amigdas.com

Moduri și rețete pentru prepararea gemului din cătină pentru iarnă

Rețete pentru gem de cătină pentru iarnăDin cele mai vechi timpuri, proprietarul a recoltat muraturi, compoturi, gemuri de iarnă pentru a oferi corpului vitamine în sezonul rece. Orice boabe de grădină a fost utilizat pentru prelucrarea și pregătirea stocurilor de iarnă. Catelul de mare nu a fost o excepție.

Astăzi, utilizați rar această boabe pentru a pregăti gem, dar în zadar. Catelul de mare conține mai multe vitamine care ajută la diferite afecțiuni. Poate fi consumat sub orice formă: brânză, uscată, gătită sau congelată, iar din aceste condiții compoziția vitaminelor valoroase nu se schimbă. Să luăm în considerare în detaliu rețetele pentru pregătirea gemului din cătină pentru iarnă.

Proprietăți utile de cătină

Descrierea proprietăților utile de cătină-de-mareEste cunoscut faptul că acest boabe conține o mulțime de vitamina C. Mai mult, în timpul tratamentului termic, această vitamină nu este pierdut și nu se schimbă. În plus față de aceasta, fructe de padure conține vitaminele K, P, E, F, B1, B2, B6.

Datorită carotenului, cătină-de-mare este o modalitate excelentă de a lupta împotriva diferitelor răceli. În plus față de vitamine, conține mai mult de o sută dintre cele mai importante elemente care sunt cerute de corpul uman pentru funcționarea normală.

Utilizând regulat infuzia sau sucul din cătină, activitatea gastrointestinală se îmbunătățește, gingiile se întăresc și mirosul neplăcut din cavitatea bucală este eliminat. În plus, un decoct, suc, infuzie sau ulei de cătină a fost întotdeauna faimos pentru el răni-proprietăți de vindecare.

Pentru a face acest lucru, se recomandă lubrifierea zonei afectate de mai multe ori pe zi. Acest boabe este, de asemenea, apreciat în cosmetologie. Deoarece are proprietăți hidratante și calmante, apoi se folosește la fabricarea rujelor, cremelor, balsamurilor pentru mâini și corp.

Colectarea cătină-de-mare pentru gem

Adunați boabele în timpul perioadei de coacere, care se încadrează la începutul lunii septembrie. Aceasta este o afacere foarte dureroasă, deoarece bushul de cătină are o tijă mare, care poate fi lovită cu ușurință. Prin urmare, cățelul de mare ar trebui să fie recoltat corect:

  1. Metode de colectare a cătinătății pentru gem și adaptareDacă este destinat înghețării sau a gemului, apoi tăiați ramurile de copac cu fructe de padure și puneți-l timp de câteva ore în congelator. După aceasta, ramura este zdruncinată, iar fructele se înmoaie. Această metodă nu funcționează dacă trebuie să faceți suc de cătină.
  2. Puteți să tăiați pur și simplu ramurile cu fructe de pădure și să le îndepărtați cu grijă acasă. Acest lucru ar trebui făcut foarte atent, deoarece pielea de cătină este foarte subțire și de multe ori se izbucnește.

Puteți, de asemenea, să colectați cătină în felul următor: trebuie să luați un baston lung și o bucată mică de sârmă puternică din care răsuciți inelul diametrul de 15 cm și atașat perpendicular pe acest stick. În celălalt capăt, inelul este tras în așa fel încât să seamănă cu o flacără de lumânare.

Această adaptare și să înceapă să colecteze seabuckthorn. Purtați un baston pe întreaga lungime a ramurii și fiecare buchet de fructe de padure trebuie să fie tras brusc "lumânare" sfârșitul. Seabuckthorn cade pe țesătura sau stratul de ulei.

S-au colectat fructe de padure fără frunze și frunze. După spălarea într-un ciocănitor cu apă curgătoare, continuați cu prelucrarea ulterioară.

