amigdas.com

Învățăm să înghețăm prunele în frigider pentru iarnă

Cum să înghețeți pruneleVara este un depozit de vitamine și minerale pentru corpul uman. Toată lumea încearcă să hrănească corpul cu componente nutriționale, deoarece atât de multe fructe și fructe de pădure sunt bogate în vitamine. Dar indiferent de modul în care încercăm să fim mulțumiți de ele, nutrienții nu sunt reținuți mult timp. Și elixirul vieții trebuie să fie completat vara și iarna.

Proprietățile prunelor congelate

Legumele și fructele pe tot parcursul anului se află pe rafturile magazinelor. Nu fiecare cumpărător îi crede și încearcă să înghețe legume și fructe. Produse congelate Ele sunt deosebit de populare deoarece elementele utile sunt păstrate limită. Legumele și fructele sunt foarte ușor de înghețat. Puteți îngheța cireșe, coacăze zmeură, căpșuni, caise, prune și alte delicatese.

Un produs excelent pentru înghețarea în congelator al frigiderului este prunele.

ei au un mare set de efecte de vindecare:

 1. Bogat în vitaminele C A B1 B2.
 2. Acestea conțin acid organic, acid malic și citric, proteine, pectină, zahăr.
 3. Preveniți hipertensiunea arterială, unele boli ale inimii, ficatului, rinichilor.
 4. Se elimină toxinele din organism.
 5. Sunt laxative și diuretice.

Prune inghetateMedicii le recomandă pacienților cu ateroscleroză, icter, reumatism, guta. Prin urmare, fructele ar trebui să fie consumate în timpul iernii.

Mai mult de 1 mie de specii din acest fruct au fost crescute de crescători. Fructele copacului sunt diferite, iar pentru colorare, iar pentru formă, ele sunt dulce și acre, mici și mari. Fructele congelate își păstrează aspectul exterior, economisind elemente extrem de utile. Fructele congelate în congelator pot fi păstrate timp de până la șase luni.

Pentru îngheț, alegem fructe dense, coapte, nu apoase, astfel încât acestea să nu fie verzi, zdrobite, moi. Pentru înghețare fructul este fructul soiurilor Anna Shpet, Grand Duke, Renclod, Prunes, maghiar.

Metode de congelare:

 • întreg cu piatră
 • jumatati
 • cojit
 • în zahăr
 • sub formă de piure
 • în sirop de zahăr

Înainte de îngheț, fructul trebuie sortat, scoateți tulpinile. Spălați cu apă rece, apoi puneți-le pe un șervețel și uscați.

Congelat întreg cu piatră

Odată selectat prune, spălat și uscat, este necesar vyklast-le pe o tavă sau într-un container special scăzut, și trimite în compartimentul frigider la o înghețare completă. Nu le turnați într-un singur pachet, sunt înghețate de o bucată mare. După ce sunt complet înghețate, puneți în pungi de plastic sau în recipiente de plastic și le puneți înapoi în congelator.

Congelarea jumătăților

Zilele de glazurareSpărturile prăjiți și uscate sunt tăiate în bucăți, scoțând pietrele. Pe o tavă sau un plat, puteți și containerul, așezați partea tăiată. Noi trimitem vasele cu prune în congelator pentru înghețarea timp de o oră. Prunele prăjite se toarnă în pungi, se elimină excesul de aer din pungi și se trimite înapoi la congelator.

Congelarea feliilor

Fructele mari se spală mai întâi, se lasă să se scurgă apa, se usucă, se taie bucățile și se îndepărtează piatra. Se așeză pe o tavă, se taie în sus și se trimite o oră pentru a se îngheța în congelator. Atunci când bucăți de prune sunt congelate, ambalate în saci și trimise la aparatul de fotografiat.

Înghețarea prunelor purificate

Unele feluri de prune au o piele densă. Astfel de prune pot fi înghețate fără piele.

