amigdas.com

Pepene cald și pepene galben: gătit acasă

Pepene uscată - delicatețe pentru adulți și copiiMulți oameni așteaptă cu nerăbdare sfârșitul sezonului de vară, când pe piețele și rafturile de supermarket vor apărea pepene galben și dulce. Aroma și gustul său sunt puțini oameni pot rămâne indiferenți. Dar pepene galben are un dezavantaj semnificativ - prea puțin timp de depozitare în formă proaspătă. Oamenii au învățat să o usuce. După cum arată cercetările, fructele uscate și fructele confiate din pepene galben nu dau la caracteristicile fructelor proaspete.

Selectarea calității pepenei pentru uscare

Pentru a usca pepene galben pentru o lungă perioadă de timp, în stadiul de pregătire trebuie să alegeți calitatea corectă a acestui boabe. Un pepene galben trebuie să aibă un zahăr, o carne destul de tare. Apa ar trebui să fie cât mai mică posibil. În acest scop sunt adecvate următoarele clase:

  • Fermierul colectiv.
  • Gulab.
  • Ananas.
  • Torpedo.
  • Ditma.
  • Persanul.

Fructele uscate și confiate ar trebui să se facă exclusiv din fructe coapte fără a se deteriora. La urma urmei, numai atunci fructele uscate vor fi egale cu pepenele proaspete în funcție de conținutul de vitamine și microelemente.

Uscarea pepeni pe acasă

Cantaloupe fructe confiate, pepene galben uscat 500 gr.Nu toată lumea are ocazia să cumpere pepene roșu uscat pe piață sau în magazin. Este mult mai economic să uscați fructele în timpul verii și să vă bucurați de acestea în toamnă și iarna. Pentru a face acest lucru, există mai multe moduri de a pregăti tratamente. Dar indiferent de metoda de conservare aleasă, este important să pregătim fructul în mod corespunzător. Pentru a face acest lucru, acestea sunt spălate, tăiate în jumătate, scoateți semințele, îndepărtați pielea și tăiați în felii subțiri. Cu cât fructele sunt mai groase, cu atât mai mult se vor usca.

Pepenul poate fi uscat natural la soare, dar procesul va dura aproximativ 2 săptămâni. Prin urmare, pentru a economisi timp și efort, puteți utiliza aparatele moderne de bucătărie:

  • Cuptor cu gaz sau electric. Procesul are loc în două etape. Tigaia este acoperită cu hârtie de copt, feliile sunt tăiate la o grosime de cel mult 0,7 mm și sunt așezate pe foaia pregătită. Rezistați produsul la o temperatură de cel mult 75 de grade cu ventilatorul pornit. Dacă nu este acolo, cuptorul este ușor deschis pentru a elimina excesul de umiditate. Apoi cuptorul este oprit și penele sunt lăsate să stea câteva ore, astfel încât nivelul de umiditate să fie egalat. După aceasta, pepene galben este uscat la 60 de grade pentru aproximativ cincisprezece ore.

  • Uscător electric. Pentru pregătirea uscării într-un aparat electric, bucățile de boabe sunt așezate în tăvile dispozitivului și uscate timp de opt ore la o temperatură de 55 de grade. Aerul cald se ridică de jos și este accelerat de ventilator pe toate paletele. Prin urmare, ar trebui să se utilizeze maxim trei paleți. Apoi lobii se vor usca uniform.

Pentru a obține un pepene roșu uscat, pepene galben se taie în felii mai groase și se usucă puțin mai puțin în timp.

Pregătirea fructelor confiate

Pepene uscate este un desert de casă.Pregătiți pepeni pentru iarna poate fi, făcând-o confortabilă. În acest scop, ușor necoapte, se spală ei și curățat de semințe și scoarță de copac, se taie în cuburi mici, zahăr și sirop fiert apă și se fierbe bucăți de pepene galben până la concediu moale, apoi viitor zaharisit într-un loc rece timp de 12 ore și se repetă procesul de răcire de gătit mai mult De 2-3 ori.

Când piesele se prepară ultima oară, se adaugă acid citric, apoi fructele confiate sunt aruncate într-un ciocănel și uscate în exterior sub tifon sau în cuptor.