Reteta clasica

Această rețetă pentru dulceața de cătină este considerată clasică. Blocajul se prepară după cum urmează: un kilogram de boabe se spală și se pune într-un recipient. Adormiți cu un kilogram de zahăr și ușor străpungeți cu o furculiță în mai multe locuri.

Pentru a avea un suc, lasati catina pentru 5 ore. Apoi puneți tigaia într-un foc lent și aduceți la fierbere. Ar trebui să fie masă gătiți timp de două sau trei minute. Datorită acestei metode, compoziția de vitamine din fructe de pădure este păstrată. Amestecul gata se toarnă peste cutii și se înfășoară cu capace.

Rețeta pentru gemul dulce

Rețetă pentru pregătirea gemului dulce din cătinăUrmătoarea rețetă simplă vă permite să obțineți o pudră proaspătă de mare-cătină pentru iarnă. O astfel de masă aromatică este recomandată pentru a fi utilizată ca o umplutură pentru plăcinte, sau puteți răspândi pur și simplu pe un pâine proaspătă și o pâine. Dar, în orice caz, acest piure va fi benefic doar corpului.

Pentru prepararea sa se utilizează un kilogram de boabe și zahăr. Seabuckthorn este spălat, uscat și triturat printr-o sită. Ca rezultat, se obține o masă omogenă, la care se adaugă zahăr și se amestecă bine. După aceasta, cartofii cu piure reci sunt transferați într-un recipient și puse pe o sobă.

Ar trebui să fie masă aduceți la fierbere, dar nu poate fi fiert. Apoi cartofii piureți se toarnă peste borcane fierbinți și se sterilizează. Se fierb borcane de piure de cătină într-un recipient cu apă aveți nevoie de cel puțin 20 de minute, după care se rostogolesc și se curăță sub pătură până se răcește complet.

Dulceață dulce din cătină fără gătit

Această rețetă este destul de simplă și nu necesită gătit. Masa rezultată poate fi apoi utilizată pentru a face jeleu, compot sau jeleu. Următoarele ingrediente sunt luate:

  • 1 kg de cătină;
  • 1,5 kg de zahăr granulat.

Boabele sunt prelucrate, spălate și uscate pe un prosop. Se prelevează un recipient profund în care se toarnă cătină, după care se adaugă zahăr și toată masa lovit cu un pistil de lemn.

Ca rezultat, ar trebui să se formeze o masă uniformă de zahăr. Pulberea rezultată, gătită fără gătit, trebuie să se răspândească pe cutii și să fie acoperită cu hârtie groasă, folosind o bandă de cauciuc.

Jam din mătase-cătină "pyatiminutka"

Următoarea rețetă pentru gemul din cătină se face în felul următor:

  • Metodă de preparare a unui dulceațu de carne de cinci minute din cătinăFructele sortează, îndepărtează molozurile și fructele putrede, se spală și se toarnă într-un ciocănitură. Blanchează catelul de mare, turnându-l cu apă caldă de la ceainic.
  • După ce apa se scurge, fructele se toarnă în pelvis și se adaugă zahăr. Un kilogram de cătină albă este introdusă în 1,5 kg de zahăr granulat.
  • Jam-ul este pus pe foc mic. La primele semne de fierbere, placa este oprită și, după douăzeci de minute, este pornită din nou și când apariția primelor bule este oprită. Faceți asta de trei ori.
  • După aceea, gemul de cătină se toarnă în cutii, se rostogolește și se răcește sub pătură.

Supă de cătină

Descrierea metodei de preparare a gemului de cătinăCând gemul vine peste oase, dă senzații neplăcute. Cel mai bine este să le îndepărtați, trecând prin acest scop printr-un storcător special. Datorită următoarei rețete, vă puteți bucura de un minunat gem fără jam.

Luați un kilogram de cătină, sortați, îndepărtați gunoiul, spălați-l și căldurăți cu apă clocotită. fructe de padure puneți-o într-un storcator, care este special conceput pentru separarea oaselor mici.