Prunele sunt spălate cu apă rece. Cu ajutorul unui cuțit de bucătărie, faceți o incizie a coajei sub forma unei cruci. Gata fructe slazhivayut într-o strecurătoare și cufundat în apă fiartă timp de câteva secunde, apoi o strecurătoare cu prune coborât în ​​rezervorul cu apă rece. Pielea de la ei va fi îndepărtată fără probleme. Fructul se taie în bucăți, se scoate oasele, se întinde pe tavă cu felii în sus și se îngheață în congelator. După îngheț, prunele sunt puse în pungi de unică folosință, legate și trimise la cameră.

Înghețarea în zahăr

Ripe, fructe dense sunt spălate, tăiate în părți, scoateți piatra. Prunele preparate sunt așezate pe o tavă și trimise la congelator. Piese de fructe congelate se toarnă zahăr în proporție de 200 de grame de zahăr per kilogram prune, puse în saci de polietilenă și trimis la un congelator.

Înghețarea în sirop de zahăr

Congelate în sirop de zahărAceastă cremă înghețată este bună pentru prepararea deserturilor.

Prunele se spală, tăie în jumătate, scoate semințele. Siropul preparat, în raport cu un litru de apă, 700 de grame de zahăr și o linguriță de suc de lămâie, se toarnă. Soluția răcită trebuie trimisă la frigider timp de 24 de ore. Fructele sunt plasate în recipiente din plastic, se toarnă lichid, se închid și se trimite la congelator.

Congelarea sub formă de piure

Ce poate fi mai delicios în clatite de iarnă cu cartofi prăjiți proaspeți din prune? Nu există aproape nimeni care nu-i place acest fel de mâncare.

Pentru a pregăti cartofi piure, crema este spălată, curățată, tăiată și golită din miez. Folosind un blender, acestea sunt măcinate și acoperite cu zahăr, într-un raport de 400 grame de zahăr pe kilogram de fructe. Masa finită este turnată într-un recipient și înghețată.

Cum se prepară o plăcuță de nisip cu umplutură de prune:

Pentru pregătirea aluatului, utilizați următoarele ingrediente:

 • zahăr - 200 de grame
 • praf de copt - 10 grame
 • făină - 130 de grame
 • ou-3 buc.
 • plante prăjite - 400 de grame

Tort de nisip cu prunePrunii dezghețați tăiem felii, amestecăm cu testul pregătit, răspândim în formă. Încălziți cuptorul la 180 de grade. Coaceți tortul timp de 20 de minute.

Trebuie să vă gândiți bine înainte de ceea ce puteți găti din fructe congelate în timpul iernii. Dacă serile lungi în timpul iernii, cum ar fi să petreceți lângă un televizor sau un computer, cu o ceașcă de ceai și un tort de casă, apoi în pachete puteți împacheta 0,5-0,8 kilograme de mirabel, dar pentru compot sau piure, apoi porțiuni mai mici.

Trebuie reamintit că, pentru ca fructele să fie depozitate în natură, temperatura în congelator nu trebuie să fie mai mare de -18 grade.

Recomandări pentru dezghețare:

 • pentru a găti compot, se înmoaie în apă clocotită fără a se decongela
 • pentru umplutura nu folosiți fructe nefrozen
 • Puteți dezgheța în frigider
 • este imposibil să înghețăm din nou fructele

Tot timpul iernii vă puteți bucura de diferite feluri de mâncare de prune, preparând în congelator. Având stocurile lor, beriberi în timpul iernii nu este teribil.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?
Cum sa gatiti compotul de pruneCum sa gatiti compotul de prune
Compot de prune și caise uscate: o rețetă și sfaturi utileCompot de prune și caise uscate: o rețetă și sfaturi utile
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Cum să uscați Prunele acasă folosind propriile mâiniCum să uscați Prunele acasă folosind propriile mâini
Marinate prune ca masline pentru iarna - reteteMarinate prune ca masline pentru iarna - retete
Cum să depozitați prunele în casăCum să depozitați prunele în casă
Apetit gem de prune galbeneApetit gem de prune galbene
Cum se prepară un delicios compot de cireș din fructe proaspete și congelateCum se prepară un delicios compot de cireș din fructe proaspete și congelate
Gătiți gemul pentru iarnă de la o prună prăjităGătiți gemul pentru iarnă de la o prună prăjită
» » Învățăm să înghețăm prunele în frigider pentru iarnă
© 2021 amigdas.com