amigdas.com

Sărbind roșu de ciuperci într-un mod rece și fierbinte

Proprietăți utile ale roșcilorRoșu - ciuperci frumoase și delicioase, care cresc din abundență în multe păduri. Colecția lor începe în iulie și durează până la jumătatea lunii septembrie. În această perioadă, puteți colecta nu o duzină de coșuri din această ciupercă minunată. Cu toate acestea, un număr atât de mare de cadouri de pădure trebuie să fie prelucrate și recoltate în mod corespunzător pentru iarnă. Acestea pot fi sărate, marinate sau prăjite. Salat rozhikov vă permite să maximizați gustul lor și aroma de ciuperci.

Proprietăți utile ale roșcilor

Din cele mai vechi timpuri, roșcatele au fost considerate una dintre cele mai delicioase ciuperci. Atitudinea față de ei nu sa schimbat în timpurile noastre. În unele bucătării naționale, aceste ciuperci sunt considerate o delicatesă, iar mâncărurile de la acestea sunt disponibile numai pentru cea mai bogată populație a populației.

Aceste ciuperci luminoase, cu capota roșu-gălbui, sunt bogate în proteine ​​și utile pentru substanțele minerale ale corpului uman. Prin numărul de vitamine, ele pot concura cu multe fructe și prin prezența proteinelor - cu carne.

Alte proprietăți utile ale acestei ciuperci includ:

 1. Rețete simple de sărareDatorită antioxidanților conținute în ghimbir, ele sunt folosite pentru a întări sistemul imunitar și a combate diferite boli infecțioase.
 2. Aceste ciuperci frumoase conțin o mulțime de calciu, care este implicată în formarea și regenerarea țesutului osos uman.
 3. Redheads absolut nu conțin grăsimi și colesterol, astfel încât acestea au devenit o parte integrantă a alimentației alimentare. Acestea sunt recomandate pentru a fi utilizate chiar și pentru persoanele care suferă de diabet.
 4. Aceste ciuperci ajută la prevenirea bolilor sistemului cardiovascular și au un efect benefic asupra sănătății bărbaților.
 5. Există o mulțime de seleniu în pești, care reduce riscul de cancer de câteva ori.

În ciuda tuturor proprietăților utile, roșcatele au dezavantaje. Nu li se recomandă să includă în dietă oameni cu aciditate scăzută și alte probleme ale tractului gastro-intestinal.

Cel mai mare rău poate fi cauzat nu de roșii înșiși, ci de niște veri foarte apropiați de ei. Persoana care le-a mâncat va avea intoxicații severe, însoțite de greață, vărsături și convulsii. În unele cazuri, poate duce la moarte.

Rețete simple de sărare

Bucătarii din întreaga lume au inventat multe modalități de a alege somonul. Toate acestea sunt destul de simple și accesibile chiar și pentru începători. În plus față de ciuperci în sine, un minim de ingrediente sunt implicate în sărare, ceea ce face ca această gustare accesibile chiar și pentru cele mai bogate familii.

Metoda caldă

Metoda caldăAceastă variantă de recoltare cu părul roșu este cea mai consumatoare de timp și mai lungă. Problema este că ciupercile suferă un tratament termic lung, ceea ce îi îndepărtează de cele mai multe dintre bacteriile dăunătoare oamenilor. Pentru sărarea la cald, sunt potrivite atât ciupercile învechite, cât și specimenele de formă sau dimensiuni neregulate. Pentru a pregăti gustări, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 5 kg de ryzhikov, 250 g de sare, 2 căței de usturoi, 10 mazăre de ardei, 10 frunze de dafin, cuisoare, frunze de coacăze negre.

Procesul de achiziție este simplu și constă în următoarele etape:

 1. Sare receToate ciupercile colectate sunt atent mutate. Dintre acestea, toate eșantioanele viermi și răsfățate sunt îndepărtate.
 2. Apoi se spală de mai multe ori cu apă de la robinet și se taie în bucăți de dimensiunea corectă.
 3. Apa se toarnă în vasul de email și se fierbe la foc mic.
 4. Lichidul fiert este umplut cu rozhiki pregătit. Este important ca apa de fierbere să acopere complet toate piesele. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci trebuie să completați apa sau să efectuați această operație în două etape.
 5. După fierberea repetată, focul crește până la maxim, iar ciupercile sunt gătite timp de două minute. În timpul gătitului se va forma spumă pe suprafața apei, care trebuie îndepărtată cu zgomot.
 6. Din ciupercile sudate, toată apa este drenată.
 7. După aceea, acestea sunt așezate pe o suprafață plană și răcite la temperatura camerei.
 8. În acest timp, borcanele de sticlă pentru sărare sunt spălate și sterilizate.
 9. Opțiune economicăPe fundul lor, ciupercile sunt așezate cu capul în sus. Acest lucru este necesar pentru o sărare mai uniformă și obținerea aromelor maxime.
 10. Fiecare strat nou de roscovi este sărat și presărat cu condimente.
 11. Capacitatea este umplută până la margine, după care conținutul său este pus jos. În aceste scopuri, orice obiect greu care se încadrează în gâtul lui se poate potrivi.
 12. Băncile sunt acoperite cu capace și plasate într-o cameră rece, cu o temperatură de cel mult șapte grade peste zero. Dacă nu aveți, atunci raftul inferior al frigiderului este destul de potrivit.
 13. Culoarea salinei este verificată în fiecare zi. Ar trebui să aibă o nuanță brună, fără cea mai mică urmă de negru.
 14. La o lună și jumătate după decapare, ciupercile sunt gata pentru consum.