Se adaugă 1,5 kg de zahăr granulat la masa rezultată și încălzită pe o farfurie până când zahărul se dizolvă. Apoi, gemul fără gropi se toarnă în borcane sterilizate, se răsucește și se pune într-un loc răcoros.

Jam cu cătină și mere

Reteta pentru gatit marmelada cu mereO astfel de rețetă va da un gem cu adevărat delicios. Această pregătire este o adevărată descoperire pentru gazdă și se poate afirma cu încredere că odată ce ați încercat această rețetă pentru pregătirea jamurilor, va fi folosită din an în an.

lua 1 kg de cătină, 2,5 kg de zahăr și 1 kg de mere. Seabuckthorn este spălat și uscat pe un prosop. Apoi mănâncă bine și jumătate zahăr și pleacă de ceva timp.

Merele sunt spălate, curățate și tăiați în cuburi mici. După aceea, ele sunt puse într-un recipient, în care gemul va fi fiert și rămășițele de zahăr sunt aruncate în el. La merele cât mai repede posibil fierte, ar trebui să adăugați puțină apă.

Dupa fierbere, merele trebuie fierte timp de 10 minute, apoi sunt interpretate cu un pistil de lemn pana se formeaza cartofii piure. În masa rezultată adăugați piure de cătină din cenușă de mare. Amestecul este agitat și încălzit la 80 de grade, dar nu trebuie fiert.

Sticla este turnată peste borcane sterilizate fierbinți și înmuiată în apă. Băncile cu un astfel de gem natural sterilizată în apă clocotită aproximativ 20 de minute. Apoi îi rostogolează și le păstrează.

Rețetă pentru gem de pe cătină, cu păducel

Rețeta pentru gem de iarnă din cătină și păducelAceastă rețetă utilizează fructe de pădure proaspete de păducel. Aceasta este o achiziție foarte utilă atât pentru copii, cât și pentru adulți. Este recomandat în special persoanelor care suferă de boli de inimă.

Pentru a face un gem, luați-o 1 kg de cătină, 0,5 kg de păducel și 1,5 kg de zahăr granulat. Atât pădua cât și ceașca de mare sunt sortate, curățate de pediceluri și spălate cu apă curentă. Cu ajutorul unui procesor de bucătărie sau a unui amestecător de fructe de pădure piure, acoperit cu zahăr și aruncat într-un foc lent. Masa este încălzită la 80 de grade.

Jam se toarnă peste cutii și se pune într-o tavă cu apă pentru sterilizare. Băncile ar trebui fierbeti timp de cel putin 25 de minute sub capace închise strâns. După un timp, capacul este răsturnat și borcanele sunt scoase pentru depozitare.

Astfel, pentru a pregăti un gem de cătină, există multe rețete. Poate fi gătit fără semințe, cu adaos de diverse fructe de pădure, și puteți face fără gătit deloc. În orice caz, aceasta este o oportunitate excelentă de a oferi corpului o mulțime de vitamine în sezonul rece.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum pot pregăti Irgu pentru iarnă, rețete și sfaturi de gătitCum pot pregăti Irgu pentru iarnă, rețete și sfaturi de gătit
Cum se face gem de zmeură: secrete de gătit, rețeteCum se face gem de zmeură: secrete de gătit, rețete
Cultivarea și utilizarea cătină-de-mareCultivarea și utilizarea cătină-de-mare
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Coacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarnaCoacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarna
Jam fără gătit: o rețetă pentru portocale și portocaleJam fără gătit: o rețetă pentru portocale și portocale
Pregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negrePregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negre
Reteta pentru gătitul de cătină proaspătă de mare pentru iarnăReteta pentru gătitul de cătină proaspătă de mare pentru iarnă
Rețete din cătină: compot și alte băuturiRețete din cătină: compot și alte băuturi
Rețete pentru compot din cătină pentru iarnăRețete pentru compot din cătină pentru iarnă
» » Moduri și rețete pentru prepararea gemului din cătină pentru iarnă
© 2021 amigdas.com