amigdas.com

Cum se face o pulbere din usturoi uscat la domiciliu

Usturoi uscatUsturoi - o cultura de legume parfumate, a castigat dragostea bucatarilor din intreaga lume. Gustul piquant și delicat al plantei este combinat cu majoritatea preparatelor din carne, pește, ciuperci, legume și unele produse de panificație. Ca condiment este folosit usturoiul uscat. Gama de condimente este destul de largă. Și pentru a cumpăra usturoi sub orice formă nu este o problemă. Dar condimentul natural preparat cu mâna proprie nu poate fi niciodată comparat cu produsele achiziționate.

Prepararea usturoiului pentru uscare

Condimente din usturoi uscatPentru uscare, se selectează capete dense, mature, cu o cochilă completă, fără semne de deteriorare și diverse boli. Cele mai bune calități pentru uscare sunt usturoiul alb și usturoiul.

În timpul procesului de uscare, volumul lichidului scade. Usturoiul devine ușor, pierde în greutate de 2,5 ori. Dacă condimentele se folosesc rar, veți avea nevoie de maxim două sau trei capete. Din cap sunt denticule separate, fiecare coaja fiind decojită. Rădăcina este tăiată la 1-2 mm. Pe felii cu coajă densă, este necesar să tăiați vârful și fundul. Apoi, cu partea plată a cuțitului, apăsați ușor pe denticol, astfel încât cântarele de acoperire să se fisureze.

Pentru tăblițele mari, sunt necesare multe lobuli de usturoi. Folosirea metodelor tradiționale pentru curățarea canalelor radiculare nu are sens. Aceasta este o muncă foarte obositoare și lungă. Există trei moduri de curățare rapidă:

 1. Îndoiți coaja într-un container de metal emailat sau acoperit și agitați viguros timp de 20 de secunde. Usturoiul se va bate împotriva pereților, separându-se de coji.
 2. Dinții sunt plasați într-un detergent de silicon sub forma unui tub, care este derulat cu efort pe masă. Sub presiunea mâinilor, coaja se dezintegrează.
 3. În mod facil facilitează procedura - înmuiați denticule. Ele sunt plasate în apă rece timp de 10 minute. Cojile integrale devin umede și sunt ușor de îndepărtat cu mâna.

Pentru a face un condiment gustos și de înaltă calitate, alegerea bunelor materii prime nu este suficientă. Trebuie să știți cum să uscați usturoiul la domiciliu și să îl păstrați gustat de mult timp.

Cum se usucă denticulele decojite

Înainte de uscare, se taie dinții curățiți. Alegerea fracțiunii depinde de preferințele culinare. Prin metoda de măcinare, usturoiul se întâmplă:

 • zdrobit;
 • tăieturi (fulgi);
 • măcinat (pulbere).

Este important să respectați tehnologia de uscare, pentru a nu strica gustul și aspectul produsului.

Aer uscat

Cum se usucă usturoiulDinții sunt tăiați în două părți. Miezul verde al plantei trebuie eliminat. O lăptuică tânără dă amărăciunea condimentată.

Secțiunile sunt așezate pe o suprafață plană (tava sau sita) cu fața tăiată în sus. Tava este amplasată într-o zonă uscată și bine ventilată. Nu este recomandat să puneți un container pe stradă. Nu plasați razele soarelui pe piesa de prelucrat. Aceasta va păstra cantitatea maximă de vitamine și nutrienți.

Periodic, jumătățile dinților sunt verificate pentru pregătire. În timpul uscat, cald, uscarea durează 10-15 zile.

cuptor

Pentru uscarea într-o cuptor, denticulele sunt tăiate cu petale subțiri. Partea inferioară a tăvii este acoperită cu pergament, astfel încât sucul să nu ardă la suprafață. Usturoiul se întinde într-un singur strat, separând bucățile lipite.

Cuptorul se încălzește până la 60 ° C. În timpul uscării, ușa este ușor deschisă. Accesul la aer va evita supraîncălzirea excesivă, iar petalele vor obține o nuanță apetisantă cremoasă.

După 45 de minute, usturoiul a fost tăiat din cuptor. Când plăcile se răcesc complet, ele sunt rotite și din nou trimise să se usuce. Timpul total al ciclului depinde de grosimea piesei de lucru și este de 3-6 ore.

