amigdas.com

Retete pentru prepararea mierii de pepene verde

Nardek miere pepene verdeVara este timpul fructelor și boabelor. În această perioadă, vă puteți bucura de gust suficient și veți putea să vă îmbogățiți pe vitamine pentru iarnă. La sfârșitul verii vine vremea pepenilor verzi. Gospodinele recoltate fructe de padure pentru iarnă sub formă de siropuri, compoturi, etc. Delicios este miere pepene verde. Se obține din sucul de celuloză, care este fiert de mai multe ori până la îngroșare. Nu aveți nevoie de zahăr pentru gătit. Albinele nu participă la proces.

Istoria apariției delicateselor

Miere de pepene verde este bună și reaMierea de pepene verde este un nume greșit. A intrat în uz pentru că a rădăcit printre oameni. Poate că acest lucru se datorează faptului că coerența produsului este similară cu mierea pe care o fac albinele. Delicatele au mai multe nume: nardeck - mai oficial-bekmez - suc de fructe sau boabe, prajit la consistența de jeleu. Deseori mierea este gătită în toamnă, când prețul pepenilor este cel mai mic

Patrie de miere din pepene verde - Asia Centrală. De acolo delicatețea a venit la Don Cazaci. Rețeta a găsit popularitate printre cultivatorii de pepeni. La urma urmei, sezonul nu a reușit să vândă toate fructele de pădure, nu au avut timp să mănânce resturile și a fost păcat să-l arunce. În vremuri grele, a fost necesar să mănânce ceva, astfel încât aceste preparate au fost utilizate pe scară largă. Acum, mulți oameni pregătesc nardek (miere de pepene verde). Există multe rețete, dar toate se bazează pe tehnologia clasică de gătit.

Cazacii găteau nardek târziu toamna. Până atunci, cele mai multe fructe de pădure fuseseră vândute. De multe ori erau mici pepeni verzi, dar acest lucru nu a stricat delicatesele. Boabele au fost tăiate în jumătate, lingurile au extras pulpa, care a trecut printr-o sită din păr de cal. Sucul rezultat a fost turnat într-un cazan mare și așezat pe foc deschis. Produsul a fost fiert într-un sirop maroniu gros. Consistența produsului a determinat disponibilitatea. Table-ul a fost depozitat în mai multe moduri - turnat în vase de lut și trimis într-o pivniță rece sau înfundat în borcane de sticlă.

Proprietăți utile ale produsului

Mierea din pepene are nu numai caracteristici gustative, ci și proprietăți utile. După cum se știe, pepeni verzi sunt 90% apă, care este sursa de vitalitate.

Astfel, beneficiul mierei pepene verde este după cum urmează:

 1. Retete pentru prepararea mierii de pepene verdeÎmbunătățește apetitul și întărește imunitatea organismului la infecții și boli.
 2. Are un efect benefic asupra organelor interne: rinichi, ficat, intestine, sisteme digestive și cardiovasculare.
 3. Ajută la lupta împotriva răcelii, bronșitei, laringitei, tuberculozei.
 4. Crește nivelul de hemoglobină.
 5. Este o componentă importantă a nutriției pentru prevenirea aterosclerozei și tratamentul cancerului.

Reguli privind utilizarea mierei pepene verde

Multe gospodine folosesc nardek pentru umplutura intr-un tort, branzeturi, biscuiti - fac bomboane de pepene verde sau pur si simplu servesc pentru ceai. Melonul pepene verde poate fi consumat pentru plăcere, dar unii îl folosesc în următoarele condiții:

 • Apoi, mierea cu pepene galben este utilăSete de căldură. Este suficient să se dizolve câteva linguri de produs într-un pahar de apă.
 • Când pierdeți în greutate, îl puteți folosi ca îndulcitor. Nardek este un produs dulce, dar cu conținut scăzut de calorii. Dacă o folosiți moderat - nu afectează cifra.
 • Cu boli catarre pregătiți următoarea compoziție: în părți egale se amestecă ceapa zdrobită, oțetul de nardek și cidru de mere. Amestecul rezultat se dizolvă încet în gură.
 • Pentru a îmbunătăți activitatea tractului gastro-intestinal zahărul ar trebui înlocuit cu miere pepene verde.
 • Cu o exacerbare a bolilor hepatice, trebuie să luați un decoct de ovăz, adăugând o linguriță de nardec.
 • Ridicarea hemoglobinei și scăderea durerii inimii ar trebui să ia un decoct de cățeluș cu adăugarea de miere pepene verde.

Reteta clasica

Caracteristici de miere de pepene verde de gătitPentru a obține 1 kg de miere pepene verde, trebuie să luați 15 kg de fructe de padure proaspete. Spălați bine pepene verde sub apă curgătoare. Tăiați fructele în câteva bucăți sau în jumătate pentru a le face mai confortabile. Folosind o lingură sau un cuțit, separați pulpa de crustă și aliniați-o într-un recipient.