Păstrați dulceața într-un borcan de sticlă acoperit cu hârtie, presărând zahăr sau praf de zahăr deasupra.

Depozitarea fructelor uscate și utilizarea lor în gătit

După procesul de uscare, panglicile de pepeni sunt răsucite în mănunchiuri și apoi în pigtailuri. Pigmele sunt cel mai bine păstrate într-un borcan de sticlă acoperit cu pergament, astfel încât produsul să nu pară mucegai. Și, de asemenea, saci de in, sau pungi de hârtie.

Cantaloupe uscat sau pepene galben este un tratament foarte popular printre cofetari. Acesta este combinat cu caise uscate, prune, stafide, cashews și migdale în multe deserturi și produse de patiserie. Și dacă este presărat cu semințe de susan, semințe de mac sau nuci, aceasta va fi un substitut excelent pentru ciocolată și alte gustări de magazin.

Proprietăți utile ale uscării de pe pepene

Cum să usuci un pepene galben acasăDatorită uscării la temperaturi scăzute, castraveții uscați păstrează în sine toate vitaminele și mineralele, colectate numai din câmpul de pepeni. Compoziția bogată de vitamine și oligoelemente din produs menține tonul general al organismului, ajută la combaterea factorilor externi negativi, afectează în mod favorabil sistemul nervos.

Utilizarea unei astfel de delicatețe este recomandată persoanelor cu afecțiuni ale tractului gastro-intestinal, ale sistemului urinar, bolilor nervoase și psihologice. Femeile în timpul sarcinii și menopauzei sunt de asemenea recomandate să utilizeze pepene galben uscat. Acidul folic este necesar pentru a menține fundalul hormonal în astfel de perioade dificile pentru corpul feminin. Fibrele dietetice de pepeni ajuta la normalizarea metabolismului, elimina constipatia, promoveaza pierderea in greutate.

Rănirea bunătăților

Uscarea de pe pepene nu este recomandată pentru utilizarea produselor lactate, miere și alcool. Această combinație amenință un grav stomac supărat. Persoanele cu diabet sunt, de asemenea, mai bine să renunțe la dulciuri din cauza indicele glicemic ridicat. Femeile în timpul alăptării sunt, de asemenea, mai bine să se abțină de la consumul de delicatese. Produsul este destul de alergic, care poate provoca nu numai erupții pe pielea bebelușului, ci și edemul lui Quincke. Și zahărul determină fermentarea în tractul digestiv imatur al copilului.

Folosind numai produsul în mod moderat, puteți simți efectul său benefic asupra organismului. Abuzul unui astfel de produs cu calorii înalte amenință modificările negative ale corpului, chiar și pentru o persoană sănătoasă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să faci fructe confiate din diferite fructe și legumeCum să faci fructe confiate din diferite fructe și legume
Cum sa muriti pepeni verzi pentru iarna: retete delicioaseCum sa muriti pepeni verzi pentru iarna: retete delicioase
Cum se prepară fructe confiate din pepene verde: cea mai ușoară rețetăCum se prepară fructe confiate din pepene verde: cea mai ușoară rețetă
Pepene verzi pentru iarnă - rețete conservate fără sterilizare?Pepene verzi pentru iarnă - rețete conservate fără sterilizare?
Cum de a face un gem de pepene galben: retete simple de gem de pepene galben pentru iarnaCum de a face un gem de pepene galben: retete simple de gem de pepene galben pentru iarna
Cum și ce să fermentezi pepeni verzi acasăCum și ce să fermentezi pepeni verzi acasă
Salvați vara - pepene galben pentru iarna, retete de a alege, pas cu pas cu fotografiaSalvați vara - pepene galben pentru iarna, retete de a alege, pas cu pas cu fotografia
Răspunsul la întrebare, ce visezi despre un pepene verde, este într-o carte de visRăspunsul la întrebare, ce visezi despre un pepene verde, este într-o carte de vis
Bomboane de dovleac - rețetă simplă și delicioasă în cuptorBomboane de dovleac - rețetă simplă și delicioasă în cuptor
Mucul de pepene galben: varietăți, compoziție și aplicareMucul de pepene galben: varietăți, compoziție și aplicare
» » Pepene cald și pepene galben: gătit acasă
© 2021 amigdas.com