la domiciliu: rețete tradiționaleGem de prune la domiciliu: rețete tradiționale
Pregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negrePregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negre
Cum să depozitați prunele în casăCum să depozitați prunele în casă
Apetit gem de prune galbeneApetit gem de prune galbene
Rețete de gătit tkemali din prune de cireș pentru iarnăRețete de gătit tkemali din prune de cireș pentru iarnă
Gătiți gemul pentru iarnă de la o prună prăjităGătiți gemul pentru iarnă de la o prună prăjită
Rețeta de prune galben pentru iarnăRețeta de prune galben pentru iarnă
» » Pregătirea gemului de prune de cireș
© 2021 amigdas.com