Pentru a separa sucul de oase, carnea trebuie împachetată în mai multe straturi de tifon. Apoi strângeți sucul cu mâinile sau apăsați. Nu este recomandat să utilizați storcătorul, deoarece oasele rupte vor trebui selectate cu grijă și vor da amărăciunea produsului finit, pe care nu-i va plăcea toată lumea. Sucul gata trebuie filtrat printr-o sită pentru a evita formarea de particule inutile.

După apăsarea și strângerea, puneți sucul pe foc. Este necesar să-l amestecați în mod regulat și să îndepărtați spuma. După 2-3 ore, produsul se va fierbe de două ori. Ar trebui să fie scos din foc și lăsat într-un loc întunecat timp de 12-15 ore. Apoi întindeți sucul și repetați procesul de trei ori. De fiecare dată când produsul se va îngroșa și va scădea în volum. După cea de-a patra gătire, trebuie să verificați disponibilitatea mierei. Ar trebui să semene cu albinele în consistență, adică să fie transparente și vâscoase. Coborârea tablei nu trebuie să se răspândească peste placă. Această metodă este adesea folosită pentru a verifica pregătirea gemului.

După ultimul fierbere, mierea este scoasă din foc și lăsată să se răcească la 40-45 de grade. Apoi filtrați, turnați în borcane sterile și rotiți-le. Atunci când Nardek se răcește complet, trebuie să fie îndepărtat într-un loc răcoros (pivniță sau frigider).

Întregul proces de gătire durează aproximativ trei zile. Dar mierea obținută din pepene verde justifică timpul petrecut.

Reteta nardeka din Adyghe

Această rețetă diferă de clasic, deoarece în timpul gătitului nu se utilizează numai suc de pepene verde, ci și celuloză. Produsul se prepară cu adaos de smântână (smântână). Rezultatul este o umplutură pentru coacere sau un desert delicios pentru ceai. Procesul de gătit durează 4 ore.

Produse necesare:

 • 2-3 pepene verde mediu copt;
 • smântână (cremă) - 2 linguri. linguri pentru fiecare 100 ml nordec.

Rețete de miere pepene verde gătit cu fotografii și clipuri videoPepenii verzi clătesc, tăieți, îndepărtează carnea, bucățile de care sunt fracate la o consistență omogenă cu ajutorul unei linguri sau a unei zdrobitoare. Pentru a separa semințele, treceți produsul printr-o țesătură sau o sită fină. Compoziția rezultată ar trebui să fie plasată pe foc mediu, să se fierbe. Apoi gătiți la foc mic până când fierbeți. Se pare o masă maro, lipicioasă, care nu se întinde pe farfurie. Gata pregătită se îndepărtează de pe placă și se răcește. Apoi adăugați smântână sau smântână, se amestecă bine. Se distribuie în borcane sterilizate și se pune într-un loc răcoros.

Deci, pepene verde de miere este un produs util și foarte ușor de pregătit. Gustul său bogat și dulce nu va lăsa pe nimeni indiferent. După ce a încercat o dată pe Nardek, fiecare amantă va face principalele sale deserturi în familia sa.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să faci fructe confiate din diferite fructe și legumeCum să faci fructe confiate din diferite fructe și legume
Cum sa muriti pepeni verzi pentru iarna: retete delicioaseCum sa muriti pepeni verzi pentru iarna: retete delicioase
Cum se prepară fructe confiate din pepene verde: cea mai ușoară rețetăCum se prepară fructe confiate din pepene verde: cea mai ușoară rețetă
Pepene verzi pentru iarnă - rețete conservate fără sterilizare?Pepene verzi pentru iarnă - rețete conservate fără sterilizare?
Cum de a face un gem de pepene galben: retete simple de gem de pepene galben pentru iarnaCum de a face un gem de pepene galben: retete simple de gem de pepene galben pentru iarna
Cum și ce să fermentezi pepeni verzi acasăCum și ce să fermentezi pepeni verzi acasă
Cum fac albinele de miere miere?Cum fac albinele de miere miere?
Dragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albineleDragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albinele
Salvați vara - pepene galben pentru iarna, retete de a alege, pas cu pas cu fotografiaSalvați vara - pepene galben pentru iarna, retete de a alege, pas cu pas cu fotografia
Răspunsul la întrebare, ce visezi despre un pepene verde, este într-o carte de visRăspunsul la întrebare, ce visezi despre un pepene verde, este într-o carte de vis
» » Retete pentru prepararea mierii de pepene verde
© 2021 amigdas.com