Sare rece

Această metodă de decapare este cea mai populară printre fanii "vânătorii liniștite". Este potrivit pentru recoltarea de ciuperci pentru iarnă sau mai mult. Pestii rosii nu sunt supusi unui tratament termic, ceea ce va permite sa pastrati in ele toate substantele utile oamenilor. Inainte de decapare ciuperci metoda la rece, este necesar să se prepare următoarele produse: 2 kg de ciuperci proaspete, 100 g de sare de mărime medie, 30 mazăre ienibahar, 4 catei de usturoi, frunze de dafin 20 și același număr de frunze de coacăz negru.

Ryzhiki sărat conform următoarei tehnologii:

 1. Metoda englezăCiupercile se mișcă, se curăță și se spală bine cu apă rece.
 2. Apoi sunt așezate pe prosop și uscate.
 3. În acest timp, este pregătit un rezervor pentru sărare. În aceste scopuri, un butoi de lemn este ideal. Cu toate acestea, dacă nu aveți, puteți folosi un vas de email sau un borcan de sticlă obișnuit.
 4. În partea de jos a rezervorului se folosesc toate condimentele și sarea.
 5. Pe partea de sus a stratului uniform sunt așezate rozhiki (pălăriile în sus).
 6. Fiecare dintre ele este presărat cu sare.
 7. Stratul superior este acoperit cu mai multe straturi de tifon și este pus pe el.
 8. După 6 ore de sărare, masa de ciuperci se stabilește, iar noi ciuperci pot fi raportate.
 9. Când acest proces este finalizat, capacitatea este pusă într-un loc întunecat, cu o temperatură de cel mult 20 de grade.
 10. La sfârșitul fiecărei zile tifonul înmuiat este înlocuit cu unul nou.
 11. După două săptămâni de decapare, roșcatele sunt plasate în cutii obișnuite și depozitate în frigider sau în pivniță.

Acest aperitiv va fi utilizabil timp de doi ani.

Opțiune economică

Acest mod de decapare este cel mai puțin costisitor. Lucrul este că pentru prepararea gustărilor sunt folosite doar roșu și sare. Pentru fiecare kilogram de ciuperci este necesar să luați 40 g de sare de masă.

Rozhiki sare pregătită cu următoarea secvență de acțiuni:

 1. Conform rețetei vechi ruseștiCiupercile transferate sunt curățate foarte atent și temeinic. Cu ei, toate resturile de plante acumulate și rămășițele pământului sunt îndepărtate.
 2. Apoi, la gingerbreads piciorul este curățat, și părțile rupte și uscate sunt tăiate.
 3. În pregătite pentru feluri de mâncare sărate planificate în mod uniform straturi de ciuperci.
 4. Toate sunt turnate cu cantitatea necesară de sare de masă.
 5. Ultimul strat este acoperit cu tifon și presat de jug. Ele pot fi o cutie plină cu apă, un obiect greu sau o piatră simplă.
 6. Spiceul nu este adăugat la gustare, astfel că cei cu părul roșu își păstrează aroma naturală de ciuperci.
 7. Produsul finit poate fi consumat mai devreme de 10 zile după decapare.
 8. Snack-ul este stocat în pivniță sau pe raftul inferior al frigiderului.

Metoda engleză

Această metodă de sărare vă permite să obțineți un produs gustos și parfumat cât mai curând posibil. Inainte de ciuperci sare ciuperci, toate ingredientele necesare pentru a prepara 1 kg de ciuperci, 100 ml de ulei de măsline și vin roșu sec, 20 g de zahăr și sare, 1 cap de ceapă, 20 g muștar Dijon.

Sare rozhiki după cum urmează:

 1. Suflete fierte și marinateCiupercile sunt curățate, spălate de mai multe ori cu apă rece și uscate.
 2. Apa pură se toarnă în vasul de smalț și se adaugă sare.
 3. Capacitatea este pusă pe aragaz, iar conținutul său este adus la fierbere.
 4. În apă fiartă, ciupercile sunt așezate și fierte acolo timp de aproximativ cinci minute.
 5. Apoi apa se amestecă și ciupercile sunt răcite sub un curent de apă rece.
 6. Cadouri de lemn răcit sunt tăiate în benzi subțiri.
 7. Într-un recipient separat umplut vin rosu uscat, ulei de măsline și sare adăugată, zahăr granulat, muștar Dijon.
 8. Acolo, și tăiați pe ceapă subțire ceapă.
 9. De îndată ce amestecul se fierbe, rozhiki este pus în ea și fierte pentru aproximativ 5 minute.
 10. Produsul finit este prevăzut în bănci pregătite și sterilizate în avans, apoi se retrage în frigider.
 11. Snack-ul poate fi servit pe masă după trei ore după gătit.