Uscător electric

Reguli de uscare a usturoiuluiCea mai convenabilă modalitate de a găti usturoiul uscat este de a folosi un dispozitiv special pentru îndepărtarea lichidului din legume. Uscătorul electric este echipat cu un regulator de temperatură încorporat și o funcție de ventilație care păstrează toate caracteristicile aromelor usturoiului proaspăt și asigură o uscare de înaltă calitate.

O tavă conține până la 9 capete. Secțiunile sunt tăiate în jos. Uscarea este efectuată la o temperatură care să nu depășească 45 ° C. Regulatorul nu poate fi setat la o valoare mai mare, deoarece căldura excesivă va distruge o aromă ascuțită, picantă. Timpul ciclului depinde de puterea dispozitivului, dimensiunea tăierii și o medie de 24-36 de ore.

Uscarea usturoiului zdrobit se face, de asemenea, într-un aparat electric. Dinții sunt zdrobiți într-un procesor de bucătărie sau cuțit cu bucăți de 3 mm. Pentru a preveni rigiditatea usturoiului, acesta se usucă la 35 ° C timp de 2 zile.

Gătit praf de usturoi

Cu usturoi uscat la sol procesul de gătire devine convenabil și simplu. Legumele nu trebuie să fie curățate și tocate, fiind distras de la procesul principal. Condimentele necesită puțin spațiu și sunt mereu la îndemână.

O instruire pas-cu-pas despre cum să se usuce praf de usturoi:

 • Cum se face praf de usturoicurate, de aproximativ aceeași dimensiune a capului;
 • bulbii sunt împărțiți în lobuli, coaja;
 • Materiile prime pregătite sunt așezate pe o tavă a unui uscător electric;
 • setați temperatura și timpul dorit;
 • la fiecare 3 ore se verifică gradul de pregătire - felii uscate trebuie să fie de culoare bej, să se rupă ușor, să se prăbușească și să se prăbușească în mâini;
 • Usturoiul trebuie răcit complet înainte de măcinare;
 • produsul este măcinat într-un mixer, aparat de rindeluit sau un procesor de bucătărie;
 • Masa de usturoi este cernută pentru a obține o structură omogenă.

Depozitarea legumelor uscate

Cum se utilizează usturoiul uscatUsturoiul uscat la domiciliu este păstrat timp de 3-5 luni. Este plasat într-un recipient din sticlă, închis etanș, pentru a nu face aer. Ingredientul containerului este lingura din plastic sau lingura de lemn. Contactul cu tacamurile metalice reduce durata de depozitare.

Borcane de fulgi se pune într-un loc uscat ventilat la o temperatură de cel mult + 25 ° C, pulbere - în frigider. Adesea, petalele uscate sunt lăsate întregi, măcinate după cum este necesar. Pentru a restabili cuișoarele de usturoi în starea inițială pot fi prin înmuiere în apă rece timp de 3 ore. Apariția mirosurilor sau aromelor străine în condimentele de usturoi indică o deteriorare a produsului.

Uscarea la domiciliu este o modalitate foarte bună de a pregăti legume gustoase și sănătoase. Usturoiul uscat înlocuiește cu ușurință un produs proaspăt și chiar cele mai simple feluri de mâncare se vor transforma în capodopere culinare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se păstrează usturoiul la domiciliuCum se păstrează usturoiul la domiciliu
Rețete pentru prepararea capetelor de usturoi sărate, ca și în piațăRețete pentru prepararea capetelor de usturoi sărate, ca și în piață
Cum să plantezi usturoi în primăvarăCum să plantezi usturoi în primăvară
Usturoi decorativ: descriere, dacă poate fi folosit pentru alimenteUsturoi decorativ: descriere, dacă poate fi folosit pentru alimente
De ce usturoiul devine galben dupa iarna si ce trebuie sa fac pentru prevenire?De ce usturoiul devine galben dupa iarna si ce trebuie sa fac pentru prevenire?
Cele mai bune retete Adjika pentru iarna cu o fotografieCele mai bune retete Adjika pentru iarna cu o fotografie
Adjika din roșii și usturoi - rețete delicioaseAdjika din roșii și usturoi - rețete delicioase
Rețete de sos de la prune la carne pentru iarnăRețete de sos de la prune la carne pentru iarnă
Retete pentru o gustare de hrean pentru iarnaRetete pentru o gustare de hrean pentru iarna
Usturoi, marinat pentru iarnă cu denticule, conform unei rețete la domiciliuUsturoi, marinat pentru iarnă cu denticule, conform unei rețete la domiciliu
» » Cum se face o pulbere din usturoi uscat la domiciliu
© 2021 amigdas.com