Conform rețetei vechi rusești

Această rețetă sărată se găsește în multe cărți de bucate vechi. El a trecut de mai multe secole și ne-a oferit ocazia de a mânca ciuperci delicioase sărate roșii. Rețetă per 10 kg de ciuperci utilizate: 500 g de sare, 200 de grame de frunze de varză, stejar, coacaze negre, 20 mazare piper negru, tulpini de fenicul.

Strămoșii noștri au sărat rozhiki pe această rețetă:

 1. Cum să murăm bomboanelePentru decapare este luat un butoi mare din lemn. În condițiile noastre, acesta poate fi înlocuit cu un vas comun de email.
 2. La partea inferioară a cilindrului este turnată sarea.
 3. Apoi aplatizați straturile de turtă dulce sunt așezate cu pălării.
 4. Fiecare dintre ele este mutată de tulpini de mărar, frunze de coacăz, varză și stejar. Acolo este pus și piper negru.
 5. Cilindrul din lemn este acoperit cu un capac mic, pe care este amplasată o sarcină grea.
 6. Într-o săptămână, ciupercile se vor depune în mod semnificativ și vor da o cantitate mare de saramură.
 7. Este complet drenat de la butoi, iar volumul său este umplut cu rozhikami proaspete.
 8. Acest proces se repetă până când întregul butoi este umplut cu ciuperci.
 9. Apoi este înfundat și plasat în pivniță.

Sfaturi utile de profesionisti

Când este gătit corect, rozhiki sărat obține un gust și o aromă unică. Cu toate acestea, dacă nu țineți seama de nuanțele de sărare, puteți să le stricați și să nu aduceți la iveală toată munca lor. Pentru a evita acest lucru, trebuie să ascultați sfatul profesioniștilor. Printre acestea se numără:

 1. Recoltare pentru ciuperci murate pentru iarnăNu înmuiați roșcatele înainte de gătire, deoarece sub influența apei schimba forma capacului și devine mai puțin atractivă.
 2. Pentru a curăța ciupercile de murdăria aderentă, este mai bine cu ajutorul unei periuțe de dinți sau a unei cârpe de pânză.
 3. Produsul finit va fi păstrat mult timp dacă încăperea este menținută constant la o temperatură de cel mult 10 grade. Locul ideal pentru ciuperci este o pivniță sau o pivniță.
 4. Pentru începători, este mai bine să alegeți o sărare caldă, deoarece nu există riscul de mucegai pe ciuperci și pagubele lor.
 5. În cazul în care saramura are un miros neobișnuit sau un gust neobișnuit, este un semn clar al acidului. Pentru a salva ciupercile de a ajunge în coșul de gunoi, este necesar să le scoateți din saramură și fierbeți timp de cel puțin cinci minute. Apoi, trebuie să fie răspândit peste cutii curate și turnat cu saramură proaspătă.
 6. Dacă observați mucegaiul pe suprafața salinei, trebuie să îndepărtați stratul superior de ciuperci. De îndată ce ajungi la roșcate de înaltă calitate, este necesar să le presărați cu pudră de muștar și să apăsați în sus cu opresiunea.

Saltare rozhikov - un proces foarte lung, care vă permite să obțineți o gustare minunată, care va fi o mâncare indispensabilă pentru orice sărbătoare festivă. Cu pregătirea corectă și respectarea tuturor recomandărilor profesioniștilor, puteți obține gustul perfect și aroma plăcută a mâncărurilor gata preparate, ceea ce vă va face plăcere nu numai dvs., ci și tuturor rudelor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa preparati un caviar de ciuperci parfumat de vara pentru iarnaCum sa preparati un caviar de ciuperci parfumat de vara pentru iarna
Cum să gătești ciuperci înghețateCum să gătești ciuperci înghețate
Rețete delicioase: cum să gătești ciuperciRețete delicioase: cum să gătești ciuperci
Ciuperci Belyanka, descrierea lor, fotografii și rețete: cum să le gătiți deliciosCiuperci Belyanka, descrierea lor, fotografii și rețete: cum să le gătiți delicios
Rețete pentru gătit ouă de ciuperci din morcovi și ceapă pentru iarnăRețete pentru gătit ouă de ciuperci din morcovi și ceapă pentru iarnă
Marinated russules pentru iarnă: cele mai bune rețete de gătitMarinated russules pentru iarnă: cele mai bune rețete de gătit
Reteta pentru ciuperci murate la domiciliu pentru iarnaReteta pentru ciuperci murate la domiciliu pentru iarna
Ciuperci albe și negre sărate: rețete simple de sărareCiuperci albe și negre sărate: rețete simple de sărare
Marinate si salate rozhiki - reteta pas cu pas cu pozeMarinate si salate rozhiki - reteta pas cu pas cu poze
Caracteristicile retetei de gatit cu varza salata de ciuperci cu varza pentru iarnaCaracteristicile retetei de gatit cu varza salata de ciuperci cu varza pentru iarna
» » Sărbind roșu de ciuperci într-un mod rece și fierbinte
© 2021 amigdas.com